פורום טיפול בכאב - עמוד 131
אבנר מן
כאב בצד ימין של הבטן התחתונה הודיה 03/08/2014 | 16:47בשבוע האחרון אני מרגישה כמין כאב בצד ימין של הבטן התחתונה בעיקר בזמן שאני קמה או מתישבת קצת מרגיש כאלו יש גוש . ממה זה יכול לנבוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בבטן ימנית תחתונה מר גבעון פלד 03/08/2014 | 18:13האם בלחץ על המקום יש כאב? או האם בעזיבה מהירה לאחר הלחץ יש כאב?הוסף תגובה
כאב בבטן ימין התחתונההודיה 03/08/2014 | 18:26לא כאשר אני נוגעת במקום לא כואב לי אבל אם אני יושבת או קמה אז אני מרגישה כאב אני בת 17וחציהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בבטן ימין תחתונה מר גבעון פלד 03/08/2014 | 18:28והא כאשר את לוחצת ועוזבת המהירות יש כאב?הוסף תגובה
כאבים בבטן ימין תחתונההודיה 03/08/2014 | 18:42לא אין כאב.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בבטן מר גבעון פלד 03/08/2014 | 18:47אם זה כבר שבוע ואין כאב כפי שתיארת בלחץ או בעזיבה פתאומית לאחריו והכאב מורגש רק בתנועה רוב הסיכויים כי מדובר שכאב הקשור למערכת השרירים הגופנית וניתן לפתרון קל באמצעות טיפול בגישת השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
כאבי צוואר ולסת ופנים אביב 29/07/2014 | 16:50שלום רב, זה שנים אני סובלת מכאב שמופיע בחצי הגוף העליון, שרירי הצוואר העורף הלסת והרקות תפוסות, נוקשות וכואבות , יש הקרנה של כאב לעין, כאילו יש לי חול בעין ותחושת נימול, תופעה זו עוברת לי מצד לצד לסירוגין ז"א פעם בצד הימיני של הגוף ופעם בצד השמאלי אך לעולם לא בשתיהם יחד, עשיתי המון בדיקות והכל תקין כולל סיטי ראש ואם.אר.איי , הרופא חשבה אולי מדובר בפיברומיאלגיה בגלל שהכאב והתופעה נודדים מצד לצד ולא בצד אחד קבוע, האם יכול להיות שזה טריגר פוינט ולא פיברומיאלגיה, יש לציין כי בזמן סטרס התופעה מחריפה מאוד והכאבים והנימול מתחזקיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי צוואר ולסת מר גבעון פלד 30/07/2014 | 15:53לפי תאורך סביר מאוד שהכאב מקורו בנקודות טריגר. באבחון וטיפול נכון ניתן לפתור כאבים אלו.הוסף תגובה
כאבי צוואר ולסתאביב 30/07/2014 | 18:55תודה על תגובתך , אך האם יכול להיות בטריגר פוינט השרירים המכווצים , והכאבים עוברים מצד לצד, פעם בצד הימיני ופעם בצד השמאליהוסף תגובה
תשובת מומחה טריגר פוינט מר גבעון פלד 30/07/2014 | 19:14אחד המאפיינים הוא כאב משתנה או בתנועה. זהו אינו שריר מכווץ, הטריגר מכווץ את רקמת החיבור של השריר ומייצר תחושת נוקשות, כאב, הקרנת כאב, נימול וכו. זה אינו שריר מכווץ כמו שקורה מפעילות ספורטיבית. מעבר לכך כיווץ רקמת השריר משנה את יציבתנו ועלול לגרום לכאבים כל פעם בצד אחר של הגוף.הוסף תגובה
גב תחתון 28/07/2014 | 07:24שלום אני מתאמן כבר שנה וחצי במכון כושר ועובד עם משקלים די כבדים, לפני ארבע ימים בסוף האימון הרגשתי כאבים בגב תחתון , שקמתי בבוקר הכאבים היו יותר חזקים ולקחתי חופש מהאימונים ארבע ימים, אחרי שעברו הכאבים חזרתי להתאמן ואחרי מספר סטים ( על תחילת האימון) קבלתי כאב חד וחזק וחזרו לי הכאבים , ( לא כמו שהיו קודם אבל חזרו) .. האם זה משו חמור?? או שזה רק איזה מתיחה של גיד או שריר בגב תחתון? ויש לציין שאני יכול ללכת אבל אם אני יושב הרבה זמן יש כאבים ואני חייב לשכב... אשמח לקבל תשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי גב תחתון מר גבעון פלד 28/07/2014 | 09:42תאורך תואם נעילה של מערכות שריר. כנראה שבאחת מהפעילויות המערכת האוטונומית חששה לנזק ןנעלה אחת או יותר ממערכות השרירים בגב התחתון. התחושה היא בדיוק כפי שאתה מתאר כאב בא והולך, מתחזק ונחלש, לא עקבי. הנעילה מתבצעת על ידי המערכת האטונומית הלא רצונית כמגננה באמצעות נעילה של נקודות טריגר (נקודדו מעוררות כאב - בעברית). סביר להניח כי במספר טיפולים קצרים ממוקדי רקמת חיבור ונקודות טריגר כגון שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפי ניתן לשחררך מהכאב. למרות מה שציינתי לא הייתי ממתין מאחר ונעילה זו מתאפיינת בשינוי מנח יציבתי ועלולה לאורך זמן לייצר כאבים כתוצאה משחיקה, שימוש יתר ושאר נזקים מיותרים. גש לטיפול בהקדם.הוסף תגובה
גב תחתוןדן 28/07/2014 | 11:52קודם תודה רבה על התשובה המהירה , יש לי שאלה אני יודע שהיא סוג של לא אחראית , אבל אני קצת חושש ללכת לרופא כי אני אמור להתגייס בנובמבר ואני פוחד שיורידו לי פרופיל כי אני מתגייס ליחידה קרבית, אפשר להוריד על זה פרופיל???הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי גב מר גבעון פלד 28/07/2014 | 11:56ראשית אני לא בטוח ב100% שיש פה משהו לא אחראי כי במרבית המקרים כמו שתארתי אין נזק של דיסקים וכו. נעילת מערכות טריגרים אינה נזק פרמננטי או מוריד פרופיל. מעבר לכך אל תשחק עם גופך וטפל במה שצריך והטיפול בשיקום אורטופדי נעשה על ידי מטפלים מתחום הרפואה המשלימה כרגע ולא במערך הבריאות הממוסד.הוסף תגובה
גב תחתוןדן 28/07/2014 | 12:03אוקי הבנתי תודה רבה לך!!הוסף תגובה
כאבים מוזרים, הרופאה בבסיס לא מצליחה למצוא הסבר דן 25/07/2014 | 20:43שלום, שמי דן, יש לי כאבים מוזרים כבר כמה חודשים שרק מחמירים עם הזמן: כאבי בטן שבאים והולכים, בעיקר באזור הבטן התחתונה(זה מרגיש כאילו מישהו תופס לי אותה ומוחץ טותה מבפנים), סחרחורות לפעמים, רצון להקיא(אם כי אני לא מקיא בכלל), ואני הרבה מאוד בשירותים, לפעמים יוצאים לי טיפה שתיים וזהו, הפיפי שלי תמיד בצבע שונה (צהוב, אפור עכור כזה, צהבהב) אבל הוא בחיים לא שקוף ולפעמים הוא שורף. עשיתי בדיקת שתן ותרבית ושתיהן יצאו נקיות... אני כרגע משרת בצה"ל והרופאה לא ממש יודעת מזה... אני אשמח אם מישהו יוכל לת ת לי השערה שאני אוכל להעביר לה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים מוזרים מר גבעון פלד 26/07/2014 | 18:32האם אתה סובל או סבלת מכאבי גב תכופים? האם אתה בפעילות גופנית או היית בפעילות כלשהיא? כמה פעמים ביום אתה בשירותים לשתן וכמה פעמים לצואה? כמה כוסות מיים אתה שותה ביום? האם היו לך ארועי מחלה או אחרים במהלך חייך? גילך, גובהך ומשקלך.הוסף תגובה
בתגובהדן 26/07/2014 | 19:08לא סבלתי מכאבי גב למיניהם. התאמנתי בחדר כושר במשך 8 חודשים - 4 פעמים בשבוע עם אבקת חלבון. עשיתי צילום לבדיקת בקע - אין לי כלום... אני באמת שכבר הפסקתי ספירה לכמה פעמים אני בשירותים ביום... לצואה פעם פעמיים. יש לי וירוקצלה בדרגה 2 - הרופאים טוענים שזה לא קשור לכאבים בבטן, חוץ מזה הכל בסדר. אני לא לוקח שום תרופות. אני שותה בערך 3 - 3.5 ליטר ביום אני בן 22, מטר 75 במשקל 62 קילוגרם.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים מוזרים מר גבעון פלד 26/07/2014 | 21:13לאור מה שאתה מתאר יש כיוון אחד שניתן לבדוק והא נקודות טריגר פעילות באזור שריר הבטן, גב תחתון וישבן. אלו נקודות עצביות שהגוף משתמש בהן על מנת לנעול שרירים ולהגן על אזורים בגוף. יש לבצע בדיקה פיזית ולראות אם אכן הכיוון נכון. חשוב לי שלא תפסיק כל טיפול או בדיקה נוכחית גם אם תלך בכיוון בדיקה זה.הוסף תגובה
כאב לאחר דלקת ריאות אלון 25/07/2014 | 19:43שלום רב, לפני יומיים השתחררתי מאשפוז על רקע טיפול אנטיביוטי בדלקת ריאות. בהתחלה הייתה דלקת בשמאל שכנראה לא טופלה כראוי, התפשטה לצד ימין ואז התאשפזתי. עלה במהלך האשפוז החשש שמא הדלקת יצרה תסחיפים ריאתיים קטנים ואני מטופל בנוגדי קרישה ל-3 חודשים. עוד מהדלקת ריאות בצד ימין אני סובל מכאבי חזה עמומים ולא חזקים בנשימה עמוקה וביום השחרור הופיע כאב נוסף שמאל בעיקר באזור החזה והכתף. הכאבים לא מחמירים, אין לי חום ובדיקות הדם תקינות. האם זהו חלק ממהלך נורמלי של הבראה מדלקת ריאות או שיש ממה לדאוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר דלקת ריאות מר גבעון פלד 26/07/2014 | 18:29מאחר וציינת כי אתה מטופל בנוגדי קרישה תמיד צריך לשים לב כי זה עלול לייצר תסמינים מעין אלו, כאבים משתנים. מעבר לכך בכל ארוע בגוף מעורבת המערכת השרירית המשמשת גם מערכת הגנתית ועלולה לייצר כאבים שונים לאחר הארוע. לאור זאת הייתי ממליץ לך שני דברים: 1. להיות במעקב רפואי אצל הרופא המטפל. 2. לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי המטפל במערכות השריר.הוסף תגובה
דקירות בחזה עדי 25/07/2014 | 02:50כבר תקופה ארוכה שאני נושמת נשימה עמוקה אני מקבלת כאב חד בחזה בצד ימין , לפעמים גם בצד שמאל כאב חד ממש כמו דקירה אפשר לדעת ממה זה נובע והאם יש לבדוק זאת בדחיפות ? או שזה משהו לגיטימי? יש לציין שאני מתאמנת בחדר כושרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דקירות בחזה מר גבעון פלד 25/07/2014 | 10:58אשמח לדעת יותר פרטים למרות שממה שכתבת אינני רואה בעיה אקוטית. גיל, משקל, איזה פעילות את מבצעת, מה הפעילות שאת מבצעת הכי הרבה(ישיבה, עמידה, הליכה...)הוסף תגובה
פרטיםעדי 25/07/2014 | 19:30גיל 20 גובה 1.66 אני עושה פעילות אירובית , כפיפות בטן .. פעמיים בשבוע בערךהוסף תגובה
תשובת מומחה דקירות בחזה מר גבעון פלד 26/07/2014 | 18:25מהנתונים שציינת אינני סבור שיש מה לדאוג. ראשית זה תקופה וארוכה וחשש למשהו דרסטי אין לאור התמשכות הדקירות הלא עקביות. שנית אם אין בעיה בפעילות אירובית לרוב הכל תקין. סביר להניח כי מעורבים פה שרירים נשימתיים המקרינים כאב בעת נשימה עמוקה ולעיתים אחרות. ניתן לאבחן ולטפל באמצעות שיקום אורטופדי. עבודה עדינה על נקודות טריגר שהם מקור הכאב.הוסף תגובה
כאב בזמן נשימה עמוקה 14/07/2014 | 09:32שלום רב, אני בת 39 לפני 4 חודשים ילדתי בניתוח קיסרי. מאז מדי פעם כאבים שלא מקשים על ההתנהלות. מזה חודש כאב בגב בין השכמות המעיר משינה ומקשה על הנשימה. עובר במשך היום בעיקר לאחר פעילות מעיים. הבוקר כאב בגב המקרין לכל צד ימין ומקשה על הנשימה. הכאב לא נרגע ונמשך יותר מהרגיל. לציין שבהריון ואחריו קיבלתי זריקות קלקסן בשל הטרוסיגוטיות לפקטור 5. מה הכיוון? יש סיבה לבדיקה בדחיפות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בנשימה מר גבעון פלד 14/07/2014 | 15:02יש הרבה סימני שאלה לאור מה שכתבת. ראשית הכאב בשכמות המקשה על הנשימה יכול להווצר גם מהנקה, האם את מניקה? לאחר מכן את מציינת כאבים מדי פעם שלא מקשים על ההתנהלות, הכאב הוא מצב סוביקטיבי לחלוטין ולא ניתן לאמידה דרך האינטרנט. מה הם כאבים אלו, היכן הם מורגשים ומה רמתם? בהמשך את מציינת לקיחת קלקסן בהריון, האם נתנו לך טיפול מתמשך לאחר הלידה? למרות כל השאלות שלאחר תשובה עליהן אוכל להיות מדוייק יותר מאחר ומעורב אצלך מצב של קרישיות דם הייתי ממליץ לך כן לגשת לביקורת פיזית אצל הרופא המטפל על מנת לשלול כיוון זה וכן הייתי מקדים לגשת לבדיקה.הוסף תגובה
נפילה במדרגות סאני 10/07/2014 | 00:20שלום לפני כמה ימים החלקתי במדרגות בבניין שלי ונפלתי על העמוד השדרה על קצה החד של המדרגה. עכשיו יש לי כאבים בגב התחתון בצד ימין זה מרגיש כאילו יש לי זכוכית שקורעת לי את הבשר כל פעם כשאני זזה וזה הגיע למצב שהייתי על סף לאסד הכרה מרוב הכאב.אני שמתי קרח ונחתי וזה רק מחמיר לא משנה אם אני שוכבת ולא משנה באיזה תנוחה אני אשמח אם תוכל לעזור לי במיוחד כי אני חיילת והם עושים לי בעיות ולא נותנים לי לעשות צילום ואני אשמח לתשובה ולגבי מה יכול לעזור וזה ככה כבר שלושה ימים וזה רק החמירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר נפילה במדרגות מר גבעון פלד 10/07/2014 | 09:52בוקר טוב. ראשית אני מפציר בך לא להזניח. אין מצב בו לאחר שלושה ימים של כאב המחמיר לא יתנו לך לבצע צילום. להתיישב אצל הרופא ולדרוש בדיקה וצילום. חייבים לבדוק אותך על מנת למגר נזק קיים ולמנוע נזק מחמיר עתידי. אל תתפשרי. מעבר לכך אין לי מה להוסיף מאחר ואם גם קרח לא עזר יש לבצע בדיקה פיזית ולראות מה קרה. אל תזניחי, עימדי על זכותך לבדיקה וצילום !!!הוסף תגובה
קרע בגיד לאה 01/07/2014 | 15:16האם רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור למשל יכולה לעזור? ומה מציעה הרפואה הקונבנציונלית למעט פיזיוטרפיה שלא עזרה ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בגיד מר גבעון פלד 01/07/2014 | 16:00את יכולה לנסות שיקום אורטופדי העוסק במערך הרקמות הרכות של הגוף, שרירים ורקמות חיבור. שיה טיפולית זו נחשבת בארץ רפואה משלימה אך מבוססת על מערכות פיזולוגיות לחלוטין. מעבר לכך לשיכוך כאב מיידי יישום של קרח עטוף במגבת בסדרה של דקה על הגיד ודקה מנוחה למשך 5-6 פעמים כל כמה שעות יכול להקל.הוסף תגובה
קרע בגיד בכתף באורך 5 מ"מלאה 01/07/2014 | 17:52סליחה שלא ציינתי זאת קודם. האם זו עדיין אותה תשובה שכבר קיבלתי? תודה רבה על ההעינותהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע בגיד מר גבעון פלד 01/07/2014 | 20:56אותו עקרון טיפולי תופס גם במקרה זה.הוסף תגובה
כאבים יוסי 25/06/2014 | 14:43אני סובל מפגיעה בחוט שידרה עקב תאונה ומזה כשבע שנים אני סובל מכאבים חזקים באזור הרגלים ומכאב חד מאודד באזור פי הטבעת הרופאים אומרים שזו אלודניה אני לוקח ליריקה וזה לא עוזר מה עוד אפשר לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים כרוניים מר גבעון פלד 25/06/2014 | 19:30אחד הנושאים הלא מטופלים בארץ עקב טעות היסטורית היא בעיות כאב הנובעות מכשל ברקמות גוף רכות ובעיקר פאציה ושרירים. בכל ארוע טראומתי כתאונה, נפילה או פציעה איחוי העצמות מטופל כהלכה, הדלקות מסולקות, ריפוי העור מטופל וכו. מה שלא מטופל הוא רקמת החיבור והשרירים העלולים לייצר כאבים ארוכי שנים ולייצר "תמונת כאב" במוח שלא תזוז גם אם אין כבר בעיה רקמתית אמיתית. ניתן לאבחן אותך ולטפל בך ואז לדעת עד כמה אפשר לעזור לך בגישה טיפולית מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
פלדנקרייז
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס