דלג לתוכן

קדחת דנגי

Dengue fever
המומחים של Infomed מסבירים:
[1]
קדחת דנגי היא מחלה נגיפית המועברת בעקיצת יתוש. מאגר המחלה (הנגיפים) הוא באדם ועקיצת היתוש מעבירה זאת מאדם לאדם, לכן המחלה שכיחה יותר באזורים עירוניים וצפופי אוכלוסייה.

הנגיף שייך למשפחת ה-Flaviviruses, בדומה לקדחת מערב הנילוס, לדלקת מוח יפנית, לקדחת צהובה. לנגיף הדנגי יש ארבעה זנים הממוספרים מ-1 עד 4 אשר מקורם הגיאוגרפי היה שונה, אך עם ריבוי הנסיעות בעולם התפזרו כל זני הדנגי באזורים האנדמים בעולם.

המחלה שכיחה מאוד בדרום מזרח אסיה, ביבשת אמריקה היא קיימת בדרום אמריקה ובמרכזה, בקריביים, ולאחרונה מתפשטת אף לדרומה של ארצות הברית. המחלה קיימת גם באפריקה אך פחות שכיחה שם.

בישראל המחלה התקיימה בטבריה בשנות ה-20 של המאה ה-20, אך נעלמה לחלוטין. בשנים האחרונות יש עלייה ניכרת במספר חולי הדנגי המאובחנים בארץ, אך כל המקרים הודבקו בחו"ל. רובם של מקרי הדנגי בישראלים מקורם במזרח הרחוק, והם ישנם בעיקר בישראלים ששהו בתאילנד, במיוחד באיים בדרום תאילנד. הודו היא מקום ההידבקות השני בדנגי בקרב מטיילים ישראלים. מאחר שהמחלה מועברת על ידי עקיצת יתוש, היא נפוצה יותר לאחר עונת גשמי המונסון בקיץ.

זיהום קודם במחלה נותן הגנה חיסונית רק נגד הזן שכבר התרחש זיהום בו, אך לא נגד הזנים האחרים. יתרה מזאת, התיאוריה המקובלת היא שזיהום חוזר בזן אחר יכול להחמיר ההשפעות הקשות של המחלה.

יתוש עם קדחת דנגי עוקץ אדם
צילום: shutterstock | frank60


כמה עובדות על קדחת דנגי[2]:
 
  • כ-50% מאוכלוסיית העולם נמצאת בסיכון לחלות בקדחת דנגי.
  • מדי שנה מתרחשים 100-400 מיליון זיהומים בעולם.
  • המספר הגדול ביותר של מקרי קדחת דנגי שדווח היה בשנת 2023 ביותר מ-80 מדינות ועם למעלה מ-7300 מקרי מוות מדווחים.
  • זיהומים רבים של קדחת דנגי הם א-סימפטומטיים או שמחוללים מחלה קלה בלבד.
  • מדי פעם המחלה יכולה להופיע בצורה חמורה ואף לגרום למוות.
  • אין טיפול ייעודי לקדחת דנגי.
  • גילוי מוקדם של המחלה וטיפול מתאים מורידים במידה ניכרת את שיעורי התמותה של המחלה.
  • קדחת דנגי תסמינים

    [3]
    במקרים רבים לא יופיעו תסמינים, אך כשהם אכן מתרחשים הם עלולים בטעות להיות מאובחנים כמחלות אחרת כגון שפעת, ובדרך כלל הם מתחילים בתוך 4-10 ימים מעקיצת יתוש נגוע. הנה כמה מן התסמינים הנפוצים:
     

    לרוב, בתוך שבוע התסמינים עוברים, אך במקרים אחרים הם עלולים להחמיר ולהיות מסכני חיים. מחלת דנגי קשה פוגמת בכלי הדם ומספר הטסיות בזרם הדם יורד. מצב זה יכול להוביל להלם, לדימום פנימי, לאי ספיקה של איברים ואף למוות.

    במקרה של קדחת דנגי קשה התסמינים מתפתחים מהר. והם בדרך כלל מתחילים להופיע 1-2 ימים לאחר שהחום יורד. התסמינים של מחלת דגני קשה כוללים בין היתר:
     

    אם אחד או יותר מהתסמינים הללו מופיעים לאחר ביקור במדינה טרופית, יש לגשת לרופא/ה.

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
ילדים
פרופ' דניאל לנדאו
5.0
( 46 חוות דעת )
"ד"ר לנדאו רופא נהדר!! שמחנו מאד שניגשנו אליו, מאד נעים, מקצועי וחיובי. קבלנו מענה מלא, ויצאנו בתחושה שהבן שלנו בידיים טובות."
קראו עליי עודלקביעת תור
כירורגיה פלסטית
ד"ר בתיה יפה
3.7
( 3 חוות דעת )
"רופאה מקצועית, יחס נהדר והשירות במרפאה מאוד נעים ומסביר. תודה רבה."
קראו עליי עוד

מאמרים בנושא קדחת דנגי

יתוש 'הנמר האסיאתי' חוזר
יתוש 'הנמר האסיאתי' חוזר
רועי שני, מערכת אינפומד מאת: רועי שני, מערכת אינפומד 17/04/2013

משנת 2002, יתוש מסוג 'אדס מפוספס', המוכר בכינויו 'הנמר האסיאתי', פוקד את ישראל בחודשי הקיץ. היתוש, בעל גוף שחור עם ... לכתבה המלאה

כיצד מתכוננים לטיול?
כיצד מתכוננים לטיול?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/06/2012

בין אם מדובר בנסיעת עסקים, נופש או מסע תרמילים – לכל טיול בחו"ל יש להתכונן בהתאם, ובעיקר מבחינה בריאותית. מחלה או ה... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו