פורום טיפול בכאב - עמוד 111
אבנר מן
-
כאבים במכות יבשות לאחר נפילה
דנה 27/01/2016 | 10:28היי, אתמול בערב החלקתי על רצפה רטובה ונפלתי על צד ימין של הגוף. הכריות של כף היד בלמו אותי אבל קיבלתי מכה חזקה בכתף בזרוע ובשכם ימין. לא הלכתי לבדוק מכיוון שלא היו סימנים חיצוניים. היום קמתי עם כאבים יותר חזקים בכתף ובשכם בעיקר. ישנם תנועות שאני יכולה לעשות אבל כמו נהיגה או הלבשת מעיל והורדה אני יכולה לעשות אבל בכאב רב. האם ללכת לבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לאחר מכות יבשות
מר גבעון פלד 27/01/2016 | 11:39כן. חד משמעי צריך לבדוק. יכול להיות שאין שבר/סדק או קריעה אך נעילות שריר עלולות לייצר כאבים באותה מידה ואף גרועה יותר מכיוון שהם אינם מאובחנים לרוב ואז הכאב מתמשך ומייצר הגבלות תנועה והחמרת כאב לאורך זמן. הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון אצל רופאך האישי ולאיבחון תנועתי/ יציבתי אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות והרגשה של שריפה בצלעות
מירי 24/01/2016 | 07:56אני בת 20 בשבוע 25+ אני שוקלת 51 כל הבדיקות שעשיתי עד היום יצאו תקינות. אני כרגע בחופשת מחלה עקב אורך צוואר רחם שכרגע אמרו לי שאין לי מה לדאוג מהאורך והכל תקין, אני רק צריכה לשמור על עצמי ממאמץ פיזי. אני מרגישה כאבים בצלעות ולפעמים תחושה של שריפה. זה מפריע לי בעיקר בשינה ושאני יושבת. בזמן האחרון היה לי צינון ושיעול האם זה גם קשור ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ושריפה בצלעות
מר גבעון פלד 24/01/2016 | 11:51התחושות שאת מתארת יכולות להיות קשורות להריון כמו לצינון ושיעול שחווית לאחרונה. מאחר ואת במעקב הריון הייתי ממליץ לך לגשת לרופא המלווה דבר ראשון. רוב הסיכויים כי אכן השילוב של ההריון והצינון/שיעול הם הגורמים לתחושותייך.הוסף תגובה
-
-
כאבים בבית שחי
ונסה 18/01/2016 | 19:40שלום לך גבעון פלד אניה ילדה בת 16 שסובלת מכאבים בבית שחי שמאול וכאבים מעל הראיות מה זה ? והאים אתה יכול לעזור וגם מחושים כאלה מתחת לחזה ועוד דבר יש לי הליקובקטור ולפעמים יש לי כאבים בחזה גרון וראש ויש לי שתי סוגי אנטביוטיקה מה עוד אוכל בשביל לעזור להתגבר על זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בבית השחי
מר גבעון פלד 18/01/2016 | 20:17ובכן ונסה בגילך אין שום סיבה לסבול מכאבים מעין אלו. האם היית בבדיקות אצל רופא המשפחה שלך או כל בדיקה אחרת בנוגע לזה? אני מבין שאת לוקחת אנטיביוטיקות, עבור מה?הוסף תגובה
-
-
כאב דוקר
אלון 16/01/2016 | 21:08שבוע טוב הנני בת 55, מזה 5 חודשים יש לי נפיחות בטנת , עד מצב של קושי בנשימה במאמץ קל , ובהליכה מתקשה , עייפה מאוד , בצקות קלות ברגליים ++,בצעתי מס' בדיקות מלבד עלייה קלה של אינזמי כבד , לא נימצא משהו חריג , מה שמציק לי לעיתים כאב דוקר , הן בשכיבה והן בישיבה , מתחת לצלעות מימין . לא משנה אם אני אחריי אכילה הכאב מופיע , , לציין בסיטי A הודגם רפלוקס של חומר ניגודי לIVCלמערכת וירדית של הכבד- כשל לבבי? יכול להתאים לבצקת ריאות .אשמח לקבל עצתך תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב דוקר
מר גבעון פלד 18/01/2016 | 13:11האם היית פעילה גופנית לפני שהחל כל סבב הכאב הנ"ל?הוסף תגובה
-
כאב דוקר
אבירמה 18/01/2016 | 15:34לשאלתך אם הייתי פעילה גופנית , בהחלט , עבדתי והייתי הולכת הרבה עד שהתחלתי לסבול מקושי בהליכה וקושי בנשימה וכאב דוקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב דוקר
מר גבעון פלד 18/01/2016 | 20:14ובכן לאור מה שאת מציינת אינני יכול לתת לך מענה. צריך להמשיך ולבצע איבחון פיזי כגון בדיקות גסטרו למיניהם. בכל מקרה לצערי במקרה שלך הפורום אינו המקום לתשובה.הוסף תגובה
-
-
כאבי בטן משתנים
יעל 30/12/2015 | 21:29אני בת 28, לא מעשנת ולא שותה. מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע ואוכלת בריא יחסית (מזונות דלים בשומן ולא מטוגנים או מתובלים מדי). ביום חמישי שעבר עשיתי אימון אירובי עצים ולקראת סופו (לאחר כ40 דקות) התחיל לכאוב לי בצד ימין בגובה התבור בערך (בהרגשה שלי, הרגיש לי כמו כאב שחשים כשרצים ונושמים לא נכון). אותו הדבר קרה גם באימון אירובי בשבת, יומיים לאחר מכן. השבוע, ביום ראשון, התחילו לי כאבי בטן עמומים כלליים בכל הבטן, הדבר נמשך גם עד היום (רביעי) וכן בשעות האחרונות התווספו גם דקירות קלות בצד ימין בגובה התבור. כמו כן, ישנה הרגשה של גזים. יציאה אכן הייתה לי, רגילה לחלוטין. ללא סימפטומים נוספים. אני שבוע לאחר מחזור, כך שהמחזור הבא עוד רחוק מאוד.. ראוי לציין כי הכאבים נסבלים, רמת כאב בערך 4-5 מתוך 10.. אבל מאוד מקשים עליי באימונים, שאז הם מחמירים עד שעליי לעצור את האימון. ממה יכולים לנבוע הכאבים המוזרים שמשתנים ומשנים מיקום? האם עליי להילחץ? התור הקרוב הפנוי לרופאת משפחה הוא רק ביום שני, עוד 5 ימים..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי בטן משתנים
מר גבעון פלד 31/12/2015 | 09:27מתאורך ברור כי את שומרת על עצמך. אשמח לדעת האם הכאב חמור יותר בפעילות אירובית, ריצה או אליפטי, בהרמת משקולות או בפעילות אחרת. בנוסף האם יש כאבים במנוחה בין האימונים. אנסה בהתאמה לענות לך. בכל מקרה בינתיים הייתי מוריד עצימות באימון ומנסה להקדים את הפגישה עם רופאת המשפחה.הוסף תגובה
-
כאבי בטן משתנים
יעל 31/12/2015 | 09:52הכאב חמור יותר בעת מאמץ כגון קפיצה או ריצה.. במנוחה אין את הכאב בצד שמופיע באימונים. במנוחה יש כאב בטן כללי בכל הבטן, עמום כזה.. וכמו שאמרתי - גם גזים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן משתנים
מר גבעון פלד 31/12/2015 | 09:56יש מספר כיווני מחשבה, אינני חושב כי הם חמורים אך כפי שציינתי הייתי ממליץ לך להוריד פעילות לכמה ימים או לפחות להפחית את עצימותה. לצערי אינני יכול להיות מדוייק ולכן ההמלצה החמה ביותר היא להגיע לאיבחון פיזי אצל רופאת המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
כאבי בטן משתנים
יעל 31/12/2015 | 10:11תודה רבה, אקח הפסקה מהאימונים עד יום שני.הוסף תגובה
-
התפתחויות חדשות
יעל 01/01/2016 | 17:36יום אחרי ההתכתבות איתך, גם לבעלי התחילה לכאוב הבטן עם התכווצויות קשות. הלך לרופאה ואמרה לו שיש לו וירוס במעיים, ושכנראה שגם לי (למרות שאותי היא לא בדקה או ראתה). הכאב אצלי שוב שינה מקום, עכשיו יש לי התכווצויות בבטן, אבל גם כאבים במתניים ובגב התחתון. הרופאה שלי יכולה לקבל אותי רק ביום שני (בעוד 3 ימים). האם נראה לך שאכן מדובר בוירוס? אם כן, מדוע כאבי המתניים והגב (שמהם בעלי אינו סובל)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן משתנים
מר גבעון פלד 02/01/2016 | 18:13הדפוס המשתנה של הכאב עלול להווצר מוירוס גם כן. הייתי ניגש להיבדק כפי שכתבתי בעבר.הוסף תגובה
-
בנוגע ליציאות
יעל 05/01/2016 | 08:16הייתי אצל הרופא ונשלחתי לעשות בדיקות דם ושתן. כל הבדיקות תקינות. ביומיים האחרונים שמתי לב שצבע הצואה שלי נהיה חום כהה מאוד עם קצת גוון ירקרק, ואם מפרקים אותו מעט (צורתו רגילה ומרקמו רגיל) אז ניתן לראות על הנייר כתמים קטנים בצבע צהוב, כמו ריר שומני כזה.. מחכה לתור נוסף אצל הרופא, אבל בינתיים רציתי לשאול אותך מה דעתך.. ראוי לציין שבסופ"ש האחרון נטלתי 2-3 ביום קלבטן פורטה וספזם, אבל לא ביומיים האחרונים. האם גם כעבור יומיים התרופה יכולה עדיין להשפיע על צבע הצואה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוגע ליציאות
מר גבעון פלד 05/01/2016 | 10:43יש מגוון של השפעות על היציאות כולל תרופות אך גם תזונה אחרונה ובכלל. לא אוכל לעזור לך בניתוח זה והדבר הנכון הוא להמתין לתשובות של הבדיקות ובביקור הבא שלך אצל הרופא יחד עם התוצאות לציין בפניו מה שתיארת כאן. זה יתן את התמונה היותר מלאה להבנת מה שקורה אצלך.הוסף תגובה
-
כאבי בטן
ונסה 18/01/2016 | 19:47תבדקו על בדיקת נשיפה ותוצאות לראות שאין חיידק ואים יש לפנות לגסטרו ויהיה ולא עזר גסטרו פנו למיון בתל השומר בדחיפות או לקבוע תור לגסטרוסקופיההוסף תגובה
-
-
צרבת
מור 12/01/2016 | 23:25שלום אני בת 18 סובלת מצרבות קשות לעיתים תכופות בעיקר אחרי אוכל. ניסיתי לשים לב אם זה קשור למה שאני אוכלת אך הצרבת מגיעה אחרי כל מאכל ולפעמים גם באמצע הלילה וגורמת להפרעות שינה. מה יכול להיות הגורם? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צרבת
מר גבעון פלד 13/01/2016 | 12:43שלום רב, אנני יכול לתת לך תשובה על פי מה שתיארת. האם היית בבדיקות אצל רופא המשפחה שלך?הוסף תגובה
-
-
כאבים בלתי מסוברים
יאיר 10/01/2016 | 18:40אני בן 29 סובל מעודף משקל, מזה כשלושה חודשים אני סובל מכאבים באיזה החזה שמקרינים לעיתים לראש לצוואר ולמרכז הגב. בדיקות הדם של תקינות, אקו לב במאמץ תקין וגם מיפוי עצמות. הכאב לא חולף ולדעת הרופא מדבר בסטרס ורשם לא תקופת הרגעה. אני לא חושב שזאת הבעיה. מה יכול להיות מקור הכאב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בלתי מוסברים
מר גבעון פלד 10/01/2016 | 19:35הקרנות כאב של נקודות טריגר על מערך הרקמה והשריר הם מעיקרי הגורמים לכאבים מעין אלו שאתה מתאר. תמיד נכון לבצע ראשית את הבדיקות כפי עששית ובאם נשללו הדברים החמורים המלצתי היא לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי. הטיפול נעשה אצל מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
-
כאב בשריר טריצפס יד אחורי
דניס 29/10/2012 | 10:09שלום ד"ר, לפני כשלושה שנים עברתי תאונה, כתוצאה מכך נקרע לי גיד שריר טריצפס עברתי פיזיותרפיה של 4 חודשים עם כאב כרוני כשאני מיישר עד סוף את היד, כיום אני מתאמן במכון כושר כ - 9 חודשים ואתמול הרגשתי כאב מאוד חזק בשריר הטריצפס כאשר עשיתי תרגיל דחיקת חזה עם מוט , מאמן הכושר המליץ לי לא להתאמן שבוע לשים וולטורן ותחבושת אלסטית במקום, כרגע אני מאוד חושש שיקרה משהו או קרה משהו, מה לדעתך ד"ר ומה אני אמור לעשות? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בשריר היד האחורית
מר גבעון פלד 29/10/2012 | 15:26לפני הכל הטרמינולוגיה שלך בעייתית והיא מצביעה על התנהלות. הכאב אינו כרוני, הוא מלווה אותך לאורך זמן רב מאחר ולא פתרו לך אותו. אין סיבה לחיות עם כאב זהו מנגנון התרעה פיזיולוגי המתריעה על בעיה. מעבר לכך הייתי ממליץ לך לגשת לרופא המטפל בך על מנת לבדוק כי לא נגרם כל נזק ובמקרה הצורך לבצע צילום מתאים. האימונים בחדר הכושר חייבים להיות מותאמים למצבך הגופני ואם עברת קריעה בשריר זה דחיקת חזה מציב שריר זה באתגרים רבים. אתה אמור לבצע פעילות הגדלה בהדרגה מתונה ומבוקרת. במיידי השתמש בקרח עטוף במגבת תוך עיסוי על המקום. דקה עיסוי וחמש דקות הפסקה. בצע סדרה זו כחמש שש פעמים עד שירגע האזור הכואב. תחבושת אלסטית הנח רק אם אתה צריך לבצע פעילות עם היד. עיקר המלצתי היא אם הכאב ממשיך ומגבלת התנועה גדלה ב 24 שעות הקרובות גש לטיפולהוסף תגובה
-
דלקת בשריר היד האחורית
מרים 04/01/2016 | 09:09שלום דוקטור, אני חשה כאב בשריר היד האחורית כחודשים, הכאבים מופיעים רק כשאני עושה תנועות מסויימות. אני יודעת שהדלקת היא כתוצאה של פעילות גופנית. ביקרתי אצל אורטופד, ביצענו צילום. הרופא קבע שיש לי דלקת בשריר והוא נתן לי ספריי, אך לא נתן לי תרופה אנטיביוטית בגלל תרופות מסויימות שאני לוקחת. מה אני יכולה לעשות כדי לסיים את הסיוטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בשריר היד האחורית
מר גבעון פלד 04/01/2016 | 10:02קשה לי להבין איך ומתי התחיל הכאב. אני מבין שאת מתאמנת אך חשוב להבין אם היו פציעות עבר או כאבים בעבר, בנוסף את מתארת תרופות שאת נוטלת, לטיפול במה? בכל מקרה דלקות שריר עלולות לנבוע ממגוון של מקורות. אם הוא נתן לך ספריי צריך לתת לזה מספר ימים ולבחון את תחושתך. אני יכול עוד לפני שתעני לי על שאלותי להמליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי הנעשה על ידי מטפלים. הטיפול נעשה על נקודות טריגר שהן מקור נעילת רקמת שריר ומהווים גורם נכבד לכאבי גוף בכלל וכאבי שרירים בפרט.הוסף תגובה
-
דלקת בשריר היד האחורית
מרים 04/01/2016 | 13:17לא היו לי פציעות בעבר, אני משערת שזה קרה עקב תרגילים רבים שביצעתי כדי למצק את היד, כנראה הגזמתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בשריר היד האחורית
מר גבעון פלד 04/01/2016 | 15:47אז אני חוזר על המלצותי הקודמות בחום רב יותר.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה שמאל
מורן 30/12/2015 | 08:44שלום, אני אישה בת 24 לאחר חודש של נטילת גלולות (מטופלת פוריות) התחיל להופיע לי כל בוקר כאב בחזה שמאל כמו מועקה והיום נוסף כאב קל מאד בכתפיים, תחושה של שריר קצת תפוס. התופעה חולפת מעצמה אחרי כשעה וחצי בבוקר וחוזרת רק ביום למחרת. הבנתי שזה תופעה מוכרת בגלל נטילת גלולות, השאלה האם לאחר שבוע וחצי של הפסקת גלולות הכאב לא אמור להעלם והאם זה מצריך בדיקת רופא? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה שמאל
מר גבעון פלד 30/12/2015 | 16:25קיימת תופעה של כאבים כפי שתיארת ואכן לרוב היא חולפת אך מכיוון שמדובר במערכת שרירית המופעלת גם כמערכת הגנתית שמגיבה גם לעומס/לחץ זה עלול להימשך. אם לא עובר הייתי ממליץ לך לחזור לרופא המטפל ובמקביל לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפל מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה בצד ימין לילדה בת 9.5
אפרת 29/12/2015 | 21:02שלום דוקטור, הילדה שלי בת 9.5 מקוררת כבר כשבועיים ולפני יומיים התחילה להתלונן על כאבי חזה באמצע ובצד ימין באמצע או למטה בערך של החזה. יש לה גם לעיתים כאבי בטן וכאבי ראש וקצת בחילות. היינו אצל הרופא לפני יומיים והוא אמר שזה בגלל ההתקררות או מהקיבה, אך היא שתתה חלב והמצב לא השתנה רק החמיר לה את כאבי הבטן. עכשיו מתלוננת שהכאבים חזקים יותר למרות שהיתה יומיים בבית. איזה בדיקות אני צריכה לבקש מהרופא שיעשה לה. זה ממש מתחיל להפחיד אותי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה והתקררות
מר גבעון פלד 30/12/2015 | 08:15אני תחיל מהסוף, גשי לרופ המטפל ותעמדי שיבדוק או ישלח לבדיקות אל תמתיני. חלב אינו הפתרון. במקרה הזה חשוב בדיקה פיזית !!!!הוסף תגובה
-
כמו שחשבתי
אפרת 30/12/2015 | 15:13תודההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
סומטי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס