פורום טיפול בכאב - עמוד 113
אבנר מן
-
כאב חד בצד ימין בעגן
אילנית 16/12/2015 | 21:46אני סובלת מפריצת דיסק ב l4 ל l5 ונמצאת ב"התקף" ובזמן האחרון יש לי ממש דיקרות וכאב חד בצד ימין בעגן קרוב לישבן מה עושים אני שותה המון כדורים ועושה זריקת וולטראן פעם עד פעמים בשבוע אני ישמח לתשובה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי פריצת דיסק
מר גבעון פלד 17/12/2015 | 06:01משאלתך אני מסיק כי זיהוי הפריצה היה מתי שהוא בעבר וכי את סובלת מהתפרצויות כאב מדי פעם. במקרים מעין אלו כאשר אין לחץ ישירות על העצב (מאחר ובמקרה של לחץ ישיר היה כאב מתמיד) גשי לטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. הטיפול מתמקד ברקמות רכות כולל שרירי הגוף המהווים את מרבית הבעיה במקרים מעין אלו.הוסף תגובה
-
-
כאבים מתחת לצלע ימין
אלי 15/12/2015 | 09:54לפני 3 שבועות התחילו לי כאבים בגב העליון מצד ימין ,לאט לאט התפשט הכאב לעבר הצלע הימנית התחתונה ליד הסרעפת ומאז הכאב הוא שם עברתי צילום חזה ציילום צלעות ולא נראה כלום בצילומים הכאבים הולכים ובאים ולעיתים הכאב הוא כאב של סכין של שריטה שחותכות אותי אשמח לקבל תגובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב משתנה ליד צלע ימין
מר גבעון פלד 15/12/2015 | 10:19תאורך תואם במדוייק כאבים שמקורם במערך הרקמה הרכה של הגוף כולל שרירים. מערך תנועה זה מהווה גם מערך הגנה וביכולת שרירים או ליתר דיוק נקודות טריגר בשריר עלול לייצר כאבים כפי שאת מתארת. מחזקת את מחשבתי גם העובדה שעשית צילומים שלא הראו דברניתן לטיפול באמצעות מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
כאבים בצד ימין
אלי 15/12/2015 | 14:16בהמשך לתגובתך לא יכול להיות שזה קשור לשריר הבין צלעי האם לשלול אפשרות זאת אם כן כיצד מטפלים בבעיה הזאתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצד ימין
מר גבעון פלד 15/12/2015 | 15:01זו אחת האופציות והטיפול שציינתי יוכל לאשש או להפריך את זההוסף תגובה
-
-
התכווצויות חוזרות בחזה - צד שמאל
קרן ש. 08/12/2015 | 11:13שלום רב, אני בת 39 בריאה ולא מעשנת. בכמה ימים האחרונים קורה לי פעמיים ביום שכאילו נתפס לי שריר בחזה בצד שמאל (בתחושה ממש מאחורי השד השמאלי) ואז אני צריכה לא לנשום עמוק לכמה שניות עד שזה משתחרר. זו משהו שהיה קורה לי לעיתים רחוקות אבל אף פעם לא זכורה לי תדירות כזו. האם זה משהו שאני צריכה לבדוק? (אני עושה בדיקות כלליות (דם ושתן) פעם בשנה, האחרונה ביוני והכל היה תקין). תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התכווצויות בחזה
מר גבעון פלד 08/12/2015 | 12:54למעט תאונות או טראומות, שום דבר כמעט לא קורה בבת אחת בגוף ובדרך כלל זה מתחיל מתחושות מדי פעם ונמתגבר כך שאת מתארת הדרדרות כנראה של מצב קיים... הייתי שמח לדעת אם את פעילה גופנית ואם כאשר את עפילה אפילו ברמה נמוכה, כמו עליית מדרגות, יש כאב בחזה. מעבר לכך האם יש תחושות או כאב באזור צד שמאל בכלל, שריפה, נימול, קשיון, חום, קור....?הוסף תגובה
-
תשובות
קרן ש. 08/12/2015 | 13:53אני פעילה ספורטיבית כל פעם לתקופות של כמה חודשים ואז הפסקה, כרגע לא עושה ספורט קבוע. כשאני פעילה אין שום כאבים (הם מופיעים סתם כשאני יושבת). הייתי עם וירוס של התקררות בתחילת שבוע שעבר (לא יודעת אם זה קשור) שנמשך יומיים. ואין שום תחושה נוספת באזור שמאל רק ההתכווצויות האלה שבאות והולכות, היום למשל כבר חוויתי 5-6 כאלה. חלקן למשך 2 שניות בלבד. (לא יודעת אם יש קשר אבל היו לי כאבים בישבן שמאל שהקרינו למעלה ולמטה במשך מספר חודשים - עכשיו אחרי התייעצות עם מטפל שטען שזה שריר תפוס קיבלתי הנחיות לישיבה ויציבה נכונה ויש הקלה משמעותית).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות בחזה
מר גבעון פלד 08/12/2015 | 14:01יש הרבה בעיות וכאבים הנובעים מיציבה לאורך זמן כך שיכול להיות קשר לכך וכן לוירוס שעבר. בגדול זה אכן נשמע כי את חווה כאבים שמקורם שרירי, רקמה רכה. ניתן לרוב לטיפול אצל מטפלים מתחום העיסוי הרפואי או הטריגר פוינט. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול מעין זה ובנוסף לגשת לאיבחון אצל רופאך האישי.הוסף תגובה
-
תודה
קרן ש. 08/12/2015 | 14:04תודה רבה אכן אעשה זאת.הוסף תגובה
-
-
כאבים בבטן בצד ימין רק בשכיבה על צד שמאל
יוסי 29/11/2015 | 23:42שלום, במשך שבוע וקצת כבר יש לי כאבים בבטן בצד ימין למטה באמצע ליד הטבור כזה מצד ימין בעת נשימה עמוקה כאבים שמקשים לי על הנשימה העמוקה , זה קורה לי רק שאני נישכב ונשען על צד שמאל שהצד של הכאבים כלפי מעלה ושאני נשען על צד ימין לא כואב לי בכלל . אני בן 18 ,גובה 1.83/1.82, משקל 93. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בבטן
מר גבעון פלד 30/11/2015 | 14:01האם יש כאב בעת פעילות גופנית מעט מאומצת, אפילו עליה במדרגות? האם יש כאב או הקרנת כאב לאזור המפשעה, גם אם לעיתים?הוסף תגובה
-
-
כאבים חדים בחזה צד ימין
סיון 08/09/2015 | 00:43כואב לי ממש בחזה מצד ימין כאבים חדים אני לא מצליחה להסתובב משכיבה לקום משכיבה וכשאני נושמת נשימה עמוקה מאוד כואב לי רקע כללי: יש לי דלקת בדרכי השתן נוטלת אנטיביוטיקה שתיתי חליטה של פטרוזיליה וזהו בת 25 גובה 1.60 משקל 51הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים חדים בחזה בצד ימין
מר גבעון פלד 08/09/2015 | 08:24אשנח לדעת מספר פרטים על מנת להתייחס: 1. האם במנוחה מוחלטת יש כאב? 2. האם את פעילה גופנית? 3. האם יש בעיות או מחלות רקע? 4. כמה זמן יש את הכאב?הוסף תגובה
-
כאב בחזה
סיון 08/09/2015 | 20:23כבר לא כואב לי יותר זה היה אתמול למשך 20 דק בשכיבה במנוחה גם כשניסיתי לשנות תנוחה כאב לי מאוד נשמתי נשימות קצרות כי כשניסיתי להירגע ולקחת נשימות ארוכות זה ממד כאב לי. מבחינת פעילות גנית אני עושה הליכות פעמים בשבוע. מבחינת מחלות אין רקע. האם אפשר לדעת ממה זה נובע? אני מאוג אשמח לדעת מה הסיבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בא והולך
מר גבעון פלד 09/09/2015 | 06:03בוקר טוב. קורה לא מעט אפילו שיש כאבים שבאים לטווח רצק ונעלמים. זה יכול לנבוע מגוון סיבות חלקן אפילו תלויות במה שציינת. אם הכאב בא ל 20 דקות ונעלם ואינו חוזר אינני רואה מקום לדאגה. אם יש חזרה של הכאב יש לגשת לבדיקה אצל רופא המשפחה להמשך הפניה.הוסף תגובה
-
כאבים חדים בצד ימין
דנקצ'ינו 29/11/2015 | 13:19שלום אני בת 16, גובה 156, משקל 56 אני גם סובלת מבעיות שלפוחית כבר המון זמן אך לא נוטלת תרופות. לאחרונה (מיום שישי בערב) התחילו לי כאבים חדים בצד ימין בחזה שבאים וחוזרים וגם לי קשה מאוד לנשום כל פעם שהכאבים חוזרים. הלכתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לעשות דימות אבל התור שלי הוא רק בחודש הבא.. הרופא לא אמר מה לעשות או איזה תרופות מותר או אסור לקחת כדי להקל על הכאב.. רציתי לדעת אם אפשר לשתות אקמול פשוט לפחות כדי להקל על הכאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות
מר גבעון פלד 29/11/2015 | 14:42שאלות לגבי המלצת כדורים לא יכולות להענות בפורום זה. עימך הסליחה.הוסף תגובה
-
-
כאב במרכז בית החזה ובצד שמאל מתחת לחזה
מקס 23/11/2015 | 05:51שלום רב, מר פלד אני בחור בן 38 מעשן דיי הרבה ומתכוון להפסזיק! לפני יומיים התעוררתי עם כאב בצד שמאל מתחת לחזה. כשאני לא זז זה לא כואב בכלל כשאני נושם זה מציק רק כשאני ממלא את הבטן באויר.. כשאני נוגע עם היד בעור במרכז החזה זה כואב (ממש במרכז). צד ימין לא כואב ולא מציק כלל אני חייב לציין כמה דברים שאולי יעזרו בלהבין את הבעיה לפני שבועיים היתה לי דלקת ריאות קבלתי אנטיביוטיקה והבראתי לחלוטין בזמן הדלקת, הריאות ממש שרקו. לפני יומיים הרמתי את הסלון שלי לבד וזה היה כבד. דבר נוסף אני יושן תמיד על הצד שמאל ועל היד השמאלית ואני חושש ורוצה לדעת האם נתפסו לי השרירים או שאולי חלילה מדובר בסרטן ריאות אני מכור לקפה וסיגריות לצערי אבל רק מהפחד שחלילה זה משהו מסובך אני רוצה להגמל מעישון בקרוב מאד !! אשמח לתגובתך המהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה שמאל
מר גבעון פלד 23/11/2015 | 09:25אנסה למקד מספר שאלות ולתת לך מענה. האם אתה פעיל גופנית בחצי השנה האחרונה? האם יש כאב הפעילות, אפילו קלה של עליית מדרגות? האם יש כאבי צוואר בתקופה האחרונה?הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש חזקים לאורך שנים
דן 13/11/2015 | 17:03האם TERMADEX (אין לי בחילות) או כדור אחר יכולים לעזור נגד כאבים חזקים "כמעט כרונים" (לאורך שנים) בראש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרופות
מר גבעון פלד 15/11/2015 | 12:41לא אוכל להמליץ לך על כדור לצערי. לצורך כך עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בך.הוסף תגובה
-
תודה רבה.
דן 16/11/2015 | 19:07:(הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב משמאל איזור הריאות בזמן נשימה
אודל 11/11/2015 | 09:41עשיתי צילום ונשללה דלקת ריאות, בת 22 גובה 1.68 משקל 70, כיומיים סובלת לא ישנה לא מצליחה לנשום עמוק/לפהק/להשתעל ממה זה יכול לנבוע? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בנשימה בצד שמאל
מר גבעון פלד 11/11/2015 | 10:13האם יש או היו כאבי צוואר?הוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה
אודל 11/11/2015 | 10:23יש לי היסטוריה של בעיות צוואר עברתי בעבר כירופרקטיקה זריקות ושלל טיפולים כרגע אין שום כאב בצוואר לכן זה משהו שלא היה לי לעולם אני חושבת שזה לא סתם עד תפיסת גב זה משהו שפשוט לוחץ לי על הנשימה , יכול לנבוע מדלקת? לאיזה רופא לפנות? כי ברגע שהרופא משפחה גילה שזה לא דלקת ריאות פשוט שלח אותי לשים בנגיי וזלזל בעוד שאני לא ישנה לא נושמתהוסף תגובה
-
דרך אגב
אודל 11/11/2015 | 10:25דרך אגב חולת אסטמה אם יש קשרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בנשימה
מר גבעון פלד 11/11/2015 | 21:46שאלתי לגבי בעיות צוואריות מאחר ומספר שרירים קשורי צוואר עלולים לייצר כאבים כגון אלו שאת מתארת. גם אם אין כרגע תחושת תפיסות צווארית טריגרים בתוך השרירים כגון שריר המעלות עלולים לייצר כאב המוקרן לאזור הראות בזמן נשימה עמוקה/פיהוק וכו. התוספת שרשמת על היותך אסמטית גם מגביר את המחשבה על כיוון זה. הייתי ניגש לאיבחון ובהתאם טיפול על ידי מטפל/ת מתחום הטריגר פוינט טראפי או השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה בצד שמאל בעת שאיפה ונשיפה עמוקה
אוקסנה 09/11/2015 | 06:53שלום, יש לי כאבים חדים בצד שמאל בחזה,כמו דקירה חזקה ממש כואב.זה קורה כשאני נושפת או שואפת עמוק,לא הרגשתי כאבים בעת שינה. אני בחורה בריאה -לא מזמן עשיתי בדיקות והן יצאו תקינות. בת 26,גובה 1.73 משקל 68. -יכול להיות זה שריר שנתפס?איך אפשר לטפל בזה זה ממש כואב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה בנשימה
מר גבעון פלד 09/11/2015 | 10:08הייתי שמח לדעת האם את פעילה גופנית באופן כללי ויותר ספציפית בזמן הכאב האם פעילות מגבירה את הכאב, אפילו למשל עליה במדרגות. גבר נוסף האם הייתה הזמן האחרון התקררות או שפעת.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה תאונת דרכים
חיים 02/11/2015 | 18:29לפני חודשיים כבר עבר שרכבתי על הקטנוע פניתי שמאלה פנייה חדה במהירות 25-35 קמ"ש די מהר זה היה . החלקתי לקראת סוף הפנייה הקטנוע עף לצד ימין כזה ואני נימרחתי כזה על הכביש ניפגעתי בברך שמאל שיפשופים כמובן עבר לי כבר. ניפגעתי במרפק יד ימין שיפשוף גם עבר לי. ניפגעתי איפה הבטן למטה בצד שמאל גם זה עבר לי. אבל נישאר דבר אחד שיש לי חשד שקרה חבלה בבית החזה מיד אחרי ההחלקה היה לי כואב שקרה משהו באמצע החזה מתחת לגרון בחזה באמצע ועשו לי צילום רנגטן יצא תקין . חלפו חודשיים מלאים ואני סובל מכאבים שם בהרבה תנועות שעושה כמו למתוח תידיים אחורה או להזיז תגוף ימינה או שמאלה מה קרה לי ? יש לי חשד שניגרם לי שם איזה שבר-סדר-קרע- ומשהו חמור שם לצערי. איך אפשר לבדוק את זה? האם הכאב הזה יכול לעבור לי לבד? חודשיים ועדיין סובל מה יהיה ? מה אתה מעריך שזה ניראה מה קרה שם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בנוסף
חיים 02/11/2015 | 18:30שכחתי לציין שלא היה שום שריטה אפילו על החזה ושום שיפשוף . זה פשוט מההחלקת קרה שם משהו מתנועה חזקה וכ'.הוסף תגובה
-
בדקתי תמיקום
חיים 02/11/2015 | 19:17המיקום המדוייק של הכאבים זה לפי גוגל ראיתי זה עצם סטרנום STERNUM שם בידיוק קרה משהו מה אתה אומרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר תאונה
מר גבעון פלד 03/11/2015 | 10:58מערכת הרקמות הרכות של הגוף ובתוכם השרירים מהוות מערכת תנועתית אך הן גם חלק מהמערכת ההגנתית של הגוף. אם לאחר בדיקות וצילומים לא מצאו דבר וזה ממשיך סביר להניח כי קיימות,נקודות טריגר בחלק מהשרירים שהיו שותפים לנעילה ההגנתית בתאונה ושלא נרפו. נקודות אלו עלולות לייצר כאבים, גם כאלו שאתה מתאר. העניין הוא שנקודות אלו עלולות להמשיך להיות נעולות ולייצר את הכאבים לטווח ארוך מאוד ללא טיפול נכון. הטיפול יכול להתבצע על ידי מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי או השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
לא הבנתי
חיים 03/11/2015 | 13:40לא ממש הבנתי אני לא ממש מבין מה זה טיגר וכל זה בקיצור דבר עברית פשוטה מה אתה אומר זה יכול כל החיים אסבול מזה ? השאלה זה קרה נזק שם כי למה חודשיים ואני יכול לרוץ והכל אבל מרגיש את זה בהרבה תנועות ימינה שמאלה כזה .... מה עושים איך לטפל לבד בבית אז ואם לא אטפל זה ישאר לי כואב לשנים רבות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עברית פשוטה
מר גבעון פלד 03/11/2015 | 16:10בעיברית פשוטה לבקשתך גש לאיבחון וטיפול אצל מטפלים המטפלים בגישת השיקום אורטופדי או הטריגר פוינט טראפי. לא צריך לסבול מזה כל החיים.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס