פורום טיפול בכאב - עמוד 22
אבנר מן
-
תרופות נגד כאב אופיאטיות גורמות להזיות?
מיכאל 09/09/2021 | 11:26אבא שלי בן 86 צלול לגמרי ובגלל שברים בחוליות ובצלעות (עקב אוסטיופורוזיס) נוטל טרגין ולפעמים גם mir. לאחרונה יש לו הזיות: שקית שחורה נראית לו כמו כלב... שטיח נראה לו כאילו הוא זז... הוא מבין בזמן אמת שמדובר בהזיות. האם זוהי תופעה מוכרת של התרופות האופיאטיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פורום לא נכון
מר גבעון פלד 09/09/2021 | 11:53זה אינו הפורום המתאים למענה זה ובכלל הייתי ממליץ לגשת לרופא המטפל בפניה זו. שנה טובה,הוסף תגובה
-
-
גקירות וכאבים בצלעות
😐😐 19/08/2018 | 04:14היי אני בת 18 עם רקע של מעי רגיז ואבנים בכיס המרה לפני כחודשיים אם לא יותר התחילו להיות לי כל מיני דקירות בצלעות סתם ככה ללא מאמץ או פתאום בכל נשימה יש דקירה ממש חזקה אחרי כמה זמן זה עובר ואז חוזר. כל פעם שזה חוזר הכאבים חוזרים בעוצמת כאב חזקה יותר. שהייתי הולכת לרופאה היא הייתה נותנת לי משחה אומרת לי למרוח על המקום וזה בכלל לא היה עוזר.. מה זה?? אני צריכה לבדוק את זה? מה לעשות? זה כבר מתסכל ממש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירות וכאבים בצלעות
מר גבעון פלד 19/08/2018 | 09:28האם יש התגברות של כאב במאמץ, אפילו קל של עליית מדרגות? האם יש כאב גם במנוחה מוחלטת? האם יש בעיות רקע אחרות? מה רמת העומס או הלחץ, פיזי או נפשי שאת נמצאת בו?הוסף תגובה
-
דקירות וכאבים בצלעות
סתיו 19/08/2018 | 19:03יכול לקרות שיהיה התגברות בכאב בזמן מאמץ אבל זה קורה כמעט רוב היום ככה שאני לא כלכך יודעת.להבדיל וכן גם במנוחה מוחלטת יש את ההתקפים האלה. כעיקרון אני גם אסמטית אז בהתקפי אסטמה הכאבים האלו מחמירים יש לי אבנים בכיס המרה אסטמה בנשימה ומאובחנת כמעי רגיז למרות שאני בטולה שזה לא מעי רגיז כי זה לא התסמינים שלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות וכאבים בצלעות
מר גבעון פלד 20/08/2018 | 05:48לאור תשובותייך הייתי מתעקש עם הרופאה שלך על המשך בדיקות מקיפות ומעמיקות. למרות שעל יכול להיות שזה מקרה פשוט של מתיחת רקמות רכות אל עצם שמייצר את הכאב זה גם עלול לנבוע ממקורות אחרים וחשוב לשלול אותם. עצתי היא לחזור לרופאה שלך, להתעקש על בדיקות כלליות, בדיקות במאמץ וכו. אם יש קושי לשכנע אותה תביאי את הורייך !!! אל תוותרי לבדוק בצורה יסודית את תחושותייך.הוסף תגובה
-
דקירות וכאבים בצלעות
סתיו 11/09/2018 | 17:36כן יש התגברות במאמץ קל בעיקר בנשימה שחכתי לרשום גם שהדקירות בצלעות הם גם מקדימה וגם מאחורה איפה שממקמות הריאות או משהו כזה. במיוחד אני מרגישה את הנשימות שלי בכאבים בצלעות גם מקדעמה וגם מאחורה במיוחד בקוצר נשימה ויש לי קבוע קוצר נשימה יש כאבים גם במנוחה מוחלטת. כרגע אני לא נמצאת הלחץ פיזי או נפשי. אני אסמטית, לפני כ 3 חודשים הייתי עם דלקת ריאות במשך 3 חודשים. בעיות ברקע: אבנים בכיס מרה מעי רגיז חשד למפרץ בטני ואסאמההוסף תגובה
-
דקירות וכאבים בצלעות
סתיו 11/09/2018 | 17:39מצטערת לא שמתי לב שכבר עניתי לך על השאלה והחזרת תשטבה אבל הבדעקות דם שלי יוצאין טובים.. זה אומר שאין מה לחשוד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות וכאבים בצלעות
מר גבעון פלד 11/09/2018 | 21:28התחלנו את ההתכתבות בפורום ב 19/08. זהו פרק זמן רב שחלף. גם אם הבדיקות הרגילות יצאו תקינות יש בדידות מעבדה יסודיות יותר שניתן לבצע. תתעקשי עליהם. ניתן במקביל לגשת לאיבחון בגישה הנקראת שיקום אורטופדי ומהווה עבודה על רקמה רכה. עיקר המלצתי היא המשך בדיקות אצל הרופא.הוסף תגובה
-
דקירות וכאבים בצלעות
Idan 06/09/2021 | 11:39אני יודע שהצאט הזה מ- 2018-2019 אבל אני חייב לשאול אותך יש לי את אותה הבעיה ואני גם בן 18 אני במשך חודש סובל מזה אותה הבעיה אחד לאחד ממה שאת סיפרת רק שלי ההתקפים קוראים כל איזה שעתיים או טיפה יותר אני חייב לשאול אם נפטרה לך הבעיה או מה עשית. למה זה לא הגיוני שאני התקפל מכאבים,דקירות, ובקושי יכול לנשום למשך 3 דקות כל כמה שעות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות
מר גבעון פלד 08/09/2021 | 13:41האם הכאב מתגבר במאמץ?הוסף תגובה
-
-
כאב בזמן נשימה
סיון 05/09/2021 | 22:39שלום , חליתי בקורונה המחלה עברה עלי דיי בקלות אבל יומיים לפני שיצאתי מהבידוד כלומר 8 ימים במחלה הרגשתי שאני נושמת אבל כל נשימה הרגשתי כאב חד וכואב בנשימות רגילות !!! אני היום שבוע אחרי הממחלה ועדיין מרגישה כאב בזמן נשימה ,,, יש לציין לא כמו שהיה אבל גם מציק .. מה אתה ממליץ לי דר? תודה וחג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בזמן נשימה
מר גבעון פלד 06/09/2021 | 09:14האם תחושת הכאב היא כל הזמן גם במנוחה או רק בעת מאמץ?הוסף תגובה
-
כאב בזמן נשימה
סיון 06/09/2021 | 09:31תודה על המענה ,,, בזמן מנוחה בשינה אין לי אני ישנה טוב ! אבל זה קיים במשך היום ! כשאני קמה משינה ובהמשך היום לפעמים זה פחות ולפעמים זה מציק יותר . נגשתי לרופא הוא נתן לי אנטיביוטיקה ל 5 ימים אבל לא נראה לי שזה עזר , השאלה שלי האם זה תסמין שממשיך בעקבות הקורונה וזה יעבור או שאני צריכה טיפול אחר . הבדיקה שעשה רופא המשפחה טען שריאות נקיות . איך אני מתפטרת מזה ? תודההוסף תגובה
-
-
עקצוצים ונפיחות ביטנית בחלק העליון של הבטן מצד ימין .
שלומי 05/09/2021 | 23:47עקצוצים ונפיחות ביטנית בחלק העליון של הבטן מצד ימין . יש לציין שאני לאחר 12 טיפולי כימותרפיה לאחר מחלת הוצקין . המשקל שלי עלה ב 5 קילו מלפני התחלת הכימו מרגיש נפוח ועקצוצים מציקים נקודתית למעלה מממין לבטן ,מתח לצלעות. אשמח לאבחנה והמשך טיפול אני בן 48הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקצוצים ונפיחות בטנית
מר גבעון פלד 06/09/2021 | 09:16עקב הרקע הרפואי שלך ממליץ לגשת לרופא המטפל. זה עלול להיות מורכב ולא נכון להכוונה בפורום. שנה מצויינת ובריאה.הוסף תגובה
-
-
כאב ביד ימין וכאב בבליעה בגרון בצד ימין
הודיה 30/08/2021 | 01:15אני סטודנטית שכותבת המון כי אני בתקופת מבחנים ביום חמישי לא קרה שום דבר חריג לפתע התחילה לכאוב לי היד תחושת עומס כזאת על היד ומין קושי להזיז אותה את האצבעות השורש המרפק הכתף הכל גם עכשיו כשאני כותבת אני מזיזה את האגודל ולכן כל היד כואבת לי! לא האצבע זה מרגיש כאילו היד שלי נמחצת מתחת למשאית חשבתי יעבור אבל כבר יום שני היום וכל פעם שאני מתחילה לכתוב כואב לי ברמות ואם אני שוכבת על היד כואב לי ויש תחושה של חוסר זרימת דם הכאב לא עובר רק אם אני מניחה את היד בלי מאמץ בכלל בכלל בכלל אני ממש מפחדת כי יש לי מבחן שיש לכתוב בו הרבה שבוע הבא האם יש לי דלקת? האם סתם מעומס? בנוסף אתמול בלי התראה מוקדמת לא הצלחתי לבלוע רוק, כאב חד בשקד ימין ( הוא נפוח מאז ומתמיד) חשבתי יעבור ולא רק מחמיר אין מצב שזה קשור נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ביד ימין וכאב בבליעה בגרון בצד ימין
מר גבעון פלד 01/09/2021 | 17:09שימוש מוגבר כפי שאת מתארת עלול להביא לנעילה של טריגרים במערכות רקמה רכה ולכאבים בדיוק כפי שתיארת ביד... ההמשך של הגרון לדעתי נובע מלחץ. לא ציינת נתונים אישים ואם יש רקע רפואי אך אם זה ממש לפני מבחן רצוי לגשת ולקבל מרשם תרופתי על מנת להוריד את הכאב והתחושה במיידי. להמשך רצוי לגשת לאיבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינטס או איזון רקמות רכות לרוב זה תולדה של נעילת מספר שרירים וביניהם האינפרא ספינטוס ושריר המעלות. בהצלחההוסף תגובה
-
עדיין כאב ביד
הודיה לוי 05/09/2021 | 11:21היי תודה על המענה, לקחתי שבוע ארקוקסיה ( היום אקח את כדור מס 7) ולא מתכוונת להמשיך עוד .... היד השתפרה אבל עדיין כואבת בעת הקלדה\ כתיבה\ זריקת קוביות שש בש או תנודה חדה. הרופאה ( משפחה ) כתבה לי היום: מחליפה לך לאטופן 10 ימים + אומפרדקס+ תמשיכי לקחת רוקסט פלוס. מציינת שלא לקחתי רוקסט פלוס כי הבנתי שזה לכאבים רק ושזה חזק,התאפקתי עם הכאב, והכאב כעת לא חזק כמו בהתחלה, לכן לא רוצה לקחת אותו. אני גם לא רוצה להחליף כדורים ושוב להרעיל עצמי באין ספור כדורים. כי חשבתי שאמור לעבור תוך שבוע עם ארקוקסיה. בקיצור השאלה שלי היא כזאת: האם לגיטימי באמת להפסיק היום את הטיפול, ופשוט להמשיך בחיים שלי ( עם עידון , לכתוב פחות וכו, גם בראש השנה יש חופש ליד שלי) , ואז מבחן אחרון 12.9 ואז לא אכתוב בכלל בכלל חודש שלם, או שהכאב יחזור להיות חזק ואולי מסוכן? ( ואם יחזור יכולה לחזור שוב לאקרוקסיה בהמשך השבוע? או לפני המבחן?) האם התרופה כבר נכנסה והשפיעה על הכאב ועכשיו נותר באמת רק לחכות עוד כמה ימים ויעבור בלי עוד כדורים? האם יעבור לי מתישהו הכאב? מציינת יש לי תור 23.9 לאורתופד.. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין כאב ביד
מר גבעון פלד 05/09/2021 | 14:23מאחר ומדובר על תאריכי יעד של מבחנים קרבים, לא הייתי ממליץ לסטות מהתוכנית הטיפולית של הרופא המטפל. לאחר המבחנים אם ממשיך הכאב ציינתי ניתן לפנות לאיבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינטס או איזון רקמות רכות. בברכת שנה מצויינת.הוסף תגובה
-
-
שימוש בטרגין עקב כאב חוזרני מאבנים בכליות
אורן 28/08/2021 | 01:17שלום דר', אני סובל בדומה למשפחתי מאבנים בכליות באופן סיסתמטי. הכאב מהאבנים יכול להופיע למשל אחת לחודש, אחת לשבועיים, אחת ל- 3 חודשים. כשיש התקפה אני שותה הרבה. ההתקפה עוברת [האבן נפלטת מאיבר המין] בין יומיים לשבוע, לעיתים רחוקות גם יותר מזה. הבעיה העיקרית שלי היא הכאבים. אני נוטל ''טרגין'', שהוא כמעט הכדור היחידי שעוזר, אבל מנסה ליטול אותו כמה שפחות בגלל הפחד שיש לי ממנו [שאולי זה פחד לא רציונלי/ פרופורציונלי]. אני לוקח 5 מג' ליום ומפחד לקחת יותר. לפעמים זה מספק כדי להגיע למצב של כאב נסבל אבל לפעמים גם לא, ובמקרה הזה אני חושש לקחת עוד 5 מג', כאמור בגלל הפחד ממנו ומהחשש שהוא יפסיק להשפיע באיזשהו שלב. כך כבר שנתיים שאני סובל מכאבים מצד אחד - אבל ''מתקמצן'' בנטילת הטרגין בשל הפחד ממנו מצד שני. בינתיים במהלך השנתיים האלה הטרגין לא הוריד לי את ההשפעה ממנו והוא משפיע באותה מידה כמו לפני שנתיים. שאלתי הספציפית היא: האם נטילה של 10 מג' טרגין ביום [ולהישאר במינון זה מבלי להעלות את המינון] עלולים להביא למצב של סבילות לכדור? או במילים אחרות, כמה מג' טרגין אפשר לקחת ביום מבלי להגיע למצב של ''סבילות'' וירידה בהשפעתו? לחילופין, מאיזה מינון [במג'] צריך להיזהר? תודה, אורןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש בטרגין עקב כאב חוזרני מאבנים בכליות
מר גבעון פלד 29/08/2021 | 15:31שלום רב. אלו שאלות שהייתי ממליץ לשאול את הרופא המטפל. זה אינו הפורום המתאים לכך.הוסף תגובה
-
-
שלבקת חוגרת
סקה 25/08/2021 | 12:57שלום, אני בחור בן 32 ולפני שנתיים הייתה לי התפרצות של שלבקת חוגרת באזור העליון של הגב והצוואר. מאז האזור רגיש כאשר אני נמצא במצב של מערכת חיסונית ירודה ויש לי כאבים לסירוגין באזור העצבי הפגוע. השאלה שלי היא האם טיפול בזובירקס ברגעים שמופיעים כאבים הוא יעיל? או שתרופה זו יעילה רק בזמן המחלה עצמה. מה עוד אפשר לעשות כדי לטפל/להקל על הכאבים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלבקת חוגרת
מר גבעון פלד 29/08/2021 | 15:29שלום רב. בנוגע לשאלות על התרופות זה אינו הפורום ואני ממליץ בחום לפנות לרופא המטפל המכיר אותך לשאלות אלוו. מעבר לזאת כאבים כתוצאה מרגישות פריפריאלית בהנחה שאין מקור אחר יכולה להיות מוקלת על ידי טיפול בקינזיו טייפי ו/או טריגר פוינטסהוסף תגובה
-
-
כאב ראש
איי. ג'י. 09/08/2021 | 03:54סובל מכאבים בקודקוד הראש ושרירים תת-עורפיים נוקשים. האם יש קשר בין שני הדברים? איך להרפות כאב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
מר גבעון פלד 09/08/2021 | 05:36אכן עלול להיות קשר בין הדברים. רצוי לגשת לאבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורתופדי או איזון רקמות רכות. חשוב לבצע את האבחון כי למשל מקור הבעיה יכול להיות שרירי שוק מעולים, יציבה לקויה, עבודה מול מחשב ועוד. על מנת להימנע מחזרה של הכאב רצוי לבצע את הטיפול לאחר איבחון.הוסף תגובה
-
כאב מעל החזה בצד ימין
דניאלה 10/08/2021 | 14:29כשאני מרימה את היד כואב לי ממרכז החזה ולכיוון ימין ולמעלה מאוד. אגב זה קורה גם כשאני נשכבת על הצד מה עליי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מעך החזה
מר גבעון פלד 10/08/2021 | 23:02האם היו לך שבאים או נפילות או מכות בצד זה? האם את בעבודה משרדית מול מחשב?. האם יש בעיות רקע רפואיות בעבר או בהווה?הוסף תגובה
-
כאב מעל החזה
דניאלה 11/08/2021 | 22:18בהמשך לשאלות שהמומחה שאל יש לי דופק לא סדיר ואני בעבודה משרדית. הכאב קורה גם כשאני נושמת עמוק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מעל החזה
מר גבעון פלד 12/08/2021 | 06:30זו שאלה כללית שיש ללב מידע לפני שניתן לתת הערכה או כיוון. נא פרטי גיל גובה ומשקל, כמה זמן התחושה הזו קיימת האם יש בעיות רקע רפואיות בעבר או בהווה, האם את פעילה גופנית, האם בעת מאמץ קל כגון עליית שתי קומות מדרגות יש לחץ בחזה והאם ביצעת בדיקות רפואיות כלשהן.הוסף תגובה
-
-
כאבי תופת בצלעות כתוצאה מחבלה
לי 10/08/2021 | 21:21שלום רב, אבי קיבל סחרחורת וכתוצאה מכך התעלף ונפל וקיבל מכה חזקה בצלעות בגב. לאחר צילום רנטגן נשללה האפשרות לשבירת צלעות. אבי סובל מכאבים חזקים ביותר, לא מסוגל לשבת או לשכב וגם התעטשות / שיעול מלווים בכאבי תופת. האם מצב זה נורמלי? כמה זמן כאב מחבלה אמור לחלוף?מהם הטיפולים האפשריים להקלה בכאב? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי תופת בצלעות מחבלה
מר גבעון פלד 10/08/2021 | 23:01דבר ראשון אכן יש לשלול שברחם ובעיות אחרות בצילום. לאחר מכן אם אין ממצאים ניתן לעשות מספר דברים כולל שימוש בקרח, שימוש בקינזיוטייפ, טיפול מתחום איזון הרקמות רכות ועוד.הוסף תגובה
-
-
קנאקים באזור החזה עליון
נועה 04/08/2021 | 23:36היי, מזה שנה שאני סובלת מקנאקים לא נעימים באזור החזה זה קורה בעיקר כשיושבת בצורה נינוחה, כשאני קמה ורוצה להמתח אני חייבת להוציא קנאקים שגורמים לכאב ובאותו זמן לשחרור במקום. בעבר זה היה קורה אחת לכמה ימים…היום זה כבר נהיה פעם בעמה שעות וכשיושבת ורואה טלויזיה, זה יכול לביות כל כמה דקות. זה מאוד לא נעים והייתי רוצה לדעת למי אני צריכה לפנות או מה אפשר לעשות בעניין? חשוב לציין שאני בכושר מאוד טוב ובשגרה שלי אני מאוד פעילה, לא יושבת מול מסך מחשב או נמצאת במנח כפוף הרבה זמן..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קנאקים באזור החזה עליון
מר גבעון פלד 05/08/2021 | 10:37שלום רב. רוב הסיכויים כי מקור הבעיה בעומס שרירי. לחץ של מערכות רקמה רככ עלולים לייצר את תופעת הקנאקים שציינת ובאזור שציינת במיוחד במנח ישיבה בו הכתפיים נוטות קדימה ומטה ומייצרים קיעור של החזה. ניתן לאיבחון וטיפול באמצעות מטפלים שהוכשרו בשיקום אורטופדי או איזון רקמות רכות.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס