פורום פסיכותרפיה - עמוד 3
הדרך של רונית תעסוקה: 2023-2024 ועד היום ספקית משרד הבטחון ומרכז חוסן עד היום ומתנדבת בתחילת המלחמה עם מתחם מפונים. 2014-2024 ועד היום עצמאית, בעלת מרכז לפסיכותרפיה אינטגרטיבית וטיפול בחרדה טראומה וטראומה מורכבת התמכרויות וחולי כרוני. 2003-2015 - עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון, תפקידים: מרכזת אלימות במשפחה ותקיפות מיניות, וועדות להפסקת הריון, מרפאת סוכרת נעורים ומבוגרים, מרפאה בריאטרית- כולל העברת סדנאות תמיכה בתוך ומחוץ לביה"ח למבוגרים וילדים וטיפול בהפרעות אכילה. טיפול נמרץ ילדים. בעבר: התפתחות הילד, מחלקה פנימית, מחלקת נשים ואם ועובר ומרפאת מג"ן (מטבולית גנטית נוירולוגית - ילדים), וכן כחלק מדרישת התפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, ילדים בסיכון, טראומות, אירועים רבי נפגעים, אבל פתאומי ועוד. 2013 - קבלת תעודת הכרה משרד הבריאות ועדה לאלימות במשפחה. מחקר בתחום המצב הנפשי של חולי סוכרת. 2010-2023 ועד היום- מלמדת NLP CBT MINDFULNESS ודימיון מודרך 2012-2023 ועד היום קליניקה פרטית- טיפול בעיקר בהפרעות אלמ״ב חרדות וטראומות. 2010-2011 - מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית מכללת תל-חי. 2008-2010 – מדריכה סטודנטים לעבודה סוציאלית אוניברסיטה ת"א 2002-2003 – עובדת סוציאלית במרכז הרפואי סוראסקי מחלקה פנימית 2001-2002 עובדת סוציאלית בשירות למען הילד, איחוד משפחות פליטים, Brent Children Social Services, Wembley, London, England 2000-2001 עובדת סוציאלית במרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון מחלקות: פנימית, א.א.ג, אורולוגיה, עיניים, סוכרת, וכן כחלק מהתפקיד פעילה בכוננויות בהם עובדת במרכז לנפגעות תקיפה מינית של ביה"ח, אלימות במשפחה, ילדים בסיכון, טראומות, אבל פתאומי ועוד.
דרכים לטיפול בדיכאון יעל 12/11/2015 | 10:00שאלה: איזה דרכים אפשר לטפל בדיכאון בלי תרופות? אודה לך על התייחוסתך,יום מקסים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בדיכאון בלי תרופות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 12/11/2015 | 22:08דרכי טיפול בדיכאון בלי תרופות יכולות לכלו: פעילו תגופנית מועצת, אימון במדיטציה וקשיבות, יוגה אינטנסיבית ובעיקר פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית שהוכחה כיעילה כמו תרופות לטווח קצר ויותר יעילה לטווח ארוךהוסף תגובה
עייפות ותשישות איריס 01/11/2015 | 13:51שלום לך.בימים האחרונים אני סובלת מעייפות ותשישות.אני ישנה הרבה ביום ובבוקר אני קמה מאוחר.אני לא מרגישה שזה מדיכאון,אלא מרגישה חוסר אנרגיה חולשה.אשמח לדעת מה עושים,עם תוכל לייעץ לי איך להתמודד על התשישות ביום אני אשמח.אני מאוד מודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עייפות ותשישות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 02/11/2015 | 05:50תודה שפנית לפורום. לאור העובדה שאת מציינת שזאת תופעה שהופיעה בימים אחרונים, חשוב שתפנה לרופא משפחה, לפני שתחליטי שזאת תופעה נפשית.הוסף תגובה
תשובת מומחה problema ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 30/10/2015 | 07:53תודה על פניתך, דש למשפחההוסף תגובה
לא יכולה להוציא אותו מהראש פנינת 25/10/2015 | 18:48שלום.לפני חודש נפרדתי מחבר שהייתי איתו שנה,והיום יש לו מישהי אחרת.הפרידה היתה קשה וקשה לי להוציא אותו מהראש עד עכשיו.אני רוצה לקום לחיים חדשים ולא יודעת איך.אשמח עם תוכל לייעץ לי מה לעשות כעזרה עצמית בינתיים,בלי ללכת לטיפול.עם לא אצא מזה לבד אלך לטיפול.אני מודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא יכולה להוציא אותו מהראש ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 26/10/2015 | 16:17לפנינת שלום, תודה שפנית לפורום עם שאלה חשובה זאת. חודש מפרידה כואבת ולראות את אותו אדם שכל כך מהר יצר קשר עם בת זוג אחרת. אז קודם כל חשוב שתתני לעצמך לגיטימציה לתחושת הכאב ולא תכעסי על עצמך על מה שאת מרגישה. בהמשך חשוב שתראי את הפרידה בפרפורציות הנכונות ותבדקי האם את משליכה מהפרידה הזאת לפחדים הקשורים לעתיד. יש אנשים שאומרים לעצמם אם.... אז גם בעתיד..... חשוב שלא תעשי הכללה ממקרה זה למקרה אחר. חשוב גם שתנתחי את מה שקרה ושאלי את עצמך האם יש צורך להסיק מסקנות מהקשר הזה לעתיד והאם יש דפוסים חוזרים של קשר לא כל כך טוב עבורך לאורך השנים. ברור שחשוב גם לחשוב נכון עם מיעוט טעויות או עיוותי חשיבה כמו חשיבה בשחור לבן, קפיצה למסקנות והכללה. אם את רוצה לחדד את דרכי החשיבה, את יכולה לקרא את הספר "בוחרים להרגיש טוב" של דיוויד בורנס או אם את רוצה לשפר את האסרטיביות שלך, אפשר להיעזר בספרה הנפלא של רבקה נרדי "אישה בזכות עצמה". והעיקר שתחשבי שההפסד כולו שלו!הוסף תגובה
ייעוץ בדוי 24/10/2015 | 20:32היי. כבר כמעט שנה שאני סובלת מבעיות רפואיות מגבילות ברמה היומיומית. בחודשיים האחרונים התפתח כאב עקשן ותמידי באופן כרוני יומי.עברתי בדיקות שונות ואין ממצא פתולוגי חד משמעי..חוץ מזה שזה כאב שמוכר לרפואה ויש לו תרופה שלא עוזרת כלכך נכון לעכשיו. מרגישה כאבים מה שגורם לי להיות בדיכאון,כי החוסר יכולת לתפקד כמו כולם משגעת,במיוחד בגלל העובדה שאני נורא צעירה..אני סובלת ולא מצליחה ליהנות מכלום,מנסה להתעלם מהכאב הפיזי ולא מצליחה. מנסה לעבוד על עצמי ולא מצליחה ״לטשטש״ את הכאב מהשיגרה היומיומית,שכמובן כבר השתנתה והפכה לסיוט. המצב הזה שיש לי הכל בעצם,החל ממשפחה מדהימה כסף חברות חבר בית חם תפקיד מקצועי טוב וכו׳.. אבל בעצם אין לי כלום.כי מה שווה כל מה שיש לי אם אין לי יכולת פיזית למצות אותו? מרגישה חסרת אונים..חלשה,כאובה וכועסת,ואף מקנאה בכל אלה שמרגישים טוב מחייכים ונהנים מהחיים.במיוחד בגלל העובדה שכבר זמן רב שאני ככה..אין לי שליטה על החיים שלי,ספורט ותזונה לא עוזרים לי לשנות את המצב,טכניקות הרפיית מתח לא תורמים לי יותר מדי וגם אם כן באופן רגעי. אז נכון שאין רופא קוסם שיכול לרפא את בעייתי ברגע.אבל העובדה הזו שזה סוג של מחלה כרונית יומית שנורא מגבילה וגורמת לחוסר ריכוז ופגיעה תפקודית,גורמת לי לזרוק לפח את כל החלומות שיש לי וכל השאיפות שמזמן ירדו וכל תקווה קטנה שהייתה לעתיד מתה.לא יודעת כבר מה לעשות..כל יום מחדש מתחיל,וכבר מחכה שייגמר.קשה לחיות ככה,חד וחלק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ייעוץ ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 25/10/2015 | 05:48הצטערתי לקרוא על הסבל שאת עוברת. מבחינה פסיכולוגית אחת השיטות שיכולות לעזור זאת סדנה בשם MBSR לומדים להתמודד עם דוחק בעזרת מדיטציה . בפייסבוק של מרפאת היבטים תוכלי לצפות בסרטון שמסביר את השיטה עם כתוביות.הוסף תגובה
מחשבות כפייתיות שרית 19/10/2015 | 14:42מה עושים כדי להתגבר על מחשבות כפייתיות טורדניות דרך פסיכותרפיה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחשבות כפייתיות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 19/10/2015 | 19:08התשובה הקצרה היא הולכים לטיפול CBT. אם את רוצה לתתעמק בנושא, את יכולה לראות חוברת הסבר באתר של מרפאת היבטים או לקרוא בספר מתורגם לעברית ששמו "להתגבר על מחשבות כפייתיות" קריסטין פורדון ודייויד קלארקהוסף תגובה
דיכאון ניר 16/10/2015 | 18:34כבר מזה כמה חודשים אני סובל מדיכאון,והייתי מעוניין לדעת חוץ מטיפול תרופתי איזה עוד שיטות אני יכול להיעזר כדי לצאת מדיכאון.תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 17/10/2015 | 14:09אפשרויות נוסופות מעבר לטיפול תרופתי (כול טיפול במגנטים ובנזעי חשמל): פעילות גופנית, מדיטציה שנלמדת בקורס שנקרא MBSR , ופסיכותרפיה, כאשר יש שי סוגים שיעולותן הוכחה: טיפול אינטרפרסונאלי וטיפול התנהגותי קוגניטיבי. אתה מוזמן להיכנס לאתר של מרפאת היבטים ולערוץ היוטיוב של מרפאת היבטים, שם תוכל לקבל מידע רב על טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בהצלחההוסף תגובה
מחשבות שליליות שמרית 11/10/2015 | 20:14לעיתים קרובות מתי שאני לא נמצאת בין חברים,יש לי מחשבות שליליות דיכאוניות,ואני מתכנסת בתוך עצמי מין מועקה כזאת.איך מתמודדים? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחשבות שליליות ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 12/10/2015 | 16:46לשמרית שלום, טוב מאד שאת מודעת למנגנון של הבעיה שלך. את מסבירה מאד יפה שכאשר את נמצאת בין חברים, עולים בראשך מחשבות שליליות וזה גורם לך להרגיש בדיכאון. מתוך ההבנה של מנגנון הבעיה את יכולה לגלות מהו הפתרון: דהיינו לרשום על דף את כל המחשבות השליליות שאת חושבת ולבדוק אותן, קרוב לוודאי שתגלי שחלק גדול של המחשבות האלה שגורמות לך לחוש דיכאון הן משבות מוגזמות, מנוסחות בשפה של שחור לבן, מחשבות שלוקות בהכללות, בחייביזם בלתי אפשרי ועוד אפיונים שמאפיינות מחשובת דיכאוניות. בהמשך רשמי מחשבות מתוקנות. חזרי על פעולה זאת יומיום. את יכולה להיעזר בקריאה של חומר על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, למשל הספר "בוחרים להרגיש טוב" של דוויד בורנס. אם לא תצליחי בכוחות עצמך, פני למטפל מתאים.הוסף תגובה
חרדות עקב אירוע ביטחוני מור 08/10/2015 | 16:18שלום.מאז האירועים האחרונים,אני פוחדת לצאת החוצה מהבית.אני רגילה לצאת הרבה,אבל בלי הפסק אני רואה חדשות על הדברים הנוראים האלה,ואפילו לרחוב אני מפחדת לצאת זה קרה לי מאז שהתחילו האירועים הביטחוניים.איך מתמודדים? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה עקב אירוע בטחוני ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 08/10/2015 | 17:25התשובה היא מאד פשוטה, עובדים עם הראש. כאשר עובדים עם הראש עושים הערכת סכנה. יש בעולם סביבנו, גם פה וגם בשוויץ הרבה מאד סכנות שהן בעלות סיכוי סטטיסטי נמוך. עיין ערך תאונות דרכים או אנשים שמתחלקים במקלחת. יש גם סכנות שהן בעלות פוטנציאל גבוה. כאשר אנו פוחדים או משנים את התנהגותנו מול סכנות בעלות פונטציאל או סיכוי נמוך, זאת חרדה (מיותרת לחלוטין) כאשר נמנעים ממקרים בעלי פוטנציאל או סיכוי גבוה, זה בסדר גמור, זה לפי עקרון "ונשמרתם לנשמותיכם". כאשר נחשפים ללא צורך לסכנות בעלות סיכוי גבוה זאת שעננות. הסיכוי של היפגעות מפיגוע חבלני הוא בהחלט בקטגוריה של סכנה של היפגעות מאד מאד נמוך. אי לכך, תוך כדי שמירה על עירנות אין שום סיבה שבעולם כדי לשנות שום דבר בהתנהגותנו.הוסף תגובה
תודה רבהמור 08/10/2015 | 17:36ערב טוב ושקט.הוסף תגובה
חזרה לאנרגיה טובה רינת 06/10/2015 | 21:04שלום רב. בשבועות האחרונים אני מרגישה מצויין,פעילה הכל בסדר.במקרה קמתי היום עם חולשה ומצב רוח ירוד,לא התחשק לי לצאת מהבית וכל הזמן שכבתי במיטה ואני מרגישה שאני רוצה לחזור למיטבי שוב.אשמח לתשובתך לדעת מה עושים כדי לחזור לאנרגיה ומצב רוח טוב. אני מודה לך מאוד,ערב מקסים לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חזרה לאנרגיה טובה ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי 07/10/2015 | 07:33זאת שאלה חשובה והתשובה שלי כדלקמן: התחילי בשינוי הגדרת המצב. את מגדירה את המצב בתור מצב של און-אוף. "היו לי אנרגיות ועכשיו אין לי". ברגע שאת מגדירה את המצב כמצב של "אין אנרגיה" אז באופן טבעי את תתנהגי בהתאם, "כחסרת אנרגיה". אפשרות אחרת לראות את המצב הוא כמצב רגעי, נסיבתי, חסר משמעות של ממש ונורמטיבי. לכל האנשים יש עליות וירידות במצב הרוח. השינוים האלה הם לא משמעותיים, אלא אם אנו מגיבים אליהם בבהלה ופחד. אדם יכול לקום בבוקר, להרגיש שאין לו אנרגיה ולהגיד לעצמו, "לא בא לי..." או "כנראה לא ישנתי טוב..." או לייחס את מצבו למצבו בעבודה או אחר. במקרה כזה יקבל את הדבר כתנודה טבעית ולא יתחיל להעסיק את מוחו במחשבות חוזרות בשאלות הכי לא טובות: 1) למה זה קורה לי ו- 2) מה אני יכול לעשות כדי לעזור לעצמי. ובכן אם את מוצאת את עצמך חושבת מחשבות חוזרות מעגליות סביב לשתי השאלות האלה: "מדוע אין לי אנרגיות טובות ומה אני יכולה לעשות כדי שיהיו לי", זאת הבעיה ולא "חוסר האנרגיה". קיימת אפשרות אחרת להתייחס לאותן התחושות שאת מגדירה כ"חוסר אנרגיה" והיא לרכב על הגל, להמשיך להתנהג כאילו הכל כרגיל יחד עם אותה התחושה שיש פחות אנרגיה. אולי כך תגלי שבעצם לא קרה שום דבר, אלא תנודה טבעית של הגוף. זכרי שאין לנו בכלל צורך ב"אנרגיה" המחשבה שאני צריך לבדוק כמה אנרגיה יש לי בבטריות כדי לדעת כיצד להתנהל היום היא בעייתית ובלתי מועילה. לאדם תמיד יש אנרגיות כי התאים שלו שורפים סוכרים ויתר אבות המזון, היש אנרגיה או אין אנרגיה זאת תחושה סובייקטיבית שאין לה כל קשר למציאות האנרגתית של ממש בגופנו. זאת מטפורה שאנו משלמים עליה מחיר כבד. חשבי שבני אדם ויתר יצורים חיים אינם בנוים כ"בטריות" אשר מחזיקות בכמות נתונה של אנרגיה, אלא שאנחנו "תחנות כח" המייצרים כמה אנרגיה כפי שאנו צריכים. החדשות הטובות הן שגם כאשר "מרגישים" ש"אין אנרגיה" זה רק מצב רוח ולא חסר אנרגתי ממשי כלשהו. לסיכום: שימי לב למה שאת חשה והמשיכי לתפקד תוך כדי התחושות מבלי להתעסק איתם בכלל!!!הוסף תגובה
אני מודה לך מאודרינת 07/10/2015 | 08:35שיהיה לך יום נפלא.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חרדה, הפרעת חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיקום תעסוקתי
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
פלדנקרייז
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיה

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
הדרך של רונית