פורום פסיכותרפיה - עמוד 12
הדרך של רונית תעסוקה: 2023-2024 ועד היום ספקית משרד הבטחון ומרכז חוסן עד היום ומתנדבת בתחילת המלחמה עם מתחם מפונים. 2014-2024 ועד היום עצמאית, בעלת מרכז לפסיכותרפיה אינטגרטיבית וטיפול בחרדה טראומה וטראומה מורכבת התמכרויות וחולי כרוני. 2003-2015 - עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון, תפקידים: מרכזת אלימות במשפחה ותקיפות מיניות, וועדות להפסקת הריון, מרפאת סוכרת נעורים ומבוגרים, מרפאה בריאטרית- כולל העברת סדנאות תמיכה בתוך ומחוץ לביה"ח למבוגרים וילדים וטיפול בהפרעות אכילה. טיפול נמרץ ילדים. בעבר: התפתחות הילד, מחלקה פנימית, מחלקת נשים ואם ועובר ומרפאת מג"ן (מטבולית גנטית נוירולוגית - ילדים), וכן כחלק מדרישת התפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, ילדים בסיכון, טראומות, אירועים רבי נפגעים, אבל פתאומי ועוד. 2013 - קבלת תעודת הכרה משרד הבריאות ועדה לאלימות במשפחה. מחקר בתחום המצב הנפשי של חולי סוכרת. 2010-2023 ועד היום- מלמדת NLP CBT MINDFULNESS ודימיון מודרך 2012-2023 ועד היום קליניקה פרטית- טיפול בעיקר בהפרעות אלמ״ב חרדות וטראומות. 2010-2011 - מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית מכללת תל-חי. 2008-2010 – מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית אוניברסיטה ת"א 2002-2003 – עובדת סוציאלית במרכז הרפואי סוראסקי מחלקה פנימית 2001-2002 עובדת סוציאלית בשירות למען הילד, איחוד משפחות פליטים, Brent Children Social Services, Wembley, London, England 2000-2001 עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון מחלקות: פנימית, א.א.ג, אורולוגיה, עיניים, סוכרת, וכן כחלק מהתפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, אלימות במשפחה, ילדים בסיכון, טראומות, אבל פתאומי ועוד.
שתי שאלות קרן 21/05/2013 | 11:29איך בוחרים מטפל? האם יש תנוחות שמפיגות מתח וחרדה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתי שאלות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 21/05/2013 | 12:00לקרן שלום- תודה שפנית לפורום שלנו תשובה מפורטת לשאלה הראשונה תוכלי למצוא באתר של מרפאת היבטים בדף http://www.hebetim.co.il/faq/ לגבי השאלה השנייה יש לי שתי תשובות. התשובה הראשונה היא שכל ניסיון להפחית חרדה רק יגביר אותו, אם לעומת זאת אנו מקבלים את החרדה ולא נלחמים איתה, אז מתברר שזה שום דבר והיא גם נעלמת מהר מאד מעצמה. אם בכל זאת את מחפשת פטנטים, תרגילי הרפייה יכולים לעזור, בעיקר תרגילי נשימה. לנשום באפון רגיל אך איטי, 10 פעמים בשעה תוך כדי התרכזות בנשימה וספירת הנשימה. את יכולה לספור 1-2-3- כאשר האוויר נכנס פנימה ולשנן את המילה "הרפי", כאשר האוויר יוצא החוצה בהצלחההוסף תגובה
בעיה המשך דורית 20/05/2013 | 13:51תודה על תשובתך. אך אני במבוכה להעלות את הנושא איתו,האם יכול להיות שזה בגלל שהוא מיצג עבורי משהו (מעמד חברתי,סגנון חיים )שפעם רציתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיה המשך ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 20/05/2013 | 16:30אין לי כל אפשרות לעזור לך בשאלות מסוג זה. כל אינטרפרטציה יכולה להיות נכונה או לא נכונה, חשוב שתתגברי על המבוכה. אולי אם תשלחי לו מסר בכתב זה יכול להקל עליך את פתיחת הנושא.הוסף תגובה
בעיה דורית 19/05/2013 | 19:37התחלתי טיפול ופתאום הרגשתי משיכה למטפל,אני נשואה ואוהבת את בעלי וחשוב לי הקשר איתו,מה קורה לי?האם להחליף מטפל?אולי לאשה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 20/05/2013 | 07:47לדורית שלום תודה שפנית לפרום שלנו. ה"בעיה" שאת מציינת היא תופעה מוכרת וחלק נורמלי מכל טיפול פסיכולוגי. המשיכה כלפי המטפל קשורה, באופן תיאורטי לתופעות הקשורות לעולמך הפנימי והזיהוי שלה ושל מקורותיה יכול להוות חלק חשוב בתהליך הטיפולי שלך. אין בודאי כל צורך להחליף מטפל. עלייך לשתף את המטפל במה שאת מרגישה כלפיו והוא כבר ידע מה לעשות עם זה. פסיכותרפיסטים עסוקים בשאלות מסוג זה כמעט וכל טיפול וטיפול ואין ספק שהוא יידע להתמודד עם הרגשות שלך באופן מקצועי כדי לעזור לך לקדם את הטיפול שלך.הוסף תגובה
מטפלים בשיחות ו-CBT keren 16/05/2013 | 19:14אני גרה באיזור קרית שמונה ואני מחפשת מטפל בשיחות וגם מטפל בשיטת CBT. האם אתה מכיר ויכול להמליץ לי על מטפל? בתודה מראש על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מטפלים בשיחות ו-CBT ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 16/05/2013 | 20:45תודה שפנית לפורום שלנו אם את גרה בקרית שמונה זכית כי יש שם אחד המרכזים הטיפוליים הטובים בארץ- מרכז משאבים. במשאבים עשו גם קורס CBT והכשירו מטפלים הגרים באיזור ויש להם מאגר של מטפלים בתחום הזה. אז פני אליהם ואני בטוח שתקבלי מענה מעולה. מרכז משאבים ברחוב קרן היסוד 7 אם אני לא טועה בהצלחההוסף תגובה
טיפול יעל 16/05/2013 | 18:17התחלתי טיפול אצל פסיכולוג בעקבות טראומת ילדות.עברו 7 מפגשים והוא אמר שבהדרגתיות נצטרך להוריד את המפגשים כי יש לו התחיבויות קודמות והוא לא יכול להפגש מדי שבוע.בהתחלה הוא סבר שתוך 3-4 חודשים יהיה שיפור ואז נוריד בהדרגה.אני מאוד פגועה כי אני חושבת שהוא היה צריך לומר זאת בהתחלה שיש לו התחיבויות קודמות ,ועד שרכשתי בטחון ואמון לספר לו דברים, קשה לי לחשוב על מטפל חדש.מה נכון לעשות? להשאר אצלו,או לחפש משהו שיכיל אותי בקצב ובזמן שלי?אני עדין די תקועה בבעיה.תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 16/05/2013 | 20:43תודה שפנית לפורום שלנו. אני לא יכול להגיד לך מה לעשות, אך את צודקת שאימון זה חלק חשוב במערכת הטיפולית בין מטופל למטפל. אם את חושבת שהפסיכולוג שלך עשה משהו לא טוב, שמורה לך הזכות לפנות להסדתרות הפסיכולוגית ולדווח על כך. מבחינת המשך הטיפול, אני לא יכול לתת לך תשובה, אך על פי הנתונים שאת נותנת אני יכול להבין מדוע את מלתבטת שיהיה בהצלחה בכל מקרה וחשוב שתתמידי בטיפול אצל המטפל הזה או אחר כי אנו יודעים היום שניתן בהחלט לעזור מאד לאנשים אשר עברו טראומות בחיים ואפילו בילדות שלהם. אל תוותרי על הטיפול ד"ר מרצ'בסקיהוסף תגובה
אירועים משפחתיים ורבי משתתפים פומיקי 06/05/2013 | 11:34אני מוגדרת כלוקה בדיכאון וחרדה, לפני מפר ארועים, איך אני מתמודדת אים בכדי לא לקבל התקף חרדה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אירועים משפחתיים ורבי משתתפים ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 14/05/2013 | 15:12תודה שפנית לפורום שלנו את שואלת כיצד לא לקבל התקף חרדה, אך זאת בדיוק הבעיה אצל אנשים הסובלים מהתקפי חרדה. הם מקדישים מרץ רב כדי למנוע התקפים וזה גורם מחד גיסא לריבוי ההתקפים ומאידך לירידה באיכות החיים. הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית גורסת שהתקפי החרדה הן תוצאה של מתן פירוש לא נכון לתחושות גופניות ולכן אפשר להגיד שבעצם הם לא קיימים כשלעצמם, אלא כיצירה של האדם עצמו. עצתי היא שלא תנסי למנוע את התקפי החרדה ואז הכמות שלהם תפחת ובנוסף לכך אם וכאשר יהיה התקף הכי טוב זה לא לעשות שום דבר, פשוט לחוות אותו, להיות איתו מבלי לנסות להפסיקו. זאת הדרך היעילה ביותר להתמודד עם מצבים כאלה. למידע נוסף אני ממליץ להוריד מהאתר של מרפאת היבטים חוברת הנקראת "חוברת עזר לטיפול בחרדה". בה תמצאי מידע רב ושימושי אודות בעיית החרדה. בהצלחה באירועים ותנסי להתמקד בהנאה ולא בחרדההוסף תגובה
ריטלין קרן 07/05/2013 | 13:55האם יש כדור ממפחת הריטלינים שלא גורם לדיכאון וחרדה. שמעתי שסטרטרה כזה, האם זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 14/05/2013 | 15:08לקרן שלום פנית בטעות לפורום של פסיכותרפיה. לכל תרופה תופעות לוואי ידועות ותופעות לוואי אישיות שמתרחשות אצל מטופל בודד. ריטלין לא אמורה לעשות את התופעות שאת מתארת, אם אצלך זאת תרופה שלא מתאימה לך, עליך לפנות לרופא המטפל והוא יציע לך את החלופיות האפשריות. בהצלחההוסף תגובה
מחפשת קלונקס לקבלה keren 14/05/2013 | 13:29מחפשת קלונקס 0.5-2 מ"ג לקבלה. אשמח אם תיצרו קשר למייל: keren_ariel@hotmail.com בתודה גדולה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחפשת קלונקס לקבלה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 14/05/2013 | 15:06אני מתנצל אך ההודעה שלך לא ברורה.הוסף תגובה
טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפי או פסיכיאטרי? יערה 05/05/2013 | 19:03שלום רב, לפני כשנה הייתי בטיפול רגשי אצל מטפל מצוין (ומומלץ!!!!) בשם איתן הולץ. הרגשתי שיפור משמעותי במצב הרוח ולאחר תקופה סיימתי את הפגישות. לאחרונה אני מרגישה הדרדרות במצב הרוח. אני לא יודעת למה לשייך את זה - למצב המשפחתי או לעבודה. אני באופן כללי קצת מדוכדכת וזה הגיע למצב שאני רוצה לחזור ולטפל בעצמי. אני לא יודעת האם כדאי ליצור קשר עם פסיכיאטר ולבחון אפשרות של קבלת תרופות או לחזור לטיפול ריגשי. מה מומלץ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפי או פסיכיאטרי? ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 05/05/2013 | 19:07תודה שפנית לפורום שלנו האמת היא שאי אפשר לענות על השאלה שלך, גם כי את לא נותנת שום מידע וגם כי זאת לא עצה שנותנים באינטרנט. באופן עקרוני אם יש לך שאלה האם את זקוקה לטיפול ואיזה סוג, זה רעיון טוב להתייעץ עם פסיכיאטר, אשר יכול לקבל ממך את כל המידע, להתרשם ממצבך ולהציע לך את אפשרויות הפעולה, או להגיד לך שאין צורך בשום טיפול. אם את כל כך מרוצה ממה שאת קוראת "מטפל רגשי" (פעם ראשונה ששמעתי את המושג הזה), אני לא רואה שום סיבה מדוע שלא לפנות לאותו המטפל שאת ממליצה עליו בחום ולהתייעץ איתו כל טוב ד"ר מרצ'בסקיהוסף תגובה
פסיכיאטר באזור קרית שמונה פומיקי 30/04/2013 | 13:50מחפשת פסיכיאטר באיזור קרית שמונה, האם מישהו במקרה מכיר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פסיכיאטר באזור קרית שמונה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 30/04/2013 | 18:35תנסה לפנות למרכז משאבים ברח' קרן היסוד 7הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חרדה, הפרעת חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בטראומה
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
פלדנקרייז
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיה

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
הדרך של רונית