- אינפומד
- עולמות תוכן רפואיים
- ערוץ התפתחות הילד
- הפרעות קשב וריכוז
הפרעות קשב וריכוז
כל מה שחשוב לדעת על הפרעות קשב וריכוז במקום אחד
הילד/ה מתקשה להקשיב בכיתה? מרבה לאבד דברים? חווה חיכוכים רבים עם בני גילו? ייתכן והמקור להתנהגויות אלה ועוד רבות אחרות היא הפרעת קשב וריכוז (ADHD), המתאפיינת בליקויים בריכוז ובקשב, אימפולסיביות, ולעתים גם היפראקטיביות. אצל חלק מהילדים מופיעה גם בעיה התנהגותית. סימני ההפרעה יכולים להופיע כבר בגיל הגן וחלק ניכר מהילדים (כ -80%) ממשיכים לסבול מההפרעה גם בגיל ההתבגרות והבגרות.
הפרעת קשב וריכוז היא תופעה שכיחה ממנה סובלים כ- 5-10% מהתלמידים בגיל 12. התופעה נפוצה פי שלוש אצל בנים מאשר אצל בנות, המפגינים בעיקר סימני היפראקטיביות ואימפולסיביות. לעומת זאת, שכיחותה של הפרעת קשב שווה אצל בנים ובנות, במיוחד בגילאים מבוגרים.
הגורמים וגורמי הסיכון להפרעות קשב וריכוז אינם ידועים, אך מחקרים עדכניים מראים כי לגנטיקה תפקיד חשוב. אבחון הפרעת קשב כולל מספר שלבים, לרבות בדיקות רפואיות, כמו בדיקות שמיעה וראייה, כדי לשלול בעיות אחרות שיכולות לגרום לתסמינים דומים; הערכה התפתחותית; מילוי שאלונים על-ידי ההורים וצוות ההוראה; מבחנים ממוחשבים ועוד.
ברוב המקרים, עדיף לטפל ב- ADHD בשילוב של טיפול התנהגותי ותרופות. הטיפול נקבע לרוב על פי צרכי הילד והמשפחה. טיפול טובות יכללו מעקב צמוד וביצוע שינויים במקרה הצורך במשך הדרך.
בעולם תוכן זה תוכלו למצוא מידע על הפרעות קשב וריכוז, כמו סימפטומים נפוצים, הקשר בין הפרעת קשב וריכוז למצבים נפשיים מסוימים, דרכי התמודדות עם ההפרעה, יתרונות וחסרונות בתרופות, כמו ריטלין, ועוד.
צילום: Shutterstock