שמות מסחריים
- פלויקס Plavix
- קלופידוגרל טבע Clopidogrel Teva
- קלוד Clood
- קלופידקסל Clopidexcel
קלופידוגרל (Clopidogrel) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות פלויקס (Plavix), קלופידקסל, קלוד וקלופידוגרל טבע. קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) שייך לקבוצת תיינופירידינים, תרופות שמעכבות את הצימות של טסיות דם וכך מונעות היווצרות של קרישי דם ואת הסיבוכים שהם עלולים לגרום עקב חסימת כלי דם בלב או במוח.
יעיל לטיפול ב:
קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) מיועד למנוע התקפי לב, שבץ מוחי או מוות על כתוצאה ממחלות לב וכלי הדם אצל חולים בסיכון גבוה לארועים כאלו כגון חולים בטרשת עורקים (אטרוסקלרוזיס) שעברו אוטם שריר הלב או אירוע מוחי, אנשים שסובלים ממחלת עורקים היקפית, מתעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) בלתי יציבה, לרבות אלו שעברו השתלת תומך עורקים (stent) בצנתור ומטופלים באספירין.
בנוסף, קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) ניתן גם לחולים הסובלים מהפרעה בקצב הלב מסוג פרפור פרוזדורים שאינם מתאימים לטיפול בתכשירים נוגדי קרישה מסוג נוגדי ויטמין K כגון וורפרין (קומדין).
הנחיות חשובות:
יש לעדכן את הצוות הרפואי מראש על שימוש קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) אם אתם עומדים לעבור ניתוח, לרבות ניתוח דנטלי.
קראו עוד: התקף לב – מתי קורה ואיך מטפלים?
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בקלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) במקרים הבאים:
- רגישות לקלופידוגרל או לאחד ממרכיבי התרופה.
- אם אתם סובלים ממצב רפואי שגורם לדימומים, כמו כיב קיבה או תריסריון, דימום תוך מוחי.
- אם אובחנה אצלכם מחלת כבד חריפה.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לקרדיולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: שאלתי היא בקשר לתרופות איבופרופן ופאראצטאמול. איזה נזק עלול להיות מנטילה של 4 טבליות ביום במשך שבועיים או יותר? ובטווח הארוך - במשך כמה זמן אפשר לקחת מינון כזה בלי לגרום נזק?
שאלה: התחלתי בשבועות האחרונים טיפול עם התרופה רואקוטן, וכאשר רכשתי אותה, הביאה הרוקחת לידיעתי שיש הגבלות מעבר להגבלות המוכרות (חשיפה לשמש, שתיית אלכהול), כגון שאסור להסיר שיער בשעווה במשך הטיפול, שאין לעשות מאמץ גופני, אפילו הליכה, שאין ליטול ויטמינים, ושאין לעשות טיפולים קוסמטיים. האם יש בסיס ודאי ומוכח לכל ההגבלות האלו? או שהן רק בגדר שמועות?
שאלה: לפני כשבועיים, באופן פתאומי, החל אצלי גירוד מלווה בפריחה בבית השחי ובאיזור הירכיים הפנימיים וכן באיזור הבטן התחתונה והגב התחתון. הוא מחמיר בעיקר בלילה. אני לא נוטלת כל תרופה, ולא לקחתי שום תרופה חדשה. החלפתי מרכך כביסה ודאודורנט מחשש שהם מהווים מקור לרגישות כלשהי, אך לצערי, הגירוד עדיין ממשיך. התחלתי ליטול Eurax שמקל עלי מעט בתחושת הגירוד. האם יתכן שמדובר בסקביאס?
שאלה: קיבלתי תוצאה של בדיקת CT בטן: מבנה תקין של הטחול. בסגמנט האחורי באונה הימנית של הכבד הודגם מוקד היפודנסי בקוטר של 21 ממ עם רושם של האדרה פריפרית קלושה. ייתכן שמדובר בהמניוגמה במקום זה. באגן אין אדנופתיה או מיימת iud ברחם. לאחר כריתת אונקוציטומה בכליה השמאלית נותרו סיכות מתכתיות אחדות באזור שער כליה זו. מה המשמעות של כך ?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
בדיקת א.ק.ג
-
תפקודי קרישה
תרופות קשורות
-
אבולוקומב (רפאטה)
-
סילאזאפריל
-
סימבסטטין (סימוביל, סימבקור)
-
ניטרוגליצרין (גליצריל טריניטראט)
-
קולסטיפול