פורום שתלים דנטליים - עמוד 48
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. התמחות בטכנולוגיות דנטליות מתקדמות: תכנון ממוחשב והדמיות בתלת-ממד, סריקה דיגיטלית, השתלות מונחות מחשב ופרוצדורות זעיר-פולשניות להרמת סינוס 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
גשר יהודית 18/04/2014 | 11:29שלום ד"ר, אני בת 58, עקרתי שן בלסת העליונה. רופא השתלים טען שאי אפשר לבצע באותו מקום שתל בגלל שאצטרך השתלת עצם גדולה. הוא ייעץ לי לעשות גשר ועשיתי גשר בלסת העליונה השמאלית. הבעיה אצלי בגשר היא שאי אפשר להעביר קיסם בין החניכיים לשתי השיניים הפנימיות שבגשר, וגם נאמר לי ע"י השיננית שבשן השלישית של הגשר, שקרובה יותר למרכז הפה, שחסר מילימטר או שניים של חרסינה בצד שמחבר בין החניכיים לשן. כשאני מסיימת לאכול אני מרגישה שנאגרות שם שאריות מזון. שאלתי היא - האם אפשר,כדאי ורצוי להוציא את הגשר ולבקש תיקון כמו שצריך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גשר ד"ר נחום סאמט 21/04/2014 | 11:26בהחלט! את צריכה להיות מסוגלת לנקות כמו שצריך סביב השיניים ומתחת ליחידה התלויה של הגשר. ביחס לעובדה שהגשר לא מכסה את כל השן - זו יכולה להיות בעיה, אבל לא בהכרח. תלוי מה רצה הרופא להשיג. אם הגשר לא מתאים לשן - זו בעיה. אבל חשוב לדעת שלעיתים מבצעים את הגשר כך שהוא מסתיים מעל החניכיים, וזאת כדי להמנוע בעיות של קושי בניקוי באזור שסביב השן. באיזורים שאין בעיה אסתטית, זה פתרון מצויין. שינניות ורופאים שלא מכירים את השיטה עלולים לחשוב שבוצע גשר לא תקין... בכל מקרה - הייתי פונה לרופא שביצע את הגשר ו/או למומחה לשיקום לבדיקה והערכה ביחס לאיכות הגשר.הוסף תגובה
ספיגת עצם מיכל 17/04/2014 | 20:16רציתי לשאול האם זה נכון שאם לא עושים השתלה עד 8 שבועות אחרי העקירה , ולא עושים העמסה מיידית רוב הסיכויים שצריכים גם השתלת עצם עקב ספיגת העצם מהעקירה? אני אמורה לעשות השתלה עוד איזה חודש ויעברו 4 חודשים האם במצב כזה שהשן גם שעקרו היתה עם דלקת חריפה ושברים הסיכוי גדול לכך שאצטרך גם השתלת עצם והאם עושים זאת בדרך כלל במועד השתל ? ואם לא איך הולכת הפרצדורה של השתלת עצם במועד השתל וגם אם עושים לפני ההשתלה איך זה הולך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספיגת עצם ד"ר נחום סאמט 17/04/2014 | 21:31שלום מיכל, את מעלה הרבה מאד שאלות, שחלקן תלויות מאד במצב הספציפי שלך. אבל אנסה להסביר: כדי להתקין שתל באופן נכון צריך שתהיה עצם בכמות ובאיכות טובה באזור המיועד. במקרים רבים, כאשר קיימת דלקת באזור של שן, התהליך הדלקתי פוגע בעצם וגורם לספיגה שלה. כיום מקובל שלא מבצעים תהליכי בניית עצם (אוגמנטציה) בסביבה מודלקת ו/או מזוהמת, ולכן יש להמתין לריפוי ראשוני של המקום לפני המשך הטיפול. נמצא מחקרית שמשך הריפוי (הסטטיסטי) הוא של 6-8 שבועות, אם כי הרופאים השמרנים יותר ממתינים 3-6 חודשים לריפוי, בהתאם לפרוטוקולים הקיימים זה כמה עשורים. ההחלטה, כמובן, בהתאם למצב הספציפי בשטח. גם מה שאת כותבת הוא נכון. במחקרים של השנים האחרונות נמצא, שאם ממתינים עם ההשתלה תקופה ארוכה (של 6 חודשים ויותר), עלולים להגיע למצב שבו העצם הטבעית נספגת. זהו תהליך פיסיולוגי טבעי שקורה מעצמו, וללא כל קשר למצב השן העקורה. ולכן, עניינית, מאור והמצב שאת מתארת הוא מורכב, אני מציע לפנות למומחה בתחום, שיש לו נסיון וידע רב בנושא השתלות. מומחה כזה יוכל להעריך את מצבך ולקבוע איתך לא רק מה צריך או אפשרי לעשות, אלא גם את לוחות הזמנים לכך.הוסף תגובה
שיקום לאחר שתל נטע 15/04/2014 | 17:05בקרוב אני אמורה לעבור שתל רציתי לשאול איך הולכים השלבים של התקנת השתל עד השיקום המלא וכמה זמן מחכים בין שלב לשלב ומי עושה המשתיל או הרופא הכללי/המשקם ואם אחרי הצילום רואים שצריך גם השתלת עצם האם זה נעשה ביחד עם השתל וכמה זה עושה את ההשתלה מסובך יותר , ואם בעקבות זאת גם מחכים יותר משלב לשלב או מה זה אומר בכלל? והאם בדרך כלל שעושים שתל אחד מומלץ בשיקום להשתמש בכתר מוברג ומודבק ומה ההבדל ביניהם ומה עדיף לשתל אחד בשן טוחנת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיקום לאחר שתל ד"ר נחום סאמט 16/04/2014 | 08:22שלום נטע, כאשר מדובר באזור שבו אין שן או שיניים (שנעקרו כמה חודשים או שנים קודם לכן), שלבי הטיפול הם כאלה: 1) אבחנה, המבוצעת על בסיס בדיקה קלינית וצילומים. 2) החלטה על תוכנית הטיפול, הדורשת להעריך את אפשרויות הטיפול השונות והחלטה לגבי דרך הטיפול המתאימה לך ביותר. 3) אם הוחלט לבצע שתל - נקבע תור לביצוע ההשתלה. את ההשתלה יכול לבצע הרופא המטפל או רופא אחר (ע"פ רוב - מומחה בתחום כירורגית פה ולסת או מומחה לחניכיים). 4) בהתאם למורכבות ההשתלה, מצב העצם ופקטורים נוספים ממתינים לשתל שיקלט. בעבר חיכו 3-6 חודשים. כיום יש נטיה לחכות פחות, אולם 2-3 חודשים הוא זמן סביר אם אין כל סיבה להמתין יותר. 5) בשלב הבא מבצעים חשיפה (אם השתל היה מכוסה בחניכים). 6) ברגע שנקבע שהשתל נקלט ושהכל בסדר, מתחיל השלב השיקומי הדורש ביצוע העתק של חלל הפה עם השתל ("מטבע") ומספר שלבים מול המעבדה הדנטלית עד לסיום השיקום (כתר או גשר). ביחס לשאלה האם עדיף שיקום מודבק (דומה לכתר רגיל) או מוברג (שבורג עובר דרכו אל השתל) - אין הסכמה מוחלטת בספרות ביחס לשאלה זו. לכל שיטה יתרונות וחסרונות ברורים, ולכן ההחלטה תהיה בהתאם לתנאי הפה שלך, וכן בהתאם להעדפותיו של הרופא המשקם. אותו רופא יוכל להסביר לך טוב יותר מדוע לדעתו במצבך יש עדיפות לדרך זו או אחרת.הוסף תגובה
עקירה ושתל בילהה 12/04/2014 | 18:03אני מתוכננת לעשות שתל. עברתי עקירה לפני איזה שלושה חודשים ויש לי תור לרופא חניכיים בקרוב שיחליט לפי הצילומים ובדיקה אם הכל בסדר. שאלתי היא האם אני צריכה בדרך כלל אחרי עקירת שן שהיתה מאוד מודלקת ועד התקנת השתל שעוברים 3-4 חודשים הסיכוי/ יהיה צורך גם השתלת עצם ואיך זה הולך במהלך השתל הרגיל או בניתוח בפני עצמו אם בכלל צריך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירה ושתל ד"ר נחום סאמט 12/04/2014 | 21:34שלום בילהה, אם את הולכת למומחה לחניכיים לביצוע השתל, אני בטוח שאותו רופא יוכל לתת לך הסבר מפורט על מצבך ועל המקרה הספציפי שלך טוב מכפי שאני אוכל ללא שראיתי אותך או את הצילומים. בכל מקרה - רמת הדלקת אינה הפקטור היחיד המשפיע. השאלה החשובה היא כמה עצם הלכה לאיבוד לפני ו/או בזמן העקירה וכמה עצם קיימת כעת במקום. ניתן לראות את המקום לפני ההשתלה בעזרת CT, אולם כאשר מדובר על שתל אחד או שניים, לעיתים הדבר הפשוט ביותר הוא לפתוח את המקום כירורגית ולהעריך את כמות העצם בזמן ההשתלה. בכל מקרה, כפי שציינתי, פניה למומחה היא הדבר הנכון לעשותו.הוסף תגובה
חשיפת שתל ירדן 12/04/2014 | 10:18רציתי לשאול מהי חשיפת שתל כמה זמן אחרי התקנת השתל עושים אותה ומי עושה הרופא המשתיל או כבר הרופא המשקם ? וכמה זמן אחרי החשיפה כבר מתחילים לתהליך השיקום ? מדובר בלסת תחתונה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשיפת שתל ד"ר נחום סאמט 12/04/2014 | 11:05שלום ירדן, ישנן כמה שיטות לביצוע השתלה של שתל דנטלי. באחת השיטות, מחדירים את השתל וסוגרים מעליו את החניכיים. נותנים לשתל להקלט במשך כ-3 חודשים ולאחר מכן יש לחשוף אותו לחלל הפה. ניתוח (קטן) שני זה נקרא "חשיפה". בד"כ מבצע את החשיפה הרופא שהחדיר את השתל. את השיקום ניתן להתחיל סמוך מאד לשלב החשיפה, אבל הדבר תלוי בטכניקת העבודה של הרופא המשקם ובגודל הכירורגיה שנדרשה לחשיפה.הוסף תגובה
צילום CT לפני שתל מעיין 04/04/2014 | 21:17רציתי לשאול תוך כמה זמן יש תוצאות לCT לפני שתל, האם במקום או שזה לוקח יותר וצריך לקחת את זה? אני יודעת שלפעמים שולחים לרופא אבל פשוט החלטתי מהמרפאה שאני ייקח את זה כי התור קרוב לרופא ואמרו שאולי כדאי שאני אביא ואז יהיה בטוחה שהגיע , פשוט רוצה להיות בטוחה שזה יהיה מוכן עד התור שלי אצל המומחה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צילום CT לפני השתלה ד"ר נחום סאמט 07/04/2014 | 20:26שלום, טכנאי הרנטגן המבצע את ה-CT מבצע נדרש לבצע מספר פעולות לאחר שהצילום בוצע. פעולות אלה כוללות בין השאר יצירת קבצים בחתכים שונים, לפי דרישת הרופא, וסימונים שונים על ה-CT. ולכן, לעיתים לוקח מספר ימים עד שהצילום נשלח לרופא. מאחר והדבר משתנה ממכון צילום אחד לשני, אני מציע להתקשר למכון אליו נשלחת ולברר אצלם באופן ספציפי כמה זמן נדרש להם. על פי רוב, שבוע צריך להיות די והותר זמן למכון לבצע את כל הפעולות הנדרשות.הוסף תגובה
צילום CT לפני שתלמעיים 09/04/2014 | 15:31תודה ועוד שאלה האם משנה לרופא לתור שיש לי אם עשיתי את הצילום כמה ימים או שבועיים לפני התור מבחינת מה שהצילום מראה?הוסף תגובה
מבנה לשתל לילך 05/04/2014 | 12:25בקרובלשתל קרוב עושים לי שתל . רציתי לשאול האם אחרי השן עושים מבנה וכתר זמני קודם כמו שעוברים בשן רגילה או איך הולך בדיוק השיקום אחכ ומי בדיוק עושה המשתיל שהוא כירוג או הרופא הכללי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מבנה לשתל ד"ר נחום סאמט 07/04/2014 | 20:23שלום לילך, בהחלט אפשר לבצע מבנה וכתר זמני על שתל, אולם ההחלטה על כך תלויה במיקום של השתל, בצורך הממשי בשיקום זמני (לפעמים חבל על הזמן והכסף...) אם מדובר על כתר קדמי, יש הגיון רב בביצוע שחזור זמני, משום שהוא מסייע לייצב ולעצב את החניכיים וגם תורם רבות לנוחות. אם מדובר בשתל בודד באיזור אחורי, הדבר לא תמיד נדרש. בכל מקרה - הדבר תלוי בתוכנית שלך ושל הרופא/ים המטפלים. ובהקשר לזה - ישנם רופאים המבצעים גם את ההשתלה וגם את המבנה והכתר. ישנם רופאים המבצעים רק את ההשתלה או רק את השיקום (המבנה והכתר). דברי עם הרופא/ה המטפלים שלך ובדקי איתם מה דרך העבודה שלהם.הוסף תגובה
שתל והארכת כותרת נאוה 03/04/2014 | 20:00שלום יש לי 2 שיניים אחד ליד השנייה 45 ו- 46 , אחת נעקרה וצריכה שתל והשנייה צריכה כנראה הארכת כותרת. הרופאה אמרה שרוצה שרופא אחד יעשה לי את 2 הפעולות במכה מכיוון שאילו 2 שיניים צמודות , אלך למומחה ואשמע שאלתי האם במקרה כזה האם באמת יש אפשרות שרופא אחד יש את 2 הפעולות למרות שבדרך כלל כל אחד מיומן מישהו אחר , שן אחד מומחה לחניכיים ולשתל הכירוג - ואם כן אם עושים את 2 הפעולות יחד מי עושה הכירוג ו/או מומחה החניכיים ואם עושים את 2 הפעולות יחד האם ייתכנו כאבים יותר גדולים בגלל שזה 2 פעולות יחד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל והארכת כותרת ד"ר נחום סאמט 07/04/2014 | 20:11שלום נאוה, האמת היא, שיש הרבה הגיון בביצוע שתי הפעולות יחד. גם מומחה לכירורגית פה ולסת וגם מומחה לחניכיים מסוגלים לבצע זאת היטב. ניתוח אחד יגרור פעם אחת של כאב/אי נוחות באיזור, יעשה תוך שימוש באותו אלחוש, ויקטין את הצלקת באיזור הניתוח. יחד עם זאת, לעיתים יש הגיון בהפרדת הניתוחים. מאחר ולא בדקתי אותך ואינני יודע את כל הפרטים, ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה לפנות למומחה/מומחית באחת משני התחומים האלה. הם ודאי יוכלו להמליץ לך מה הכי נכון במצב שלך.הוסף תגובה
לפני שתל שירה 29/03/2014 | 20:20איזה צילומים ובדיקות עוד צריכים בדרך כלל לעשות לפני התקנת שתל ומי אמור לתת את ההנחיות הרופא המשתיל או הרופא הכללי/המשקם שימשיך אחר כך את הטיפול? והאם הרופא המשתיל צריך לעשות ביקרות ולראות את המקום לפני ההשתלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לפני שתל ד"ר נחום סאמט 30/03/2014 | 10:51שלום שירה. אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך, משום שזה קשור לדרך העבודה של צוות הרופאים. על פי רוב, הרופא הכללי יפנה אותך לצילום ראשוני (כמו צילום פנורמי) כדי להעריך אם יש מספיק עצם במקום המיועד להשתלה. את המידע הזה יפנה לרופא המשתיל אשר יחליט אם יש צורך ב-CT או בצילום אחר. לגבי השאלה השניה - אני בהחלט חושב שזו חובתו של הרופא המשתיל לראות את אותך ואת המקום לפני ההשתלה, ולבצע מעקב וביקורות אחריה.הוסף תגובה
לקיחת מידה לכתר לאחר השתלה אני 27/03/2014 | 20:07ד"ר שלום, מזה כשנה שאני נמצאת בתהליך בו עברתי עקירת שן טוחנת עקב סדק בשורש, אשר יצר דלקת , שני שתלים (מאחר והמקום רחב לשתל אחד) וחשיפתם. השלב הבא, הוא לקיחת מידה לכתר. כיצד מתבצעת לקיחת המידה ? האם התהליך זהה לשן אחר טיפול שורש? (אני סובלת מרפלקס הקאה חמור וחרדה ועוברת גיהינום בתהליך לקיחת המידה בטיפולי שורש). תודה רבה מראש, אניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת מידה (מטבע) לשכתר לאחר השתלה. ד"ר נחום סאמט 27/03/2014 | 22:12שלום, קיימות כמה שיטות ללקיחת מטבע ("מידה") לשתלים. כל השיטות הרגילות משתמשות בחומרים המתקשים בפה. בשונה למטבע לכתר רגיל, במטבע לכתר על שתל בפינים מיוחדים המתחברים לשתל. מסיבה זו, ניתן להשתמש בחומרי מטבע המתקשים מהר מאד. דבר זה יקל על הרפלקס והתחושה הקשה. יש עוד כמה שיטות להקל עלייך במהלך המטבע. נראה לי שהכי נכון לדבר עם הרופא/ה על רפלקס ההקרה ולבקש שיעשו מאמץ להשתמש בשיטות בהן משך הזמן שהחומר נשאר בפה הוא מינימלי. כדאי גם לדעת, שהעתיד נראה טוב יותר: בעולם מתפתחות שיטות של לקיחת מטבע באמצעות מצלמות דיגיטליות, אולם אני עדיין לא מכיר מרפאות שמחזיקות ציוד כזה בארץ. בכל מקרה - זו טכנולוגיה בהתפתחות, כך שממילא הזמינות שלה לא גבוהה עדיין גם בחו"ל. כפי שאמרתי, זה ודאי יעזור לך מאד, אז כאמור, אם לא עכשיו אז בעתיד (אם תצטרכי).הוסף תגובה
ד"ר סאמט , תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה!אני 28/03/2014 | 07:50.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
השתלה
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
אבנית שן
-
חוט דנטלי
פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסתפורוםיישור שיניים שקוף Invisalign
בפורום יישור שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר אסתי ליברמן, מצוות מרפאת שיניים האומה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום יישור שיניים שקוף Invisalignפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים

ד"ר אוהד שרון
ד"ר נבות גבעול
מרפאת שיניים האומה
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור