תופעות לוואי שכיחות מאוד הדורשות פנייה מיידית לרופא (ייתכן ויהיה צורך בעזרה דחופה ומיידית): אי ספיקת לב. הסימנים לכך כוללים נפיחות בכפות הרגליים או ברגליים, קשי נשימה בשכיבה או בשינה, קוצר נשימה בזמן פעילות, עלייה במשקל.
תופעות נוספות הדורשות פנייה מיידית לרופא: שלשולים והקאות מרובים, העלולים להוביל לבעיות בכליות (שכיח), קצב לב איטי (שכיח), מחלת ריאות דלקתית (לא שכיח), בעיות בכבד (נדיר), תגובה אלרגית (נדיר).
תופעות לוואי נוספות:
שכיחות מאוד: שינוי בתוצאת רמת קריאטינין בדם, שינויים בתוצאת בדיקת אק"ג.
תופעות לוואי שכיחות: בעיות במערכת העיכול כמו: שלשול, בחילה, הקאה וכאב בטן, רגשת עייפות, בעיות בעור כמו פריחה או גירוד, שינוי בתוצאות בדיקת תפקודי כבד בדם.
יש לפנות לרופא לייעוץ במקרים הבאים:
פרפור הפרוזדורים הפך להיות כרוני תחת הטיפול בתרופה- יש להפסיק טיפול בה.
נפיחות בכפות הרגליים או ברגליים, קשי נשימה בשכיבה או בשינה, קוצר נשימה בזמן פעילות או עלייה במשקל- אלו סימנים של אי ספיקת לב.
סימנים של בעיה בכבד: כאב או חוסר נוחות באזור הקיבה. אובדן תאבון, בחילות, הקאות, הצהבה של העור או של החלק הלבן בעיניים, צהבת- צבע כהה מהרגיל של השתן, עייפות, גרד.
קוצר נשימה או שיעול יבש. יש לבדוק את הריאות.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/רוקח בנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה. בייחוד עבור:
חוסמי בטא ובולמי סידן, הניתנות ליתר לחץ דם ולמחלת לב: דרונדרון עשויה להגביר את הרמות בדם של תרופות אלו וכתוצאה את השפעתן על הלב. במתן משולב זה חשוב לבצע ECG שלאחריו יקבע המינון המתאים של התרופות.
דילטיאזם , וראפאמיל: תרופות אלו מגבירות את ההשפעה של דרונדרון.
תרופות למניעת דחיית שתל כמו: סירולימוס, טאקרולימוס, אבירולימוס, ציקלוספורין: דרונדרון מעכבת את הפירוק בכבד של תרופות אלו וכתוצאה רמתן בדם עולה ומכאן גם השפעתן והסיכון לתופעות הלוואי שלהן.
פנובארביטאל, פניטואין, קארבאמאזפין- לטיפול באפילפסיה, ריפאמפיצין- לשחפת, היפריקום- תכשיר צמחי למניעת דיכאון: תרופות אלו מגבירות את הפירוק של דרונדרון וכתוצאה רמתה בדם יורדת ומכאן גם השפעתה. יש להימנע ממתן משולב זה.
סימטידין, תרופות נוגדות פטריות ממשפחת הazole- כגון: איטראקונאזול, קטוקונאזול, מעכבי פרוטאז-לטיפול באיידס כגון: ריטונאביר, אנטיביוטיקות ממשפחת המאקרולידים כגון: קלאריתרומיצין, אריתרומיצין ומיץ אשכוליות: תרופות אלו עלולות לעכב פירוק של דרונדרון בכבד, דבר העלול להביא להצטברות של דרונדרון בדם וסיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש להימנע משילוב זה.
דיגוקסין: במתן משולב עם דרונדרון רמת דיגוקסין בדם עולה ועשויה להוביל להרעלה. על כן יש להפחית את מינון דיגוקסין ב-50% לפחות ולנטר בקפידה את רמת דיגוקסין בדם.
נוגדי הפרעות בקצב הלב class I+III, אנטיביוטיקות ממשפחת המאקרולידים, פנותיאזינים, נוגדי דיכאון טריציקליים: אין לשלב תרופות אלו עם דרונדרון עקב החשש להפרעות מסכנות חיים בקצב הלב.
סטאטינים - מעכבי HMG-CoA reductase: במתן משולב עם דרונדרון גובר הסיכון לתופעות הלוואי של תרופות אלו, כמו סימבסטטין, לובסטטין, אטורבסטטין או רוסובסטטין .
וארפארין: הרמה בדם של וארפארין עולה במתן משולב עם דרונדרון ומכאן גובר הסיכון לדימומים. יש לנטר INR במתן משולב זה. תרופות נוגדות קרישה נוספות: ריברוקסבאן, אדוקסבאן ואפיקסבאן.
טרפנאדין- לטיפול באלרגיה, נפאזודון – לטיפול בדיכאון, ציסאפריד – לטיפול בריפלוקס של אוכל וחומצה מהקיבה לפה, ריטונאביר- לטיפול בזיהום באיידס, דאביגאטראן – למניעת היוצרות קרישי דם.
השפעת שימוש ממושך
במהלך השימוש בתרופה יש לנטר רמות אלקטרוליטים בדם, ECG ולחץ דם. תפקודי כבד.
ייתכן והרופא יבדוק תפקודי כליות וכן ריאות.