סילאזאפריל (Cilazapril)
מידע נוסף
שמות מסחריים
סילאזפריל הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות סילריל וסילאזפריל טבע. סילאזפריל שייך לקבוצת מעכבי האנזים ACE (Angiotensin Converting Enzyme), שמסייעים להרחיב את כלי הדם ולהוריד לחץ דם רק כשהוא גבוה.
תרופות בשילוב סילאזפריל: סילאזפריל נמצא גם בתרופות סילריל פלוס וסילאזפריל פלוס טבע בשילוב עם מינון נמוך של הידרוכלורותיאזיד (חומר פעיל בעל השפעה משתנת שתורם גם להורדת לחץ הדם הגבוה).
יעיל לטיפול ב:
סילאזפריל (סילריל) משמש לטיפול ביתר לחץ דם ובאי ספיקת לב (ירידה בתפקוד הלב). לחץ דם גבוה יכול לגרום לסיבוכים הכוללים: שבץ מוחי, אוטם בשריר הלב (התקף לב), אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות ועיוורון.
לעתים, הרופא יכול להמליץ על טיפול בתרופות המשולבות כדי להגביר את ההשפעה של סילאזפריל על לחץ דם גבוה שאינו מאוזן.
הנחיות חשובות:
רצוי לנוח בשכיבה או בישיבה במשך שעתיים-שלוש לאחר נטילת המנה הראשונה של סילאזפריל (סילריל), כיוון שהיא עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ הדם. בנוסף, סילאזפריל עלול לפגום בערנות, במיוחד בתחילת הטיפול לכן עליכם להיזהר בנהיגה או בהפעלת מכשירים מסוכנים. בדרך כלל תופעה זו חולפת בהמשך הטיפול.
רצוי להימנע משתיית משקאות אלכוהוליים, כיוון שיחד עם התרופה, האלכוהול עלול לגרום ללחץ דם נמוך.
בתקופת הטיפול בסילאזפריל (סילריל), מומלץ להיזהר מאיבוד נוזלים והתייבשות ולהימנע מהזעה מוגברת, כיוון שהדבר עלול לגרום לסחרחורת, לטשטוש ואף לעילפון.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בסילאזפריל (סילריל) במקרים הבאים:
-רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים הנוספים בתרופה.
-אם הייתה תגובה אלרגית לתרופות אחרות מקבוצת מעכבי האנזים ACE אצלך או אצל אחד מבני המשפחה.
-אם סבלתם מאנגיואדמה - נפיחות (בצקת) הצוואר, הפנים, השפתיים, הפה, הלשון או הגרון שגרמה לקשיי בליעה או נשימה - בעבר.
-אם את בהריון או מניקה.
-אם יש לך מיימת (מים בחלל הבטן).
-אם אתם חולים בסוכרת או סובלים מבעיות בכליות ונוטלים תרופה המכילה אליסקירן להורדת לחץ הדם.
מידע
אופן נטילת התרופה
טבליות.תדירות וזמן נטילה
פעם ביום.טווח המינון
0.5 - 10 מ"ג, תלוי במצב ובאבחון.תחילת ההשפעה
תוך שעות ספורות. יתכן שיחלפו מספר שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה.משך ההשפעה
24 שעות.תזונה
אין הגבלות.מנה שנשכחה
יש לקחת מייד כשנזכרים. אם צריך לקחת את המנה הבאה תוך 8 שעות, קח מנה אחת עכשיו ודלג על המנה הבאה.הפסקת התרופה
אין להפסיק את התרופה בלי להיוועץ ברופא, התסמינים עלולים לחזור.מינון עודף
סביר להניח שמנה עודפת מקרית לא תגרום בעיות. מנות עודפות גדולות עלולות לגרום סחרחורת או עילפון. יש ליידע מייד את הרופא.אזהרות
הריון
לא ניתן בדרך כלל.הנקה
לא ניתן. התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע לרעה על התינוק. מומלץ לא לקחת את התרופה או לא להיניק.תינוקות וילדים
בטיחות השימוש בילדים ובצעירים מתחת גיל 18 שנה לא נקבעה. מומלץ להיוועץ ברופא.נהיגה
יש להימנע מנהיגה עד שלומדים כיצד התרופה משפיעה, כיוון שתרופה זו עלולה לגרום לטשטוש.אלכוהול
מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן נטילת תרופה זו.דווח לרופא במקרה של
- מחלת כליה
- מחלת כבד
- בצקת אלרגית (אנגיואדמה)
- מיימת (ascites)
- תזונה דלת נתרן
- היצרות אב העורקים
- היצרות כלי דם היקפיים
- תגובה אלרגית בעבר לתכשיר מקבוצה זו
תופעות לוואי
תופעות לוואי
תופעות הלוואי השכיחות יותר, כגון סחרחורת, עייפות וכאב ראש, חולפות בדרך-כלל עם המשך הטיפול.פרטי תגובה עם תרופות אחרות
[תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (NSAID)]: בחולים עם מחלת כליות אשר מטופלים ב NSAID, מתן של מעכב ACE יכול לגרום להתדרדרות במצב הכלייתי . [תוספות אשלגן (פוטאסיום), או משתנים אוצרי אשלגן (Amiloride, Spironolactone)]: שילוב כזה עלול לגרום לרמות גבוהות מדי של אשלגן בדם. [ליתיום]: סילאזאפריל עלול להעלות רמות ליתיום בדם, ולגרום לתופעות לוואי חמורות. [תרופות להורדת לחץ דם כולל משתנים]: תרופות אלו מוסיפות להשפעה המורידה לחץ דם של סילאזאפריל. לעיתים משתמשים בהשפעה זו בכוונה, אולם יש להתאים את המנות של התרופות.השפעת שימוש ממושך
לא צפויות בעיות. [ניטור]: חשוב לבצע מדידות לחץ הדם בצורה סדירה. רצוי לבצע בדיקות תקופתיות של תפקודי הכליות, דם ושתן.נמצא כמרכיב בתרופות הבאות
לטיפול ב
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- לבת זוגי גילו וירוס HPV בצוואר הרחם. עד כמה מסוכנת הימצאות הווירוס לבת זוגי ? האם גם אני צריך להיבדק, ואם כן כיצד מתבצעת הבדיקה? האם ניתן להמשיך לקיים יחסי מין? (אולי קונדום).
- אני בת 55. בתרבית שתן שלי התגלה החיידק Citrobacter Koseri. מה מקור חיידק זה ואיזו אנטיביוטיקה הכי יעילה לטיפול בו?
- לפני כשש וחצי שנים עברתי תאונת דרכים. בעקבות התאונה יש לי כאבים בשורש כף יד ימין עם מגבלת תנועה, וכן כאבים בצוואר. כל הבדיקות הרפואיות שעשיתי לא הראו שיש בעיה כלשהי, אולם אני סובלת מכאבים עזים. לאחרונה החלו הכאבים בצוואר להתגבר ונוספו להם גם כאב בראש בצד ימין ובאוזן, בשכמה בצד ימין, ויד ימין שלי נרדמת בתכיפות גבוהה. אודה לכם אם תוכלו לשער מה הסיבה ואיזו בדיקה כדאי לי לנסות לבקש בקופת החולים (עשיתי CT ראש, פעמיים EMG, צילומי רנטגן, ומיפוי עצמות)
- אני בת 13. לאחרונה הופיעו לי כאבים חדים בצד ימין מתחת לשד. הכאבים כואבים במידה בלתי נסבלת. הם מופיעים בעיקר כשאני משתעלת, מתעטשת, משהקת, או נושמת בכבדות אחרי ריצה. אמא שלי טוענת שזוהי התקררות רגילה בצלעות. אני לא בטוחה שזה נכון, כי אף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת. האם זוהי תופעה של התקררות בצלעות, או משהו גרוע יותר? והאם זה מצריך טיפול רפואי?
- מאחר וקבלתי תשובות שונות. אני מעוניין לדעת מהו הפרוטוקול הנכון לקבלת אנטיביוטיקה לפני ואחרי טיפול שיניים (סתימה \ עקירה) למי שעבר ניתוח להחלפת מסתמים.
- אני לוקחת כבר הרבה שנים את הגלולות דיאנה למניעת הריון (ולא משום סיבה אחרת). שמעתי לאחרונה שזה מוריד את רמת הפרולקטין ושזה מזיק. האם זה נכון ? האם עליי להחליף גלולה? מה זה אומר שזה מוריד את רמת הפרולקטין האם זה יגרום לי בעיות פוריות או בעיות רפואיות אחרות ? האם אני מסכנת את עצמי ?
- האם ידוע על קשר בין נטילה קבועה של התרופה טימוניל רטרד לטיפול באפילפסיה לבין השמנה או קושי בהרזיה? בעיות אלה לא רשומות בין בתופעות הלוואי האפשריות של התרופה.
- אני בת 33.5, בהריון בשבוע ה-17, הריון ראשון. עשיתי בדיקת חלבון עוברי שתוצאותיו: afp = 1.24 MOM hcg = 1.84 MOM ue3 = 0.86 MOM הסיכוי לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקות: 1:471 הסיכוי לפי גיל בלבד: 1:483 האם מומלץ לעשות מי שפיר על פי בדיקות אלה? עד איזה שבוע מותר לבצע מי שפיר?
- הבדיקות האחרונות שלי מראות כי: TSH 0.02 / T3 5.3 / T4 17.4 התחלתי לקבל 50 מ"ג PTU ליום. אני מנסה להיכנס להריון.האם זה אפשרי לאור הבדיקות, והאם ניתן לקחת את התרופה בהריון ללא סיכון לתינוק ?
- לפני שבועיים גדל לי פצעון על המצח. פוצצתי אותו ושמתי עליו לימון כמה פעמים, וכשהתייבש, קילפתי אותו הרבה פעמים. עכשיו נשאר מין סימן בגודל הפצע, והוא מאוד אדום ושקוע בתוך העור. האם לעור לוקח זמן לחזור לעצמו? האם אני צריכה לחכות עד שייעלם? והאם יש טיפול לזה?