פורום טיפול בכאב - עמוד 105
אבנר מן
-
טיפול בפיברומיאלגיה
ימית 30/06/2016 | 10:10שלום רב, הנני סובלת מםיברומיאלגיה רמת כאבים מאוד קשה בפנים ובצוואר ובשכמות, אשמח לדעת האם הטיפול יכול לרפא מחלה זו וכמה טיפולים צריךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה
מר גבעון פלד 02/07/2016 | 11:50לצערי איננו מדברים על ריפוי אלא הפגת הכאב. לרוב בפיברומיאלגיה מדובר על כמות טיפולים גדולה ולכן אנו משתדלים לבצע כ 5 טיפולים בהם נלמד את תגובת הגוף וללמד אותך איך להמשיך לבד ולחסוך לך בכך זמן וכסף.הוסף תגובה
-
-
בעיות צוואר וכאבי תופת ביד שמאל
מרים 13/06/2016 | 17:01עברתי לפני 3 חודשים ניתוח קיבוע צווארי מאז אני סובלת מכאבים והירדמות ביד שמאלאני לוקחת תרופות וזריקות אסטרואידם לוקחת מורפיום וגאבאפנטין 3 פעמים ביום עשיתי בדיקת emg לפני שבוע שהראתה שיש לי פגיעה השוש העצבי מc5 עד c7 מה עליי לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ביד שמאל לאחר ניתוח
מר גבעון פלד 14/06/2016 | 10:57האם הכאב קבוע או משתנה אפילו רק בעוצמתו בין תנוחות של ישיבה, שכיבה או הליכה או אפילו בזמני היום בין הבוקר לערב?הוסף תגובה
-
-
כאבים בירך ימין במשך כשנה
תומר 06/06/2016 | 17:00שלום, אני כותב בשם אמא שלי: בת 65, סובלת מכאבים בקדמת ירך ימין במשך כשנה. הכאב מורגש במיוחד בדריכה על הרגל / כשעולה במדרגות / כשקמה מישיבה. כשהיא ישנה הכאב בכל הירך. אמי ביצעה בדיקות MRI ומיפוי עצמות בגב. התוצאות הראו רק על שינוי רגיל בעצמות כחלק משינויי הגיל. רופא אורתופד טען לבעיה בחוליות, נתן זריקת סטרואידים בצד האחורי של הירך, וכדורים נגד דלקת בגב. הכאב עבר לשבועיים וחזר שוב. האורתופד המליץ על מכשיר לייזר לעיסוי הרגל (שעולה כמה אלפי שקלים ועוד לא ניסתה). ניסתה גם פיזיותרפיה ברגל, ללא הועיל. אשמח אם לרעיונות נוספים שעשויים לעזור, מהרופאים ומהקוראים בפורום. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בירך ימין
מר גבעון פלד 06/06/2016 | 18:13אני רוצה לחדד: הכאב הוא משתנה כואב יותר במנחים מסויימים או תנועות או שהכאב מורגש בדיוק אותו דבר ולא משנה מה התנוחה או התנועה?הוסף תגובה
-
השינוי בכאב
תומר 06/06/2016 | 22:41בשכיבה תמיד יש כאב, בכל השוק הימני. בהליכה / עליה במדרגות / קימה מישיבה - לפעמים כן ולפעמים לא. התנועה/תנוחה המדוייקת לא משפיעה על רמת הכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בירך
מר גבעון פלד 07/06/2016 | 12:40שאלתי נובעת מרצון להבין מה יסוד הכאב. לרוב כאבים המשתנים בין תנוחות ואינם קבועים כל הזמן מקורם ברקמה רכה, שרירים ורקמת חיבור. הייתי ממליץ לך לגשת עם אימך לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדיהוסף תגובה
-
-
פיברומיאלגיה
לימור 03/06/2016 | 11:44שלום לך מר פלד אני בת 42 סובלת מפיברומיאלגיה בכל הגוף בעיקר בראש ובפנים כל שרירי הפנים הצוואר הראש הקרקפת הידיים והרגליים כואבים ותפוסים לי . קראתי מאמר שלך בנושא פיברומיאלגיה האם אפשר לרפא ולבטל את הנעילה של השרירים והכאבים? כיצד מרפאים בשיטתך לפי הבנתי עי לחיצות על שרירים ועיסוי. האם כמו במאמר ניתן ללמד את המוח לא לנעול את השרירים והאם ניתן להקל בעיסוי ולחיצות עצמיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה והטיפול באמצעות טריגר פוינט טראפי
מר גבעון פלד 05/06/2016 | 12:53ראשית הטיפול לא מרפא אלא מפחית את הכאב ולרוב משמעותית. שנית זה אינו הטיפול שלי, הוא נולד בשנות ה 60 במרפאות כאב בארצות הברית. הטיפול אכן נעשה באמצעות לחיצות, יחסית עדינות ולא כואבות, על נקודות הטריגר שהן נקודת עצביות המהוות ריכוז של לוחיות תנועה. באמצעות שחרור של טריגר פוינט אנו מנסים ללמד מחדש את המנגנון האוטונומי של המוח כי הוא יכול להמנע מנעילה הגנתית זו וכך להפיג את הכאב.הוסף תגובה
-
-
שריר המצח והעורף
אוראל 03/06/2016 | 11:10שלום רב לצורך הבנת אנטומיה וטיפול בעיסוי עצמי אודה לך אם תוכל לענות . האם שריר המצח והעורף מחוברים יחדיו. האם שריר העורף תפוס הוא יכול לגרום לכאבים בכל הפנים ולתחושה של קסדה על הראש וכאבי ראש. היכן בדיוק ממוקם שריר העורף והיכן לעסות כדי לשחררו. האם שריר העורף ממוקם בגולגולת ולא בחיבור הגולגולת לצוואר אלה למעלה יותר לכיוון האוזנייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שרירים וכאבים
מר גבעון פלד 05/06/2016 | 11:59אנסה להיות ברור: ראשית ישנו אתר מצויין: getbodysmart.com ובו המון מידע בנוגע לשרירים, טריגרים, אזורי הקרנה ועוד. השריר העיקרי בו יש לטפל מתאורך הוא הטרפז שעלול לייצר הקרנת כאב של קסדה, בדיוק כפי שתיארת. יהיה קשה להסביר את מיקום הטריגרים, אני ממליץ לך לפתוח את האתר שציינתי, הוא פשוט וברור. בהצלחה,הוסף תגובה
-
-
כאבים בצד ימין מתחת לצלעות
אנה 31/05/2016 | 15:24שלום יש לי מזה כשבועיים כאבים בצד ימין מתחת לצעלות שמקרין גם לבטן ולגב הכאב קיים כל הזמן בישיבה שכיבה הליכה תחושת אי נעימות משהו מציק ומרגיש לפעמיים קצת שורף עשיתי בדיקות דם תקינות מלבד GGT 48 עשיתי אוטלרסאונד כבד ונמצא הימנגיומה נבדקתי כמה פעמיים אצל רופא משפחה שנאמר שהכל תקין אך הכאב נמשך ומקשה עלי בנשימות עמוקותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצד ימין
מר גבעון פלד 01/06/2016 | 13:39אני רוצה מעט לדייק מאחר וכתבת כי הכא קיים כל הזמן אך כתבת גם כי הוא לעיתים מציק לעיתים שורף. האם יש שיוני בכאב או תחושתו בשינוי תנוחה או במהלך היום? אשמח שתפרטיהוסף תגובה
-
-
כאב בחזה 9 חודשים כבר מיואש כל דבר ניסיתי
שלום 30/05/2016 | 01:13לפני 9 חודשים בפנייה אם אופניי עפתי שמאלה אוטומטי זרקתי ידיים להגן מפני המפגש אם הכביש מרוב העוצמה היה איזה 20-30 קמ"ש. היה לי שפשופים ברך ובטן תחתונה וגם מרפק לא משנה כל זה מזמן עבר. הבעייה באותו רגע שזה קרה הטראומה הזאת קרה לי משהו בעצם החזה הסטרנום בול באמצע עם החיבור של צלע 7-8 מצד שמאל שזה היה הצד שזרקתי את הידיים{ באותו יום עשיתי צילום רגיל לחזה לא מצאו כלום לא יודע עד כמה בדקו תצילום באמת}. סבלתי וסבלתי כאבים חזקים עד שאחרי חצי שנה עשיתי 2 בדיקות . 1. רנגטן ספיציפי לסטרנום ולא מצאו שבר רשמו אין לראות קו שבר. אבל זה חצי שנה אחרי. ואז עשיתי גם מיפוי עצמות . ושם רשמו גם לא רואים שברים ושהודגמו הסטרנום וצלעות דו צדדי. טוב המשכתי לסבול . ניסיתי כדורים נוגדי דלקת כגון אתופן 600 גם לא עזר בכלל . הלכתי למפראת כאב שם הזריו לי לא תחת שיקוף על ידי סימון המקום בטוש מאיפה שכאב לי הזריקו לי דפומדרול סטראודים. גם לא עזר בכלל רק כאב כמה ימים הזריקה המחט אבל לכאבים לא עזר בכלל. עכשיו המצב שלי על הפנים . וגם ניסיתי משחה טראומיל לא עזר. בנוסף ניסיתי פיזוטרפיה על ידי הקופת חולים בן אדם צעיר שאני לא יודע עד כמה מבין . בהתחלה הוא לחץ לי בגב בצד ואז אמר לסובב תגוף שמאלה ולפעמים לא היה כאב בזמן שהוא לוחץ כמובן . אבל ברגע שעוזבים חוזר כל הכאבים . טוב ניסיתי 2 טיפולים אצלו ואז הוא אמר תשמע אין התקדמות אז פה אנחנו מסימים והחזיר אותי לרופאת משפחה ללא כל שיפור! עכשיו אני רוצה mri לנסות לקבל בכלל הפניה לא נותים לי אז בטח שלא יאשרו לי . כעת רציתי לשאול אותך כמה שאלות חשובות מאוד. 1. במרפאת כאב רוצים עכשיו כמובן השיקול שלי להזריק לי חומר אחר קורטיזון גם סטרואידים וגם תחת שיקוף{ כי פעם שעברה זה היה ללא שיקוף} כדאי לנסות את זה..? או אין טעם אם הדפומדרול כלל לא עזר? אני בעיקר פוחד מתופעות הלוואי והקרינה בשיקוף . כדאי לבצע את זה יש סיכוי והחומר קורטיזון יעזור מה שדפומדרול לא עזר? 2. האם יש הסיכוי וmri יכול לאתר שבר-סדק שם מה שחצי שנה אחרי המיפוי לא מצא? או כל ממצא אחר שיאבחן למה אני סובל 9 חודשים כאבים עצומים.. 3. מה אני עוד יכול לעשות כל אפשרות אשמח לשמוע אני כבר במצב לא טוב מזה . תודה רבה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 30/05/2016 | 07:32בוקר טוב. לצערי זאת הפעם השלישית שאתה פונה אלי עם התיאור ולכן אני מבין כי אתה עדיין בכאב אך אני חייב לשאול שוב מעבר למה שציינת כבר מספר פעמים כי ביצעת האם ניגשת לאיבחון תנועתי כפי שהצעתי לך?הוסף תגובה
-
הייתי באלטרנטיבה
שלום 30/05/2016 | 15:52אז הייתי באיזה מרפאה אלטרנטיבה הייתי ביעוץ חינם . אבל ניראה לי חרטטנים אומר לי תיראה הבעייה מעמוד השדרה וגם יש בעייה בסטרנום אתה צריך איזה 10-15 טיפולים ואחרי זה יהיה לך הקלה של 30 % וגם לא בטוח לגמרי יעבור הכאבים אבל הקלה יהיה . בקיצור אני לא יזרוק מעל 2000 שח לדבר שנשמע לא אמין . אז מה אתה עוד ממליץ לי לעשות ? כדאי לנסות רפואה משלימה בקופת חולים זה יכול לעזור ? ועוד משהו מסקרן יש סיכוי והכאב מתגבר עקב זה שאני נוסע על קטנוע יום?? יש לי חשד ענק שזה עוד סיבה שבגלל זה אני סובל וסובל יותר צריך לציין שחודשיים אחרי הפגיעה לא נסעתי על קטנוע בכלל . אבל גם היה כאבים . אבל מאז שהתחלתי קטנוע כל נסיעה יש יותר ויותר כאבים וזה כבר כמעט חצי שנה של נסיעה . מה עושים אני כבר גמור זה לא הגיוני . אני יתן לך דוגמא ראיתי שחקן כדורגל לדוגמא היה לו פציעה חמורה משהו שוער נכנס לו בחזה שבר את עצם החזה ואחרי חודש וחצי חזר לשחק ובריא . ואני לפי מיפוי עצמות אין שברים ומרגיש מת . מה לעשות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 30/05/2016 | 17:24אני אנסה להפנות אותך למטפל ראוי. מהיכן אתה בארץ?הוסף תגובה
-
היי מר גבעון פלד
שלום 30/05/2016 | 18:01היי . אני מאיזור המרכז אין לי בעייה להגיע לאזור רמת גן/תל אביב.אפילו הרצליה אזור המרכז. וגם לא עניתה על השאלה שהאם ויש מצב כי אני רוכב יום יום על קטנוע יכול להיות עקב הרעידות והתנוחה הלא נכונה שזה מה שלגמרי גומר אותי מכאבים . וגם כמה אתם לוקחים עלות טיפול . ואם יש לי מושלם יש החזר מהקופה על סך 94 . אז כמה אצלכם טיפול יעלה לי או אם יש לך המלצה למקום אחר באזור ר"ג/תל אביב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 30/05/2016 | 18:21אינני נוהג להביא אלי טיפולים למרפאה מהפרורום, שלח לי מייל לgivonpeled@gmail.com ואמליץ לך על מטפל מאזור המרכז. הטיפולים לצערי אינם מוכרים על ידי קופות החולים ויש החזרים רק מביטוחים פרטיים. לגבי הקטנוע זה עלול להמשיך את הכאב אך בטיפול נכון זה לא יהיה הבעיה.הוסף תגובה
-
מה זאת אומרת ביטוחים פרטי
שלום 30/05/2016 | 21:16קודם כל אין לי מייל אני לא עובד דרך המייל לכן צריך עזרתך ללא מייל בנושא . ודבר נוסף הבנתי שברגע שאני מטפל במרפאה פרטית אז אני מוציא רק פעם אחת משהו הפנייה מרופא משפחה לפיזוטרפיה . ואז יש החזר על כל טיפול של 94שח . אצלכם זה לא תופס הדבר הנ"ל . בקיצור תשיב בקשה גם על השאלה הראשונה אז מה אני יעשה אני בלי מייל לא משתמש במייל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרטי התקשרות.
מר גבעון פלד 31/05/2016 | 10:31צור עימי קשר 074-7030211הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה
ז'ק 19/05/2016 | 16:10אני בת 22. יש לי כאבים בחזה,כול פעם שאני לוקחת נשימות עמוקות או רגילות יש לי דקירות מתחת לחזה. מימה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 21/05/2016 | 17:44האם יש בעיות רקע? האם יש כאב בעת מאמץ? האם יש כאב במנוחה? אם הכאב רק בנשימה ארוכה? אם כן האם היית מקוררת או עם שיעול לאחרונה?הוסף תגובה
-
כאבים בחזה
ז'ק 23/05/2016 | 23:09לא היו לי בעיות כאלה. זה קורה בדרך כלל במנוחה ובנשימות ארוכות יותר. הכאבים באים כשאני במנוחה. לגבי שיעול,היה לי לפני זה אז אני לא יודעת כול אם זה קשור. מאז שכתבתי זה כואב לי עד עכשיוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרטים נוספים
מר גבעון פלד 24/05/2016 | 14:30האם הכאב הוא תמידי בכל תנוחה או מצב או כמעט רק במנוחה?הוסף תגובה
-
כאבים בחזה
ז'ק 25/05/2016 | 01:41זה קורה במצב של מנוחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 25/05/2016 | 10:05מתארוך עולה כי כנראה המקור של הכאב הוא נקודות טריגר פעילות בשרירי צוואר או גב עליון/חזה. נקודות אלה אחראיות לחלק משמעותי של הכאבים בסגנון שאת מתארת כשהסימפטום הכי ברור שלהן הוא שהן גורמות לכאב המשתנה בתנוחות או שינוי תנוחות. אני מציע לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצד שמאל באיזור הצלעות בנשימה עמוקה
Leacoen42@gmail.com 18/05/2016 | 17:37כשבועיים יש לי כאבים בצד שמאל בנשימה עמוקה עד כדי התקפלות גוף עליוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד שמאל
מר גבעון פלד 18/05/2016 | 19:37אצטרך הרבה יותר פרטים על מנת לנסות ולתת לך מענה דרך האינטרנט.הוסף תגובה
-
-
כאבים בעמוד שדרה חזי אמצעי
מיכל 18/05/2016 | 02:40שלום לך. מזה כיומיים יש לי כאבים חזקים בגב באזור החזה מאחורה. הכאבים לא נחלשים במנוחה. למעשה הם מעירים אותי מהשינה. הנשימה כואבת. שיהוק מכאיב. קשה לשכב לישון. אף פעם לא היו לי כאבים כאלה. הייתי בברכה לפני יומיים, אך לא מתחתי שום דבר (לא הייתי פעילה, לא שחיתי, רק השגחתי על הילדים). אולי זו מן דלקת. השכיבה מרגישה כאילו הלחץ על הצלעות מושך בעמוד השדרה מאחור. גם הנשימה. אין לי חום, התקררות או הסטוריה משפחתית של בעיות לב. יש לאשה שלי אוסטאופורוזיס חריף ולי יש אוסטאוארטריטעס צווארי ונפגעתי לפני עשרים שנה מצליפת שוט בתאונה. מאז יש לי בעיות בעמוד שדרה צווארי וכאבי ראש. אני לא פעילה גופנית, יש לי קצת משקל עודף, יושבת הרבה מול המחשב. מה זהי יכול להיות? האם אני צרכה לראות רופא משפחה או אורטופד? תודה. מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בעמוד שדרה חזי
מר גבעון פלד 18/05/2016 | 11:56האם בתנועה של ידיים בכל כיוון יש כאב? האם יש כאב מוגבר בתנועת ידיים בכיוון מסויים יותר מכיוונים אחרים?הוסף תגובה
-
תזוזת ידיים
מיכל 18/05/2016 | 13:27תיקון: אמא ולא אשה. במקרה של הנעת הזרועות יש כאבים בצלעות מאחור היכן שהן מתחברות לעמוד השדרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעמוד השדרה
מר גבעון פלד 18/05/2016 | 15:49הייתי ממליץ לך לבצע שני דברים במקביל. הראשון לפנות לביוקרת אורטופדית. השני במקביל לשגת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי העוסק בכאבים ממקור של שלד-שריר.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס