דלג לתוכן

טיפול מיני (Sex Therapy)

Sex Therapy

מתאים לטיפול ב:

  • הפרעות בתפקוד המיני
  • שפיכה מוקדמת
  • כאב בקיום יחסים
המומחים של Infomed מסבירים:

מאז ומתמיד היו קיימים קשיים בתחום המיני, אך הפנייה לטיפול המיני בעבר נעשתה בחשאי והייתה מלווה ברגשות של בושה. החופש המיני המאפיין את התקופה הנוכחית נותן לגיטימציה לפנות לטיפול מיני לעזרה ולהודות בנחיצותו ובחשיבותו של סוג טיפול זה. רוב ההפרעות המיניות הן פסיכוגניות (כלומר, בעלות מקור נפשי) ועל-ידי טיפול מתאים ניתן להביא לשיפור משמעותי בהן.

מהו טיפול מיני?

טיפול מיני מתרחש במתכונת אישית או זוגית ומטרתו להביא לשיפור בתפקוד המיני. כאשר ישנו בן-זוג קבוע, הטיפול מערב את שני בני הזוג ולא רק את הצד סובל מהקושי, וזאת מתוך ההנחה שהבעיה נוצרת על רקע האינטראקציה בין בני הזוג. במקרה כזה, טיפול מיני מהווה סוג של טיפול זוגי ממוקד. קיימים מספר גורמים אשר עלולים לתרום ליצירת הפרעות מיניות, כגון חוסר ידע לגבי מין, חינוך מיני לקוי, קבלת מסר כפול כלפי מין וגישה פוריטנית ומדכאת מיניות היוצרת בפרט רגשות של פחד, אשמה, גועל ובושה כלפי מין. מטרות הטיפול המיני להפחית חרדה באופן כללי ובפרט חרדת ביצוע, לשנות דפוסי התנהגות מינית, ליצור התניה לתגובה נכונה לדחפים המיניים הטבעיים ולאפשר חיי מין חופשיים ומהנים.

למי מתאים טיפול מיני?

טיפול מיני מתאים לאדם אשר קשיים קשייו כוללים חוסר יכולת לספק את צרכיו או את צרכיו של בן-זוגו, חוסר תשוקה מינית או חוסר הנאה מינית. אמנם, גברים ונשים כאחד עלולים לסבול מבעיות בתפקוד המיני, אך אופי הבעיות משתנה בהתאם למין.

• נשים: התלונות העיקריות של נשים הן העדר אורגזמה או קושי רב בהגעה לאורגזמה, כאבים בעת קיום יחסי המין (למשל עקב וגיניסמוס או וסטבוליטיס) ורגשות שלילים כלפי מין (כגון הרגשת גועל, חרדה ופחד). לאורך תקופה ארוכה קשיים אלו עלולים לגרום לירידה בתשוקה המינית או לאובדן התשוקה המינית בכלל.

• גברים: תלונתם המרכזית של גברים היא על אימפוטנציה, אשר מתבטאת בחוסר זקפה, הפסקת הזקפה מיד עם החדירה או זמן קצר לאחריה ובשפיכה מוקדמת או מאוחרת מדי של זרע. בנוסף, ישנם גברים המדווחים על רגשות שלילים כלפי אבר המין הנשי או כלפי יחסי המין. גם אצל גברים כאשר קשיים אלו מתמשכים הם עלולים לגרום להפחתת או לאובדן התשוקה המינית.

כלל הקשיים שהוזכרו, הן ביחס לגברים והן ביחס לנשים, עשויים לעיתים להיות מוגבלים לפרטנרים מסוימים או למקומות או מצבים מסוימים. ההפרעות עשויות להופיע באופן חלקי, מלא, לסירוגין או לאורך זמן ממושך. ההפרעה בתפקוד המיני יכולה להיות ראשונית – כאשר יחסי המין מעולם לא היו מספקים, או משנית – כאשר היא מתפתחת לאחר תקופה של יחסי מין מספקים.

טיפול מיני - סוגי טיפול

טיפול מיני המתבצע בשילוב טיפול פסיכולוגי התנהגותי או טיפול פסיכודינמי עשוי להביא לשיפור משמעותי בתפקוד.

• טיפול מיני התנהגותי: בגישה זו המטפל מציג לבני הזוג עמדה ליברלית וסובלנית כלפי מין. בשלב הראשון בני הזוג מתבקשים שלא לקיים יחסין מין, זאת על-מנת להפחית חרדה. בהמשך, המטפל מלמד את בני הזוג לספק ולקבל גירויים מיניים באופן הדרגתי. בני הזוג מדווחים למטפל על התקדמותם, כאשר ההצלחה וההתקדמות החיובית מקנים לבני הזוג את הביטחון וההנאה מיחסי המין. כמו כן, חשוב למנוע מבן הזוג המתפקד, אשר שיתוף הפעולה שלו חיוני להצלחת הטיפול, מלהגיע לרמות תסכול גבוהות. עבור חלק מההפרעות המיניות שיטת הטיפול ההתנהגותית ביופידבק מאפשרת שיפור משמעותי. נשים הסובלות מוגיניסמוס, למשל, לומדות באמצעותה להרפות את שרירי פתח הנרתיק.

• טיפול מיני פסיכודינמי: גישה זו מתרכזת בהיבטים פסיכודינמיים של ההפרעה. כאן הדגש הוא על מקורן של ההפרעות, כלומר, גורמים בעבר של המטופל ומערכות היחסים המשפחתיות והזוגיות. נציין כי מחקרים מראים שטיפול מיני המבוסס על טיפול דינאמי בלבד, ללא שימוש בטכניקות התנהגותיות, מוביל לתוצאות טובות ומהירות פחות.

רופאים בתחום

יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' מרואן עודה מנהל יחידת האולטרסאונד במיילדות וגיניקולוגיה באגף לבריאות האישה – מרכז רפואי לגליל – נהריה
קראו עליי עוד
רפואה סינית
ד"ר רענן הרץ M.D
5.0
( 22 חוות דעת )
"ד״ר רענן הוא מקצועי, רגיש ומטפל ברמה גבוהה מאוד! בשילוב בין רפואה קונבציונלית לרפואה סינית מתאים את הטיפול האולטימטיבי, ממליצה בחום"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא טיפול מיני

האם בריא לאונן? הנה כמה עובדות נעימות
האם בריא לאונן? הנה כמה עובדות נעימות
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 24/11/2021

בואו נדבר על זה רגע: למרות שפעמים רבות לא מדובר בנושא שעולה לשיח החברתי, אוננות היא פעולה נפוצה ונורמטיבית לחלוטין.... לכתבה המלאה

התופעה הנפוצה שגורמת לירידה בתפקוד המיני אצל גברים
התופעה הנפוצה שגורמת לירידה בתפקוד המיני אצל גברים
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 17/05/2018

בין 20% ל-40% מהגברים מעל גיל 45 סובלים מהיפוגונדיזם, מצב בו הגוף אינו מייצר מספיק טסטוסטרון. התוצאה: ירידה בחשק המ... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו