פורום טיפול בכאב - עמוד 16
אבנר מן
-
כף הרגל
אלין פיק 25/04/2022 | 21:17נפלה מחבת על כף הרגל בבוקר וכעת ערב יש לי כאבים. מה ניתן חעשות בבקשה ????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כף הרגל
מר גבעון פלד 26/04/2022 | 16:46קרח ואם יש צורך ביקורת פיזיתהוסף תגובה
-
-
ישראל
ישראל 17/04/2022 | 18:03שלום, עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת גידול שפיר שוונומה בעמוד שדרה צווארי c2-c3, ניתוח פתוח בגישה אחורית. עד היום כל האזור של הלסת, הלחי והאוזן רדום, נוקשה, דוקר וכואב. האם לדעתך זהו מהלך החלמה תקין או שנגרם נזק בלתי הפיך לעצב במהלך הניתוח. האם יש טיפול שיכול לעזור במצב כזה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החלמה מניתוח
מר גבעון פלד 18/04/2022 | 12:59האם התחושות קבועות ללא שינוי או יש שינוי במהלך היום או הלילה או בשינוי תנוחות?הוסף תגובה
-
תגובה
ישראל 18/04/2022 | 13:51במהלך היום תחושת הרדימות והנוקשות והכאב באזור שציינתי קבועה בלילה במצב שכיבה קצת פחות. אבל כשקם בבוקר ולאורך היום עוד פעם כל האזור רדום ונוקשה. מה זה יכול להיות לדעתך תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלמה מניתוח
מר גבעון פלד 18/04/2022 | 14:03תנודתיות בתחושה אומרת שיש מקור של הכאב/תחושב ברקמה רכה. רקמת חיבור ושריר שטיפול של שיקום אורטופדי או איזון רקמות רכות יוכל לעזור. שוב מהתיאור שלך לא יודע אם את כל התחושה או חלקי. מבוצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך במגזר הפרטי. בהצלחההוסף תגובה
-
תגובה
ישראל 18/04/2022 | 14:15האם תלונות שתיארתי הם מצב נורמלי שנה אחרי ניתוח או שלא, לגבי הטיפול שכתבת, האם זה לא מאוחר לטפל בזה עכשיו, כלומר האם כבר לא נגרם נזק בלתי הפיך, האם אתה מטפל באופן פרטי/ציבוריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלמה מניתוח
מר גבעון פלד 18/04/2022 | 14:53אלו תגובות שעלולות לקרות אחרי ניתוח לגבי היכולת לטיפול זה ניתן לוודא פיזית במפגש. הטיפול הוא פרטי בלבד.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה בצד ימין מקרין
שלום 13/04/2022 | 20:46שלום דר', אני מרגיש כאבים מזה כמה ימים בחזה בצד ימין, מדובר בכאב די חזק, הוא לעיתים מקרין לצד שמאל של החזה, ובעיקר מקרין ללסת הימנית התחתונה, ולאונה הימנית בראש (ברקה). הכאבים נורא חזקים אך מגיעים בחלקים קטנים מהיום. אדגיש שלפני 3 שנים הרגשתי כאבים זהים לחלוטין, בעקבות כך פניתי למיון, והבדיקות שבוצעו לי שם היו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה בצד ימין מקרין
מר גבעון פלד 14/04/2022 | 13:37האם הכאבים קבועים או משתנים בשינוי תנוחה יש ירידה בכאב? האם בעת עליית מדרגות, נגיד 2 קומות הכאב בחזה מתגבר.הוסף תגובה
-
-
סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת?
עומר 06/04/2022 | 09:31שלום רב, אשמח לעזרה - אני סובל מכאבים כרוניים ופיברומיאלגיה מזה כעשור (מגיל 30). בשנים האחרונות הכאבים קבועים, ותמיד באותם מקומות (גב, אגן, פרקי ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות), פרט לשאר הסימפטומים (קשיון בוקר ממושך, הפרעות שינה, עייפות, וכדומה). לפני כשנה אובחן אצלי סקראואילאטיס; עפ״י תוצאות ה-MRI נצפו ארוזיות במפרקים (ומוקדי דלקת בכנפי האיליאום), בצקת לשד עצם ומרווח מפרקי צר. בנוסף אנטזיטיס (באספקט פוסטריורי של sij). האבחנה תואמת לספונדילוארטורפתיה אקסיאלית, עם מרכיב כרוני ואנקילוזיס. שאלתי שני ראומטולוגים מומחים האם ייתכן שכאבי הפרקים בגוף (גב, ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות, צלעות) קשורים לדלקת באגן (דבר המעיד על אנקילוזיס). שניהם התעקשו שמדובר בדלקת באגן המשפיעה על האגן ועל הגב, ושאר הכאבים מוסברים על ידי הפיברו \ תסמונת כאב (ושללו אנקילוזיס). שאלתי היא - האם ניתן (ללא MRI עמוד שדרה) לאבחן אנקילוזיס (בדיקת HLA-B27 יצאה שלילית)? כיצד אפשר לדעת מתי הסקרואילאיטיס הוא תסמין מוקדם לאנקילוזיס ומתי הוא הבעיה עצמה (ואם כן, מה מקורה)? האם הפענוח המעיד על מרווח מפרקי צר (+ ספונדילוארטורפתיה אקסיאלית עם מרכיב אנקילוזיס) ביחד עם שאר התסמינים, לא מציע שמדובר באנקילוזיס? תודה רבה על ההתייחסות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת
מר גבעון פלד 06/04/2022 | 16:31תודה על הפירוט. האם הכאבים כל הזמן באותה עוצמה או שיש שינוי בכאב בשינוי תנוחה כלומר בין שכיבה-ישיבה-עמידה-הליכה?הוסף תגובה
-
סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת?
עומר 07/04/2022 | 13:20תודה על התייחסותך. עוצמת הכאבים משתנה - בהליכה (איטית ורגועה) הכאבים פוחתים, בשכיבה מאוזנת (במיטה) הכאבים איומים, ובעמידה ובישיבה בכיסא - עוצמת הכאבים עולה ככל שאשב \ אעמוד יותר זמן (ישיבה ממושכת ברכב מאוד מכאיבה לי). כמו כן הכאבים מעירים אותי משינה ואני סובל מכאבים משתקים (ע״ע קישיון בוקר) במשך כ-5 שעות בבוקר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת
מר גבעון פלד 11/04/2022 | 19:27עצם השייוי בעוצמת מעיד כנראה על מקור של רקמה רכה. ממליץ לך לנסות שיקום אורתופדי. מתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכךהוסף תגובה
-
-
כאב פתאומי חד שקורה בזמן מנוחה ושינה.
Kelly 01/04/2022 | 15:18אני בת 68 בריאה לחלוטין חוץ מקצת בעיות גב תחתון שאני פותרת בהליכה של קילומטרים רבים וכפיפות בטן לחיזוק שרירים. לאחרונה כאב חד מתחת לחזה בצד הימני .כל הזמן חשבתי שזו אחת התגובות של 3 חיסונים שעשיתי.דוקטור,התוכל לייעץ לי איזה טיפול או בדיקה לעשות ? מעולם לא היתה לי בעייה בריאותית .הספורט והתזונה הנפלאה מחזיקה אותי בריאה לחלוטין. אשמח לתשובתך . תודה רבה קליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב פתאומי חד שקורה בזמן מנוחה ושינה
מר גבעון פלד 03/04/2022 | 12:59האם ביצעת בדיקות כלליות לאחרונה? מציע להתחיל בזה. בכל מקרה אם בעת פעילות אין בחמרה של הכאב בחזה כנראה הבעיה ממקור של רקמה רכה ונתן לטפל באמצעות טריגר פוינטסהוסף תגובה
-
-
נרמול וזרמים
חן 11/03/2022 | 07:42זרמים שהתחילו ביד ימין באזור הכתף וממשיכים עד לאגודל בחלק התחתון בלבד בתדירות משתנה (מס פעמים ביום) וכאבים חדים. כחודש לאחר מכן התחיל נימול ומעט זרמים בבוהן רגל שמאל הכולל דקירות כואבות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נרמול וזרמים
מר גבעון פלד 13/03/2022 | 11:57האם שתי המקומות ממשיכים בנימול וזרמים? האם יש בעיות רקע? האם עברת בדיקות כלשהן?הוסף תגובה
-
-
ליריקה - לא מאשרים בכללית, כיצד ניתן להשיג פרטי?
אלון 06/03/2022 | 08:17שלום, אבי סובל מכאבים נוירופטיים כתוצאה בפגיעה בעצבים מהקרנות. רופאת כאב בכללית רשמה המלצה לליריקה,לאחר מכן רופאת המשפחה שלחה בקשה לליריקה לרופא המחוזי שסורבה.הוגש ערעור. אם הערעור לא יתקבל, כיצד ניתן להשיג ליריקה באופן פרטי ומה העלות לחודש? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ליריקה
מר גבעון פלד 06/03/2022 | 12:48מצטער אך אינני עוסק במתן תרופות כלל.הוסף תגובה
-
-
החמרה אחרי זריקה סלקטיבית תחת שיקוף - לפריצת דיסק
אורן 20/11/2019 | 19:43שלום רב. אני בן 49. איש בריר בד"כ , איני במשקל עודף ועוסק בספורט באופן סדיר . אובחנה אצלי לאחרונה פריצת דיסק. לפני 6 ימים עברתי אצל מומחה עמוד שדרה זריקה סלקטיבית לעמוד שדרה בשל פריצת דיסק ב L4-5 . הזריקה בוצעה בעדינות רבה והייתה תחת רנטגן וחומר ניגוד ואז הזרקת קורטיזון מסוג צלסטון יחד עם חומר אלחוש . כמאז ועד היום הכאב התגבר בגב וברגל שמאל ולמעשה החזק ביותר שחוייתי מאז התגלתה פריצת הדיסק. הכאב בעיקר באיזור הזריקה והעכוז לאורך כל הרגל בדגש על שריר התאומים. אני נוטל במקביל ארקוקסיה 120 מג לעשרה ימים על פי הנחיית הרופא . משככי הכאבים בקושי מסייעים לי. הכאב איני גרם לי לאובדן תחושה ברגל אולם הוא ממש חזק. האם ידועה תגובה שכזו להזרקת קורטיזון? האם זה אומר שההזרקה נכשלה? האם ניתן לעשות משהו פרט לסבלנות ואורך רוח. איני רוצה לעבור ניתוח .על תשובתך אודה. אורןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החמרה אחרי זריקה סלקטיבית תחת שיקוף - לפריצת דיסק
מר גבעון פלד 21/11/2019 | 10:48החלק הכי בעייתי בתחום הרפואה והפרא-רפואה בו אני עוסק הוא שאנו מכירים את כ 80% מהתגובות אך קיים כ 20% של תגובות אצל אנשים שונים שאינו ברור וזה מכיוון שמי שמנהל אותנו הוא המבנה הרגשי הפסיכולוגי המוגן או התת מודע כפי שקוראים לו. ב 20% הזה צריך ללמוד את התגובה הגופנית שלך. מה שצריך זה שתתקשר לרופא תסביר לו מה קורה והוא צריך להתייחס לזה.הוסף תגובה
-
זריקה תחת שיקוף
אלי 02/03/2022 | 16:51אחרי הזריקה לעמוד שדרה מותי הכאב התגבר הרגשה נימול ברגליים וכאבים בעמוד שדרה 10 ימים אחרי זריקה ההפך הכאב לא נחלש התגבר מה עלי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה תחת שיקוף
מר גבעון פלד 02/03/2022 | 18:31החלק הכי בעייתי בתחום הרפואה והפרא-רפואה בו אני עוסק הוא שאנו מכירים את כ 80% מהתגובות אך קיים כ 20% של תגובות אצל אנשים שונים שאינו ברור וזה מכיוון שמי שמנהל אותנו הוא המבנה הרגשי הפסיכולוגי המוגן או התת מודע כפי שקוראים לו. ב 20% הזה צריך ללמוד את התגובה הגופנית שלך. מה שצריך זה שתתקשר לרופא תסביר לו מה קורה והוא צריך להתייחס לזההוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה צד ימין
עמית 01/03/2022 | 11:12אהלן יש לי מספר שבועות כאבים בחזה בצד ימין ולפעמים בשמאל ולפעמים בבתי השחי ובנוסף קוצר נשימה שלא עובר גם כמה שבועות . עשיתי צילום חזה יצא תקין וגם בדיקות דם כלליות תקינות והרופא בדק את הריאות ואמר שהכל תקין , חלק אמרו חרדה יכול להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בחזה צד ימין
מר גבעון פלד 01/03/2022 | 11:52האם בעת פעילות גופנית אפילו עליה של שתי קומות במדרגות יש החמרה של הכאב או לחץ חזה? האם ביצעו לך בדיקת מאמץ?הוסף תגובה
-
.
עמית 01/03/2022 | 12:09לא אין החמרה במאמץ פיזיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה צד ימין
מר גבעון פלד 01/03/2022 | 12:12אם כך סביר להניח כי המקור הוא רקמה רכה. שרירים ורקמות חיבור. ממליץ בכל מקרה לבקש בדיקה במאמץ ובמקביל לגשת לטיפול מתחום הטרגר פוינטס או שיקום אורטופדי. טיפול שנעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לכךהוסף תגובה
-
..
עמית 01/03/2022 | 12:20הבנתי תודה רבה , והקוצר נשימה גם קשור לזה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה צד ימין
מר גבעון פלד 01/03/2022 | 12:57בהחלטהוסף תגובה
-
-
תסמונת החלקה של הצלע
מיכל 28/02/2022 | 19:21היי, אני בת 24, לפני חודשיים היה לי שפעת קשה, השתעלתי המון (עם אסטמה ברקע) והתחלתי להרגיש כאב בצלע שממש מתחת לחזה בצד ימין מקדימה. ביום אחד בבום הכאב הפך לבלתי נסבל, לא יכלתי לנשום או לזוז מרוב כאב. התייעצתי עם הכירופרקט שאצלו אני מטופלת עם בעיה אחרת והוא הרגיש לי את הצלעות. תוך שתי דקות הוא אמר לי שיש לי משהו שנקרא slipping rib syndrome. הוא אמר לי שכנראה אחת הצלעות שלי התנתקה מהסחוס ושהיא משוחררת לי. הציע לנסות לנוח בתקווה שיעבור. מאז עברו חודשיים, במהלך התקופה הזו הכאבים רק החמירו, מלווים בתחושה של קליק כל פעם שיש החמרה והקליק הזה, שמרגיש כאילו הצלע פשוט יוצאת מהמקום, זה כאב שמשתק לי את כל הגוף. הגוף שלי מרוב חשש מהכאב הפסיק לייצר התעטשויות ואני סובלת הרבה מעצירות כי כואב לי להתאמץ. במהלך התקופה הזו הייתי במיון שבו עשו לי 4 צילומי רנטגן, כולם תקינים. אחר כך מיפוי עצמות שהראה קליטה בצלע מספר שבע מימין ממש ליד החיבור של הסחוס. אבל בגלל שלא רואים שם את הסחוס אי אפשר להבין אם זה התנקות של הצלע או שבר וישר הולכים על האופציה של שבר. הבעיה היא- שכמעט אף אחד לא מכיר את התופעה הזאת… יוצא לי להגיד לרןפא שאני מרגישה את הצלע יוצאת מהמקום ושיש לי קליק שמשתק לי את כל הגוף מרוב כאב ושאני חושבת שזה לא שבר ומסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. ישר הולכים לתשובה הקלה - "יש לך שבר". אני כבר חודשיים לא יכולה לעבוד, לא יכולה לישון על מיטה (הכאב מקרין לי לגב) לא יכולה לעמוד ליותר מידי זמן או ללכת ברגל. הכאב מורגש בכל תזוזה ומעבר לכאב גם יוצר לי תחושת אי נוחות ומן לחץ על כל האיזור הזה. קראתי עשרות מחקרים באינטרנט על התסמונת הזו- כל התסמינים מתאימים למה שאני מרגישה, גם המיקום, הכל. הדבר היחיד הוא שאני לא מצליחה למצוא רופא שידע להגיד לי איך מאבחנים בוודאות אם מדובר בזה. בבקשה תעזרו לי, אני רק רוצה לפתור את זה ושסוף סוף ייאבחנו את זה. יש דרך לאבחן ספציפית את התסמונת הזו? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תסמונת החלקה של הצלע
מר גבעון פלד 01/03/2022 | 11:51לצערי זה מצב ביניים בעייתי. לרוב ניתן לשיפור וטיפול באמצעות טריגר פוינטס וקינזיו טייפ טיפול עדין שעלול להתמשך מעט במקרים מעין אלו. מבוצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס