פורום טיפול בכאב - עמוד 108
אבנר מן
-
בעיה מטרידה ומציקה אחרי שפעת חזקה
יניב 08/04/2016 | 22:40שלום אני בן 21 מקווה שתוכל לעזור לי. בעיות בריאות שיכולות לעזור להבין את שורש הבעיה: אלרגיה לאבק. מעיים רגישות ובטן רגישה עם רפלקס וצרבות מידי פעם. עקמת קלה בינונית בחזה ימין למעלה,עמוד שדרה לא יציב,עיוות קל בחזה שמאל בטן שמקרין למעלה ושנוגעים מציק מעט. לפני שלושה שבועות חליתי בשפעת חזקה עם חום גבוה והמון נזלת ואף סתום, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה החום ירד והנזלת לקח זמן יותר עד שעבר. עד עכשיו אוזניים סתומות ונוזלים באוזניים לפי הרופא. לוקח נזוקורט אקווה. מאחרי השפעת ובעיקר בימים האחרונים כאבי שרירים בעיקר בחזה העליון ובגב גם בעקמת וגם בצד שמאל. במוצ"ש הופנתי למיון עקב כאבי שרירים חזקים שחששתי לבעיית לב. בדיקות דם כולל צילום ואקג תקין. ריאות תקינות. לוקח אקמול מידי פעם עוזר לכאב.בביה"ח אמרו לי אופטלגין מעדיף לוותר.לפעמים בישיבה מרגיש כובד או לחץ קל בחזה מלווה בנשימה כבדה או קוצר נשימה קל. שמתי לב לחוסר יציבות ברגליים וכאילו חולשה בצד אחד של הגוף השמאלי.יש לי פיהוקים חלקיים ותקועים ותחושת אוויר תקוע או חוסר חמצן. מה אני אמור לעשות חוץ להיות רגוע? לחכות כמה ימים אולי יעבור? ללכת לתרגילי פיזיותרפיה לעקמת ולכאבים?יתכן וזה מהעקמת הכאבים והנשימה כתוצאה משפעת? שאני נוגע בשרירי החזה הכאבים מתגברים, חושש לעשות ספורט. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים לאחר שפעת
מר גבעון פלד 09/04/2016 | 19:05כאבי גב ושרירי חזה לאחר שפעת מוכרים אך אשמח לרקע עליך כל הבעיות ברקע מעבר למה שרשמת או על בעיות שהיו ועברו. בנוסף התנהלות שוטפת של פעילות גופנית ועבודה/צבאהוסף תגובה
-
המשך לתגובה...
יניב 09/04/2016 | 19:28תודה על התגובה.סיפרתי כמעט הכל: אלרגיה לאבק, מעיים רגישות ורפלוקס.תיתכן גם חרדה קלה.מידי פעם מרגיש דפיקות לב במנוחה או שם תשומת לב לפעימות. השאלה יש סיכוי שהעקמת גדלה בגיל כזה 21 ופתאום אחרי השפעת כאבים וקשיי נשימה קלים ממנה או שאין קשר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לאחר שפעת
מר גבעון פלד 10/04/2016 | 12:34התשובה לשאלתך היא כן אך הייתי ממליץ לך להתחיל בבדיקות וטיפולים על מנת לאתר את מקורות הבעיה ולטפל בהן. זה לא נראה לי לפורום אלא לאיבחון וטיפול פיזי. הייתי ממליץ לך להתחיל אצל רופאת המשפחה ולקבל את ההפניות הנדרשות ולתאם איבחון אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי במקביל.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב בצד ימין
אלוירה 06/04/2016 | 15:25שלום רב, מזה יומיים סובלת מכאביםבגב בצד ימין קצת אחרי האמצע. הכאבים הולכים וחוזרים. מה יכול להיות מקור הבעיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב גב בצד ימין
מר גבעון פלד 06/04/2016 | 20:12כאבים אלו מקורם יכול לנבוע ממגוון רחב מאוד של מקורות. אני אצטרך רקע עלייך ועל הכאב ואיך הוא מורגש על מנת לנסות ולענות לך.הוסף תגובה
-
-
האם יש טעם לנסות פיזיורפיה?
שלומי 04/04/2016 | 00:55לפני 8 חודשים מלאים החלקתי בפנייה מאופניים במהירות של איזה 25 קמ"ש היה מהירות יפה{ מצטער כל החיים על הטיפשות הזאת שמיהרתי} . כתוצאה מזה אוטומטי זרקתי את הידיים להגן מפני הנפילה . היו לי שפשופים ברך שמאל וגם בטן תחתונה שמאל. וגם מרפק ימין . הכל מזמן עבר לי . אבל קרה לי דבר אחד באותו רגע הרגשתי שקרה משהו בחזה באמצע איפה הסטרנום התחתון או אולי בשריר החזה השמאלי כי ההחלקת היתה לצד שמאל. סבלתי חצי שנה מלאה כאבים עצומים! עד שעשיתי מיפוי עצמות ולא מצאו לי שום כלום בדיקה תקינה . עכשיו חלפו עוד חודשיים וזה כבר 8 חודשים מאותה נפילה ועדיין סובל כאבים חזקים מאוד מאוד אין סיכוי בעולםם שבלי טיפול משהו זה יחלוף לי באור בוקר אחד . האיתי אצל כירוגיה אמר זהו זה אם מיפוי תקין אין מה לעשות איתך . אותו דבר רופאת משפחה אומרת. ואורטופד בכלל לא מתעסק בזה אמר לי. מה אני עוד יכול לעשות האם יש סיכוי ואפנה לפיזיותרפיה ויעזור לי משהו תרגילים { הבעייה מרוב כאבים עצומים לא יודע איך אעשה תנועות ברגע שאני מזיז תחזה לצד שמאל אז הכאב החזק דקירות חזק מהמקום במדובק באמצע ממש בחיבור בחזה השמאלי. מה אני עושה אני כבר מיואש איך הפכתי לאדם מוגבל ונכה בגיל 25 מהחלקה. אנשים עוברים פציעות רציניות ובסוף הכל עובר להם. ואצלי אני לא רואה איך אני חוזר למצב לפני הנפילה ממש יורד לי דמעות ורושם מה לעשות..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה חוזרת
מר גבעון פלד 04/04/2016 | 21:50לילה טוב שלומי. ב 22/03 העלת את השאלה בפורום זה והתכתבנו דרכו מספר פעמים. לבסוף ביקשת להגיע לאיבחון אך לא יצרת קשר. אני מבין שכנראה הכאב אינו מאפשר לך להשאר חד אך על מנת לצאת מהמצב צריך לקחת את עצמך בכיוון אחד כל פעם. אני מעריך כי אתה מנסה כל כיוון אפשרי וכבר אינך זוכר להיכן פנית ועם מי דיברת וזה טבעי במצב של כאב, אך שוב בחר כיוון ובדוק אותו עד הסוף. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהחלט אתה צודק
שלומי 05/04/2016 | 01:29אתה צודק אני סובל וסובל ולא יודע כבר מה לעשות אם עצמי. אני יתקשר להגיע לאיבחון אם אתה אומר איבחון זה ללא עלות אין לי בעייה להגיע וניראה למה ממצא פתלוגי במיפוי עצמות אין. וכאבים יש כבר 8 חודשים וכאבים חזקים מאוד.הוסף תגובה
-
-
כאבים בקיבה בצד ימין ממש בגבול של הצלעות
קלואה 03/04/2016 | 05:01כבר לפני שנה אפילו יותר התחילו לי פה ושם כאבים כאלה כאילו ממש תפוס לי בצלעות בצד ימין. הלכתי למלא רופאים שאומרים זה כלום רק תפוס או בגלל בעיות גב וכל מני שטויות. רופא אחד אמר לי שזה איזור הקיבה והקיבה שלי רגישה. אבל הכאבים רק נהיים יותר גרועים כבר ולא ממש עוזרים לי... אני בת 23 גובה 1.71 משקל 53. סובלת הרבה מהגב וכל הגוף תפוס, עושה המון קליקים בכל מפרק אפשרי... בכל זאת אני מרגישה את הכאב כאילו יש לי מכה כחולה כזאת או סוג של תפוס אבל ממש חזק כאילו זה על העצם של הצלעות אבל כנראה שזה נחשב איזור הקיבה גבול של הצלעות... אשמח מאודדדדד אם תוכל לתת לי כיוונים למה זה יכול להיות. לא אפסיק ללכת לרופאים. אבל עדיין דיה אחרת תעזור מאוד. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים באזור הקיבה
מר גבעון פלד 03/04/2016 | 13:32האם ביצעת בדיקות כלשהן? בדיקות דם, צילומים ועוד? האם בעבר היו ארועים של נפילות, שברים או כל דבר אחר? האם היית או את פעילה גופנית בימים אלו? אשמח לפירוט רב ככל האפשר לגבי כל שאלה על מנת לנסות למקד אותךהוסף תגובה
-
-
עקיצת דבורה
אריאל 28/03/2016 | 22:34היי נעקצתי לפני שבוע על ידי דבורה באצבע ויום למחרת היה לי נקע באצבע שעבר יומיים למחרת. אך אתמול חזר הכאב ואצבע התנפחה, מגרדת בטירוף רותחת וכואבת והגירוד מתפשט לשאר הידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקיצת דבורה
מר גבעון פלד 29/03/2016 | 10:42עצתי היא לגשת ולבדוק זאת פיזית אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה ומעל הסרעפת
מאיה 27/03/2016 | 17:49שלום אני בת 23 בריאה בדרך כלל אין שום רקע במחלות. כבר כמה חודשים מידי פעם יש לי כאבים בצד שמאל מתחת לריאות ובזמן האחרון זה פשוט אי נעימות שכמעט תמיד שם ולפעמים קצת חזק יותר. ובנוסף כמה ימים כשאני נושמת יש לי כאבים בריאה השמאלית ובכללי מרגישה קצת קשיי נשימה בשבועיים האחרונים. קצת מלחיץ למען האמת...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 27/03/2016 | 20:14ראשית חשוב ורצוי להבדק פיזית אצל רופאך האישי מדי תקופה ובמקרים של תחושות לא ברורות. מעבר לכך, האם את פעילה גופנית? אם כן האם במאמץ יש קושי נשימתי מוגבר או תחושות נוספות?הוסף תגובה
-
-
האם אפשר להגיע שבוע הבא
שלומי מור 24/03/2016 | 16:01היי בקשר אז לאבחון האם אפשר להגיע שבוע הבא יום ראשון או שני . אשמח לאבחון ראשוני ללא עלות להגיע ולראות האם באמת טיפול זה אני צריך. אז איפה זה נימצא בהרצליה? יש מספר משרד משהו לדבר לקבוע? או פשוט אני מגיע .. אני מעוניין בשעות 9 עד 1 בצהריים בערך בשעות אלו להגיע.. אפשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איבחון
מר גבעון פלד 24/03/2016 | 20:56צור עם המרפאה קשר ב 074-7030211 לתיאום איבחון אצל מי שיהיה פנוי בתחילת השבוע.הוסף תגובה
-
-
האם אפשר להגיע לבדיקה אצלך
שלומי מור 23/03/2016 | 00:52היי בקשר לכאבים שאמרת לי אתמול שאני צריך מטפל מתחום השיקום האורטופדי ראיתי שאתה בהרצליה נמצא . עכשיו זה לא רחוק לי רציתי לדעת אתה מקבל דך קופת חולים כללית? או רק באופן פרטי? האם בדיקה - פגישה ראשונה זה גם בתשלום? יש לי טעם להגיע לאורטופד רגיל שהכירוג רוצה לשלוח אותי או חבל לי על הזמן? מה אני עושה אם הכאבים הלא חולפים זה 7 חודשים מלאים!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איבחון
מר גבעון פלד 23/03/2016 | 07:28האיבחון אינו כרוך בתשלום, על מנת לוודא כי אכן זה ניתן לטיפול באמצעי זה.הוסף תגובה
-
-
כאב שלא חולף
שלומי מור 22/03/2016 | 01:287 חודשים אני סובל מכאבים בסטרנום למטה או אולי בשריר החזה השמאלי ממש בחיבור של הסטרנום שם יש לי כאבים עצומים הכל קרה שהחלקתי לפני 7 חודשים מלאים באופניים בפנייה ואוטוממטי זרקתי תידיים להגן מפני הנפילה ובעקבות זה באותו רגע קרה לי משהו בחזה בסטרנום או בשריר שם הצמוד מאותו לחץ שהופעל שם להגן מפני הנפילה. עשיתי רנגטן ומיפוי עצמות חצי שנה אחרי הדבר הזה לא מצאו כלום שום כלום. כרגע חזרתי לרופאת משפחה היא אומרת זהו אין מה לעשות רציתי לבקש mri אך הרופאה אומרת אין יותר מה לעשות וזהו לא מקבלים אותי קופת חולים אני מתחיל להיות בפאניקה מה אני יכול להגיד לקופת חולים מה אפשר עוד לעשות האם בדיקת mri יכולה לאתר לי משהו שם { כי אני עדיין בטוח שיש לי שם משהו קרה} . אם 7 חודשים אני סובל אני לא רואה מצב שבלי טיפול אני יקום לבוקר והופה בלי כאבים לא רואה כזה מצב .. מה עושים אני כבר מוטרד מהכאבים נפשי כבר איך בגיל 25 הפכתי לאדם שלא מסוגל לרוץ לשחק להרים דברים כבדים כל תנועה שמאלה כאבים חזקים ולפעמים יוצא לי משם קליק גם מה מרמז כל הדברים האלה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 11:31אשמח לדעת את תחושת הכאב ומתי הוא מגיע. האם הוא דוקר, שורף או משתנה? האם הוא משתנה בין ישיבה, שכיבה, עמידה והליכה? האם הוא משתנה רנדומלית, לא קשור לתנוחה? כל מה שתוכל לפרט....הוסף תגובה
-
תשובות על השאלות..
שלומי מור 22/03/2016 | 13:20אז הכאב הוא בעיקר ברגע שמתכופף יענו ברכיים ישרות שעומד אז מתכופף אם הגב יש כאב . אם אני מזיז תחזה בלבד כאשר עומד תגוף שמאלה לאותו צד נפילה אז מרגיש חזק תלחץ באמצע החזה ממש בחלקו השמאלי בחיבור בין הסטרנום לבית החזה השמאלי . ומה שמוזר כאשר עושה את זה ימינה אין הגבלה וכאבים . הכל לאותו צד של הנפילה. וגם כאשר לפעמים מושיט יד שמאל קדימה למתוח אז מרגיש תכאב והכאב הוא נטו דקירות לא שורף דקירות שקשה לתאר מה יכול לרמז הדברים האלו? הלכתי היום לכירוגיה נוסף והוא אומר תשמע אם זה כאב שאתה עושה תנועות אם הגוף אז יש סיכוי זה קשור לצלע אנערף אמר שלוחצת ואמר תגיע לאורטופדיה . מה אתה אומר על הכל. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות הקקופת חולים לא יודעים כבר מה לעשות איתי אין להם תשובות וכלום אומרים אם חצי שנה אחרי עשיתה מיפוי עצמות ואין כלום אז סע הביתה . מה אתה אומרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 14:20לאור תשובותיך ולאור הבדיקות שציינת שעשית והממצאים השליליים אני מסיק כי המקור הוא אכן שרירי. מערך השרירים והרקמות הרכות בכלל מהווה צערך תנועתי אך גם מערך הגנתי. מערך זה ננעל באמצעות נקודות עצביות הנקראות טריגר פוינט כאשר יש מצב בו הגוף צופה סכנה. לעיתים נעילה זו לא משתחררת מייד ועלולה לייצר כאבים מקומיים או מוקרנים, לא ברורים ולא קבועים. על מנת לטפל בכאב ממקור זה עלייך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
איפה הם נימצאים
שלומי מור 22/03/2016 | 14:56האם רופאת משפחה שלי בקופת חולים יכולה להביא לי הפנייה לטיפול שיקום אורטופדי? האם הממצאים האלה זה טוב שלא מצאו כלום חצי שנה אחרי במיפוי עצמות{אם היה שבר-סדק היו רואים אתזה חצי שנה אחרי במידה ועבר אפילו? איזה טיפול אז אני יכול בנתיים לבצע בבית שיכול לעזור לזה? כי זה כבר 7 חודשים ואני לא חושב שיהיה פה שינוי אם לא אעשה משהו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 23/03/2016 | 07:26קופות החולים לא מכירות עדיין בטיפול זה. הטיפול ניתן באופן פרטי אצל מטפלים. אם תשלח לי הודעת מייל ואזורך בארץ אשתדל להמליץ לך על מטפלים בסביבתךהוסף תגובה
-
-
כאב בסטרנום עקב מאמץ קליל.
עוז 19/03/2016 | 08:40אהלן, אתמול הזזתי שולחן מאוד מאוד קל (לא יותר מעשרה קילו) ובזמן ההזזה, פתאום הרגשתי כאב חד שצץ בסטרנום (ממש באמצע החזה, אני יכול ממש לשים אצבע על המקום הספציפי ויכאב לי בזמן לחיצה). הכאב צץ כשאני נושם, נושף, מתאמץ, צוחק ומדבר. ישנתי לילה והכאב לא חלף. יכול להיות שזה שריר שנתפס? אם לא, מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 19/03/2016 | 18:38האם בזמן שימה מאומצת יש כאב?הוסף תגובה
-
נשימה או שינה?
עוז 20/03/2016 | 12:24אתייחס לשניהם, בזמן שינה הכאב מורגש כשאני מחליף תנוחות. ובזמן נשימה מאומצת יש כאב קליל. רק אציין שמאתמול בערב יש שיפור קליל, פחות כואב. תודה רבה על המענה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 20/03/2016 | 13:51התכוונתי לנשימה אך התשובה מאירה עיניים לגבי שניהם. נשמע כי יש עניין שרירי או של רקמת חיבור. אם יש שיפור הייתי ממתין עוד מספר ימים לפני בדיקות ואיבחונים. ניתן להעזר בעיסוי קל ומקומי באמצעות הנעת כף היד משומנת מעט לאורך הסטרנום, עם לחץ מועט מאוד. אם עוד מספר ימים לא יעלם, צור שוב קשר.הוסף תגובה
-
עבר לי, תודה רבה!
עוז 21/03/2016 | 21:28הזמן עשה את שלו, תודה רבה על המענה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 11:23הכי טוב !!!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס