פורום טיפול בכאב - עמוד 35
אבנר מן
-
רישום
ערן 01/09/2020 | 23:22שלום ד"ר,אולי אפשר לעצתך. הייתי במרפאת אורתופדיה עקב כאבי גב מספר ביקורים, בכל ביקור הרופא נתן טיפול מרשם תרופתי והזרקת סטרואידים ובהמשך אמר לשלב טיפול פסיכולוגי. ואני ניגשתי לפסיכולוג ופסיכיאטר שנתן לי כדורים שהם מרגיעים כאב כרוני ומרגיעים נפשית. (אציין שבאבחון אין לי בעיה פסיכולוגית או פסיכיאטרית. לאחר קרוב לשנה שנסתי להתגבר לא הגעתי לרופא, כעת הגעתי שוב כי איני יכול להתגבר על הכאב. בביקור הרופא אמר שאין הרבה מה לעשות לכאב כרוני, ואמרתי לו בסדר אני אמשיך עם משככי כאבים לפי הצורך. הרופא הקליד סיכום ביקור באנגלית. (אני לא יודע אנגלית). לאחר מיכן כאשר תרגמתי את הכתוב הרופא כתב בבדיקה גופנית: כישורי התמודדות גרועים ובנוסף הפרעה OCD (הפרעה אובססיבית כפייתית). אני אדם בריא בנפשי שבסך הכל סובל מכאב גב כרוני. אני אדם נבון וקראתי על כך ברשת שזו הפרעה, מחלת נפש. נגשתי לרופא בכדי להסביר ולבקש לשנות את הכתוב בבדיקה גופנית. מה פתאום שיהיה כתוב דברים כאלו בתיקי הרפואי ואם כרופא אתה לא יכול לעזור לי בנושא הכאב אני יותר לא אבוא אליך. הרופא סרב בתוקף להסיר את הכתוב מהתיעוד הרפואי מהסיבה שזו דעתו. הרופא סיפר שיש לו מצוקה נפשית עקב אירוע קשה שעבר לפני שנים והתפרץ עליי וסילק אותי מחדרו ואמר שאם אני לא אלך הוא יקרה לביטחון. הלכתי והרגשתי כה מושפל. אני באתי לרופא אורתופד לא לפסיכיאטר. 1. קודם כל אשמח לדעתך האם מותר לרופא לעשות זאת. הדבר תקין? 2. איך אפשר לדרוש מחיקת / שינוי רישום רפואי ? (לאחר שהרופא סילק אותי... אשמח לעזרתך הדחופה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רישום
מר גבעון פלד 02/09/2020 | 10:38שלום רב. מצטער לשמוע על תחושותיך בחוויה עם הרופא אך אין לי עצה עבורך למעט שאם יש לך תחושה שאתה צריך להתלונן אתה יכול לפנות לאיגודי הרופאים. בנוסף אם אתה חש שהאיבחון של הרופא שגוי , אתה יכול לגשת לרופא אחר לקבל חוות דעת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב בטן תחתונה שמאל
אתי 28/08/2020 | 22:52היי בת 41, עודף משקל, אבנים במרה וכבד שומני. לפני מספר שעות חוויתי כמו דקירת הלם כזו בבטן התחתונה צד שמאל, הרגיש כמו כאב חד הלם למשך כמה שניות. אחרי שעה שעתיים חזר על עצמו, והיה גם אפקט דומה בבטן עליונה צד ימין גם שעה שעתיים אחרי. כל התקף נמשך כמה שניות. האם זה מדאיג? משמעותי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב הבטן תחתונה שמאל
מר גבעון פלד 29/08/2020 | 12:14שלום רב. תאורך הקצר כולל מגוון של בעיות רפואיות ממליץ לגשת לביקורת רפואית פיזית.הוסף תגובה
-
-
כאב ביד ימין
ספיר 28/08/2020 | 01:48היי,אני בת 18.6 והתחילו לפני כמה ימים כאבים מוזרים ביד ימין למעלה,זה לא מרגיש לי הכאב שנתפס השריר אלא כאב אחר,לא יודעת אם זה קשור אבל גם התחילו לי באותו זמן כאבי אוזניים,זה משהו שצריך ללכת לבדוק או סתם כאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ביד ימין
מר גבעון פלד 29/08/2020 | 12:13מצטער אך לא הבנתי היכן הכאב... בזרוע, בכף היד... אנא פרטי יותר. מעבר לזה האם יש כאבים או נוקשות צווארית?הוסף תגובה
-
-
זריקת בלוק
מוטי 25/08/2020 | 15:59בה שלום דוקטור קיבלתי זריקת בלוק במפשעה לפניי יומיים ויש לי כאבים חזקים במקום האם נורמלי? כמה זמן הכאב אמור להיות? ומתי הריקה אמור להשפיע על המקום? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זריקת בלוק
מר גבעון פלד 26/08/2020 | 13:59מציע לפנות קודם כל לרופא המטפל.הוסף תגובה
-
-
מכה בצלעות
קזה 24/08/2020 | 23:57במהלך משחק קיבלתי מחכה בצלע הכי למטה בצד ימין ואני מרגיש ויש הטייה פנימה של השתיי צלעות אחרונות האם עלי לבדוק האם עלי לצלם האם זה מסוכן ויש סיכונים (לא מרגיש כאב בנשימה עמוקה)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכה בצלעות
מר גבעון פלד 25/08/2020 | 08:01על פי תאורך כנראה שהכל בסדר. בכל מקרה של כאב או תחושה יש לגשת לבירור רפואי ובכלל אם אל ביצעת בדיקה כללית בשנה האחרונה רצוי לגשת לביקורת פיזית.הוסף תגובה
-
-
כאב בצלעות לאחר חבלה
תג 18/08/2020 | 15:19שלום, לפני מספר ימים טיפסתי על אדן החלון במטרה לתקן מזגן. במהלך הטיפוס נשענתי עם כל בית החזה על מסילת החלון. באותו רגע כאב לי מאודס אך הכאב נרגע די מהר. עם זאת, כבר 4 ימים מאז שבאזור החבלה יש כאב נסבל בעת ביצוע תנוחות מסוימות. יש כאב קל מאוד וכמעט בלתי מורגש בעת שיעול, אך אין כאב בנשימה. האם הסיפור מצדיק פנייה לטיפול רפואי, או שניתן להסתפק במנוחה ולצםות שהכאב יחלוף בעוד מספר ימים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר חבלה
מר גבעון פלד 23/08/2020 | 10:54בוקר טוב. לא צוינו פרטי רקע של גיל, רקע רפואי וכו אך מעיון במה שכן נרשם לרוב זה כאב שנובע מלחץ נקודתי על הצלעות ו/או בית החזה ועלול לייצר כאב נקודתי לכמה שבועות. ברוב המקרים זה יחלוף אך יש לשים לב אם זה נמשך מעבר לכמה ימים, רצוי לגשת לביקורת במיוחד עפי שציינתי מהעדר מידע ופרטיםהוסף תגובה
-
כאב בצלעות לאחר חבלה
תג 23/08/2020 | 18:25תודה על התשובה. בן 34, סובל מסוכרת נעורים (מאוזנת). גובה 1.83, משקל 84 ק''ג. האם הפרטים הללו משנים במשהו את התשובה? (אציין כי הכאבים עדיין קיימים, אך נחלשו)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר חבלה
מר גבעון פלד 23/08/2020 | 18:36האם בנקודת הלחץ על מסילת החלון נוצר סימן כחול?הוסף תגובה
-
כאב בצלעות לאחר חבלה
תג 24/08/2020 | 08:17לא, אין שום סימן חיצוניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר חבלה
מר גבעון פלד 24/08/2020 | 12:15אז כפי שציינתי...הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלע צד שמאל
שיר 21/08/2020 | 18:17שלום אני סובלת מכאבים חוזרים בצלע צד שמאל מתחת לחזה הייתי אצל הרופא עשה לי בדיקה שטחית ואמר לי לקנות וולטרן אחרי חודשיים הכאבים שוב חזרו אני עובדת 8 שע מול מחשב ורוב הזמן הגב כפוף זאת אומרת שהצורת ישיבה לא נכונה האם זה קשור לכאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלע צד שמאל
מר גבעון פלד 23/08/2020 | 10:57בקצרה... סביר להניח שכן. בהרחבה... מרבית הכאבים המשתנים אלו שבאים והולכים מקורם ברקמה רכה, רקמת חיבור ושריר ומרביתם קשורים ליציבה.הוסף תגובה
-
כאבים בצלע
שיר 23/08/2020 | 11:02זאת אומרת שאין לי סיבה לדאוג ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצלע
מר גבעון פלד 23/08/2020 | 11:22לא צויין מידע על רקע שלך כולל עבר רפואי. על פניו כאבים משתנים על פי התאור הקצרצר מרביתם קשורים לרקמה רכה כפי שציינתי ובכך גם ליציבה.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב L4-L5
גליה 21/08/2020 | 13:10מזה 4 חודשים הכאבים בגב. המקרינים לרגל שמאל. במרפאת כאב בוצע לי זריקה סלקטיבית תחת שיקוף. שלאחריה רגל שמאל שלי נרדמה באופן מוחלט. ואז הומלץ לי על גלי רדיו. כעת הכאב ניחלש. האם בכל זאת כדאי לבצע את גלי הרדיו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בגב L4-L5
מר גבעון פלד 23/08/2020 | 10:56שוב יש חוסר רב בפרטים. אינני יודע ולא צויין מה זוהה בגב.. בלט, פריצה, בקע, שינויים ניווניים... בכל מקרה ברור שאת בטיפול, רצוי להתייעץ ברופא המטפל. אני לא חסיד של לערבב טיפולים על מנת לדעת מה עובד עבורי וכן למנוע התנגשויות טיפוליות.הוסף תגובה
-
-
התקשות מיתחת לצלעות בישיבה ארוחה .כמו נפיחות מוזרה
רן 07/08/2020 | 00:22הרגשה של נפיחות כמו גוש. התקשות מיתחת לצלע בצד שמאל.עשיתי סיטי בטן תקין.אולטראסאונד רקמות רכות תקין .סבלתי בעבר מאליקובקטור טופל.וכיום נימא לי דלקת במעי הדק .מה הסיבה לתחושה המציקה לי.תודה על העזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 08/08/2020 | 22:28האם זה מגיע רק אחרי ארוחה.... לא ברור... האם אתה פעיל גופנית? האם יש או היו בעיות רקע רפואיות ואחרות? מה סגנון עבודתך? האם זה מקרה חד פעמי, חוזר או קבוע?הוסף תגובה
-
החתקשות
רן 11/08/2020 | 01:04כאבב מוזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 11/08/2020 | 12:56לא ענית על שאלותי....הוסף תגובה
-
היקשות כמו גוש
רן 13/08/2020 | 01:00זה בעיקר בישיבה ממושכת קורה .אני עובד כנהג כעשר שעות ביום.גם בנהיגה זה קורה לי.ממש מטריד ומפחיד למרות שעשיתי צילומי סיטי בטן ולא נמצא משהו חריג.מה אתה ממליץ לי לעשות עוד תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 16/08/2020 | 10:47לפני הכל ולמרות הבדיקות שעשית מאחר ואתה יושב הרבה ממליץ לגשת לבדיקות כלליות פיזיות,להתעקש ולבקש בדיקות מקיפות. מעבר לזה ממליץ תחת פירוח להתחיל פעילות גופנית. זה נשמע כי זה עלול להיות פשוט התקשות שרירי מדי פעם, באה והולכת. ישיבה ארוכה המשולבת המצב של סטרס, שנהיגה הוא כזה, עלול לייצר מצבים של נעילת שרירי סרעפת ובטן ותחושות קשות מעין אלו. כפי שציינתי למען הסר ספק ושלילת אפשרויות חמורות יש להיבדק פיזית.הוסף תגובה
-
היתקשות
רן 18/08/2020 | 00:31תודה על המענה .אני ערכתי בדיקות כלליות .ספירות דם צילומי חזה ובטן .סיטי בטן הכל תקין ללא ממצאים חריגים.מה הכוונה בדיקות פיזיות ? ותודה על ההתיחסות המלאה והרצינית שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקשות מתחת לצלעות בישיבה ארוחה .כמו נפיחות מוזרה
מר גבעון פלד 18/08/2020 | 07:40בדיקות פיזיות הכוונה לראות רופא פנים מול פנים... שיגע ימשש לאבחן וכן גם דימות ובדיקות דם. ממליץ בחום תחילת פעילות גופנית תחת פיקוח אם הכל תקיןהוסף תגובה
-
-
כאבים מתחת לבית החזה
אלונה 06/08/2020 | 20:31שלום גדעון, כבר מס' חודשים מופיעים כאבים בחלק התחתון של צלעות בית החזה, בחלק הפנימי שלהן, כביכול גבול הסרעפת. הכאבים הולכים ובאים. מוקד הכאב הוא בערך בצד ימין (שלי) בצלע החמישית מלמטה, גם בצד שמאל (שלי) יש מוקד כאב, כמעט מקביל אך עיקר הכאבים מוקרנים מהצד הימני. הכאבים מורגשים גם במרכז שבין שתי הנקודות. בת 42, 164 ס"מ, משקל לא יודעת במדוייק, מעריכה 55 ק'. צורכת מס' שנים תזונה טבעונית בריאה (כמעט ללא מוצרים תעשייתיים). מעשנת לשעבר. מעריכה ש5-7 שנים אינני מעשנת. הכאבים הופיעו בפתאומיות (לדידי). אחרי זמן, עלתה בי מחשבה שאולי זה מכיוון שעושה כפיפות בטן והתחלתי תרגיל חדש- פלאנק בסיסי. חשבתי שזה ממאמץ. באיזשהו שלב הכאב די נעלם. אחרי זמן מה חזר. לעיתים רחוקות רמת הכאבים מעלה בי בחילות. קרה לי כבר שקמתי מהמיטה להקיא, לי זה נראה קשור. כדאי לציין שאינני חולה בדר"כ, גם לא במחלות עונתיות. לא מעלה חום ולא מקיאה. מכיוון שעברו חודשים והיום הכאבים התעצמו למצב שהבחילות חזרו, מצאתי את עצמי יורקת רוק ברחוב, הולכת באיטיות, כביכול לא לייצר עומס על האזור כשדורכת בחוזקה על האדמה. משתדלת לא להפעיל את שרירי הבטן בצורה כזו שמופעלים כמו "כשמנפחים את הבטן באוויר". זה מגביר את הלחץ. כואב בעיקר בעמידה אך גם במנוחה ושכיבה. לא זכור לי שהתעוררתי מהכאבים. ישנה טוב. סליחה על האורך. אשמח מאוד לדעתך. רב תודות אלונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אגב
אלונה 06/08/2020 | 20:34פניתי אלייך אחרי חיפוש באינטרנט של מקרים דומים ותגובות שלך שקראתי. אם חושב שכדאי שאפנה למישהו מתחום אחר, בבקשה אמור לי לאיזה תחום זה רלוונטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מתחת לבית החזה
מר גבעון פלד 08/08/2020 | 22:24שלום אלונה. ראשית תודה על האורך והתאור... זה רק עזור בפורום. האם היו בעבר בעיות רפואיות, נפילת או תאונות? האם היית בביקורת רפואית פיזית בשנה האחרונה?הוסף תגובה
-
כאבים מתחת לבית החזה
אלונה 08/08/2020 | 23:36לא היו בעיות, נפילות או תאונות. לא הייתי בבדיקה רפואית. פעם בשנה, לרוב באוגוסט, ניגשת מיוזמתי לבדיקות דם שיגרתיות. השנה עוד לא עשיתי, מפאת העניין הזה. מכיוון שברגע שאגש לרופאה לבקש בדיקות, כביכול אתחייב לכך שזו הרופאה שצריכה לגשת אליה כל שאר הרבעון ומעדיפה לבחור ע"פ הצורך. לא הייתי חולה, גם לא בנזלת וכו' כבר מספר שנים, מתקשה לזכור כמה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מתחת לבית החזה
מר גבעון פלד 09/08/2020 | 16:56תודה על המידע. אן אני מבין נכון יש לך את הכאבים בצורה לא רציפה, כלומר זה עולה ויורד או בא והולך. אם בתנוחות ואם במהלך היום. האם התאור נכון?הוסף תגובה
-
כאבים מתחת לבית החזה
אלונה 09/08/2020 | 22:41נכון, אם כי בימים האחרונים הכאב מחמיר, הוא מתפשט ומגיע עד לבטן התחתונה, גם לאזור הריאות. המוקד עדיין נשאר אזור הסרעפת או שזה אזור כיס מרה..). היום אפילו קמתי בבוקר, לא קמתי בגלל הכאבים אבל תוך כדי התעוררות כבר הרגשתי אותם בחוזקה. עכשיו לעומת זאת, הכאב יחסית רגוע ולא מורגש בשאר האזורים המורחבים. המקום שמתחת לצלעות, במיוחד בצד הימני (שלי) כביכול קשה יותר. כמו שכשכואבת הבטן אז היא הופכת להיות קשה, כך זה מרגיש. עד כה הייתי דוחפת אצבעות מתחת לצלעות בחלק הפנימי, עכשיו זה מרגיש יחסית קשה. אין לי מושג מה מחמיר או מחליש את הכאב. כמו שסיפרתי, יכול להגיע במנוחה מוחלטת ויכול בתנועה. כשצועדת הרבה או עושה דברים שגורמים לשרירי הבטן להתנפח (כמו שעושים כשרוצים לדמות הריון/ כמו שמתאמצים "לעשות קיבה") אז לרוב הכאב מחמיר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מתחת לבית החזה
מר גבעון פלד 10/08/2020 | 12:34תנועתיות של כאב לרוב אופינית למקור מרקמה רכה, רקמת חיבור או שריר וניתנת לטיפולח באמצעות שיקום אורטופדי או איזון רקמות רכות. טיפול זה נעשה על ידי מטפלים שהוסמכו לכך. ממליץ בכל מקרה למען הסר ספק לגשת לביקורת רפואית םיזית במקביל.הוסף תגובה
-
כאבים מתחת לבית החזה
אלונה 10/08/2020 | 22:16הרבה תודה ברור לי כמה קשה לייעץ דרך האינטרנט ולהיות מדוייק דרך הודעות כל כך שטחיות. יחד עם זה, ניכר כמה אתה משתדל להיות פרטני וקשוב ומנסה להיטיב היטב, ממש תודה על זה. יישר כח. וסליחה על כי טעיתי בשמך בהודעה הראשונההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס