פורום טיפול בכאב - עמוד 107
אבנר מן
היי חג שמח שלומי 24/04/2016 | 13:01היי מר גבעון פלד . בהמשך לשיחתנו שאמרתי שקיבלתי זריקה דפומדרול לחזה עקב הכאבים הכרונים של 8 חודשים בחזה בעקבות הנפילה . ושלא מצאו לי ממצא פתלוגי במיפוי עצמות. אז כניראה שגם זה לא עוזר חלפו 5 ימים מאותה זריקה שקיבלתי ואני מרגיש את אותם הכאבים מאותו מקום שסבלתי בעקבות הנפילה כבר 8 חודשים { ואפילו עוד יותר כואב כי מרגיש עדיין תזריקה] . רציתי לשאול אותך האם יש סיכוי והזריקה לא הצליחה? כי לא עשו לי את זה תחת אולטרסאונד[ שיקוף}... הם פשוט סימנו לי את המקום ואז מנהל המרפאה הזריק לי . מה נותר לי לעשות אני מקווה לחזור לשם כמה שיותר מהר{התורים ארוכים] למרות שאני כבר לא יודע מה יכולים לעשות איתי.. אם הם יגידו ננסה שוב אם יותר חומר או חומר אחר עוד זריקה האם כדאי ולהסכים לאור שכבר עכשיו לא היה שינוי?? אני באמת כבר לא יודע מה לעשות אם הכאב הזה לכן אני מעדיף להתייעץ איתך שמבין כמה וכמה ממני בתחום הכאב. תודה וחג שמח .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב מתמשך בחזה מר גבעון פלד 24/04/2016 | 19:01חג שמח לאור כל ההתכתבות אני חושב שזה נכון שתמשיך להיות במעקב עם הרופא שטיפל בך עד היום וביצע את ההזרקה. תביע את חששותיך ואל תחסוך את תחושותיך. במקביל הייתי ממליץ לך גם לפנות למטפל מתחום השיקום האורטופדי כפי שהמלצתי בעבר.הוסף תגובה
כאב חזה צד שמאל נתי 19/04/2016 | 15:08היי לפני יומיים התאמנתי בבית לא משהו רציני רק שכיבות שמיכה ומתח. באמצע האימון הרגשתי כאב בחזה, הפסקתי את האימון ונחתי. מאז יש לי כאבי שרירים בחזה אבל חוץ מכאבי השרירים, אני מרגיש כמו דקירות כאלה בעצם החזה בצד שמאל למטה ממש ליד מפתח הלב, הכאב הוא גם בהליכה/מנוחה ודיבור וכן במאמץ. רציתי לדעת ממה זה נובע?? מהאימון?? יש דרך לטפל בזה? יש צורך לגשת לרופא? אגב אני בן 23 גובה 1.64 מתאמן מידי פעם. אשמח לתשובה תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה מר גבעון פלד 20/04/2016 | 09:57באופן כללי יש להבדק תקופתית במיוחד אם אתה מתאמן כך שהתשובה ברורה, גש לביקורת במיוחד לאור הכאב במאמץ. לאחר הביקורת ואף במקביל אתה יכול לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי, אני מעריך כי מדובר בנקודות טריגר שננעלו ומייצרות הקרנות כאב כפי שאתה מתאר.הוסף תגובה
הזרקת סטרואידים לכאב שלומי 19/04/2016 | 11:46היי מר גבעון פלד. אם תריץ למטה זה אני שדיברנו אם הכאבי חזה 8 חודשים מנפילה. דיברנו ב. 22.3 אז שלחו אותי למרפאת כאב הלכתי היום בבית חולים . והם הסתכלו במיפוי עצמות של החזה וסטרנום בחיבור השמאלי שם ואמרו שבר אין . עכשיו הם אמרו תיראה כניראה הם חושדים זה כאב ממקור שרירי. והם אמרו תיראה יש 2 אפשריות או תנסה כדורים אחרים מאטודולק שניסתה { שלא עזר} . או זריקה מקומית הם המליצו על זריקה ועל כך רציתי לשאול אותך אני ירשום לך מה בידיוק הזריקו לי ותגיד מה הסיכונים של זה ששאלתי אותם הם אמרו אין שום סיכון בכלל אשמח לדעת תוך כמה זמן יש לזה השפעה חלפו שעתיים בנתיים ואני מרגיש כאבים חזקים מהדקירות וגם מרגיש את הכאבים שסובל . אשמח לדעת אם זה תופאות לוואי יש? אשמח לדעת מה אתה אומר כאחד שמתעסק שנים בכאב האם הדבר הזה יכול לעזור? בנתיים כואב לי מאוד והאם אפשר לעשות הכל רגיל תודה זה מה שהוזרק לי "PROLOTHERAPY: הסננה לשיכוך כאב כרוני לחיבור קוסטו סטרנלי סטרילי הוזרק + 2cc 0.35% "marcaine depomedrol 60 mgהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות הזרקה מר גבעון פלד 19/04/2016 | 12:53כמו לכל חומר עלולת להיות תופעות לוואי אך הכאב שאתה מתאר נשמע יותר כעודף תחושתיות עקב כאב ארוך זמן. מה שנתנו לך הוא נוגד דלקת בעיקרו. תן לזה זמן בלי פניקה. אם יש משהו לא ברור פנה לרופא או למרפאה המטפלת.הוסף תגובה
תודה. אז זה לא הטיפול המאים?שלומי 19/04/2016 | 13:16קודם כל תודה על התגובה המהירה . עכשיו מה זאת אומרת רשמת הכאב נשמע יותר כעודף תחושתיות עקב כאב ארוך זמן { השאלה שלי מה שעשו לי זה אותו טיפול שאתה חושב היה נכון?} הם סימנו לי בול תנקודה הכואבת ביותר שזה ממש בחלק השמאלי צמוד לסטרנום סימנו אם טוש והזריק לשם את מה שרמשתי . אתה אומר שמה שהזריקו לי זה נוגד דלקת אז השאלות המסקרנות 1. האם זה הטיפול שהייתי אז צריך לקבל? 2. תוך כמה זמן אני צריך להרגיש השפעה כמה מינימום זמן שיהיה השפעה וכמה מקסימום זמן שישפיע. 3. אם חלילה לא יהיה השפעה ויהיה עוד תכאבים מה אני יכול יהיה לעשות עוד למה הכאב הזה כבר פגע לי בבריאות. מה אתה אומר על הכל תשיב בבקשה תודההוסף תגובה
תשובת מומחה הזרקה מר גבעון פלד 19/04/2016 | 14:16זה אחד הטיפולים שניתן לבצע. לא ברור כמו כל הליךכזהנ מה השפעתו המדוייקת ואתה צריך לתת לזה אמה ימים.הוסף תגובה
כאבים בחזה ובראש אוראל 18/04/2016 | 14:47שלום, אני חיילת בת 19, סובלת מכאבים חדים בראש בערך פעם ביום - בצד שמאל בד''כ כבר מעל לחודשיים, ומכאב חד במרכז החזה בערך פעמיים ביום כמעט חודש . גם בראש וגם בחזה הכאב נמשך בערך דקה או שתיים וחולף . עשיתי אקג ובדיקת דם ושתי הבדיקות יצאו תקינות , וקיבלתי הפנייה לנוירולוג - עדיין לא קבעו לי תור . מה אפשר עוד לבדוק בקשר לכאבים בחזה ? האם יש קשר בין הכאבי ראש לחזה ? מהם דרכי טיפול ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בראש ובחזה מר גבעון פלד 18/04/2016 | 14:52האם יש או היו כאבי צוואר?הוסף תגובה
כאבי צוואראוראל 18/04/2016 | 14:53אין כאבי צוואר .הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב ראש וחזה מר גבעון פלד 18/04/2016 | 15:02ישנם מספר שרירים צוואריים שמשמשים לאו דווקא לתנועת צוואר בלבד ועלולים לייצר הקרנות כאב כפי שאת מתארת לראש ולחזה. לרוב הבעיה נוצרת לאחר טראומה לצוואר או משימוש יתר במנח לא נכון אל מול מחשב/ספר או טלויזיה לאורך תקופה. אשמח למעט פירוט על העבר הרפואי אם יש ועל אורח החיים שלך...הוסף תגובה
כאבי צוואראוראל 18/04/2016 | 15:21אני לא חושבת שאימצתי את הצוואר בתקופה האחרונה.. אגב, הכאבים בחזה מתגברים כשאני נושמת. בלי קשר אני מנהלת אורח חיים צמחוני - ברזל נמוך אבל תקין (68) הקרנה מהצוואר היא האופציה היחידה ?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש וחזה מר גבעון פלד 18/04/2016 | 20:35זו לא אופציה אחרונה אך ממשית. התגברות הכאב בנשימה היא בנשימה עמוקה או במאמץ גופני?הוסף תגובה
כאבי חזהאוראל 18/04/2016 | 21:12בנשימה עמוקה .. הכאבים בדרך כלל במנוחה ולא במאמץהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש וחזה מר גבעון פלד 19/04/2016 | 06:51אני חושב שבמקביל לשאר עלייך לגשת לאיבחון וטיפול צל מטפל מתחום הטריגר פוינט טראפי. כפי שהסברתי בתגובות הקודמות בשרשור זה הכאב עלול לנבוע מנקודות טריגר בשרירים צוואריים ו/או חזה עליוןהוסף תגובה
חזרתי מהרופא עכשיו (לת) רוני 18/04/2016 | 19:44בגלל שהכאב ברגל ימין לא עובר ואני צולעת כבר שבוע וחצי. הוא שלח אותי לאורתופד והביא לי משחה rublex. ואז התחלתי לספר לו על החולשה והזרמים ביד ימין. ואז הוא אמר "התחלת עם הרגל פתאום יד". העבודה שלי היא מול מחשב ואני יכולה להישבע שאין לי כח להחזיק את העכבר. ושוב, סיימתי שם כי לשני תסמינים אפילו לא היתה לו סבלנות (אולי גם כי הייתי אחרונה בתור). התחלתי לבכות שם... אמרתי לו שאני לא מרגישה טוב אז הוא אמר לי להקדים את הבדיקות דם למחר ושאני בסדר ושאני צריכה תרופה להרגעה. ההרגשה שהוא נתן (וידעתי שזה מה שיקרה) היא שאין לי כלום ואני פשוט היפוכנדרית. אין לי יכולת לומר על עצמי שאני לא (כי בטח כולם מכחישים) אבל אני חושבת שאני לא... באמת יש לי המון בעיות. אני לא מרגישה טוב ואני פשוט לא יודעת מה לעשות. אין לי מטרה ללכת לאורתופד, אני כמעט בטוחה שזו לא בעיה אורתופדית..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאב עקב נפילה סלי 14/04/2016 | 15:02עשיתי בים בננה ונפלתי קיבלתי מכה חזקה מה ניתן לעשות בכדי להרגיע את הכאב יצויין כי אני בטיול בתאילנד אני בן 42 הכאב זה כשאני שוכב או הולך אני לוחץ על הצלעות ולא מרגיש שבר או כאב מיוחד יצויין כי עליתי לסירה וירדתי ממנה וגם הלכתי ברגל למלון בשכיבה הכאב חזק יותר מאשר ישיבה. האם יש משחה או כדי לרקחת כדור אקמול או משהו בסיגנון בכדי להרגיע את הכאבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר נפילה מר גבעון פלד 16/04/2016 | 19:36מייד לאח המכה יש לטפל באמצעות יישום קור, לא ישירות על העור בצורה בה אתה מיישם דקה על העור ווריד לדקה. לעשות זאת מספר פעמים ביום. בכל מקרה תאילנד איננה משוללת רפואה.הוסף תגובה
כאבי בטן וקלקול קיבה הילה 14/04/2016 | 19:32האם מקבלים קלקול קיבה משתיית חלב שדהה בחוץ במשך 24 שעות והיה בשמש במשך שעה וחצי,והאם ניתן לקבל קלקול קיבה מאכילת בשר חי שהיה שעה וחצי בשמש..אם כן תוך כמה זמן זה מתחיל להשפיע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא מתאים לפורום זה מר גבעון פלד 16/04/2016 | 19:34הוסף תגובה
בעיה מטרידה ומציקה אחרי שפעת חזקה יניב 08/04/2016 | 22:40שלום אני בן 21 מקווה שתוכל לעזור לי. בעיות בריאות שיכולות לעזור להבין את שורש הבעיה: אלרגיה לאבק. מעיים רגישות ובטן רגישה עם רפלקס וצרבות מידי פעם. עקמת קלה בינונית בחזה ימין למעלה,עמוד שדרה לא יציב,עיוות קל בחזה שמאל בטן שמקרין למעלה ושנוגעים מציק מעט. לפני שלושה שבועות חליתי בשפעת חזקה עם חום גבוה והמון נזלת ואף סתום, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה החום ירד והנזלת לקח זמן יותר עד שעבר. עד עכשיו אוזניים סתומות ונוזלים באוזניים לפי הרופא. לוקח נזוקורט אקווה. מאחרי השפעת ובעיקר בימים האחרונים כאבי שרירים בעיקר בחזה העליון ובגב גם בעקמת וגם בצד שמאל. במוצ"ש הופנתי למיון עקב כאבי שרירים חזקים שחששתי לבעיית לב. בדיקות דם כולל צילום ואקג תקין. ריאות תקינות. לוקח אקמול מידי פעם עוזר לכאב.בביה"ח אמרו לי אופטלגין מעדיף לוותר.לפעמים בישיבה מרגיש כובד או לחץ קל בחזה מלווה בנשימה כבדה או קוצר נשימה קל. שמתי לב לחוסר יציבות ברגליים וכאילו חולשה בצד אחד של הגוף השמאלי.יש לי פיהוקים חלקיים ותקועים ותחושת אוויר תקוע או חוסר חמצן. מה אני אמור לעשות חוץ להיות רגוע? לחכות כמה ימים אולי יעבור? ללכת לתרגילי פיזיותרפיה לעקמת ולכאבים?יתכן וזה מהעקמת הכאבים והנשימה כתוצאה משפעת? שאני נוגע בשרירי החזה הכאבים מתגברים, חושש לעשות ספורט. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר שפעת מר גבעון פלד 09/04/2016 | 19:05כאבי גב ושרירי חזה לאחר שפעת מוכרים אך אשמח לרקע עליך כל הבעיות ברקע מעבר למה שרשמת או על בעיות שהיו ועברו. בנוסף התנהלות שוטפת של פעילות גופנית ועבודה/צבאהוסף תגובה
המשך לתגובה...יניב 09/04/2016 | 19:28תודה על התגובה.סיפרתי כמעט הכל: אלרגיה לאבק, מעיים רגישות ורפלוקס.תיתכן גם חרדה קלה.מידי פעם מרגיש דפיקות לב במנוחה או שם תשומת לב לפעימות. השאלה יש סיכוי שהעקמת גדלה בגיל כזה 21 ופתאום אחרי השפעת כאבים וקשיי נשימה קלים ממנה או שאין קשר?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים לאחר שפעת מר גבעון פלד 10/04/2016 | 12:34התשובה לשאלתך היא כן אך הייתי ממליץ לך להתחיל בבדיקות וטיפולים על מנת לאתר את מקורות הבעיה ולטפל בהן. זה לא נראה לי לפורום אלא לאיבחון וטיפול פיזי. הייתי ממליץ לך להתחיל אצל רופאת המשפחה ולקבל את ההפניות הנדרשות ולתאם איבחון אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי במקביל.הוסף תגובה
כאבים בגב בצד ימין אלוירה 06/04/2016 | 15:25שלום רב, מזה יומיים סובלת מכאביםבגב בצד ימין קצת אחרי האמצע. הכאבים הולכים וחוזרים. מה יכול להיות מקור הבעיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב גב בצד ימין מר גבעון פלד 06/04/2016 | 20:12כאבים אלו מקורם יכול לנבוע ממגוון רחב מאוד של מקורות. אני אצטרך רקע עלייך ועל הכאב ואיך הוא מורגש על מנת לנסות ולענות לך.הוסף תגובה
האם יש טעם לנסות פיזיורפיה? שלומי 04/04/2016 | 00:55לפני 8 חודשים מלאים החלקתי בפנייה מאופניים במהירות של איזה 25 קמ"ש היה מהירות יפה{ מצטער כל החיים על הטיפשות הזאת שמיהרתי} . כתוצאה מזה אוטומטי זרקתי את הידיים להגן מפני הנפילה . היו לי שפשופים ברך שמאל וגם בטן תחתונה שמאל. וגם מרפק ימין . הכל מזמן עבר לי . אבל קרה לי דבר אחד באותו רגע הרגשתי שקרה משהו בחזה באמצע איפה הסטרנום התחתון או אולי בשריר החזה השמאלי כי ההחלקת היתה לצד שמאל. סבלתי חצי שנה מלאה כאבים עצומים! עד שעשיתי מיפוי עצמות ולא מצאו לי שום כלום בדיקה תקינה . עכשיו חלפו עוד חודשיים וזה כבר 8 חודשים מאותה נפילה ועדיין סובל כאבים חזקים מאוד מאוד אין סיכוי בעולםם שבלי טיפול משהו זה יחלוף לי באור בוקר אחד . האיתי אצל כירוגיה אמר זהו זה אם מיפוי תקין אין מה לעשות איתך . אותו דבר רופאת משפחה אומרת. ואורטופד בכלל לא מתעסק בזה אמר לי. מה אני עוד יכול לעשות האם יש סיכוי ואפנה לפיזיותרפיה ויעזור לי משהו תרגילים { הבעייה מרוב כאבים עצומים לא יודע איך אעשה תנועות ברגע שאני מזיז תחזה לצד שמאל אז הכאב החזק דקירות חזק מהמקום במדובק באמצע ממש בחיבור בחזה השמאלי. מה אני עושה אני כבר מיואש איך הפכתי לאדם מוגבל ונכה בגיל 25 מהחלקה. אנשים עוברים פציעות רציניות ובסוף הכל עובר להם. ואצלי אני לא רואה איך אני חוזר למצב לפני הנפילה ממש יורד לי דמעות ורושם מה לעשות..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה חוזרת מר גבעון פלד 04/04/2016 | 21:50לילה טוב שלומי. ב 22/03 העלת את השאלה בפורום זה והתכתבנו דרכו מספר פעמים. לבסוף ביקשת להגיע לאיבחון אך לא יצרת קשר. אני מבין שכנראה הכאב אינו מאפשר לך להשאר חד אך על מנת לצאת מהמצב צריך לקחת את עצמך בכיוון אחד כל פעם. אני מעריך כי אתה מנסה כל כיוון אפשרי וכבר אינך זוכר להיכן פנית ועם מי דיברת וזה טבעי במצב של כאב, אך שוב בחר כיוון ובדוק אותו עד הסוף. בהצלחה.הוסף תגובה
בהחלט אתה צודקשלומי 05/04/2016 | 01:29אתה צודק אני סובל וסובל ולא יודע כבר מה לעשות אם עצמי. אני יתקשר להגיע לאיבחון אם אתה אומר איבחון זה ללא עלות אין לי בעייה להגיע וניראה למה ממצא פתלוגי במיפוי עצמות אין. וכאבים יש כבר 8 חודשים וכאבים חזקים מאוד.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
פלדנקרייז
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
סומטי
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס