דלג לתוכן

לגיונלה

מחלת הלגיונרים , legionaire's disease | Legionella
המומחים של Infomed מסבירים:
בשנת 1976 אירעה התפרצות של דלקת ריאות במלון בפילדלפיה, ארצות הברית, בקרב משתתפים בכנס של הלגיון האמריקאי. בסך הכול 182 מהמתכנסים לקו בדלקת ריאות, מתוכם 34 (17%) נפטרו. חוקרים בודדו חיידק שטרם היה מוכר אז, מריאות של חולים שנפטרו, ומאז נודע החיידק בשם Legionella pneumophila. בדגימות דם מוקפאות של חולים שחלו בעת התפרצויות קודמות של דלקת ריאות, נמצא בדיעבד שחולים אלה חלו גם הם בחיידק הלגיונלה. חיידק זה גדל בסביבה לחה, הנמצאת במעבים (Evaporative condensers), במגדלי קירור, במזגנים ובמערכות אחרות שבעזרתן מפוזר אוויר לח. מאז זיהוי חיידק הלגיונלה והקשר שלו עם דלקת ריאות, מופעלים נוהלי חיטוי של מגדלי קירור וכד'. בארץ, רוב המקרים המאובחנים של דלקת ריאות עקב לגיונלה הם בודדים, דהיינו, לא במסגרת התפרצות.
טווח התסמינים הנגרם על ידי חיידק הלגיונלה הוא רחב, ונע ממחלה דמוית שפעת (מתסמונת Pontiac), החולפת מעצמה תוך כשבוע ללא הופעת דלקת ריאות, ועד דלקת ריאות קשה. תקופת הדגירה היא 10-2 ימים מהחשיפה. תסמינים ראשונים בדלקת ריאות לגיונלית כוללים חום, הרגשה כללית רעה, כאבי שרירים, חוסר תיאבון וכאב ראש. בהתחלה השיעול מועט וקל, ובהמשך רב יותר ולעיתים עם מעט ליחה. עלול להופיע כאב בבית החזה, עקב גירוי מעטפות הריאה (הצדר). שלשול מופיע ב-50%-25% מהחולים. בבדיקות דם נצפית לעיתים רמת נתרן נמוכה. האבחון נקבע על בסיס חשדו של הרופא המטפל, תרבית ליחה ספציפית לצורך בידוד החיידק, בדיקות נוגדנים בדם ונוכחות אנטיגן בשתן.
הטיפול: מורכב מתרופות אנטיביוטיות מקבוצת המקרולידים (כמו אזיתרומיצין) או הקווינולונים.
פרופ' עמוס ינון

    המומחים שלנו לריאות

    ריאות
    ד"ר מאיר קרופסקי
    5.0
    ( 6 חוות דעת )
    "ד״ר קרופסקי, הרשים אותי מאד כמומחה בתחומו, עם ידע רפואי נרחב ביותר. במקביל ״ולמרות״ מומחיותו, הוא צנוע, אנושי, ואמפטי ביותר. שלא נזדקק לו ולדומיו, אך אם וכאשר נזדקק, הוא כתובת ראויה ומומלצת ביותר."
    קראו עליי עוד
    ריאות
    פרופ' דב היימר מומחה למחלות ריאה, עוסק בשיעול ממושך, אסתמה ומחלות ריאה על רקע עישון
    קראו עליי עוד
    ריאות
    ד"ר אסנת שטרייכמן מומחית לרפואה פנימית ומחלות ריאה, מנהלת השירות להשתלות ריאה - מרכז רפואי רבין
    קראו עליי עוד
    לכל המומחים שלנו לריאות>

    המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו