שמות מסחריים
- מגנזיום סולפאט 50%w/v אינובמד MAGNESIUM SULFATE 50 % W/V INOVAMED
המומחים של Infomed מסבירים:
מהו מגנזיום ומהם תפקידיו ויתרונותיו?
מגנזיום הוא מינרל הפעיל בתהליכים רבים בגוף האדם, ומכאן חשיבותו הרבה. יש לצרוך אותו בכמות מספקת כדי לאפשר תפקוד אופטימלי של הגוף. רובו נמצא בתוך התא (מינרל תוך תאי), לשימוש ברקמות השונות: חיוני לבניית העצמות, לוויסות פעילות השרירים והלב, לשמירה על קצב לב תקין, פעיל במערכת העצבים, חיוני לתמיכה בתפקודה התקין של מערכת החיסון, לוויסות רמות הסוכר בדם ולשמירה על תקינות לחץ הדם. מגנזיום מסייע בנטרול חומציות הקיבה, ובמניעת עצירויות על ידי הגברת תנועתיות המעיים. הוא מעורב בתהליכי הפקת האנרגיה בגוף. כמו כן ניכרת חשיבותו בהשפעה חיובית על איכות השינה, וכן נבדק בהקשרו להפחתת לחצים ובהשפעתו על מצב הרוח.מתי לקחת מגנזיום?
מגנזיום מצוי במיני מזון רבים ועל כן חוסר משמעותי בו אינו שכיח, אולם בשל צריכה שאינה אופטימלית, עלול להתפתח חוסר, בעיקר אצל נשים וקשישים וכן אצל העוסקים בפעילות גופנית מאומצת. כמו כן, התפלת מים בארץ, נעשית בתהליך המביא לחסר של מגנזיום במי השתייה, מה שלאורך זמן עלול לגרום לירידה ברמת המגנזיום בגוף, ויש להתחשב בכך.תפקידיו המרובים והשתתפותו במגוון תהליכים בגופנו, מביאים לכך שחוסר בו, נקשר למספר מצבים כמו: אוסטאופורוזיס, יתר לחץ דם, סוכרת, הפרעות בקצב הלב, מיגרנות ועוד.
מגנזיום קיים בתרופות שונות, עם מרשם או ללא מרשם, כתלות בהתוויה לתרופה ובצורת המתן שלה. נמצא כחומר פעיל בודד או בשילוב עם חומרים פעילים נוספים, למגוון שימושים: מגנזיום כלוריד, בשילוב מינרלים, אלקטרוליטים וסוכרים משמש כתמיסה לדיאליזה, למצבי הלם ותת נפח של הדם (היפוולמיה), מגנזיום אוקסיד, בשילוב חומרים פעילים נוספים, לריקון וניקוי המעי, כהכנה לבדיקה או לניתוח, מגנזיום סולפאט, בהזרקה, משמש למצבי חסר במגנזיום ובוויסות ומניעת התקפים במצבי רעלת הריון, מגנזיום קרבונאט, מגנזיום הידרוקסיד, בשילוב חומרים נוספים, להקלה בתחושת צרבת, הפחתת נפיחות במערכת העיכול, סתירת חומצה, או כחלק ממולטי ויטמין להשלמה תזונתית.
מהם המקורות העיקריים למגנזיום?
המקורות העיקריים למגנזיום כוללים סוגי מזון רבים, מים המופקים ממקורות טבעיים ("מים קשים"), מים מינרליים, ובמידת הצורך- תוספי תזונה המכילים מגנזיום או תרופות המכילות מגנזיום.מאכלים עם מגנזיום
בשר, קטניות, ברוקולי, דלעת, קישואים, ירקות בעלי עלים ירוקים- כמו תרד, קייל, מנגולד. אבוקדו, דגנים מלאים, גרעינים, אגוזים, שקדים, קקאו, שוקולד מריר באחוזי קקאו גבוהים, מאכלי ים מסוימים. מזונות מועשרים באופן מלאכותי במגנזיום כמו דגני בוקר.כמה מגנזיום צריך ביום?
תינוקות עד גיל 6 חודשים: 30 מ"ג/יממה, תינוקות בגיל 7-12 חודשים: 75 מ"ג/יממה, ילדים בגיל 1-3: 80 מ"ג/יממה, גיל 4-8: 130מ"ג/יממה, גיל 9-13: 240 מ"ג/יממה. גברים: 410-420 מ"ג/יממה (תלוי גיל), נשים: 320-360 מ"ג/יממה (תלוי גיל), נשים בהריון: 360-400 מ"ג/יממה (תלוי גיל), נשים מיניקות: 320-360 מ"ג/יממה (תלוי גיל). יש לעקוב אחר הנחיות משרד הבריאות.יעיל לטיפול ב:
מצבי חסר במגנזיום, מניעה וטיפול של היפומגנזמיה.מניעה וטיפול במצבים הקשורים ברעלת הריון.
תוסף תזונתי כמקור נוסף למגנזיום.
הנחיות חשובות:
- מומלצת צריכת מזונות עשירים במגנזיום, ובהם פירות, ירקות ומזון לא מעובד.
- צריכת תוספי מגנזיום - עבור קבוצות סיכון מסוימות ובהתאם להמלצה מקצועית.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
בהזרקה - במקרי נזק לשריר הלב, ובמקרה מיאסטניה גרביס.
פרמקוקינטיקה:
ספיגה דרך הפה כ-30%, פיזור- 50% בעצמות, קישור לחלבונים-30-40%, הפרשה באמצעות הכליות.
דגשים למשתמש
בהזרקה - יש לנטר את רמות המגנזיום בסרום. נדרש שימוש זהיר במקרים של הסמקה, הזעה.
מתי לקחת תוסף תזונה מגנזיום?
בהתאם לרמת החסר, בהמלצה מקצועית. בדרך כלל אין חשיבות לזמן הנטילה, ויש לעקוב אחר הוראות יצרן התכשיר.
מה ההבדל בין מגנזיום למגנזיום ציטראט?
ההבדל בין צורות המגנזיום השונות הוא צורת הנשיאה של המגנזיום, המשפיעה על מידת ספיגתו. בהזרקה - נעשה שימוש במגנזיום סולפאט (פחות מסיס במים, שימוש בטווח הקצר), לעומת מגנזיום ציטראט, שכיח ומצוי בתוספי תזונה רבים, וספיגתו מהמעיים גבוהה יותר. קיימות צורות נוספות למגנזיום, חשוב לבדוק מהי כמות המגנזיום הזמינה בכל תכשיר.מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לתזונה ודיאטה
אורתופדיה
מרפאת ספורתאג - בהובלת ד"ר נועם רשף - אורתופד ספורט מנתח המרכז לרפואת ספורט בצפון
קראו עליי עודנטורופתיה
קרן עקיבא - N.D נטורפתית מטפלת ברפואה משלימה, הרבליסטית קלינית ומאמנת לתזונה נכונה ואורח חיים בריא
קראו עליי עודלכל המומחים שלנו לתזונה ודיאטה>
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
תרופות קשורות
- פנטרמין (רזין)