"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
שאלה: אני חושבת להיכנס להיריון, האם עליי לעבור בדיקה לגילוי נגיף ה- HIV?
תשובה:
עלייך לשוחח על כך עם הרופא המטפל בך. בחלק מן המדינות, הרופא המטפל נדרש על פי חוק להציע לך לעבור בדיקה לגילוי נגיף ה- HIV. במידה ואת חושבת כי את נמצאת בקבוצת סיכון להיחשף לנגיף ה- HIV או במידה ואת חושדת כי כבר נדבקת בנגיף, מומלץ לך ללכת להיבדק. במידה ואת מתגלה כנשאית של נגיף ה- HIV, ייתכן ותבחרי שלא ללדת ילדים בכלל. במידה ואת כבר נמצאת בהיריון כאשר את מתגלה כנשאית של הנגיף, ניתן לשקול לנקוט באמצעים שונים על מנת לצמצם את רמת הסיכון של העובר שלך להידבק בנגיף ה- HIV.
שאלה: כיצד אוכל לדעת אם התינוק שלי נדבק בנגיף ה- HIV?
תשובה:
במהלך תקופת ההיריון, הנוגדנים (מרכיב במערכת החיסונית אשר אחראי להילחם בנגיפים) של האם מועברים אל העובר. כלומר, כל עובר של אישה אשר נשאית של נגיף ה- HIV, יימצא כנשא של נוגדנים לנגיף ובדיקתו לנגיף תצא חיובית בתחילה. אין הדבר אומר כי התינוק נדבק בנגיף ה- HIV. תינוקות שומרים במערכת החיסונית שלהם את הנוגדנים של האם עד אשר הם מסוגלים לייצר נוגדנים עצמיים, דבר אשר מתרחש בין גיל שישה חודשים עד שנה וחצי. במידה והתינוק אינו נדבק בנגיף, הוא יאבד במהלך הזמן את הנוגדנים של האם והבדיקה של נשיאת נגיף ה- HIV תצא שלילית אי שם בגיל חצי שנה עד שנה וחצי. במידה והתינוק נדבק בנגיף ה- HIV, הוא יאבד במהלך הזמן את הנוגדנים של האם, אולם הוא יתחיל לייצר נוגדנים עצמיים לנגיף ה- HIV. הבדיקה של נשיאת נגיף ה- HIV תצא חיובית והיא תמשיך להיות חיובית למשך שארית חייו. בדיקות דם אחרות, המכונות PCR (תגובת שרשרת פולימראז) ותרבית חיידקית, יכולות לשמש גם הן על מנת לבדוק תינוקות לגבי עובדת היותם נשאים של נגיף ה- HIV. בדיקות אלה מאפשרות לרופא המטפל לבדוק נשאות של הנגיף במהלך ששת חודשי החיים הראשונים של התינוק. בדיקות אלה אינן זמינות בכל המרפאות, אולם כדאי לשאול את הרופא המטפל בכם לגבי זמינותן של בדיקות אלה.
שאלה: האם ישנן תרופות אשר יכולות למנוע מן התינוק שלי להידבק בנגיף ה- HIV?
תשובה:
אין תרופות אשר יכולות להבטיח שתינוקך לא ידבק בנגיף ה- HIV, אולם התרופות יכולות לצמצם את רמת הסיכון שלו להידבק בנגיף. תרופה ששמה זידובודין (או בשמה המסחרי Retrovir) יכולות להקטין את הסיכוי להעברת הנגיף מן האם לתינוק בכשני שלישים. תרופת הזידובודין מאיטה את קצב ההתפתחות של הנגיף, כך שהמערכת החיסונית של העובר (אשר מסייעת להילחם בזיהומים) תוכל להתחזק. התרופה גם מכונה איי. זי. טי. (AZT)