פורום טיפול בכאב - עמוד 132
אבנר מן
-
קרע בגיד
לאה 01/07/2014 | 15:16האם רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור למשל יכולה לעזור? ומה מציעה הרפואה הקונבנציונלית למעט פיזיוטרפיה שלא עזרה ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד
מר גבעון פלד 01/07/2014 | 16:00את יכולה לנסות שיקום אורטופדי העוסק במערך הרקמות הרכות של הגוף, שרירים ורקמות חיבור. שיה טיפולית זו נחשבת בארץ רפואה משלימה אך מבוססת על מערכות פיזולוגיות לחלוטין. מעבר לכך לשיכוך כאב מיידי יישום של קרח עטוף במגבת בסדרה של דקה על הגיד ודקה מנוחה למשך 5-6 פעמים כל כמה שעות יכול להקל.הוסף תגובה
-
קרע בגיד בכתף באורך 5 מ"מ
לאה 01/07/2014 | 17:52סליחה שלא ציינתי זאת קודם. האם זו עדיין אותה תשובה שכבר קיבלתי? תודה רבה על ההעינותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד
מר גבעון פלד 01/07/2014 | 20:56אותו עקרון טיפולי תופס גם במקרה זה.הוסף תגובה
-
-
כאבים
יוסי 25/06/2014 | 14:43אני סובל מפגיעה בחוט שידרה עקב תאונה ומזה כשבע שנים אני סובל מכאבים חזקים באזור הרגלים ומכאב חד מאודד באזור פי הטבעת הרופאים אומרים שזו אלודניה אני לוקח ליריקה וזה לא עוזר מה עוד אפשר לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים
מר גבעון פלד 25/06/2014 | 19:30אחד הנושאים הלא מטופלים בארץ עקב טעות היסטורית היא בעיות כאב הנובעות מכשל ברקמות גוף רכות ובעיקר פאציה ושרירים. בכל ארוע טראומתי כתאונה, נפילה או פציעה איחוי העצמות מטופל כהלכה, הדלקות מסולקות, ריפוי העור מטופל וכו. מה שלא מטופל הוא רקמת החיבור והשרירים העלולים לייצר כאבים ארוכי שנים ולייצר "תמונת כאב" במוח שלא תזוז גם אם אין כבר בעיה רקמתית אמיתית. ניתן לאבחן אותך ולטפל בך ואז לדעת עד כמה אפשר לעזור לך בגישה טיפולית מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בזרועות.
דורית 22/06/2014 | 05:57שלום רב: אתמול ניקיתי את המקלחון נקיון יסודי בהרבה מאמץ. לאחר כמה שעות התפתחו כאבים באזור הזרועות שלא יכולתי לישון בלילה. מרחתי בנג גייאבל זה עזר לזמן קצר לקחתי אקמול עזר לזמן קצר. אני אחרי לילה ללא שינה. עדין כואבות הזרועות בעיקר זרוע ימין איתה עבדתיהרבה יותר. מה ניתן לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בזרועות
מר גבעון פלד 23/06/2014 | 10:36מה שתיארת קורה לא מעט לאחר התאמצות מיוחדת ויתרה. שימוש בקרח עטוף במגבת (לא ישירות על העור) יכול לעזור על ידי הנחה לדקה והסרה לדקה לאורך כל מהלך הכאב. לבצע 4-5 פעמים ואז לחמם את הזרוע לארבע-חמש דקות. זה יפחית את הכאב ויעזור לשרירים ל"התאושש"הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה וקוצר נשימה
ניצן 19/06/2014 | 16:10הנני סובלת כבר 8 חודשים מכאבים בחזה ימין וגם שמאל.( בנוסף גם כאבי ראש אבל כנראה שאין קשר) לאחרונה התווסף גם קשיי נשימה. שיעול לעיטים רחוקות מאוד. הכאבים מפחידים. לא מדובר בהתקף חרדה אלא כאבים שבאים פתאום ונעלמים פתאום. כבר עשיתי צילומי חזה, תפקודי ריאות, אקו לב ומבחן מאמץ( לפני חצי שנה) ואין סוף א.ק.ג ...ואני עתידה לעשות צילום סי.טי צווארי. איזה עוד בדיקות אתה ממליץ לעשות? איך ניתן לבדוק בוודאות שלא מדובר בסרטן ריאות או משהו בסגנון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עוד פרטים עלי
ניצן 19/06/2014 | 16:14אני בת 27 אמא לילדה קטנה, גובה מטר 55 משקל 42 לאחר שרזיתי המון ולא מצליחה לעלות במשקל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מפושטים
מר גבעון פלד 19/06/2014 | 19:21ראשית לשאלתך בקשר לסרטן וכו אם עשית צילומי חזה שפוענחו כראוי ושאר בדיקות מתאימות אין סיבה לדאגה. ועכשיו לכאבים, לעיתים קרובות אני נתקל בכאבים לא ברורים שמקורם בחלק ממערך ההגנתי של הגוף הממוקם בשרירים והוא נקודות טריגר או בעברית נמ"כ (נקודות מעוררות כאב). נקודות אלו עלולות להתכווץ ולייצר כאבים באים ונעלמים, מתגברים ונחלשים, מקומיים ומוקרנים. נקודות הטריגר לא מסולקות על ידי עיסוי, מתיחה, פעילות גופנית, מנוחה וגם לא על ידי תרופות כי אם על ידי טיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי או שיקום אורטופדי. בנוסף מתאורך נראה לי כי יש לך עומס רב בחייך, לפחות מחשבתית וזה רק מוסיף עומס על המערכת האוטונומית האחראית על שימוש יתר בנקודות הטריגר. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי או שיקום אורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בבטן התחתונה בצד ימין
Matanel David 16/06/2014 | 20:40שלום אני בן 16 וחצי וכבר חודשיים יש לי כאבים חזקים שאני הולך ומפעיל את הבטן הייתי אצל רופא משפחה קרוב לפעמיים ובית חולים לצילומים שלוש פעמים ובדיקות דם פעמים כל פעם אמרו משהוא חדש נתנו לי משכך לבן ולא עזר יש פעמים מתגבר עד כדי התקווצות כלפי מטההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בבטן
מר גבעון פלד 17/06/2014 | 06:19בוקר טוב. האם תוכל לתאר לי מעט את היציבה שלך? כלומר האם אתה בדרך כלל הולך שפוף או זקוף? בנוסף האם יש בעבר קשיים בהליכה לשירותים, קושי או שחרור יתר? לבסוף האם אתה שותף בפעילות ספורט תדירה כלשהי? (כדורגל, טניס, סקווש וכו) לאחר מכן אנסה לתת לך תשובה מדוייקת יותר.הוסף תגובה
-
כאבים בבטן
Matanel David 17/06/2014 | 18:48לרוב אני זקוףרק לידי המחשב אני מכופף לפעמים יש לי קושי ביציאות ופעילויות ספורטיביות יש כדורגל ,כדורסל,ריצה ותודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
מר גבעון פלד 18/06/2014 | 11:03אני מעט מקשה אך לא ברור לי האם צילמו/בדקו/דיברו איתך ספציפית על הקיבה בבדיקות הנ"ל?הוסף תגובה
-
כאבי בטן
Matanel David 18/06/2014 | 22:51אמרו שאין לי כלום בכול סוגי הבדיקות שעברתי אמרו פנדיציט בהתחלה אחר כך שלכת אני לא מבין מה הם אומרים ליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
מר גבעון פלד 19/06/2014 | 05:30לאור מה שתירת ומאחר וכל הבדיקות כנראה תקינות יכול להיות שיש לטפל במערך השרירי ולבצע איבחון תנועתי יציבתי. הייתי ממליץ לך לפנות למטפל מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלע ימין
דנה 17/06/2014 | 11:00שלום, החלמתי מדלקת ריאות לפני שבוע וחצי ודווקא אחרי השיעולים הרציניים התחיל לי כאב בצלע ימין..הבנתי שזה שכיח אבל זה מציק ממש..כמה זמן בערך לוקח עד שזה עובר? מדי פעם כואב לי פחות ואז מספיק שאני נשענת קצת אז שוב חוזר לי הכאב..במיוחד שאני משתעלת בלילה עוד מדי פעם. יש לכם הצעות איך להקל? והאם אני יכולה לחזור לשחות ולמכון כושר או שעדיף שאחכה עד שיעבור לגמרי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות לאחר דלקת ריאות
מר גבעון פלד 17/06/2014 | 12:51אכן התופעה של כאב בצלעות לאחר דלקת ריאות אן כל תופעה המלווה בשיעול הינה שכיחה. הייתי ממליץ לך מספר דברים: 1. בעת כאב לשים קרח עטוף במגבת על האזור במחזוריות של דקה על העור ודקה להסיר. לחזור כחמש - שש פעמים. 2. פעילות גופנית להתחיל במתינות רבה כ50% ממה שאת היית רגילה ובמקרה של חזרה של כאב חד להפסיק ולחכות שיעבור לפני המשך פעילות. 3. לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי או הקינזיו טייפ להקלה מהירה יותר. 4. במקרה של החמרה מהותית בנשימה עמוקה לגשת לרופא המטפל בך. כפי שציינתי הכאב הינו שכיח וסביר להניח שיחלוף בטיפול נכון כפי שציינתי תוך 4-6 שבועות.הוסף תגובה
-
תודה רבה! :)
17/06/2014 | 13:09הוסף תגובה
-
שאלה לגבי הקינזיו טייפ
17/06/2014 | 13:14זה אותו עקרון של מדבקות לכאב מסין? כי היה לי בבית וניסיתי ולא נראה לי שזה ממש עוזר לי.. איפה משיגים את הקינזיו טייפ? ומשחה כמו טראומיל יכולה גם להקל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קינזיו טייפ
מר גבעון פלד 17/06/2014 | 13:30הקינזיוטייפ אינו טייפ במכיל חומר כמו הטייפים הסינים או טייפים רפואיים אחרים כי אם עובד על רקמות חיבור המאפשרות תנועת שריר ורקמת חיבור טובה יותר ובכך מקילות על כאבים. זהו טיפול לא משחה שמורחים אותה. לגבי המשחה טראומיל טובה, לי יש נסיון טוב עם משחה בשם אמאזון פריג'להוסף תגובה
-
אוקיי אנסה :-) תודה!
דנה 17/06/2014 | 13:47הוסף תגובה
-
-
כאבים אחרי השתלת מח עצם
פרחחית 15/06/2014 | 09:19בוקר טוב, אני בת 42 נשואה+3.לפני שנתיים עברתי השתלת מח עצם עצמית בעקבות חזרה של לימפומה פעם שלישית. מזה למעלה משה סובלת מכאבים חוזרים ונשנים, כאבי שרירים ברגליים, כאב חד בכתף ועוד כאבים בגב ובבית החזה.. כל הבדיקות שערכו לי, כולל פט סיטי, אקו לב בכל צורה לא נמצאה בעיה. מאחר ועברתי לא מעט דברים קשים אני ממעיטה בכאב אך בפועל אלו כאבים לא קלים ומאד מציקים. אשמח לקבל ייעוץ למי אפשר לפנות או מה אפשר לעשות להקטנת/העלמת הכאב . אני חייבת לציין שאני לא עושה ספורט בכלל אבל מתוזזת המון עם הילדים... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים קשים
מר גבעון פלד 15/06/2014 | 16:19בחלק גדול מהמקרים כפי שתארת יש בעיה של כאב שרירי שלצערי ממעיטים לטפל בו. המקור הינו מקור שרירי וניתן לטפל בו באמצעות שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
-
כאבים קשים
רוחמה 15/06/2014 | 14:36שלום עברתי 2 ניתוחים בחוט שידרה הראשון הוצאת מינינגיומה והשני לשחרור הידבקויות. סובלת מכאבי תופת ומטופלת שנים במתדון שגם כבר לא מקל על הכאבים. ניסו לתת לי כל התרופות הקיימות בארסנל כולל גראס והגוף דוחה אותן. אני צמודה לכסא גלגלים כי נפלתי ומאז אינני מסוגלת לפסוע יותר מ-3 עד 5 צעדים. כאבי הם כאבי תופת. במה תוכל לעזור לי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים קשים
מר גבעון פלד 15/06/2014 | 15:53אשמח אם תצרי עימי קשר לשיחה ואנסה להתאים לך טיפול. גבעוןהוסף תגובה
-
-
דקירות בחזה
חגית 12/06/2014 | 10:59שלום רב, יש לי דקירות בחזה בצד שמאל כל פעם שאני נושמת נשימה עמוקה. זה נמשך כבר 3 ימים ואני מרגישה שזה מקרין לי קצת ליד שמאל. אשמח לדעת מה זה אומר ואם יש לה פיתרון תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירות בחזה
מר גבעון פלד 12/06/2014 | 16:33אשמח למעט יותר פרטים על מנת לנסות לענות לך. גיל גובה משקל האם את מבצעת פעילות גופנית ום כן האם יש כאב גם אז האם התחילו הדקירות מפעילות מסוימתהוסף תגובה
-
חגית 12/06/2014 | 18:09היי.. אז ככה.. אני בת 32 גובה 1.60 משקל 56. אני כבר 3.5 חודשים בדיאטה וירדתי 10.5 קילו ובמהלך הדיאטה אני עושה פעילות גופנית. לא עשיתי פעילות גופנית כבר שבוע ימים והספורט האחרון שעשיתי זה מטקות בים. הכאבים התחילו רק לפני יומיים או שלושה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בחזה
מר גבעון פלד 12/06/2014 | 20:51מנהתונים שרשמת נראה לי כי מדובר על עניין שרירי לחלוטין. ראשית אם לא היית בבדיקות כלליות הייתי ממליץ לך לבצען. מעבר לכך כנראה מדובר על סט שרירים צוואריים וחזה עליון שמייצרים לך את הכאב. הדבר ניתן לפיתרון באמצעות טיפול בגישת השיקום האורטופדי או טריגר פוינט טראפי. שוב הייתי בכל מקרה גם ממליץ לך לגשת לבדיקות כלליות.הוסף תגובה
-
-
כאבים מתחת לצלעות, כתף וצוואר
ניר 08/06/2014 | 21:45שלום רב, הנני בן 26 ומזה יומיים אני חש כאבים חזקים מתחת לצלעות בצד שמאל, צוואר וכתף שמאל. הכאבים חדים במיוחד כאשר אני נושם עמוק ולעיתים אף לא מתאפשר לי לנשום עמוק עקב הכאב. תנוחות מסויימות כגון שכיבה על הגב גורמת לכאבים בלתי נסבלים באזור הבטן מתחת לצלעות. נדרש לציין כי לפני שהתגלו הכאבים סבלתי כשבועיים ממעיכה של הצלעות (ייתכן סדק - לא נבדק). הכאבים מגבילים אותי מאד ואיני יודע מה לעשות. ייתכן והם נובעים משינה עם מאוורר? מה עלי לעשות? תודה מראש על התשובה. נירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות, כתף וצוואר
מר גבעון פלד 09/06/2014 | 13:34לפני הכל ציינת חשד למעיכה. האם עברת חבלה כלשהיא?הוסף תגובה
-
כאבים מתחת לצלע כתף וצוואר
ניר 09/06/2014 | 16:05כן נחבלתי בצלעות דבר אשר השפיע על התפקוד שלי במשך כשבועיים הדבר התבטא בכאבים בעת נשימה עמוקה צחוק וכו׳. יש לציין כי המצב השתפר והכאבים כמעט ונעלמו עד ללפני כמה ימים כאשר התגלו כאבים חדשים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לאחר חבלה
מר גבעון פלד 09/06/2014 | 16:57המערכת הגופנית משתמשת במערכות שריר ורקמה רכה כמערכות הגנתיות. לאחר חבלה יש כאבים שחולפים אך חלקם לפעמים נשאר כתוצאה מנעילת מערכות שריר או ליתר דיוק נקודות טריגר שמהמערכת האוטונומית משתמשת בהן על מנת לכווץ ובכך להגן על אזורים שמבחינתו בעלי "סיכון". לפי תאורך זה המצב. המלצתי היא לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי או טריגר פוינט טראפי העוסקים בנטרול נקודות מעוררות כאב אלו, הטריגרים.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה
ניר 09/06/2014 | 18:15מחר אגש לרופא לקבלת טיפול תודה רבה!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
הרפיה
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס