פורום נטורופתיה - עמוד 51
ברוכים הבאים לפורום נטורופתיה! כאן תמצאו מידע מהימן, מענה מקצועי לשאלות, ושיח פתוח בהנחיית מומחית בתחום, רעות מוקדס, אשר מטפלת בנטורופתיה וארומתרפיה, ובפרחי באך, ונרות הופי. בנוסף רעות מתמחה ברפואה משלימה, הרבליזם קליני, והינה יועצת לתזונה טבעית ומומחית לירידה נכונה במשקל.
רעות מוקדס
זירעי פישתן בת אל 30/06/2016 | 21:45שלום אני רוצה לאכול זירעי פשתן בשביל האומגה לאיזון פוקוס לפי הבנתי צריך לטחון במקום או להקפיא. השאלה אם אפשר ללעוס טוב טוב במקום לטחון או להרתיח ולשתות הכל עם הנוזלים. מהי הכמות המומלצת ליום והאם זה משנה עם או בלי אוכל תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זרעי פשתן גב' ריקי וסרמן 02/07/2016 | 23:44בת-אל שלום, אכן, זרעי פשתן חשוב לאכול אחרי טחינה של הזרעים בצמוד לזמן האכילה. שמן אומגה צמחי הינו שמן עדין ומתחמצן בטמפרטורה גבוהה, לכן, חימום או בישול הזרעים - יהרוס השמן ולא תוכלי להפיק ממנו את תועלתו הבריאותית(עלי לציין כי, השריית הזרעים במים חמים מתאימה לסובלים מעצירות) . גרעיני הפשתן קשים ומערכת העיכול אינה יכולה לפרק הגרעין. בריאות וכל טובהוסף תגובה
דיכאון וחולשה בערב יונית 30/06/2016 | 10:11בוקר טוב ריקי.אני בת 47 ומרגישה בעיקר בערב לקראת השקיעה חולשה דיכאון ועייפות העיניים שלי מנקרות ואני הולכת לישון מוקדם.באמצע היום הכל מצויין מרגישה נהדר מתפקדת זה קורה לי רק בערב לקראת השקיעה איזה כלים אפשר לטפל בנטורופתיה לגבי המצב? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דכאון וחולשה בערב גב' ריקי וסרמן 02/07/2016 | 23:34יונית שלום, עשיה/עבודה גוררת אחריה אנרגיה ויכול להיות שבשעות הערב אינך פעילה, מוטרדת או שוקעת במחשבות מעייפות. סיבה נוספת יכולה להיות מחסור בהורמונים, ויטמינים ו/או מינרלים. מכוון שבהלך היום את עסוקה, אינך מרגישה את הדכאון והחולשה וזה מתבטא בשעות הערב שאת עייפה אחרי שעות פעילות/עבודה. אפשר לבדוק בבדיקות דם, האם יש מחסור כזה ולטפל בהתאם. בשני מצבים אלו כדאי לצאת לפעילות ספורט לבד או בחברותה ואפשר ליטול פורמולת צמחי מרפא המכילה מספר צמחים ביניהם צמחים אדפטוגנים. בריאות וכל טובהוסף תגובה
שילוב ויטמינים לאה ביטון 27/06/2016 | 20:53ערב טוב לך אני בת 40 צימחונית ילדתי לפני שנה וחצי וסובלת מחרדות ודיכאון ומיגרנה אני כרגע לוקחת קומפלקס בי שמן דגים וגאבא האם ניתן להוסיף חרצית ריחנית למיגרנה ורודיולה לדיכאון? אודה לך על תשובתך כי הכדורים הכימיים מאוד מאוד קשים לי תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב תוספים גב' ריקי וסרמן 28/06/2016 | 15:21לאה שלום, אני בד"כ לא ממליצה על נטילת תוספים (מיותרים). טיפול מועיל למיגרנות, צריך להיות לאחר אבחון מדוייק לסיבתן. יכול להיות שהסיבה היא רגישות למזון מסויים, כך שכל זמן שתאכלי מזון זה - תמשיכי לסבול מכאב הראש, בלי קשר לנטילת טיפול צמחי. אולי המגרנה בגלל בעיה בעורף. יש צמחי מרפא שיעילים גם לכאב ראש וגם לחרדות/דכאון למשל היפריקום ועוד. במקום ליטול שני כדורים שונים כפי ששאלת, אפשר להכניס לכמוסה אחת צמחים שעובדים על שתי ההתוויות בו זמנית (גם על מגרנות וגם על דכאון וחרדות ). בריאות וכל טובהוסף תגובה
לימור עייפות ותשישות 21/06/2016 | 15:19שלום רב. ביומיים האחרונים אני מרגישה עייפות ותשישות וישנה הרבה ביום ומרגישה חולשה גופנית. אני בת 49. האם זה קשור לגיל המעבר? כיצד אפשר להתמודד דרך טיפול נטורופתי? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עייפות ותשישות גב' ריקי וסרמן 22/06/2016 | 09:43לימור שלום רב, לעייפות ותשישות סיבות רבות בינהן: מחלות בלוטת התריס, מחסור בברזל ו/או ויטמיני B , שינויים הורמונאליים של גיל המעבר, דכדוך ודכאון, מחלות ויראליות כמו למשל מחלת הנשיקה,ועוד. חשוב לטפל במקור הבעיה ולכן ממליצה לעבור תחילה בדיקות דם מקיפות הכוללות גם תפקודי כבד וכליות, ברזל ופריטין, ויטמין12 B וחומצה פולית, בלוטת התריס וספירת דם. אם הבדיקה תצא תקינה, אפשר ליטול צמחי מרפא אדפטוגנים, או תוספי תזונה כגון 10-Q . גם פעילות גופנית (התעמלות/צעידה/משחקי כדור) באופן 4-6 פעמים בשבוע -יעזרו לך מאוד. בריאות וכל טובהוסף תגובה
האם יש אמת בסגולותיהם של רימון ושום? יונתן 01/06/2016 | 17:37שלום על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא. כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד. האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו? ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב? וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה) מה המינונים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רימון ושום - סגולות גב' ריקי וסרמן 01/06/2016 | 18:43יונתן שלום, רימון מכיל נוגדי חמצון ודלקת המועילים לכך שהכולסטרול וחומרים אחרים , לא ישקעו בדפנות כלי הדם. מחקרים אודות סגולות הרימון נעשו במרכזים רפואיים רבים בעולם וביניהם המחקר שציינת שנעשה ע"י פרופ' אבירם. מכוון שהנושא הוכח במחקרים רבים , אני חושבת שכדאי לסמוך עליהם. ההמלצה : 1 כוס ביום (אחרת רמות הסוכר בדם יעלו). עדיפות למיץ סחוט ישירות מהפרי. יש הטוענים שגם מיץ טבעי הנקנה מקירור יכול להועיל כשאין פירות טריים. לגבי השום - הוכחה פעילותו מימים ימימה ונעשו עליו גם הרבה מחקרים מודרניים, אך הנושא שנוי במחלוקת (אם אתה נוטל מדללי דם, הטיפול בשום אינו מתאים). יש אפשרות לצרוך שום טרי חתוך דק . אם יש צורך בריכוז גדול יותר של חומר, תוסף שום יכול להועיל. אין אפשרות לפרט במקום הקטן בפורום זה את כל הסגולות של הרימון והשום. בריאות וכל טובהוסף תגובה
מיץ רימונים זה לא דבר זול, השאלה אם הוא יעיל?יונתן 02/06/2016 | 00:31שלום רימונים אינם תמיד בנמצא, וגם יש את העניין של לסחוט. מיץ רימונים שניתן לקנות, עולה לא מעט. השאלה לגבי היעילות שלו. כתבת שיש הטוענים. איך אפשר לדעת?הוסף תגובה
תשובת מומחה מיץ רימונים גב' ריקי וסרמן 02/06/2016 | 19:35יונתן שלום, יש הרבה אלטרנטיבות לטיפול בעודף שומנים - גם הם עולים כסף. למשל צמחי מרפא. הרימון והשום הם תזונה. הם זמינים וקל לקנות אותם בכל מרכול. אך ללא הקפדה על תזונה נכונה, פעילות ספורט וניהול סטרס - הם (וגם סטטינים לכולסטרול ). בריאות וכל טובהוסף תגובה
האם יש משהו שיכול לנקות עורקים? ירון 01/06/2016 | 00:17שלום מדברים בעיקר על מניעה, להוריד כולסטרול, שומנים וכו'. האם יש דרך גם לתקן את הנזקים שכבר קיימים בכלי הדם? את ההסתיידות, משקעי השומנים, את כל מה שסותם/מצר את כלי הדם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניקוי עורקים גב' ריקי וסרמן 01/06/2016 | 18:25ירון שלום רב, הרובד הטרשתי מתחיל בילדותנו ומצטבר בכלי הדם עקב גורמים רבים . אחד הכלים החשובים לשמירה על כלי דם עקב שומנים או סוכרים בדם הוא טיפול במצבי חמצון ודלקת. יש דרכים טבעיות היכולות למזער את הנזק וזה כולל : תזונה נכונה ותוספים מסויימים נוגדי דלקת יכולים להועיל. בריאות וכל טובהוסף תגובה
שתיית מים עם לימון ושמן זית על הבוקר יוני 31/05/2016 | 03:20שלום האם יש בסיס להמלצה הזו של שתיית מים עם לימון סחוט טרי? יש שאומרים גם שמן זית ביחד. זה מועיל לניקוי הגוף? מועיל לניקוי הכבד? במידה וכן, האם מים רגילים? מים חמים? כמה מים וכמה לימון? וכמה שמן זית? וכמה זמן להמתין בין זה לשתיה ואכילה רגילה. ובכלל, שתיית מים מיד עם הקימה במקום לשתות את הכוס קפה המסורתי, האם יש בזה תועלת ממשית? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתיית מים עם לימון גב' ריקי וסרמן 01/06/2016 | 18:11יוני שלום, ללימון אפקטים בריאותיים רבים. בין השאר הוא ממריץ את תפקוד הכבד ומעודד אותו להפריש רעלים שמאוחסנים בו. שמן הזית נועד לסכך את מערכת העיכול ולהפריש מיצי מרה. ההמלצה לשתות אותם בבוקר עם מים חמימים כוון שהבוקר "נועד" לניקוי הגוף. כדאי להמתין כ-30 דקות עד לארוחת הבוקר ואפשר גם יותר. בריאות וכל טובהוסף תגובה
סנדרום IBS רות 30/05/2016 | 09:48שלום רב! הרבה שנים סובלת מסינדרום IBS (בעיקר קושי בהתרוקנות, נפיחות בבטן, אי נוחות תמידית ) מתלבטת בנוגע למיץ אלוורה(חברת PUKKA ), האם מתאים לי: יש לי תת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת ע"י יוטרקס (חלופה של אלטרוקסין) חוששת מהחרפת הסימפטומים של IBS אשמח לשמוע דעתך, בתודה מראש, רותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסמונת המעי הרגיש (IBS ) גב' ריקי וסרמן 01/06/2016 | 17:59רות שלום, צמח האלוורה הינו משלשל ומתאים בעיקר לעצירויות ונפיחות שנילוות לו. בנטילה פנימית הוא עלול לגרות את המעי ולכן לא הייתי ממליצה - אם יש חשש גם לפעילות דלקתית במעי. כמו-כן, את עלולה ליצור תלות בחומר. לתסמונת IBS הייתי ממליצה על פורמולת צמחים, הכוללת גם צמחים מרגיעים ולא רק צמח שמטפל באחת מתופעות הלוואי של התסמונת. בריאות וכל טובהוסף תגובה
אנרגיה ירודה רינת 10/05/2016 | 11:43חג עצמאות שמח.אני בת 48 ולפני חצי שנה הופסק לי המחזור.מאז שהופסק לי המחזור אני מרגישה עצבנות נדודי שינה ואנרגיה ירודה תחושת אי חשק לעשות כלום.האם זה קשור להפסקת המחזור? או לגיל המעבר? האם יש פיתרון? אשמח עם תוכלי להציע לי מה לעשות במקרה כזה.אני מודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנרגיה ירודה גב' ריקי וסרמן 12/05/2016 | 11:20רינת שלום, התופעות שאת מציינת שכיחות בגיל המעבר , עקב ירידה הורמונאלית. יש טיפולים משלימים יעילים להגברת האנרגיה, מצב הרוח : תזונה עשירה יותר ברכיבי מזון המכילים: חלבונים, ויטמיני B ומינרלים. פעילות גופנית חשובה ביותר. צמחי מרפא אדפטוגנים שיועילו לך רבות להשגת אנרגיה, נוגדי דכדוך, סטרס נפשי ומשרי שינה. לצערי, כמו ברוב התשובות, כדי לטפל בנושא באופן אחראי ויעיל - אני ממליצה לך לפנות לנטורופת מוסמך ,אשר ימליץ על טיפול בהתאם לצרכי גופך. חג שמח, בריאות וכל טובהוסף תגובה
אני מודה לךרינת 12/05/2016 | 13:12שיהיה לך חג עצמאות שמח.הוסף תגובה
אנרגיה ירודה המשךרינת 29/05/2016 | 13:55שלום ריקי. אני קבעתי תור לבדיקות בקופת חולים ובנוסף ביררתי על האדפטוגן שהצעת לי,אבל בינתיים עד התור לבדיקות איך אני יכולה להתחזק כרגע כדי להרגיש יותר טוב חוץ מפעילות גופנית? תודה.הוסף תגובה
אני מאוד אודה לךרינת 29/05/2016 | 17:58עם תייעצי לי מה לעשות תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה אנרגיה ירודה גב' ריקי וסרמן 29/05/2016 | 21:29רינת שלום, כפי שכתבתי בתשובה קודמת: תזונה עשירה בחלבונים וויטמיני B + צמחים אדפטוגנים+ פעילות גופנית יטיבו עמך. האתר מיועד להמלצות כלליות . ייעוץ פרטני יכול להתבצע רק אחרי אבחון מדוייק בפגישה אישית . לכן, איננו יכולים לתת לך ייעוץ מפורט הכולל: סוגי מזון, סוגי צמחים וכו'. כמו-כן, על-פי נהלי האתר, איננו יכולים להמליץ על מוצר או חברה מסויימת, לכן ציינתי שם של קבוצת צמחים שיכולים לעזור (אדפטוגנים) ולא איזה צמחים תכלול הפורמולה. בריאות וכל טובהוסף תגובה
תודה ריקירינת 29/05/2016 | 21:57תודה על העזרה שבוע טוב.הוסף תגובה
ריבוי תוספי תזונה גברת מגונדרת 28/05/2016 | 03:55היי ריקי, אני בת 28, סובלת מאקנה בעיקר באזור הסנטר, הגב ובית החזה. האקנה היה רגוע יחסית ובחצי השנה האחרונה כל הסנטר שלי מלא בפצעים עצומים, כואבים, פנימיים ומלאיי מוגלה. בנוסף, אני סובלת מנשירת שיער ומבעיות עיכול שנמשכות כבר מספר שנים (שלשולים, נפיחות וגזים). בארבעת החודשים האחרונים התחלתי ליטול תוספי תזונה שונים לשם טיפול בבעיות השונות. שאלתי היא האם תוספי התזונה מתנגשים זה עם זה? יש לי תחושה שהנטילה המסיבית היא קצת "abused".. אלה הם התוספים אותם אני נוטלת: אומגה 3 כורכומין סיליצאה ג'ל (לשיער) רוטס HR סופר ביוטין 5000 פרוביוטיקה אוניה דה גאטו B12 ספירולינה בנוסף, אני מקפידה להוסיף לתזונה את המאכלים הבאים: פולי קקאו זרעי צ'יה שמרי בירה (באבקה) גוצ'י ברי אגוזי ברזל שקדים קשיו אגוזי מלך פקאנים אבוקדו סלמון מתנצלת על אורך השאלה :) ותודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריבוי תוספי תזונה גב' ריקי וסרמן 29/05/2016 | 17:15שלום לך גברת מגונדרת, אכן, כפי שכתבת בכותרת : את נוטלת הרבה תוספים, חלקם לא נוטלים לתקופה ממושכת. כמו-כן, הרבה מזונות שהוגדרו כ"מזונות על" ואת אוכלת - יוצרים רגישות ו/או אלרגיה . הכי חשוב : לא ציינת מדוע החלטת ליטול את כל התוספים הנ"ל ? וגם לא ציינת כמויות של התוספים ושל הזרעים והאגוזים למיניהם. בכל מקרה, כדאי לך לפנות למטפל מוסמך שיעשה קצת סדר בתזונה ובתוספים. אם תצטרכי עזרה נוספת, כתבי שוב . בריאות וכל טובהוסף תגובה
תשובת מומחה ריבוי תוספי תזונה גב' ריקי וסרמן 29/05/2016 | 18:53תוספת קטנה לתשובתי הקודמת: כשציינתי שחלק מ"מזונות העל" גורמים לרגישות/אלרגיה - התכוונתי שסביר שהם כנראה הגורמים לפצעים שעל פנייך, גבך והחזה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
השמנה
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בחרדה, טיפול בחרדות
-
פלדנקרייז
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
תרופות קשורות
-
כולסטיראמין
-
אסטרוגנים מצומדים
מונחים קשורים
-
חילוף חומרים (מטבוליזם)
-
דיאטה לפי סוג דם

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיה
ד"ר עמנואל אטלי
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון