פורום טיפול בכאב - עמוד 73
אבנר מן
-
כאב גב תתחתון צד ימין
ליאור 26/07/2018 | 08:31שלום, אני בן 25 בריא בד"כ בעל מבנה ומשקל גוף תקין, לפני כחודשיים שלושה התחילו לי כאבים בגב התחתון בצד ימין, הכאב מתבטא בקושי לקום וכאב חד במעבר בין תנוחות, בעת ישיבה הכאב קיים אך קל בעת עמידה אין כאב, לא מתעורר בלילות מכאב. לא מזמן הכאב עבר והתחלתי להרים משקולות (משקל סביר) ויום-יומיים לאחר האימון הכאב חזר (כמובן שהפסקתי באימונים). מה לדעתך הגורם לכאב, האם מדובר בשריר, דיסק או משהו אחר. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב גב תחתון ימני
מר גבעון פלד 26/07/2018 | 10:29תאורך תואם בעיות של רקמה רכה. הטעות היא שהכאב עובר ולא מתייחסים אליו. נעילת מערכות שריר תעורר כאב משתנה, בא והולך, הבעיה היא שמתיחה של רקמות לאורך זמן ללא טיפול כבר עלולה להחמיר את הבעיה. עצתי.... גש לטיפול.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה
שולה 23/07/2018 | 05:34שלום, זה יומיים יש מן כאב עמום בחזה בלילה , כשיש את הכאב זה קצת מקפיא אבל אני זזה בכוח כדי שיעבור,הוא עובר תוך פחות מרבע שעה. יש לציין שהרגשתי כבר כאב כזה לפני כמה חודשים וזו הפעם הראשונה שאני מרגישה אותו שוב מאז. אין בכלל כאבים לאורך היום,רק בלילה, לזמן קצר. לא יודעת אם יש חשוב לציין יום חמישי הייתי בטיסה של 4 וחצי שעות. ואני אמא לילד אחד. תודה רבה לתשובתכם!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 23/07/2018 | 10:56כאבים באים והולכים קיימים לאורך החיים והם תולדה של הרבה נתנוים וגורמים. אם לא היית בבדיקות שגרתיות זה הזמן לבצע. בכל מקרה ביתר דיוק אשמח לפרטים עלייך של גיל,גובה, בעיות רקע אם יש, פעילות גופנית וכל דבר קשור כמו גם צורת, סגנון עבודתך.הוסף תגובה
-
תגובה
שולה 24/07/2018 | 12:36שלום תודה רבה על התשובה, הלילה הזה לא הרגשתי את הכאבים שציינתי הנ״ל אך הנה פרטים נוספים: אני בת 25, 1.55, שוקלת 46, יש בעיות במשפחה של לחץ דם סוכרת בעיות לב , לא עוסקת בפעילות גופנית מוצהרת אך אני תמיד בתזוזה לא יושבת כמעט במהלך היום , לא עובדת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 24/07/2018 | 14:37לאור תשובותייך כפי שציינתי אם לא ביצעת ביקורת רפואית לאחרונה, מומלץ. מעבר לכך כאבים באים והולכים גם בחזה, אם הכאב עבר ועשית בדיקות תקופתיות והכל תקין, אין דאגה.הוסף תגובה
-
תגובה
שולה 24/07/2018 | 21:48תודה רבה. בדיוק אני מרגישה את הכאבים הללו שוב עכשיו. אבצע בדיקות בהקדם, אילו בדיקות מומלץ להגיד לרופא שאני צריכה לבצע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
מר גבעון פלד 25/07/2018 | 08:33הרופא שלך אמור להכיר אותך ואת התיק הרפואי שלך ולתת לך כ מה שנחוץ.הוסף תגובה
-
-
התכווצות שרירים כואבת מאד
ערן 23/07/2018 | 23:28שלום, איני יודע אפילו מה תחום הרפואה הנכון לבעייה שלי. רופא המשפחה לא ידע לענות. אני סובל מהתכווצות פתאומית של השרירים שנמצאים בצד הגוף מתחת לצלעות אבל ממש בצד. זה קורה פתאום, בלי משהו שגורם לזה, בזמן עירות . ברגע שזה קורה אני חסר אונים, צורח לאלוהים מכאבים בלתי נסבלים , ורק מנסה למצוא תנוחה לשניה שאוכל לנשום . כל ״התקף ״ כזה המשך כ15 דקות בהן הגוף שלי מתרוקן לחלוטין מאנרגיה. אני מזיע , ותשוש מרוב הסבל והכאבים העזים. הכאב הוא קונסיסטנטי מאד גבוה, כאשר מדי לעם יש ״פולסים״ עוד יותר כואבים שגורמים לי ממש לקפוץ או להתעוות בגוף. בדיקות הדם שלי תקינות. צילום חזה תקין. אין מחסור במגנזיום או אשלגן . זה לא עקב פעילות גופנית שאיני עושה וזה קורה גם כשאני בתנועה וגם יכול לקרות כשאני בישיבה ללא תזוזה . זה קורה בשני הצדדים כאמור כל פעם בצד אחר. בממוצע זה קורה אחת ליומיים בשעה לא קבועה. אציין שאני חולה קרוהן , מטופל ביומירה ללא סטרואידים. לוקח גם נקסיום, סימבלטה, למוגין וברימטלקס. אשמח לפיתרון או הפניה לתחום הרפואה הרלוונטי . ניסיתי מסאז תוך כדי ההתקף לא עוזר . ניסיתי לחמם את המקום לא עוזר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התכווצות שרירים
מר גבעון פלד 24/07/2018 | 07:37אשמח לדעת את סגנון העבודה שלך ורמת העומס בה אתה נמצא בכל תחום בחיים (עבודה, משפחה, פיננסית ואחר) מאחר וציינת כי עברת בדיקות יש לחפש מקור אחר ולשלול גם עומס ולחץ אליהם הגוף מגיה כאל כל סכנה ממשית אחרת גם במערכת השרירית. מעבר לכך נתוני רקע עלייך של גובה, משקל, תאונות עבר אם היו. וכן שאלה נוספת, האם אתה חווה נשימות עמוקות פתאומיות שתה מגיש שאתה צריך לבצע או פיהוקים רבים במהלך היום?הוסף תגובה
-
המשך
ערן 24/07/2018 | 09:59סגנון העבודה שלי הוא משרדי לחלוטין(עורך דין). אכן נמצא הרבה בלחץ ועומס . אני בזוגיות וכלכלית אני בסדר גמור . גובה 182 משקל 123 לא היו תאונות עבר. אני לא חווה צורך בנשימות עמוקות פתאומיות או פיהוקים .. אין שום מחזוריות שאני יכול לשים עליה את היד כשזה קורה. ישיבה הליכה עמידה נהיגה יכול לקרות בכל מצב ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות שרירים
מר גבעון פלד 24/07/2018 | 14:39כמה זמן התופעה הזו נמשכת?הוסף תגובה
-
תשובה
ערן 24/07/2018 | 14:56במהלך ה5 שנים האחרונות, בתדירויות שונות, (ללא קשר לעונות השנה) . בשלושה חודשים האחרונים זה כפי שכתבתי אחת ליומיים בממוצע. לא היו שינויים דרסטיים במשקלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות שרירים
מר גבעון פלד 24/07/2018 | 15:02אכן לא חד משמעי. שילוב של העדר פעילות עם מתח עלול לייצר סמפטומים שונים של כאב וכיווצי שרירים שעלולים להתגבר לארוך השנים. כפי שאמרתי זה אינו חד משמעי אך לדעתי לאור היותך מטופל,ובמעקב הייתי מתחיל תהליך של שילוב של פעילות גופנית מתונה, כלל גופנית, כהליכות או שחייה בשילוב עם טיפול שריר מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
-
כאב חזק בצד ימין של הבטן בשל שיעול הנמשך כחודש
אפרת 22/07/2018 | 21:17האם אפשר לעשות משהו במצב של כאב בצד ימין של הבטן בדחיפות עקב שיעולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בטן בעת שיעול
מר גבעון פלד 22/07/2018 | 21:27אבקש יותר פרטים. גם עלייך, גם על מה שעבר עלייך לאחרונה ואת תחושת הכאב עצמה. קשה מאוד לתת כיוון ללא פרטים מפורטים.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצד ימין למטה רק בלחיצה
סימבה 02/06/2016 | 18:21סבלתי מאפנדציט ולא עשיתי ניתוח - טיפול אנטיביוטיקה בלבד. כיום יש לי כאבים רק אם אני לוחץ בבטן צד ימין למטה. אשמח לדעתך? הסבירו לי פעם שזה שאריות של דלקת אך בפועל עבר למעלה מחצי שנה וזה ממשיך מתגבר ונחלש מידיי פעם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחלק ימני תחתון של הבטן
מר גבעון פלד 02/06/2016 | 22:22שים לב: האם הכאב בלחיצה או האם אתה לוחץ, עוזב מהר ואז בא הכאב?הוסף תגובה
-
היי הכאב הכאב בלחיצה עצמה לא כשאני עוזב
סימבה 04/06/2016 | 21:47הכאב הוא בלחיצה עצמה לא כשאני עוזב .. לפעמים כשאני לוחץ יש גם רעשים כאילו יוצא אויר כזה כמו קרקורים בבטן.. קרקורים זה בדרך כלל לא נשלט אבל לפעמים שאני לוחץ אני שומע יציאת אויר כמו קרקורים זה פחות כאב, אבל כן יש שם נקודה בלחיצות שאני נוגע בה זה כואב יותר. אולטרא סאונד וגם קולנסוקופיה שעשיתי לא רואים כלום..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחלק ימני תחתון של הבטן
מר גבעון פלד 05/06/2016 | 13:59יכול להיות שהבעיה היא שריר הנקרא מותן כסל. רצוי לגשת למטפל מתחום הטריגר פוינט טראפי לאיבחון וטיפול.הוסף תגובה
-
תודה
סימבה 05/06/2016 | 14:25תודההוסף תגובה
-
-
כאבים חדים בצד שמאל רק בנשימות עמוקות.
אברהם ש. 22/07/2018 | 12:08בכל מצב, לא מפריע לשינה ולא מעיר משינה. מבצע בדיקות כל 6 חודשים- הכל בסדר לעת עתה, בן 71, לוקח קבוע טריסט ונורמנטין ללחץ דם-(מבוקר) גם נגד כולסטרול, ניתוח שרוול לפני 5 שנים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים חדים בחזה שמאלי בנשימה עמוקה
מר גבעון פלד 22/07/2018 | 12:33האם יש החמרה של הכאב בפעילות קלה כגן עליית מדרגותאו הליכה?הוסף תגובה
-
המשך
אברהם ש. 22/07/2018 | 12:53אין כל שוני בהליכה או במאמץ ( מדרגות). זה קורה אך ורק כשאני לוקח נשימה עמוקה. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאביח זה בנשימה
מר גבעון פלד 22/07/2018 | 14:59מאחר ואתה מבצע בדיקות תקופתיות ומציין כי אין ממצאים חריגים ואין החמרה בעת מאמץ סביר להביח כי מדובר בכאבים ממקור של רקמה רכה, רקמת חיבור ושריר, שעלולות לייצר כאבים שונים וגם את אלו שאתה מתאר. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול ואיבחון בגישה שנקראת שיקום אורטופדי ומבוצעת על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
-
כאבים בעקבות טיפול בגלי רדיו
ורד 20/07/2018 | 09:50עברתי טיפול ביום שלישי ומבררת האם יכולה לשים מדבקה לשיכוך כאב על המקום? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים, גלי רדיו
מר גבעון פלד 21/07/2018 | 20:48לא ברורה לי השאלה אשמח להבהרההוסף תגובה
-
מדבקה
ורד 21/07/2018 | 22:03שלום לך. כוונתי היא האם המקום שבו בוצע הטיפול רגיש לחומרים אחרים אחרי הטיפול? משחות, מדבקות וכדומה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 22/07/2018 | 12:35שלושה או ארבעה ימים לאחר הטיפול לא אמורה להיות בעיה בלהניח מדבקה לשיכוך הכאב אך הייתי פונה לרופא המטפל על מנת לוודא מאחר ואינני יודע מה עוצמת הטיפול, למה הוא נועד אצלך ועוד...הוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה
נועה 20/07/2018 | 23:11יש לי כאב בבית חזה מצד שמאל וזה מתגבר שאני שוכבת עומדת ועושה כל פעןלה גופנית אפילו לעלות כמה מדרגות זה כואב לי מאוד לפעמים יש לי קוצר נשימה אני בת 18 גובה 160 משקל 43 קג וגם יש לי חולשה קיצונית לפעמים לא יכולה לעמוד זה מיומייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי חזה
מר גבעון פלד 21/07/2018 | 20:47גשי בהקדם לבירור פיזי רפואי.הוסף תגובה
-
המשך
נועה 21/07/2018 | 23:30חייבת לעשות בדיקות?? אני גם מזיעה יותר מדי בעת שכואב ליהוסף תגובה
-
המשך
נועה 21/07/2018 | 23:31חייבת לעשות בדיקות?? וגם אני מזיעה יותר מנורמלי שמרגישה את הכאב הזה זה מסוכן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי חזה
מר גבעון פלד 22/07/2018 | 12:32משאלותייך אני מבין את החשש והפחד אך כאבים כגון אלו שתיארת המתגברים בפעילות קלה מחייבים בירור מהותי אצל רופא. זה לא אומר שזה קיצוני, יכול להיות שלא אך דורש שלילה של בעיות רפואיות מסוימות. אנא גשי לביקורת.הוסף תגובה
-
-
בירור בנוגע לטיפול מתאים
Aor 19/07/2018 | 12:50שלום רב, אני בחור כבן 35. לפני כ-10 שנים בעקבות הרבה משברים שעברתי בתקופה ההיא, בדידות, בלבולים מבחינת בחירת קריירה וכו' התחיל לי בעיה שאגדיר אותה כ"הרגשה עכורה בראש". אני בכוונה לא משתמש במונח "דיכאון" כי זה לאו דווקא דיכאון..אלא יותר כמו הרגשה של יובש כזה בראש, כאב של חוסר אנרגיה כזה..תקיעות (אין לי דרך יותר ברורה להגדיר את הבעיה) אם כי גם היו הרבה מצבים של דיכאון. באותה תקופה גם עליתי משמעותית במשקל. הבעיות האלה עדיין ממשיכות. אני בחור שמתפקד רגיל ביום יום, אבל באופן כללי יש הרבה תיסכולים, חוסר מוטיבציה ודכאונות (כיום קלים) אני מכיר את האופציה של ללכת לפסיכיאטר שידחוף תרופות מיותרות ועל הדרך עלול להרוס את הרקורד הרפואי שלי. אבל האם יש דרך לבצע בדיקה רפואית רצינית ואחראית לגבי הבעיה שלי? לאיזה תחום רפואה עלי לפנות בנושא? אני מבוטח בכללית. אני מאוד חושש מהחובבנות של פסיכיאטרים או רופאי משפחה לדחוף תרופות רק על פי דיאגנוזה של דברים שהפציאנט אומר לו. מחפש באמת מומחה שיעשה בדיקה רפואית רצינית ואחראית כדי למצוא את המקור של הבעיה ולטפל בה. בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בירור
מר גבעון פלד 21/07/2018 | 20:53אתה מתאר בצורה מאוד ברורה את הבעיה אך מנסה להתעלם ממנה. כן אתה יכול לפנות למקומות אחרים מלבד טיפול פסיכולוגי אך לא ברור אם אחרי תקופה כל כך ארוכה, 10 שנים, הכיוון יהיה להתחיל מתחום אחר. ממליץ לך לגשת לקופת החולים, יש לך אפשרות לקבל מפגשים עם עובדת סוציאלית קלינית שאולי תוכל לתת לך כיוון מקצועי ונכון.הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה בצד שמאל בעת נשימה
אילה 18/07/2018 | 14:49שאלתי אתמול על הכאבים בחזה שמאל בעת נשימה הלכתי לרופא אמרו שזה תופעת לוואי של אנטיביוטיקה.נשמע לי מוזר כי זה כאב נוראי שלא ישנתי בלילה אני בת 23 1.60 שוקלת 50הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 18/07/2018 | 16:14כמה זמן התופעה קיימת?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס