מירטאזאפין (מירו, רמרון) הוא תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי. מירטאזאפין (מירו, רמרון) חוסם  את הספיגה החוזרת של סרוטונין  ונור אפינפרין (SNRI) במוח, שני מתווכים עצביים הקשורים למצב הרוח. כמו כן, נשמרת הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין, אשר אינם נחסמים. 
למירטאזאפין (מירו, רמרון) יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בקרב הסובלים מדיכאון המשולב עם הפרעת חרדה. בנוסף, מירטאזאפין (מירו, רמרון) משפרת את דפוסי השינה בקרב אנשים הסובלים מדיכאון. תחילת פעולה: 1-2 שבועות. אינה מיועדת לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
במקרים הבאים אין להשתמש במירטאזאפין (מירו, רמרון):
רגישות או אלרגיה לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
הנקה.
נטילה בו זמנית או ב- 14 הימים האחרונים של תרופות מסוג מעכבי MAOIs כגון מוקלובמיד, טראנילציפרומין , סלג'ילין.
אין ליטול במהלך 14 ימים לאחר הפסקת נטילת מירטאזאפין (מירו, רמרון) תרופות מסוג מעכבי MAOIs.
חשוב לשים לב:
מומלץ לעקוב אחר שינויים כגון: התכווצויות, התפתחות צהבת, מחלת כליות, לב, או לחץ דם נמוך. הגברת הדיכאון, מחשבות אבדניות, תוקפנות ועוינות. במידה וחלו שינויים כאלה יש לפנות מידית לרופא. יש להקפיד הקפדה יתרה על המלצה זו במטופלים צעירים בגילאי 18-25 שנים.
עם תחילת הטיפול בתרופה ,על המטופלים בכל הגילאים וקרוביהם ,לעקוב אחר שינויים התנהגותיים כגון: החמרת הדיכאון, מחשבות אבדניות, תוקפנות וכדומה.
צילום: Shutterstock
אופן נטילת התרופה
טבליות, לנטילה עם או בלי אוכל.
אין ללעוס! במידת הצורך ניתן לחצות או לרסק טבליות מירטאזאפין (מירו, רמרון) לשימוש מיידי.
תדירות וזמן נטילה
פעם ביום, לפני השינה.
טווח המינון
15-45 מ"ג ביום.
תחילת ההשפעה
תוך שעתיים. ייתכן ויחלפו 2-4 שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה.
משך ההשפעה
24-48 שעות.
תזונה
אין הגבלה.
אחסון
לשמור במקום קריר, הרחק מהישג ידם של ילדים.
מנה שנשכחה
יש לקחת מייד כשנזכרים. אם קרב הזמן לנטילת המנה הבאה, דלג על המנה שנשכחה, וקח את המנה הבאה כרגיל. אין לקחת מנה כפולה של מירטאזאפין (מירו, רמרון).
הפסקת התרופה
אין להפסיק טיפול במירטאזאפין (מירו, רמרון) בלי להיוועץ ברופא, עקב חשש לחזרת התסמינים והופעת סימפטומים נוספים הקשורים להפסקת הטיפול. 
ייתכנו תופעות לוואי בגין הפסקה פתאומית בשימוש במירטאזאפין (מירו, רמרון), כגון: סחרחורות, חלומות חריגים, הפרעות בתחושה כגון נמלול, תחושת שוק חשמלי חרדה, עייפות, בלבול, כאבי ראש, צמרמורות, בחילות, הקאות, הזעה ועוד. אין להפסיק את הטיפול בפתאומיות, על מנת להימנע מהסימפטומים הנ"ל. 
אם הוחלט על הפסקת הטיפול, מומלצת הורדת מינון הדרגתית.
מינון עודף
מנה עודפת מקרית אינה צריכה להדאיג. אך אם מבחינים בתסמינים מיוחדים או אם נלקחה מנה עודפת גדולה של מירטאזאפין (מירו, רמרון), יש לפנות מיד לטיפול רפואי: נמנום, חוסר התמצאות, עליה בקצב הלב, שינויים בקצב הלב ו/או התעלפות.
הריון
אין להשתמש בהריון מבלי להיוועץ ברופא.
הנקה
אין להניק בזמן טיפול בתרופה זו
תינוקות וילדים
התרופה אינה מיועדת לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
קשישים
עלולים להיות רגישים יותר לתופעות הלוואי
נהיגה
מומלץ להימנע מנהיגה.
אלכוהול
אין לשתות אלכוהול בזמן הטיפול
ניתוח והרדמה כללית
יש לדווח למנתח או למרדים על נטילת תרופה זו.
תופעות לוואי
תופעות הלוואי הנפוצות של מירטאזאפין (מירו, רמרון) הינן: יובש בפה, עצירות, נמנום בעיקר בשבועות הראשונים של הטיפול, סחרחורת, עלייה בתיאבון ועלייה במשקל, כאב ראש, עייפות, בחילה, אי יציבות או רעד, כאב במפרקים או בשרירים, נפיחות, בדרך כלל בקרסוליים או בכפות הרגליים.
דווחו מקרים של תגובות עור חמורות (דלקת חריפה, קילופי עור, שלפוחיות) כולל סימפטום סטיבנס ג'ונסון, דרמטיטיס, אדמומיות.
שימוש בתכשירים אנטי דיכאוניים, לרבות מירטאזאפין (מירו, רמרון), יכול לגרום לאקאטיזיה, המאופיינת באי נוחות וצורך לזוז, לעיתים מלווה בחוסר יכולת לשבת או לעמוד זקוף. לרוב מתרחשת בשבועיים הראשונים של הטיפול. בחולים המפתחים תופעות הנ"ל, העלאת המנה עלולה להזיק.
יש להפסיק את הטיפול במירטאזאפין (מירו, רמרון) ולהגיע לרופא מייד במקרים הבאים:
במקרים של חום גבוה בלתי מוסבר ,התכווצויות,  כאב גרון, פצעים בפה, מחלות עיניים, עליית לחץ תוך עיני,או סימנים אחרים של דלקת או זיהום כחודש לאחר תחילת הטיפול.
צהבת.
תגובה אלרגית חריפה.
סינדרום סרוטונין, היכול להתבטא בשינויים בסימפטומים רגשיים כגון: עצבנות יתר, הזיות, תרדמת, בלבול, חרדה, בעיות שינה, ושינויים בלחץ הדם, הזעה, קצב לב מהיר, היפרתרמיה, רעידות. יתכנו גם חוסר קואורדינציה, נוקשות, רפלקסים מוגברים, עוויתות שרירים, כאבי מפרקים, כאבי גב או בעיות במערכת העיכול, לרבות בחילה, הקאה, שלשול.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא או רוקח בדבר כל תרופה שבשימוש, גם תרופה ללא מרשם וכן תוספי תזונה.
שילוב של מירטאזאפין (מירו, רמרון) עם תרופות הבאות עלול לגרום לתגובות בלתי רצויות, סיכונים או לפגוע ביעילות הטיפול:
תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית כגון: תרופות לחרדה או לנדודי שינה מקבוצת הבנזודיאזפינים, תרופות לאפילפסיה כגון קארבאמאזפין, תרופות לסכיזופרניה ואגוניסטים אחרים לדופמין, ליתיום, טרמדול לכאבים, מתילן בלו,היפריקום, רוב נוגדי דיכאון מקבוצת הטריציקליים, מורפין ונגזרותיו לטיפול בכאבים חמורים.
תרופות המשפיעות על קצב הלב.
מעכבי MAO לטיפול בדיכאון - אין להשתמש בו-זמנית עם מירו, אלא לאחר 14 יום מסיום הטיפול עם מעכבי MAO.
תרופות לטיפול בזיהומים כגון אנטיביוטיקות או תרופות נגד פטריות, או לטיפול ב-HIV/איידס. 
תרופות לבעיות עיכול או כיב קיבה, ריפאמפיצין (לשחפת).
תרופות למניעת קרישת דם כגון וארפארין.
תכשירים המכילים טריפטנים כגון תרופות למיגרנה. 
טריפטופן - חומצה אמינית המופיעה במזונות.
השפעת שימוש ממושך
לא ידועה בשלב זה.
השפעות
השפעה / תופעה
תדירות
דווח לרופא
הפסק תרופה
לחדר מיון
ישנוניות
עצירות
יובש בפה
הגברת התיאבון
עלייה במשקל
בלבול
קושי בהשתנה
שינויים בהתנהגות
התנפחות הרגליים
הקאה
תסמינים דמויי שפעת (חום, שיעול, צמרמורת, כאבים)
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
החיסון נגד נגיף הפפילומה אכן נבדק רק בנשים עד גיל 26 שנה, ולכן לא ידועה מידת יעילותו בגיל מבוגר יותר. קרוב לוודאי שהוא יעיל נגד זנים שלא נדבקת בהם, וקרוב לוודאי שהוא לא מזיק בגיל זה, והשאלה נוגעת בעיקר לגבי כדאיותו. אמנם חברת מרק פרסמה כי על פי נתונים חדשים שהוצגו בוועידה הבינלאומית לווירוס הפפילומה (IPC) בבייג'ין, החיסון שלהם יעיל גם בנשים בגילאים 24 עד 45, אולם החיסון טרם נרשם לנשים בגילאים אלו. לשאלתך השנייה - אין תשובה מוחלטת. הנגיף עצמו יכול להמשיך לשהות ולהיות מדבק, אך בדרך כלל, אם מערכת החיסון שלך תקינה, הגוף "מנקה" את הנגיף תוך שנה-שנתיים. עם זאת, הקונדילומות אכן חוזרות בכ-10%-20% מהמקרים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני פתח בחלון חדש
התופעה נקראת Erb's palsy ומשמעותה פגיעה מולדת במקלעת העצבים שבאזור בית השחי והכתף, שגורמת לחוסר יכולת להניע את הזרוע. מצב זה קורה בכ 1-2 מקרים מ 1000 לידות. הסיבה לתופעה אינה תורשתית, אלא היא בדרך כלל טראומה לכתפיים שקורית במעבר בתעלת הלידה בלידה קשה, כאשר התינוק נמשך החוצה ע"י המיילד/ת. ברוב המקרים הפגיעה המוטורית והסנסורית ליד חולפת מאליה עם הזמן, לרוב עד גיל שנתיים, ללא ניתוח. לקריאה נוספת: http://orthoinfo.aaos.org/fact/thr_report.cfm?Thread_ID=314&topcategory=Shoulder פתח בחלון חדש
לצערי, התקשיתי להבין את הבעיה שלך. האם אתה עדיין נוטל סרוקסאט? אלפרוקס איננו תחליף לסרוקסאט. זוהי תרופת הרגעה מקבוצת הבנזודיאזפינים, ולא מומלץ להשתמש בה ברציפות במשך זמן רב, בייחוד לא בגיל מבוגר כמו שלך. אני מבינה שיש לך בעיה מתמשכת עם פגיעה באיכות החיים, אך כנראה שללא פגיעה בתפקוד, אם אתה ממשיך ללכת לחדר הכושר (ואני ממליצה להמשיך ללכת ולא לוותר). לפי תיאורך, נראה לי שמדובר בהפרעת חרדה. לצורך אבחנה מדוייקת יותר, ולצורך המלצות על טיפול והערכה לגבי העתיד (אם תצטרך כדורים או לא) יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית פנים מול פנים. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית פתח בחלון חדש
אני לא חושבת שהם התכוונו שתבצעי את בדיקת מי השפיר בשבוע ה-11. בשלב כה מוקדם ניתן לעשות בדיקת סיסי שליה. בדיקה זו כרוכה בסיכון גבוה יותר להפלה, ועל כן אני ממליצה לך להמתין לבדיקת מי שפיר שתבוצע משבוע 17. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד פתח בחלון חדש
התסמינים שאותם את מתארת יכולים להתאים הן לדלקת בדרכי השתן והן לדלקת באיבר המין, שהכי שכיח שהיא על רקע פטרייה בנרתיק. לגבי הטיפול בפטרייה, לא קיבלת את הטיפול המלא, שכולל גם קפסולה חד-פעמית של פלוקונזול. לא ציינת אם היו הפרשות כלשהן, אשר יכולות לחזק את האבחנה של פטרייה. לגבי דלקת בדרכי השתן, לא ציינת אם את סובלת מתחושת דחיפות במתן שתן. אמליץ לך להמתין לתשובת התרבית. אם היא חיובית, יש לטפל בה באנטיביוטיקה לפי רגישות החיידק. אם תרבית השתן תהיה עקרה, ללא צמיחה, והתסמינים ימשכו, חזרי לגינקולוג מטפל על מנת להיבדק יותר ביסודיות ולקבל טיפול מלא. לגבי יחסי מין, כל עוד את סובלת מתסמינים של גרד, צריבה, ריח רע או הפרשות, מומלץ להימנע מיחסי מין. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד פתח בחלון חדש
נשירת שיער היא תופעת לוואי נדירה אך אפשרית של התרופה Flutine (או בשמה הגנרי Fluoxetine). במחקרים היא דווחה בפחות מ- 1% מנוטלי התרופה. מאחר וקיימים גורמים אפשריים רבים אחרים לנשירת שיער, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. אם נשללו כל הסיבות האחרות - תוכלי לנסות להחליף את הפלוטין לתרופה אחרת מקבוצת ה- SSRI's (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל). פתח בחלון חדש
טיפול ביוד רדיואקטיבי הוא הטיפול הנפוץ יותר לפעילות יתר של בלוטת התריס בארה"ב. היוד הרדיואקטיבי ניתן בקפסולה או בתמיסה, והוא גורם להרס של רקמת התירואיד תוך 6 עד 18 שבועות. הטיפול בטוח וגורם לתופעות לוואי מעטות בלבד, ביניהן דלקת של בלוטת התריס המופיעה בפחות מ- 1% מן המקרים, וגורם לכאב באיזור הבלוטה במשך 2-3 שבועות. לאחר הטיפול ביוד יש להימנע במשך שבוע ממגע קרוב עם בני הבית, משימוש בחפצים ובכלי אוכל משותפים. יש להימנע ממגע מיני וממגע קרוב עם ילדים ונשים בהריון. הריון הוא הוראת נגד לטיפול ביוד רדיואקטיבי. הסיבה לכך היא כי בלוטת התירואיד בעובר קיימת כבר בשבועות 10-12, והטיפול יגרום לרקמה זו לנזק בלתי הפיך. אם מתכננים הריון, יש להמתין 4-6 חודשים לאחר הטיפול. מומים מולדים אינם שכיחים יותר לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי. פתח בחלון חדש
אין התוויית נגד לגבי נטילת התרופה על ידי בן זוגה של האישה הרוצה להיכנס להריון. אין מחקרים המוכיחים פגיעה של התרופה בזרע של הבעל או בכושר הבעל להזריע את הביצית של בת זוגו. תוכלי לקרוא עוד על התרופה רדוקטיל באינדקס הבדיקות של אינפומד ועל ידי שימוש במנגנון החיפוש באתר. ד"ר גיל טאובר - אינפומד פתח בחלון חדש
הי אני בתיכון ,סובל מלקויות למידה הבאות לידי ביטוי קשיים בתפיסה החזותית ובתפיסה השמיעתית. קשיים התכלול הבין-חושי, בעיקר בערוצים החזותי והשמיעתי. קשיים בהתמצאות במרחב והתמצאות בזמן. קשיים בזיכרון, לטווח קצר ולטווח ארוך, ובזיכרון עבודה. קשיים שונים בחשיבה, הכוללים העדר אסטרטגיות למידה יעילות, קשיים בארגון זמן, ארגון קשב, נוקשות בחשיבה איזה טיפול עלול להתאים לי וכמה פגישות צריך? והאם ניתן לפתור ב80 אחוז לקות זו?
שלום רב הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק נמצא כיעיל בטיפול בלקויות למידה מסוגים שונים. השפעות הטיפול נוטות להתמיד למשך שנים רבות. בדרך כלל הטיפול בלקויות למידה מצריך טיפול בסוגים שונים של נוירופידבק בו זמנית. בהצלחה
הוסף תגובה
קשב וריכוז ועצבני
סמי30/11/2020 | 07:47
שלום, יש לי בן נשואי גיל 25 והא עצבני ולא רגוע בכלל! וכמובן בעיית קשב וריכוז. על כל דבר הוא מתעצבן בלי סיבה שובר והורס דברים... ואנחנו מאוד דואגים לו וגם הוא מתחנן שנעזור לו אבל אנחנו והוא לא יודעים מה לעשות ולמי לפנות ואיזה טיפול מתאים ברפואה. בבקשה תעזרו לי בייעוץ רפואי או תרופתי תודה!
שלום רב לא ניתן לעזור באופן זה. יש עשרות בעיות שיכולות להתאים לתיאור: לדוגמא, האם יש לו פוסט טראומה? כפייתיות? הפרעת קשב? דיכאון? ועוד ועוד אפשרויות. חובה לבדוק את האדם בכדי להגיע לאבחנה ורק לאחר מכן להתחיל לחפש מענה מתאים בהצלחה
הוסף תגובה
add לא מטופל בריטלין
ויוי26/03/2018 | 13:33
שלום ד"ר הבן שלי מאובחן עם הפרעת קשב מוסחות חולמנות וכו...ניסינו תקופה עם ריכוזית טבעי, לא ברור אם משפיעה המלצו לנו על נוירו פידבק -קבענו תור במכון אלפא בריין סנטר מאו מאוד יקר.למה העלויות יקרות כלכ כך האם אצלכם יותר זול??? האם המקום שלכן מותאם לצבור החרדי???
המכון הנ"ל ידוע כרמאי, הם מספרים על אחוזי הצלחה לא אמיתיים, ומנסים בכל דרך להביא לקוחות, גם אם צריך לשקר בדרך, אני מכיר מספר אנשים שאכלו איתם קש, אל תלכו לשם, לא מומלץ בכלל.
הוסף תגובה
אלפא בריין מכון מצוין
גילת10/09/2019 | 09:50
אלפא בריין מכון מקצועי שעזר לנו מאוד עם קש"ר אצל ילדה בת 12. ההשקעה הכספית שלנו אצלם בטיפול בנוירופידבק השתלמה. אני מאמינה מאוד באימון המוחי בכלל וממליצה.
שלום רב יש לנו מטופלים חרדים רבים כמו גם מטופלים שאינם חרדים. הנושא של העלויות תלוי בגורמים רבים. איני יודע מה העלויות שם. באופן עקרוני אנו משתמשים בציוד היקר ביותר, כזה שיש לו את כל תווי התקן (כולל FDA), ציוד שמאושר כציוד קליני, ויש לציוד כזה עלויות... בהצלחה
הוסף תגובה
הפרעות קשב וריכוז לבן בגיל 18
אבי04/07/2020 | 19:18
שלום. האם ניתן לטפל בהפרעת קשב וריכוז בשיטת נוירופידבק בגיל 18 ? אם כן מה העלות? האם אתם מספקים מכשירים לטיפול בבית.כי אנחנו מהצפון? תוך כמה זמן נראה שיפור? והאם עושים בדיקה לבעיה או למח לפני ההתחלה? האם מישהו עוקב אחרי המטופל ומשווה תוצאות או מעריך את המצב או השיפור תודה מראש
שלום רב מחקרים מלמדים שניתן לטפל בהפרעת קשב באמצעות נוירופידבק בכל גיל. התגובה יותר איטית מאשר ילדים ולכן צריך כ 50 טיפולים ולא כ 40 בד"כ. בד"כ התוצרים מלאים. אנו עוקבים אחר השיפור באמצעות מבחנים סטנדרטיים אותם אנו מבצעים לפני הטיפול, במהלכו ובסיום. ניתן לטפל באמצעות מכשיר ביתי כך שלמרחק אין משמעות יש לנו מטופלים בכל העולם... כל הטיפול ב"נוירוקליניק" נעשה בפיקוח רפואי שלי. בהצלחה
הוסף תגובה
רטלין
הדר10/06/2020 | 18:37
האם יש דרך כול שהיא להפחית את ההשפעה של קונצרטה 36 ? ולא על ידי הורדת במינון