שמות מסחריים
- טריטייס Tritace
- רמיטנס Ramitens
- ראמיפריל-טבע Ramipril-Teva
רמיפריל (Ramipril) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות טריטייס (Tritace), ראמיפריל-טבע ורמיטנס - תרופות להורדת לחץ דם מסוג מעכבי האנזים ACE. רמיפריל (טריטייס, רמיטנס) עוזר למנוע ייצור מוגבר של אנגיוטנסין 2 ואת השפעותיו בלב ובכלי הדם.
יעיל לטיפול ב:
רמיפריל (טריטייס, רמיטנס) מיועד לטפל ביתר לחץ דם ובסיבוכים שהוא גורם. רמיפריל יעיל גם להפחתת הסיכון להתקף לב או שבץ, להתפתחות ולהחמרת בעיות כליה, אי ספיקת הלב. בנוסף, רמיפריל (טריטייס, רמיטנס) משמש לטיפול באי ספיקת לב ובחולים לאחר התקף לב המשולב עם אי ספיקת לב.
כמו כן, קיים שילוב של רמיפריל עם תרופה משתנת הידרוכלורותיאזיד (טריטייס קומפ ורמיפריל פלוס טבע), שמגבירה את ההשפעה להורדת לחץ דם ועודפי נוזלים בגוף.
הנחיות חשובות:
מומלץ לנטר את תפקודי הכליות בשבועיים הראשונים לתחילת השימוש בתרופה ולבצע בדיקות תקופתיות של רמות נתרן ואשלגן בדם במהלך הטיפול ברמיפריל. אם אתם סובלים מפגיעה בתפקוד הכליות, רצוי שתבדקו את רמות האשלגן בדם לעתים קרובות יותר.
רמיפריל (טריטייס, רמיטנס) אינם מומלצים לשימוש ילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18 שנים.
צילום: Shutterstock
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתכשירים המכילים רמיפריל (טריטייס, רמיטנס) במקרים הבאים:
- לאחר החודש השלישי של הריון, אך עדיף שתמנעי משימוש בתרופות עם רמיפריל גם בשלבי הריון מוקדמים יותר.
- רגישות חמורה לרמיפריל, לתרופה אחרת מקבוצת מעכבי האנזים ACE או לאחד המרכיבים הלא פעילים שבתרופה.
- אם סבלת בעבר מתגובה אלרגית חמורה הנקראת אנגיואדמה, שסימניה כוללים :עקצוץ, סרפדת כתמים אדומים על הידיים, הרגליים והצוואר ,נפיחות בגרון ובלשון, נפיחות מסביב לעיניים ובשפתיים, קשיי נשימה ובליעה.
- אם אתם סובלים מבעיה באספקת הדם לכליה (היצרות של עורק הכליה Renal artery stenosis).
- אם לחץ דם שלכם נמוך או לא יציב.
- אם אתם זקוקים לטיפולי דיאליזה או לסוג אחר של סינון דם (בהתאם לסוג המכשיר המשמש לסינון הדם).
- אם אתם מקבלים טיפול בתרופות המכילות אליסקירן.
- אם נטלתם בעבר, או נוטלים סקוביטריל או וואלסרטן (לטיפול באי ספיקת לב כרונית במבוגרים).
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לקרדיולוגיה ומשפחה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: גיסתי ילדה לפני כשבוע. ביום הרביעי לאחר הלידה היא אובחנה כחולה בדלקת קרום המוח. הכיוון הוא ויראלי, אך עד לקבלת תוצאות האמת, היא מקבלת טיפול אנטיביוטי. התינוק בהשגחה מלאה אך נראה תקין. מאז האבחנה אין להורים גישה לתינוק. האם המחלה עדיין מדבקת? אשמח להתייחסות לגבי מחלה ויראלית ולגבי מחלה חיידקית. מתי אפשר לחבר שוב את התינוק להוריו?
שאלה: במחלת פרקינסון, האם התעמלות יכולה לעזור בהאטת התפרצות המחלה (האטת ניוון השרירים) ? אם כן, האם יש פעילות מסויימת אשר מומלצת? אשמח מאוד להתייחסותכם.
שאלה: אני לוקחת את הגלולות מליאן כבר שנתיים בערך, ובנוסף אני לוקחת אלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התריס. לפני 3 חודשים העלו לי את מינון האלטרוקסין מ-50 ל-100 מ"ג. בבדיקה האחרונה שעשיתי מצאו אצלי כולסטרול גבוה. אני מאוד רוצה לדעת עקב מה הכולסטרול עלה בגלל הגלולה או בגלל האלטרוקסין? עקב כך גם הפסקתי לקחת את הגלולות ביום הרביעי. האם זה בסדר, או שהייתי צריכה לחכות לסיום החפיסה?
שאלה: אני בת 67. עקב פרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה אני מקבלת קרדילוק 5 מ"ג ביום, טמבוקור 100 פעמיים ביום, נורווסק וטריטייס. אני גם לוקחת אספירין 100 וקומדין. הדופק שלי 48 או 50. לפעמים אני מרגישה חולשה כל כך גדולה שכדי לעשות פעולות פשוטות אני מאו
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אשלגן K
-
אלקטרו-קרדיוגרם (אק"ג)
-
בדיקת שתן
תרופות קשורות
-
איבופרופן (נורופן, איבופן, אדקס)
-
ברומהקסין
-
איזוסורביד-5-מונוניטראט
-
זאנאמיביר
-
אולמסארטאן