פורום טיפול בכאב - עמוד 109
אבנר מן
-
כאב בגב תחתון מצד שמאל
רומן 14/03/2016 | 12:15שלום רב יש לי כאבי גב תחתון בצד שמאל מרגיש דקירות בעת נשימה ותזוזה ובעיות התקופפות והרמת משקל וכו מה זה יכול להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 13:05זה יכול להיות מגוון רחב מאוד של גורמים. אני צריך נתונים עלייך, על בעיות רקע, כמה זמן הכאב קיים האם היו בעיות בעבר וכו. השאלה כללית מדיהוסף תגובה
-
כאבי גב
רומן 15/03/2016 | 23:08זה התחיל פעם ראשונה לפני שנה ממלצרות אחרי עבודה חזרתי הביתה התכופפתי למקרר ולא יכולתי להתיישר אחרי זה היה כאבים באותו צד במשך שבוע ואז עבר ואז קרה לפני כיומיים שהזרתי לחבר בחדר כושר בלחיצת חזה והכאב חזר עוד פעם אתמול זה כאב מאוד ועכשיו זה פלות כי אני מחמם את האזור ומורח משכה אני מאוד מקווה שזה לא פריצת דיסקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב
מר גבעון פלד 16/03/2016 | 06:13לא נשמע כי זה פריצת דיסק מאחר וזה היה משבית אותך לכמה ימים ולא היה עוזר החימום, זה עלול להיות בלט או בקע שהתהווה לפני שנה והכאב מקורו לרוב במקרים אלו ממערכות שריר שננעלות סביב אזור זה להגנה ולכן חימום יקל עליו. האם בשכיבה על הגב תוך הרמה איטית של רגל שמאל עד כ 20 מנטימטר מעל הרצפה יש כאב?הוסף תגובה
-
-
כאב בצד ימין בעיקר
אני 14/10/2015 | 08:19שלום דוקטור, אני בת 25.5 וכבר שבוע וקצת אני מרגישה כאב עמום בצד ימין של הגוף- מיקום מעורפל-כנראה מתחת לצלעות, בצד הגוף לכיוון הגב. הכאב מופיע מידי פעם, בא והולך. אתמול בלילה הוא היה יותר חד והקשה עליי להרדם. הוא בא והולך ורוב הזמן לא נמצא אך כשהוא נמצא זה מציק. קבעתי תור לרופאה כללית אבל אשמח עד אז לתשובה ממך- יכול להיות שזה אפנדציט? או מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
מר גבעון פלד 14/10/2015 | 12:07אשמח לנסות לתת תשובה אך אני צריך פרטים. גובה ומשקל, האם יש בעיות רקע, האם את פעילנ גופנית, האם היו ארועים מיוחדים בזמן האחרון כגון תחילת פעילות גופנית או החלפת עבודה וסגנונה. אשמח רחקי הפרטים לנסות ולתת לך תשובההוסף תגובה
-
תשובה
אני 15/03/2016 | 14:04הכאב נעלם מאז וחזר בשבוע הנוכחי. הוא טיפה יותר מורגש מהפעם הקודמת. אני בגובה 167 ושוקלת 47.3. עשיתי בעבר פיילאטיס באופן לא קבוע ודי מזדמן. כבר חודשיים שלא עשיתי מאז. עזבתי את העבודה לאחרונה אבל אני שלימה עם כך ולא חושבת שיש לכך קשר. האם הכאבים מסוכנים חס וחלילה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
מר גבעון פלד 15/03/2016 | 19:01כאבים משתנים כגון אלו עלולים להיות ממקור שרירי אך גם ממקור אחר. עברו חמישה חודשים.... המלצתי הראשונה היא לגשת לביקורת אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
-
כאב בצד ימין בגב ובצלע ימין מתחת לשד ימין
איריס 14/03/2016 | 00:24מר גבעון שלום קראתי מעט מההודעות בפורום יש לי כבר שנה כאבים בגב עליון ימני ובמקביל כאב בצד ימין עליון צלע מתחת לשד ימין עשיתי סי טי גילו שיש לי המנוגיומה על גוף חוליה d10 הרופא אומר שזה לא קשור לכאב הנ״ל כמו כן יש לי הסתיידויות רבות בגב עליון לא ברור ממה אני בת 44 עברתי תאונה לפני שנה איבדתי תהכרה והייתי הפוכה לגמרי באוטו הכאבים התחילו שבועיים אחרי התאונה כולל כתף ימין שבה נמצא קרע קטן בגיד אני ממש סובלת ולא יודעת איך להמשיך איזה בדיקות לעשות רציתי לדעת אם יש לך אפשרות לעזור לי...בתודה מראש איריסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בגב ובצלע
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 15:26הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. נקודות טריגר פעילות בשרירים מסויימים עלולים להיות מקור כאביך.הוסף תגובה
-
-
דקירות בגב עליון
ש.ה. 13/03/2016 | 19:02יש לי דקירות בגב עליון בין השכמות כמו מסמרים. מה הסיבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירות בגב עליון
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 15:25הפנייה כללית מדי אני צריך פרטים כדי לנסות ולתת לך מענה. פרטיים אישיים על גובה, משקל וכו בעיות רקע כמה זמן הכאב קיים האם היו תאונות או בעיות בעבר ועודהוסף תגובה
-
-
כאב בצד ימין בגב ובצלע ימין מתחת לשד ימין
איריס 14/03/2016 | 00:41מר גבעון שלום קראתי מעט מההודעות בפורום יש לי כבר שנה כאבים בגב עליון ימני ובמקביל כאב בצד ימין עליון צלע מתחת לשד ימין עשיתי סי טי גילו שיש לי המנוגיומה על גוף חוליה d10 הרופא אומר שזה לא קשור לכאב הנ״ל כמו כן יש לי הסתיידויות רבות בגב עליון לא ברור ממה אני בת 44 עברתי תאונה לפני שנה איבדתי תהכרה והייתי הפוכה לגמרי באוטו הכאבים התחילו שבועיים אחרי התאונה כולל כתף ימין שבה נמצא קרע קטן בגיד אני ממש סובלת ולא יודעת איך להמשיך איזה בדיקות לעשות רציתי לדעת אם יש לך אפשרות לעזור לי...בתודה מראש איריסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בגב ובצלע
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 13:07ממה שתיארת אני מבין כי עברת בדיקות. לאחר מסכת בדיקות מקיפות לרוב באם אין ממצאים הכאב עלול לנבוע מטריגרים בשרירים. למשל שריר הרחב גבי בשילוב עם מספר שרירים נוספים עלול להיות מקור הכאב שלך. הדרך לבחון זאת הוא לגשת למטפל מתחום השיקום האורטופדי ולבצע איבחון וטיפול.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה ובגב העליון בין השכמות
דוז 13/03/2016 | 02:14שלום רב. אני בת 35, לא מעשנת כבר 8 שנים, משקל יתר של כ-15 ק"ג, לא פעילה גופנית באופן סדיר. לפני כארבעה חודשים לאחר צינון ממושך שלווה בשיעול חזק התחלתי להרגיש כאבים בחזה סביב הלב, ולהתנשם בחוזקה גם לאחר מאמץ מינימלי (עלייה במדרגות, הרמת הילדים). בדצמבר לאחר שלא פסק השיעול והכאב קיבלתי אנטיביוטיקה ומשאף. צילום רנטגן של החזה יצא תקין. אולם הכאבים לא פסקו. השיעול אמנם נחלש ומאפשר תפקוד ושינה, אבל ההתנשמות ותחושת עייפות גדולה במאמץ מזערי ישנן. הכאבים בחזה נמצאים כעת מעל השדיים (בעצמות בית החזה). הכאב מתעצם כאשר אני מתכופפת או מסובבת את פלג הגוף העליון. בימים יותר קשים גם החלק העליון של הגב בין השכמות כואב מאוד. היו גם כאבים בשדיים לאחר הפסקת הגלולות אך שמתי לב שהם מתעצמים לקראת המחזור החודשי ואח"כ נעלמים. האם תוכל בבקשה להמליץ על בדיקות נוספות? אני רגילה להיות פעילה מאוד למרות משקל היתר, וכעת אני מותשת אחרי הליכה של רבע שעה...תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי חזה וגב עליון
מר גבעון פלד 13/03/2016 | 12:40האם עברת בדיקות מאמץ?הוסף תגובה
-
כאבי חזה וגב עליון
דוז 13/03/2016 | 23:34שלום ותודה על תגובתך. לא, לא עברתי בדיקות מאמץ. שכחתי לציין שמלבד צילום החזה גם עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות בסה"כ למעט מחסור בויטימין די שנמצא ברמה נמוכה כבר מאז הלידה שלי לפני שלוש שנים למרות טיפול תרופתי מרוכז שניתן שלוש פעמים בשנים האחרונות (מעבר לנטילת תוסף יומי). אינני נמצאת בישראל בחודשים הקרובים ולכן אשמח אלו בדיקות עליי לבקש מרופא המשפחה. האם לבקש בדיקות מאמץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי חזה וגב עליון
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 13:04הייתי ממליץ קודם כל בדיקת מאמץ באם היא תקינה תמשיכי הלאה, אך זו קודם כל.הוסף תגובה
-
-
תוך כמה זמן משפיע כדורים נוגדי דלקת אטודולק600
שלומי 13/03/2016 | 15:01היי אני לוקח שבוע ימים כל יום כדור של 600 מ"ג אטודולק נוגדי דלקת יש לי כאבים בעצם הסטרנום חצי שנה בעקבות נפילה החלקה מאופניים המיפוי עצמות יצא תקין לגמריי מה שזה אומר אין ממצא פתלוגי. כעת רופאת משפחה נתנתה לי כדורים אלו היא אמרה אולי אתה סוחב שם וסובל סתם מדלקת או שריר שתפוס . אז בנתיים אני לוקח שבוע ואני אולי אני לא יודע איך לתאר את זה אולי יש שיפור קטנטן באמת שלא יודע איך להגיד את זה. רציתי לדעת עוד 4 ימים בערך אני לוקח את זה שיהיה שלקחתי את זה 10 ימים ואז אני יפסיק למה הבנתי זה כדורים לא בריאים. רציתי לדעת תוך כמה זמן יש השפעה לכדורים אלו? האם אחרי שבוע אני צריך להרגיש שיפור בכאבים משמעותי? או זה לוקח זמן? ויש סיכוי שהכדורים גל לא יעזרו לי בכלל ואז זה אומר שיש לי שם משהו אחר?? אשמח לדעת מימך אז תוך כמה זמן הם משפיעים וגם לפעמים שמתי לב מהאזור הכואב באמצע החזה בעצם הסטרנום התחתון יוצא לי כזה כמו קליק כזה ... מה זה יכול לרמז?? תודה לך מחכה לתשובתך על כל השאלות אלו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פנייה חוזרת
מר גבעון פלד 13/03/2016 | 16:45פנית אלי ב 09/03 והבעתי את דעתי, אם יש משהו נוסף או חדש בשמחה אתייחסהוסף תגובה
-
-
אני זקוק לעזרה בבקשה
שלום 09/03/2016 | 01:21לפני חצי שנה כבר מלאה לגמריי. החלקתי בפנייה אם אופניים במהירות של איזה 30 קמ"ש כתוצאה מכך היה לי שפשופים ברך ובטן תחתונה ומרפק הכל עבר מזמן כבר אבל דבר אחד קרה באותו יום עצוב שלא חולף לי וזה גומר לי תחיים זה הרגשתי כאבים שקרה משהו מעצם החזה באמצע נטיה קלה לשמאל אבל בעיקר באמצע. כי לצד שמאל הייתה הנפילה אז הכאב מעצם הסטרנום הרגשתי שקרה משהו שם. טוב עשו לי באותו יום צילום חזה יצא תקין . עזבבתי את הנושא הזה לחצי שנה של סבל בלי לעשות כלום ואז הלכתי לפני שבוע חצי שנה אחרי המקרה שהכאבים לא חולפים לכירוגיה הוא שלח אותי לצילום רנגטן לעצם הסטרנום ספיציפי לשם עשיתי יצא תקין. לאחר מכן הוא שלח אותי למיפוי עצמות . הלכתי למיפוי הזריקו לי חומר לוריד אחרי שעתיים הכניסו אותי לחדר שם לצילום עשיתי אותו תמיפוי . ויש תשובות לא מצאו כלום בדיקה בגדר הנורמה רשמו. טוב חזרתי לכירוגיה הוא אמר לי זהו זה פה סיימתה תמשיך יעוץ טיפול אצל אורטופד טוב הלכתי לאורטופד הוא אמר לי אני לא מתעסק בזה. חזרתי לרופאת משפחה היא אמרה זהו אין כלום להתראות. והמצב שכרגע אני עומד זה חצי שנה אחרי המקרה כאבים חזקים מהחזה הפכתי בגיל 25 לבעייה רצינית מאוד לא יכול יותר לשחק כדורגל לא יכול לרוץ לא יכול להרים דברים פיזי כואב מאוד שמתכופף . מה אני יכול לעשות במצב שנקלעתי. בנתיים כרגע מנסה כדרים אטדולק 600 מ"ג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים. בנתיים 3 ימים לוקח כל יום כדור אחד . וניראה שזה בכלל לא עוזר { מישהו אמר לי שמבין להמשיך לקחת עוד שבוע שיהיה 10 ימים של כדורים וזה לא טיפול של יומיים לא יודע אם להאמין לזה.} אז מה אני יכול לעשות הכדרים שוב אני מדגיש כניראה לא עוזר ממשיך לנסות עוד חבל לי אבל כניראה שדופק תבטן שמכניסים רעל כזה סתם . איזה רופא אני יכול עוד ללכת ? איזה עוד בדיקה אפשר לעשות שלא עשיתי? איך מיפוי תקין אז ואיך יש כאבים עצומים . אשמח לעזרה מה עושה ומה עוד יכול כל אפשרות לעשות תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים לא ברורים
מר גבעון פלד 09/03/2016 | 17:02חלק נכבד מכאבי גופינו מקורם ברקמות רכות, חיבור ושריר. כל הבדיקות שתיארת לא בודקות את הימצאות נקודות טריגר פעילות שעלולות להיות מקור לכאביך. הטיפול נקרא טריגר פוינט טראפי ומבוצע על ידי מטפלים המוסמכים לכך. הייתי ממליץ לך לגשת לאחד מהם לאיבחון וטיפול בהתאמה.הוסף תגובה
-
איפה אני עושה את הטיפול הזה?
שלום 10/03/2016 | 02:07אשמח לדעת איפה אני עושה את הטיפול הזה האם זה בשירות קופת חולים כללית לדוגמא איפה שאני נימצא.? או אני צריך לחפש מקום פרטי?. האם הטיפול זה אם כדורים משחות הזרקות או טבעי?.{וכמובן גם כמה טיפולים זה כמה זמן זה לוקח} האם הכדורים הנוגדי דלקת האלה אטודולק 600 מ"ג יכולים לעזור לי לכאבים ולפתור לי תבעייה?? בנתיים אני לוקח את זה 4 ימים כל יום כדור ואני לא מרגיש שזה עוזר. אני אובד עצות אשמח להסבר מעמיקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טריגר פוינט טראפי
מר גבעון פלד 10/03/2016 | 08:49הטיפול מתבצע כפי שציינתי אצל מטפלים פרטיים ואינו ניתן בקופות החולים. לגבי הכדורים זו שאלה שהייתי מפנה לרופא שרשם לך אותם. הטיפול הינו ידני לחלוטין ללא תקופות או זריקות. אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית על מקום מגורייך ואמליץ לך על מטפל בסביבתך.הוסף תגובה
-
-
הרגשה מוזרה בחזה
זיו 07/03/2016 | 15:47שלום , אני בן 27 ובימים האחרונים בעת נשימה עמוקה אני מרגיש מן לחץ קטן בחזה השמאלי , זה לא כאב או משהו , פשוט נקודה כזאת שאני מרגיש/מודע אליה בעת נשימה עמוקה . איזה שהיא הארה בנושא ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 07/03/2016 | 17:54אשמח לפרטים מעבר לגיל של גובה ומשקל והאם אתה פעיל גופנית?הוסף תגובה
-
פרטים נוספים
זיו 08/03/2016 | 00:13גובה 178 , משקל 75 ואכן , מתאמן בחדר כושר (אימוני כוח) תודה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 08/03/2016 | 07:38במהלך האימונים כאשר הדופק עולה, האם יש את הכאב?הוסף תגובה
-
תשובה
זיו 08/03/2016 | 09:17אני חושב שכן . אבל שוב , לא הייתי מגדיר את זה ככאב כמו שאני אגיד שאני פשוט מודע לאזור הספציפי הזה .הוסף תגובה
-
המשך
זיו 08/03/2016 | 09:39בנוגע לשאלתך , אני אבדוק במדוייק באימון הבא האם קיים קשר ישיר . אך בכל אופן אשמח לשמוע דעה לכאן או לכאן .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 08/03/2016 | 11:50בחלק גדול מהמקרים הבעיה היא שרירית ושימוש בשרירי נשימה לאו דוקא ישירים כגון שריר המעלות (שריר צווארי) עלול לייצר את הכאב שאתה מתאר. באם לא ביצעת בדיקה אצל רופא המשפחה מומלץ על מנת לשלול אפשרויות אחרות ואכן תראה אם מתגבר משמעותית בזמן מאמץ.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעןת
מיואשת 27/02/2016 | 19:47מזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבים מתחת לחזה בצד ימין.שעובר דרך בצלעות לגב.הכאבים מתעצמים בשימוש ביד ימין.ובמעבר משכיבה לישיבה ולהיפך.עשיתי המון בדיקות.וללא ממצא.לקחתי כמה סוגי אנטיביוטיקה.ללא הואיל.נא תן לי כוון המיואשתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות
מר גבעון פלד 27/02/2016 | 20:17תאורך תואם הקרנות כאב של מספר שרירים שבמהותם מתחברים וקשורים לתנועת שכמה. בהתאם למה שציינת לאחר בדיקות מתאימות, הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס