שמות מסחריים
-
פוסיתלמיק Fucithalmic
-
פוסידין קרם Fucidin Cream
-
סטאפידרם Staphiderm
חומצה פוסידית (Fusidic acid) היא חומר פעיל הנמצא בתכשירים לשימוש חיצוני פוסידין קרם (fucidin), סטאפידרם (קרם) ובטיפות עיניים פוסיתלמיק. חומצה פוסידית היא אנטיביוטיקה שפועלת נגד חיידקי סטפילוקוקוס זהוב (Staphylococcus Aureus) שרגישים לסוג זה של אנטיביוטיקה.
יעיל לטיפול ב:
טיפות עיניים המכילות חומצה פוסידית מיועדות לטיפול בזיהומים חיידקיים שמקורם בלחמית העין.
קרמים על בסיס חומצה פוסידית, כדוגמת פוסידין (fucidin) משמשים לטיפול מקומי בזיהומי עור כמו סעפת (אימפטיגו), דבללת (סיקוזיס) וזיהום בעור סביב הציפורן (paronychia).
כמו כן, קיימים תכשירים נוספים לטיפול מקומי בעור שמכילים חומצה פוסידית בשילוב עם קורטיקו-סטרואידים, כמו פוסידין H, פוסיקורט. קרמים אלו מטפלים בדלקות ובגירוי בעור, שמלווים בזיהום חיידקי.
הנחיות חשובות:
אין להפסיק טיפול בפוסידין (fucidin) לפני סיום הטיפול, אחרת הזיהום עלול לחזור. יש לחזור לרופא, אם לא חל שיפור במצבך בתוך שבוע.
יש לשטוף את הידיים לפני ואחרי השימוש בפוסידין (fucidin) ולהימנע ממגע של הקרם עם העיניים.
אין להשתמש בטיפות עיניים (פוסיתלמיק) לזמן ממושך מפני ששימוש ממושך עלול להעלות את הסיכון לעמידות החיידקים לאנטיביוטיקה, ובכך לפגוע ביעילות התרופה. בנוסף, אין להשתמש בעדשות מגע, מכל סוג, בזמן השימוש בתרופה זו.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בחומצה פוסידית (פוסידין קרם) במקרים הבאים:
- רגישות לחומצה פוסידית עצמה, למרכיבים אחרים בתרופה או לתרופות אנטיביוטיות אחרות ממשפחה זו. במקרה כזה, עליכם להימנע גם מטיפות עיניים או מקרמים.
- יש להיוועץ ברופא לפני השימוש אם את בהריון או מניקה.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: יש לי חברה שמכורה לסחוג, ממש באופן אובססיבי. רציתי לדעת האם אכילת יתר של סחוג עלולה לפגוע בטווח הרחוק. אכילת הסחוג אצלה היא ברמה של צירופו לכל מאכל ובכל שעות היום.
-
שאלה: האם אפשר ליטול חומצה פולית סלו-פה בזמן ההריון? והאם יתכן שחומצה פולית גורמת לי לכאבי בטן?
-
שאלה: בבדיקה התגלה שהערמונית שלי מוגדלת מעט, עם מעט נוקשות מימין, אך אין הפרעה מוגזמת או כאב במתן שתן, ולאחרונה המצב השתפר. רמת ה- PSA היא 0.6 והאורולוג מעוניין בעוד בדיקות, כולל ביופסיה. בהתחשב ברמת ה- PSA, האם סרטן הערמונית נראה כאפשרות?