יש לפנות מיד לרופא במקרה של תגובה אלרגית שיכולה להתבטא באחת מהתופעות הבאות:
קוצר נשימה, פריחה או גירוד. אדמומיות, גלי חום.
תופעות הבאות עלולות להתרחש אם מינון התחלתי של לבותירוקסין (אלטרוקסין, יוטירוקס, סינטרואיד) גבוה מדי, יש לפנות לרופא להתאמת המינון במידת הצורך: חום, אי סבילות לחום, נשירת שיער, יציאות רכות, רעד, חוסר מנוחה, התרגשות, קשיי שינה, קצב לב מהיר או תעוקת חזה, בצקת.
אצל ילדים: סגירה מוקדמת של פרקי עצמות הגולגולת לפני סיום גדילת המוח.
יתכנו גם תופעות לוואי נוספות של לבותירוקסין (אלטרוקסין, יוטירוקס, סינטרואיד): קצב לב לא סדיר, דופק מהיר, דפיקות לב; עלייה בלחץ הדם; התכווצויות שרירים או חולשת שרירים; הקאות; בחילות; עייפות; כאבי ראש, הסמקה, זיעה; ירידה במשקל; מחזור חודשי לא סדיר; התקפים אפילפטיים בחולים עם היסטוריה רפואית ידועה של אפילפסיה; לחץ תוך גולגולתי; גידול מוחי מדומה מוגבר עם התנפחות של העיניים; ליקוי בפוריות; ירידה בצפיפות העצם; תאבון מוגבר; כאבי בטן; כאב גב פתאומי.
במקרים הללו מומלץ לפנות לרופא, שיחליט אם להמשיך את הטיפול לבותירוקסין (אלטרוקסין, יוטירוקס, סינטרואיד) או להפסיק אותו למספר ימים או להקטין את המינון היומי עד שתופעות הלוואי תעלמנה.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
ההשפעה של לבותירוקסין (אלטרוקסין, יוטירוקס, סינטרואיד) עלולה להשתנות אם נוטלים גם:
תרופות נגד סוכרת: תיתכן ירידה בהשפעת התרופות נגד סוכרת, במיוחד בתחילת הטיפול.
נוגדי קרישה ממשפחת הקומרין (כגון: וורפרין): לבותירוקסין עלול להגביר את השפעת התרופות וסכנתה דימום, במיוחד אצל קשישים. לכן ייתכן שתידרשנה בדיקות סדירות של ערכי קרישת הדם בתחילה ובמהלך הטיפול והתאמת המינון של מדללי הדם.
נוגדי פרכוסים; גליקוזידים של הלב (כגון: דיגוקסין) לטיפול בלב במצבים כמו אי ספיקת לב; תרופות המגרות את מערכת העצבים הסימפתטית, כגון אדרנלין; תרופות להורדת לחץ דם מסוג חוסמי בטא; נוגדי דיכאון; תרופות למניעה או לטיפול במלריה.
מעכבי משאבת פרוטונים-, כמו אומפראזול, אזומפראזול, פאנטופראזול, רבפראזול, ולנסופראזול, המשמשים להפחתת כמות החומצה המיוצרת על ידי הקיבה, מה שעלול להפחית את הספיגה של לבותירוקסין מהמעי ובכך להפוך אותו לפחות יעיל. נדרש מעקב אחר תפקוד בלוטת התריס ותיתכן התאמת מינון.
סותרי חומצה; סוכרלפאט; תרופות אחרות המכילות אלומיניום, תרופות המכילות ברזל, סידן פחמתי: יש ליטול לבותירוקסין לפחות שעתיים לפני נטילת תרופות אלה, כי תיתכן הפרעה בספיגת לבותירוקסין.
תרופות המשמשות לטיפול ברמות גבוהות של אשלגן בדם (סבלמר, קיאקסאלאט, לאנטנום); תרופות להפחתת משקל, כגון אורליסטט , גלולות למניעת הריון, סטרואידים אנדרוגנים ואנבוליים; טמוקסיפן, קלופיבראט, מתדון, ו- -5 פלואורואורציל; סטטינים להורדת כולסטרול; מעכבי תירוזין קינאז (כגון: אימטיניבּ וסוניטיניבּ); תרופות להסדרת קצב לב, כגון: אמיודארון; תרופות לצינון, לבעיות בסינוסים, לטיפול בקדחת השחת או באלרגיות אחרות (כולל טיפות ותרסיסים לאף); תרופות לטיפול ב-HIV.
יש להפריד כמה שניתן בין מנות הלבותירוקסיןן לבין התרופות הנוספות על מנת למנוע תגובות בין-תרופותיות בקיבה או במעי הדק.
התרופות שלהלן עלולות להגביר את ההשפעה של לבותירוקסין: סליצילאטים (תרופות דמויות אספירין המשמשות להקלת כאב או להורדת חום; תרופה נוגדת קרישת דם (Dicumarol); מינון גבוה של 250 מ"ג או יותר של פורוסמיד;
תרופות נוספות העשויות להשפיע על השפעת התרופה: תרופות המשמשות לטיפול בחילוף חומרים מוגבר (פרופילתיואורציל), הורמוני אדרנל המשמשים לטיפול בדלקת או בתגובות אלרגיות (קורטיזול,דקסאמטזון), ריטואביר, אינדינאביר, לופינאביר- המשמשים לטיפול ב- HIV ובצהבת כרונית מסוג C.
היפריקום (סנט ג'ון וורט)- תרופה על בסיס צמחי, תרופות לטיפול בזיהומים (ריפאמפיצין, ציפרופלוקסצין), תרופות לטיפול ביתר לחץ דם (חוסמי בטא), תרופות לטיפול באי-ספיקת לב (אמיודרון), תרופות המכילות ליתיום או יוד, תרופות לטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול (קלופיבראט, סימבסטטין, לובסטטין), תרופות לטיפול בסרטן (טמוקסיפן, 5- פלואורואורציל, אימטיניב, סוניטיניב), תרופות לטיפול בדיכאון (סרטראלין).
תיתכן השפעה של תרופות אחרות על לבותירוקסין (כמו תוספים הורמונליים, כמוטסטוסטרון, חומצה אצטילסליצילית), ועל בדיקות דם או בדיקות רפואיות מסוימות, מה שעלול להוביל לתוצאות שגויות. יש לעדכן רופא באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה.
השפעת התרופות הבאות יכולה להיות מושפעת מלבותירוקסין: תרופות לטיפול בסוכרת (למשל אינסולין)- לבותירוקסין עלול להקטין את ההשפעה של התרופה נגד סוכרת, במיוחד בתחילת הטיפול. ייתכן שיהיה צורך בהתאמת מינון. תרופות למניעת קרישי דם (נוגדי קרישה) המשמשים לדילול הדם ולטיפול בקרישי דם: לבותירוקסין עלול להגביר את ההשפעה של תרופות אלה וכתוצאה מכך עלול להגביר את הסכנה לדימום. ייתכן שיהיה צורך בהתאמת מינון. פניטואין (לטיפול באפליפסיה), גליקוזידים של הלב (לטיפול באי ספיקת לב), תרופות לטיפול בדיכאון (נוגדי דיכאון טריציקליים), תרופות סימפטומימטיות (תרופות המגרות את מערכת העצבים הסימפתטית).
לפני צילום רנטגן או בדיקות אבחון אחרות עם חומרי ניגוד המכילים יוד, יש להתייעץ עם הרופא.
בנטילת ביוטין (ידוע גם כוויטמין H, וויטמין B7, או וויטמין B8), גם לאחרונה, יש ליידע את הרופא/ צוות המעבדה לפני בדיקות מעבדה לניטור רמות הורמוני בלוטת התריס, שכן ביוטין עלול להשפיע על תוצאות בדיקות המעבדה. מוצרים אחרים העשויים להכיל ביוטין: מולטי-ויטמינים או תוספי תזונה לשיער, עור וציפורניים.
השפעת שימוש ממושך
אין בעיות מיוחדות. ניטור: יש לבצע בדיקות תקופתיות של תיפקוד בלוטת התריס.