פורום טיפול בכאב - עמוד 67
אבנר מן
-
כאבים בגב תחתון
קלרוש 11/11/2018 | 17:26שלום לך מר גבעון פלד מזה 4 שנים סובלת מכאב בשני צידי הישבן והרגלים עם נימול בצד החיצוני של היריכיים. הכאב מתבטא אך ורק בהליכה ובכל פעילות, מאז הפסקתי לעשות הליכות, לרקוד ולוקח לי שעות לנקות את הבית.. לקחתי את המקום הבטוח והתיישבתי.. עליתי במשקל הפסקתי לעשות כל פעילות, כשאני יושבת, שוכבת ישנה אין לי כאבים.. הייתי אצל אורטופדים מומחים שהעבירו אותי לנאורולוגים והם העבירו אותי חזרה לאורטופדים ... עשו לי CT, MRI, EMG ועוד בדיקות נאורולוגיות.. אמרו שחוץ מניוונים קטנים עקב הגיל (אני בת 62) מבחינתם אין לי דבר... הכל בסדר אורטופדית, הכל בסדר נאורולוגית... אז למה כואב לי ? אולי תוכל להעיר ולהאיר את עיני ולומר לי מה אפשר לעשות כדי שהכאבים האלה יפסיקו ואוכל לחזור לפעילות נורמלית. אשמח לתשובתך תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 11/11/2018 | 19:32האם הכאבים החלו בפתאומיות או שנבנו לאורך הזמן? ציינת ריקוד... האם רקדת הרבה, אולי בילדות נערות? ואיזה סגנון? האם יש עבר של תאונות, נפילות או שברים? האם יש עומס או לחץ מכך סוג שהוא?הוסף תגובה
-
נפילות
קלרוש 12/11/2018 | 10:37נפלתי מספר פעמים על עצם הזנב ופעם היה סדקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 12/11/2018 | 12:49מה עם הריקוד שציינת?הוסף תגובה
-
כאבי גב
קלרוש 12/11/2018 | 15:34ריקוד היה לשעות הפנאי בסופי שבוע ושמחות, לא עסקתי בריקוד מקצועי או משהו בסגנון... רק שעכשיו גם זה אני לא עושההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב
מר גבעון פלד 13/11/2018 | 09:05תגובות של מערכות רקמה רכה, רקמת חיבור ושריר עלולות לייצר את הכאבים שאת מתארת. לאור הבדיקות שערכתם והתשובות שנתת לי אני מציע לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישה הנקראת שיקום אורטופדיץ הטיפול נעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לכך ועוסק באיזון רקמות רכות להפגת כאבים.הוסף תגובה
-
-
אנונימי
חי 09/11/2018 | 15:51היי כואב לי החזה בצעד ימין רק אתמול התחיל לי ולא נתפס ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 11/11/2018 | 13:34אין לי שום דרך לענות על משפט כזה. אני צריך פרוט, בלי שם, גיל, משקל, גובה ומין. בעיות רקע והוווה. פעילות גופנית. פציעות או תאונות בעברך. ופירוט משמעותי יותר על הכאב.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה ובגב
רון 07/11/2018 | 14:57שלום אני בן 22 1.90 80 ק"ג מתאמן כמה פעמים בשבוע בחדר כושר. התעוררתי היום בבוקר עם כאב בצד ימין של החזה ,בצד ימין של גב עליון ובצוואר. הכאב מורגש בנשימה ובתזוזה, הכאב חד ופוגע בתיפקוד שלי. בעת מנוחה ושאני לוקח נשימות קצרות אני לא חש בכאב בכלל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה ובגב
מר גבעון פלד 07/11/2018 | 18:45קודם כל אם לא ביצעת בדיקות תקופתיות אצל רופא המשפחה שלך זה הזמן. מעבר לכך אם המצב ממשיך מעבר ליומים-שלושה יש לגשת לביקורת רפאית. לאחר שציינתי זאת, לרוב כאבים מסוג זה מקורם בתגובה של המערכת השרירית לארוע שהגוף חווה, פיזי או רגשי. האם היה לחץ/עומס/פעילות מוגברת בשבוע האחרון?הוסף תגובה
-
כאב בחזה ובגב
דור 07/11/2018 | 18:51כל פעם שאני הולך לחדר כושר יש פעילות מוגברת,והתחיל לי גם שיעול קל בשעות האחרונות. ותודה רבה רבה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה ובגב
מר גבעון פלד 09/11/2018 | 08:15חוזר על המלצתי לגשת לביקורת רפואית ובמקביל אם לא עובר תוך יומיים שלושה לטיפול מתחום השיקום האורטופדיהוסף תגובה
-
-
כאב חזק בצלעות בצד ימין
דניאל 20/10/2018 | 03:52שלום רב, לפני כמה ימים התחיל לי כאב חזק בצלעות בצד ימין בצד זהו כאב באיזור מסויים , כואב גם במגע בנקודה וגם ללא מגע תלוי בתנועות גוף, יש לי תחושה שהכאב אפילו מחמיר בערב/לילה . לפני שבועיים הייתי קצת חולה צינון קל ושיעול שנמשך עד עכשיו לדעתי זה לא הגורם. אשמח לתשובתך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חזק בצלעות
מר גבעון פלד 20/10/2018 | 20:30האם אתה עפיל גופנית? אם כן האם בזמן פעילות יד החמרה? אם לא, האם בנשימה עמוקה יש החמרה? האם קיבלת מכה או נפלת? האם השיעול היה חזק?הוסף תגובה
-
כאב חזק בצלעות צד ימין
דניאל 20/10/2018 | 21:27שוב שלום , תודה על שחזרת עם תשובה מהר. תיקון קל :) אני בחורה ודבר שני יש ברקע סכרת נעורים. לא פעילה גופנית באופן קבוע בנשימה עמוקה אין החמרה לא קיבלתי מכה באיזור והשיעול היו ימים שהיו התקפות חזקות אבל לא מרגיש לי שזה מזה . מה שכן קרה באותו הלילה זה תקרית לא נעימה בעבודה שמישהי תקפה אותי בהאשמות לא מוצדקות מול אנשים. אני עניתי בצורה שקטה ורגועה אבל היה לי קשה להירדם בלילה והרגשתי בסיבובים במיטה שמשהו שם אי נוחות או סוג של נתפס ביום למחרת כמה שניסיתי לעבוד על עצמי שזו לא אשמתי והיא לא בסדר עדיין חוויתי תהליך של פגיעה ובכיתי וזה כן השפיע באיזה אופן ... לצערי אני עוד לא מצליחה לשים בצד ולהתעלם כשמדברים אלי מגעיל או צועקים. לא יודעת אם יש קשר או לא . מה שכן בתנועות מסויימות ממש כואב לי כמו זריקה של חפץ ביד ימין או ישיבה על מיטה יחסית רכה או סיבובים במיטה. סליחה על אורך ההודעה אבל אולי תמצא קשר ... תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חזק בצלעות
מר גבעון פלד 21/10/2018 | 16:13תודה על המידע ועל התיקון במגדר. גופינו לא יודע אם יש איום עליו ממכה או מחיה טורפת או שיש לחץ כתוצאה למשל מהאשמות וצעקות. התגובה הגופנית היא זהה של התגוננות ובין היתר נעילת מערכות שריר, ליתר דיוק טריגרים. תאורך יכול להתאים לזאת במיוחד עם שילוב של סכרת העלולה להאריך את זמן ה"התאוששןת" של הגוף מהטראומה. המלצתי היא לגשת בכל מקרה לביקורת רפואית פיזית אך גם לגשת לאיבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
כאב חזק בצלעות בצד ימין
דניאל 21/10/2018 | 16:20מה זה בדיוק איבחון וטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי ? מה לבקש מהרופא ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות
מר גבעון פלד 22/10/2018 | 12:55זהו תחום פרא-רפואי, רפואה משלימה מוגדר לעיתים כטריגר פוינט טראפי. זה מתבצע אצל מטפלים שהוכשרו לכך. בכל מקרה אני ממליץ גם על ביקורת רפואית כפי שציינתי.הוסף תגובה
-
כאב נקודתי בצלעות צד שמאל
דניאל 09/11/2018 | 00:20שוב שלום , קורה לי משהו מוזר ובהמשך להתכתבות הקודמת שכאב לי בצלעות צד ימין שאולי אולי זה התקשר לשיעול שקדם לזה . מה שקורה עכשיו כבר 4 ימים ובהפרש נניח של שבוע וחצי שבועיים מהכאב בצד ימין . הכאב בצד ימין עבר ועכשיו זה עבר לצד שמאל פשוט כאב נקודתי לא קשור לנשימה. לחלוטין כן מרגישה אותו כשאני מרימה את היד ובכל מני תנועות גוף. לא היה שיעול שיכל לגרום לזה . זה פשוט עבר צד זה מוזר כי בחיים שלי לא חוויתי שום כאב בצלעות ועכשיו היה בימין ועבר לשמאל , מה זה יכל להיות איזה בדיקות לבקש מהרופא ? מקווה לתשובתך ותודה רבה !!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב משתנה
מר גבעון פלד 09/11/2018 | 08:13לרוב תזוזת כאב מצביעה על מקור מרקמה רכה, רקמות חיבור ושריר. אני רואה בהתכתבות שהמלצתי לך לגשת לאיבחון וטיפול בטריגר פוינט טראפי, חוזר על ההמלצה ואם לא ביצעת בדיקות בשנה האחרונה, לגשת לרופא המשפחה שלך לביקורת.הוסף תגובה
-
-
כאב חד בגב תחתון אגן ומותן ימין כמו מכת חשמל
מ.ש. 07/11/2018 | 11:50שלום.מאובחנת עם פיברו+ASS+ פריצת דיסק קלה ועוד 3 בלט דיסק. סובלת מכאבים חזקים בגב ובאגן עם הקרנה לרגליים כבר שנה וחצי ומטופלת 10 חד' בביולוגית (אנברל ועכשיו 5 חד'קוסנטיקס) שבינתיים לא משפיע ולא משפר. 2 זריקות אפידורליות לגב גם לא עזרו. בימים האחרונים אין תאבון. מאתמול בבוקר התחילו לי כאבים חדשים ומטורפים בעוצמת הכאב. זה מגיע בבת אחת. כאב ממש כמו מכת חשמל. גורם לי לצרוח מכאב וקושי לנשום וכל הגוף רועד מסטרס (לא הצלחתי לאפיין איזה תנועה עשיתי שגרם לזה. כי מספיק שהזזתי את הרגל או התישבתי). במנוחה עם כרית חימום זה עובר ונרגע. אני ממש מפחדת לזוז. זה כאב שונה לגמרי מכל הכאבים שיש לי בשנה וחצי האחרונים. הוא ממוקד, חד, מגיע בבת אחת,ומפחיד בעוצמה שלו.אני לא מסוגלת כרגע לצאת מהבית במצב הזה. בעברי הרחוק אושפזתי עקב דלקת קשה בכליות שהכאבים היו דומים. אבל אז הכאב היה ממוקם גבוהה יותר בשני הצדדים ולא פתאומי והיה מלווה בחום גבוהה מאד והקאות שכרגע לשמחתי אין לי. מה האפשרויות ומה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד בגב
מר גבעון פלד 07/11/2018 | 18:42שלום רב. עקב ריבוי הפרמטרים ובעיות הרקע הייתי ממליץ דבר ראשון לפנות לרופא המטפל שלך המכיר אותך ואת מצבך הרפואי. רק לאחר מכן באם לא נפתר לחפש מקורות מידע אחרים.הוסף תגובה
-
-
כאבים ברגל שמאל בגב הרגל מהישבן עד לקרסול
חיים 04/11/2018 | 20:35אני סובל מזה כשנתיים והמצב נהיה גרוע יותר.הייתי אצל מספר אורטופדים ,אצל מיספר כרורגים כלי דם ועברתי צינתור ברגל עם בלון ולא עזר,עשיתי בדיקת ,mri עמוד שידרה,emg,וגם ct אגן ועמוד שדרה תחתון,ובחודש האחרון קיבלתי שלושה זריקות סטרואידים 1 ליד עמוד השידרה התחתון ושניים בישבן.וכעת אמר לי האורטופד שהבעיה היא לא אורטופדית,אבל אני כואב ואני יכול ללכת,מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ברגל שמאל ועוד
מר גבעון פלד 05/11/2018 | 06:59לאחר כל הבדיקות הנ"ל ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישת היקום האורטופדי. מיושם על ידי מטפלים שהוכשרו לכך. אם תשלח לי מייל עם עיר מגורייך אנסה למצוא לך מטפל בסביבתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בגב, ישבן ורגל שמאל
מר גבעון פלד 07/11/2018 | 18:40אשמח לפרטים עלייך: גיל, גובה, מין ומשקל. האם יש בעיות רקע האם היו תאונות, נפילות או שברים בעבר, גם הרחוק האם את/ה עוס בפעילות גופנית או עסקת לפני הכאב. האם היה אירוע כלשהוא פיזי או רגשי שהכאב החל אחריו ולבסוף האם הכאב תמידי או משתנה בין מנחי שכיבה-עמידה-הליכה ו/או בוקר-צהריים-ערבהוסף תגובה
-
-
כאבים ושריפה בחזה ימין+כאב בטן בצד ימין צדדי למטה
קרן 25/10/2018 | 23:00היי, סובלת מזה חודשים מכאבי בטן ולחץ בחזה. עשו לי צילום ובדיקות וטוענים שהכל תקין למעט ממצא של שומן בכבד. האם יש משהו נוסף לדעתך שאוכל לבדוק זאת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בבטן ובחזה
מר גבעון פלד 28/10/2018 | 06:43אשמח לפרטי גיל, מין, גובה ומשקל. האם את מבצעת פעילות גופנית. בעיות רקע סגנון חיים ועבודה והאם יש תחושות עומס או גזים לאחר ארוחות.הוסף תגובה
-
כאבים בבטן ובחזה
קרן 28/10/2018 | 08:02שבוע טוב, בת 37, גובה 1.67, משקל 75 כרגע לא מבצעת פעילות גופנית אין בעיות רגע שידוע למעט בדיקה שהראתה כי יש שומן בכבד. עובדת, גזים סובלות בתדירות ואף עשיתי בדיקת קונולוסקופיה שלדברי הרופא לא הייתי מספיק נקייההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בבטן ובחזה
מר גבעון פלד 04/11/2018 | 14:05תשובתך עלולה לטמון בחובה את התשובה. גזים ידועים כמייצרי כאבים כגון אלה שתיארת ואחרים. הייתי ממליץ לך להתחיל פעילות גופנית, קלה בהתחילה, לבדוק תזונה באמצעות תזונאית ולהמשיך לעקוב לראות איך את מרגישה. נורא חשוב לבצע קודם בדיקות פיזיות, כפי שציינת שעשית אצל הרופא.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות ובגב תחתון
שיר 01/11/2018 | 20:33שלום, אני בת 36 ומזה כחמישה ימים אני סובלת מכאבים בצד ימין בצלעות ובגב אמצעי והתחתון. הכאב מתחזק בישיבה ובעיקר בשכיבה כך שאני לא שוכבת על צד ימין בכלל.בנוסף, כואב לי בנשימות ארוכות. חשבתי שמדובר בהתקררות אבל זה נמשך כבר יותר מידי זמן. מה לדעתך זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות ובגב תחתון
מר גבעון פלד 02/11/2018 | 10:17אשמח ליותר פרטים של משקל וגובה. האם את פעילה גופנית. האם הייתה התקררות או שיעול לאחרונה. האם יש עבר של תאונות/שברים/אחר? האם הכאב מתגבר במאמץ קל כמו עליית מדרגות?הוסף תגובה
-
תשובה
שיר 02/11/2018 | 14:02גובה 1.68 משקל 57 עושה פעילות גופנית באופן שוטף. אין לי עבר של תאונות/שברים אני קצת מקוררת לאחאונה הכאב מתגבר בעיקר בישיבה ובשכיבה. פחות בתזוזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבם בצלעות ובגב תחתון
מר גבעון פלד 04/11/2018 | 14:02זה נשמע כחלק מהתקררות. שימוש היתר בשרירים שונים כגון הבינצלעיים, רחב גבי וסרעפת עלולים לייצר את הכאבים הנ"ל. במיוחד אם איןכאב בתנועה.... תמתיני עוד כשלושהאו ארבעה ימים אםאין שינו בכאב מצריך פו, לרוב יעם בתרופת זמן זו.הוסף תגובה
-
-
כאב בצאד שמאל
שרית 03/11/2018 | 11:36אני מטאטשת ויש לי כאבים בצד שמאל של הכתף מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד שמאל
מר גבעון פלד 04/11/2018 | 13:57אני כותב המון כי קושי בפורום הוא המידע. אינני יכול לתת כל מענה ללא מידע וכמה שיורת גיל, משקל, גובה, בעיות עבר או הווה, האם היו כאבים לאורך השנים וכל דבר רלוונטי אחר.הוסף תגובה
-
-
כאבים בבטן התחתונה
משה 01/11/2018 | 18:34שלום. אני בן 15, גובה 173, משקל 56. אני סובל מכאבים חזקים בבטן התחתונה, במיוחד כשאני מתעטש, משתעל, או לוחץ על המקום. אני חושב שהכאבים הם מאימון כפיפות בטן שעשיתי, אבל עשיתי רק 10 כפיפות למרות שבדרך כלל אני יכול לעשות 100 ולא יכאב לי. בדיקות דם שעשיתי הראו כ-10 תסמינים שמצביעים על בעיה בתפקודים של הכבד ואנמיה. הרופא הפנה אותי לגסטרו, אבל עד שיגיע התור אני רוצה לדעת מה לעשות. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הערה
משה 01/11/2018 | 18:45אוסיף, שירדתי במשקל- bmi ירד מ-20.4 ל-18.6הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן תחתונה
מר גבעון פלד 02/11/2018 | 09:52להמשיך בבקשה בבירור הרפואי. אתה מציין מספר גורמים שיש לשלול בבדיקותהוסף תגובה
-
לא הבנתי
משה 03/11/2018 | 19:37לא הבנתי מה הפירוש של מספר גורמים? לדוגמה, היה הפטיטיס b 640 Reactive . והתור הכי קרוב שהיה לגסטרו הוא עוד חודשיים אז אין לי בינתיים מה לעשות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך בדיקות
מר גבעון פלד 04/11/2018 | 13:56אתה מציין מספר גורמים שיש לעקוב אחריהם ולכן הפורום אינו המקום לקבל תשובות אלא מעקב פיזי אצל הרופא שלך. גם אם התור הקרוב הוא רחוק אתה יכול לגשת לרופא שלך לביקורת עקב המשך כאבים ואפלו למרם אם יש צורך. רק בגלל ומס המערכת אל תמתין, תתעקש שיבדקו. לצערי הפורום לא מתים ויש צורך כפי שצית בעקב פיזי.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
סומטי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס