פורום טיפול בכאב - עמוד 106
אבנר מן
כאבים בחזה ז'ק 19/05/2016 | 16:10אני בת 22. יש לי כאבים בחזה,כול פעם שאני לוקחת נשימות עמוקות או רגילות יש לי דקירות מתחת לחזה. מימה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה מר גבעון פלד 21/05/2016 | 17:44האם יש בעיות רקע? האם יש כאב בעת מאמץ? האם יש כאב במנוחה? אם הכאב רק בנשימה ארוכה? אם כן האם היית מקוררת או עם שיעול לאחרונה?הוסף תגובה
כאבים בחזהז'ק 23/05/2016 | 23:09לא היו לי בעיות כאלה. זה קורה בדרך כלל במנוחה ובנשימות ארוכות יותר. הכאבים באים כשאני במנוחה. לגבי שיעול,היה לי לפני זה אז אני לא יודעת כול אם זה קשור. מאז שכתבתי זה כואב לי עד עכשיוהוסף תגובה
תשובת מומחה פרטים נוספים מר גבעון פלד 24/05/2016 | 14:30האם הכאב הוא תמידי בכל תנוחה או מצב או כמעט רק במנוחה?הוסף תגובה
כאבים בחזהז'ק 25/05/2016 | 01:41זה קורה במצב של מנוחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים בחזה מר גבעון פלד 25/05/2016 | 10:05מתארוך עולה כי כנראה המקור של הכאב הוא נקודות טריגר פעילות בשרירי צוואר או גב עליון/חזה. נקודות אלה אחראיות לחלק משמעותי של הכאבים בסגנון שאת מתארת כשהסימפטום הכי ברור שלהן הוא שהן גורמות לכאב המשתנה בתנוחות או שינוי תנוחות. אני מציע לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
כאבים בצד שמאל באיזור הצלעות בנשימה עמוקה Leacoen42@gmail.com 18/05/2016 | 17:37כשבועיים יש לי כאבים בצד שמאל בנשימה עמוקה עד כדי התקפלות גוף עליוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בצד שמאל מר גבעון פלד 18/05/2016 | 19:37אצטרך הרבה יותר פרטים על מנת לנסות ולתת לך מענה דרך האינטרנט.הוסף תגובה
כאבים בעמוד שדרה חזי אמצעי מיכל 18/05/2016 | 02:40שלום לך. מזה כיומיים יש לי כאבים חזקים בגב באזור החזה מאחורה. הכאבים לא נחלשים במנוחה. למעשה הם מעירים אותי מהשינה. הנשימה כואבת. שיהוק מכאיב. קשה לשכב לישון. אף פעם לא היו לי כאבים כאלה. הייתי בברכה לפני יומיים, אך לא מתחתי שום דבר (לא הייתי פעילה, לא שחיתי, רק השגחתי על הילדים). אולי זו מן דלקת. השכיבה מרגישה כאילו הלחץ על הצלעות מושך בעמוד השדרה מאחור. גם הנשימה. אין לי חום, התקררות או הסטוריה משפחתית של בעיות לב. יש לאשה שלי אוסטאופורוזיס חריף ולי יש אוסטאוארטריטעס צווארי ונפגעתי לפני עשרים שנה מצליפת שוט בתאונה. מאז יש לי בעיות בעמוד שדרה צווארי וכאבי ראש. אני לא פעילה גופנית, יש לי קצת משקל עודף, יושבת הרבה מול המחשב. מה זהי יכול להיות? האם אני צרכה לראות רופא משפחה או אורטופד? תודה. מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בעמוד שדרה חזי מר גבעון פלד 18/05/2016 | 11:56האם בתנועה של ידיים בכל כיוון יש כאב? האם יש כאב מוגבר בתנועת ידיים בכיוון מסויים יותר מכיוונים אחרים?הוסף תגובה
תזוזת ידייםמיכל 18/05/2016 | 13:27תיקון: אמא ולא אשה. במקרה של הנעת הזרועות יש כאבים בצלעות מאחור היכן שהן מתחברות לעמוד השדרה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בעמוד השדרה מר גבעון פלד 18/05/2016 | 15:49הייתי ממליץ לך לבצע שני דברים במקביל. הראשון לפנות לביוקרת אורטופדית. השני במקביל לשגת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי העוסק בכאבים ממקור של שלד-שריר.הוסף תגובה
כאבים בחלק האחורי של הירך לאחר פעילות גופנית ענת 13/05/2016 | 16:39אני אשה בת 58 שנים. ספורטיבית עוסקת בהליכה על הליכון ביתי 4 פעמים בשבוע. פחות מיממה אחרי ההליכה האחרונה החל כאב עז חד ומשתק מהתחת לאורך החלק האחורי של הירך ועד לצד החיצוני של הברך. כאב משתפר במנוחה ומחמיר שוב בהליכה. קיים כבר למרות משככי כאבים ומנוחה 5 ימים. מה יכולה להיות הסיבה? מה הטיפול האפשרי? כמה זמן עד להיעלמות הכאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בירך מר גבעון פלד 14/05/2016 | 21:14על פי תאורך סביר להניח כי ישנה נעילה של נקודות טריגר כנראה בשריר הישבן המידיאלי. תאורי ההקרנה מתאימים וגם התאור שיש הבדל משמעותי בין מנוחה לפעילות ושהכאב לא נעלם עם כדורים תואם. הטיפול היעיל ביותר יהיה טריגר פוינט טראפי שנעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לכך. אם את אישה פעילה סביר להניח ששלושה טיפולים יספיקו.הוסף תגובה
דלקת בדרכי השתן מאי 09/05/2016 | 09:11שלום ד״ר בעבר סבלתי פעמיים מדלקת בדרכי השתן, התחושה הייתה בלתי נסבלת. אתמול בערב הרגשתי התחלה של דלקת פניתי לרופא בבדיקות שתן יצא ניטריטים שלילי, גלוקוז leu ery גבוהים. קיבלתי אנטיביוטיקה זינט 500 פעמיים ביום ל7 ימים. התסמינים היו חלשים מאוד לכן חיכיתי לבוקר (לא לקחתי אנטיביוטיקה) ? יש אפשרות שהדלקת עוברת לבד? האם ניתן לחכות עם האנטיביוטיקה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת מר גבעון פלד 09/05/2016 | 20:50זה אינו הפורום המתאים, סליחה.הוסף תגובה
כאבים בחזה טטי 08/05/2016 | 23:39היי קמתי מתוך שנייה בלילה מכאבים חזקים כמו דקירות ולא הצלחתי לנשום כמו שצריך. כל היום קרה לי לא עשיתי איזה פעילות ספורטיבי ואני מעשנת הרבה הגובה שלי זה 1.58 והמשקל שלי זה 56הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בחזה מר גבעון פלד 09/05/2016 | 08:20האם היית מקוררת לאחרונה או עברת כל אירוע המערב את המערכת הנשימתית כמו שיעול מתמשך?הוסף תגובה
עזרה בבקשה חנה 04/05/2016 | 22:08שלום, כבר שבוע וחצי כואב לי מאוד בצלעות מתחת לבית החזה צד ימין רק היתי חולה לפני כן עם שיעולים כבדים במשך חודש השיעולים היו מעירים אותי משינה ובוקר אחד קמתי וזה קרה הכאבים היתי אצל רופא ואמר שנתפס שריר נתן לי כדורים נגד כאבים אך הם לא עוזרים בזמן צחוק/שיעול התעטשות כואב לי נורא וללשכב ולקום האם כדאי להתעקש על צילום רנטגן? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר שיעול בצלעות מר גבעון פלד 05/05/2016 | 10:45אינני חושב כי צילום יעזור הוא מראה בעיות בעצמות. אתה צריך לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי העוסק בבעיות כתוצאה מרקמות רכות.הוסף תגובה
משחת טראומיל מבית אלטמן שלומי 02/05/2016 | 14:54היי מר גבעון פלד היקר. תיראה אין התקדמות אם הכאבים בחזה שרשמתי לך שבוע שעבר ושדיברנו כבר כמה פעמים. כמו שרשום בכותרת השאלה שלי כעת אלייך המליצו לי על משחה זו נגד הכאבים של ה8 חודשים בחזה רציתי לשאול אותך שאני לא סתם יקנה האם יש סיכוי ומשחה זאת תעשה תבלתי יאמן ותעביר לי תכאבים מהחזה מאותו מקום ואזור שכואב בעקבות הטראומה והנפילה. כמו שאמרתי לך בעבר מיפוי עצמות הכל תקין ורנגטן הכל תקין . ניסיתי במפראת כאב תזריקה נוגדי הדלקת דפומדרול ולא הרגשתי שיפור אולי איפה שהוזרקת מעט אבל באמצע בול בסטרנום כואב בתנועות שמאלה שזה היה הצד שזרקתי תידיים. בקיצור אני לא סתם יקנה את זה זה מאוד יקר 70 ש"ח ל50 גרם משחה קטנה. לכן אני שואל אותך כאחד שמכיר תמשחה הזאת יש סיכוי והיא יכולה לעזור לי? וגם מה הבדל בין טראומיל הרגיל לבין הג"ל . תודה שלומי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משחות וכאבים מר גבעון פלד 04/05/2016 | 10:58לעיתים המשחות הנל עוזרות ולפעמים לא. אני מבין שהיא יקרה אך אני חושב שזה שווה את הנסיון לאור תאור כאביך.הוסף תגובה
אתה כנראה צודקשלומי 04/05/2016 | 15:27אתה אמרת בעבר אני זוכר שאתה חושד שמדובר בבעיה ממקור שרירי . למה גם במרפאת כאב הם חשדו שמדובר מכאב שריר . וגם היום הלכתי פיזוטרפדיה והוא לחץ לי בצד שמאל איפה הגב בנקודות מסויימות ואז הזזתי תגוף שמאלה ושתמיד עושה את זה היה כאבים בצלע 7 שם בחיבור עם הסטרנום . אז שהוא לחץ שם מעט מאוד הרגשתי תכאבים מאותו מקור. הבעייה שהוא קבע לי עוד 4 טיפולים שם והוא אומר זה כלום זה שריר המפרק שם. אבלל זה לא עוזר לי לבנתיים עדיין יש תכאב המרגיז שהגוף כבר רגי לכאב הזה שמפעיל תשריר חזה כואב ובתנועות כואב. מה זה הטיפול טריגר שאמרת מה מחיר של כזה דברהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב וטריגר פוינט מר גבעון פלד 05/05/2016 | 10:44קודם כל תן לזה זמן לפיזיוטרפיה 4-5 טיפולים זה סביר בהחלט. מעבר לכך תרשום בגוגל טריגר פוינט טראפי ותקבל יותק מידע ממה שתרצה..הוסף תגובה
כאב לאחר ניתוח בכתף איתיה 04/05/2016 | 00:19שלום, לפני 16 יום עברתי ניתוח לתיקון קרעים בגידי כתך ש'. (גם י' קרוע) ידעתי ש NSAI עושה לי בעיות. טרמהדקס עשה לי הזיות, אופטלגין כאב בטן והגעתי לאוסיקוד .לסרוגין טרגין 10 או20 וניסיון עם פרקוסט 5 . מבחינת כאב, הושגה שליטה רק במינון גבוה. אולם עקב גרד קשה ויתרתי. עדין מאוד כואב. שנת לילה היא סיוט ממוצע של שעתיים ב8 מקטעים קשים . הכאב מכתף לאמה כף היד ואצבעות. כך גם לפני הניתוח. עצירות קשה מאוד. אבל אני אופטימי למרות שצועק מכאב מדי פעם. רופא המשפחה אומר כי עלי לסבול עוד זמן רב לפני שיסתכלו על המקרה במרפאת כאב. אז מה אתה יכול להציע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר ניתוח כתף מר גבעון פלד 04/05/2016 | 10:56האם יש שינויים בתחושת הכאב בין שינה והיום? האם יש הבדל בין הבוקר, הצהריים והערב מבחינת תחושת הכאב ועוצמתו?הוסף תגובה
מחזוריות כאב ביממהאיתיה 04/05/2016 | 16:14שלום, אכן ישנה מחזוריות בכאב. אך לא כל יום זהה. 7-12 זוהר אופוריה.12-20 היפוך מגמה גלי כאב.20-24 עוצמות מתחזקות. הלילות הן סיוט. ישן כשעתיים מפורקות לקטעים. לפעמים מעיר אותי כאב ולפעמים חלום רע. יש רקע של הפרעות שינה ידוע ולא מטופל (הייתי במעבדת שינה ומצאו מח ערני משעה 3) אבל תוספת הכאב מדרדרת אותי. הפסקתי להאבק וער בלילות וישן בבוקר. עד הבוקר הייתי על אוקסיקוד(מורפין) אבל עקב תופעות לוואי נפרדתי ממנו. חזרתי לאופטלגין שעושה לי כאב בטן. עדין אני זוכר שזה רק זמניהוסף תגובה
התרופות עושות לי רעאיתיה 05/05/2016 | 08:48שלום, המשך מאתמול: הפסקתי עם אופלגין בשל רגישות בבטן. רופא המשפחה שוב חזר לרעיון ישן שלו- אקמול. בפגישה הבאה בטח יציע לי מים ואח"כ אויר. הרופא המנתח סתם לא עונה! לאן לפנות לעזרה? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה כאב לאחר ניתוח כתף מר גבעון פלד 05/05/2016 | 10:36המחזוריות שאתה מתאר מתאימה לבעיות שממקור שרירי. עקב היותן ממקור תנועתי הן לא קבועות כל הזמן ותלויות בעומס, לחץ, עייפות ועוד. הייתי ממליץ לך בהתאם לזאת למצוא באזור מגורייך מטפל מתחום הטריגר פוינט טראפי או השיקום האורטופדי. זהו טיפול מהרפואה המשלימה העוסק בהורדת עומס וכאב כתוצאה משרירים.הוסף תגובה
כאב גב אתי 01/05/2016 | 19:02כתוצאה מתאונת דרכים לפני 3 שנים שנגרם לי שבר בd-10 מאז אני סובלת מכאבים מ בגב לאורך עמוד השדרה כאבים עזים במרפאת כאב הוצא לי זריקת trigger point infiltration מה דעתך לגבי זרקה זו האם זה עוזר לאורך תקופה ומה הסיכון בהזרקתה ואחרי ההזרקה בכבוד ובתודה אתיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי גב וטריגר פוינט מר גבעון פלד 02/05/2016 | 07:58הטיפול בטריגר פוינט יעיל ונכון אין סיכון ממשי בהזרקה למרות שתאורטית הוא קיים. הטיפול של ההזרקה הוא הבסיס לטיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי ובזכותו התגלה הטיפול הידני שאנו כולל הזרקות ומבוצע על ידי לחץ ידני, איסכמי, על נקודות הטריגר.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
עיסוי רפואי
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס