איך אפשר לזהות אם תסמינים חוזרים במערכת העיכול נובעים מרגישות למזון או מבעיה במעי עצמו? אני חווה תסמינים חוזרים כמן נפיחות, כאבי בטן, גזים ולעיתים גם שלשולים או יציאות לא סדירות. זה קורה בעיקר אחרי אכילה, אבל לא הצלחתי עדיין לזהות דפוס ברור או מאכל מסוים שגורם לזה. האם ייתכן שמדובר ברגישות למזון (כמו גלוטן או לקטוז) או שיכול להיות שמדובר בבעיה כלשהי או מצב אחר במערכת העיכול? אודה לתשובת הד"ר.
שלום רב, השאלה טובה מאוד והתשובה יותר מורכבת. בעיקרון כשיש בעיה תפקודית של המעי, עושים אלימינציה של מחלות ואז עוברים לבדוק את נושא התגובות השליליות למזון. הבעיה היא בדיוק כפי שציינת, שהפרעות כמתואר יכולות להיות קשורות לקושי בעיכול, מחלה דלקתית, הפרעה בחיידקי המעיים , מחסורים אנזימים ועוד. זיהוי הבעיה הוא חלק משמעותי מאד.
השימוש בממתיקים מלאכותיים ובעיקר ממתיקים כהליים, מייצר לעיתים גזים מרובים. מלטיטול, אריטריטול, קסיליטול ודומיהם, נוטים לתסוס במעי ולייצר גזים. בנוסף, תהליך של לעיסת מסטיק גורר הכנסת אוויר למעי שגם היא משפיעה על כמות הגזים במעי.
כן בהחלט! שילוב של מזונות מסויימים גורם לעייפות רבה לאחר כל ארוחה. בפרט חלק מהמזונות הפחמתיים. כדאי להתאים את הרכב הארוחה באופן אישי ולוודא שאת שבעה מצד אחד ולא עייפה מצד שני. בהצלחה.
כן בהחלט! שילוב של מזונות מסויימים גורם לעייפות רבה לאחר כל ארוחה. בפרט חלק מהמזונות הפחמתיים. כדאי להתאים את הרכב הארוחה באופן אישי ולוודא שאת שבעה מצד אחד ולא עייפה מצד שני. בהצלחה.
שלום אני ממש מובכת וסובלת בגלל גזים מרובים בכמות בלתי נסבלת. אני נמנעת כמעט לחלוטין מקטניות כי יודעת שהקיבה רגישה ולא מועיל גם כשאני לא אוכלת מספר שעות אני סובלת מגזים. אשמח לעצתך
שלום רב, גזים מרובים יכולים לנבוע ממגוון סיבות. אם חלקם המשמעותי אנחנו בולעים תוך כדי אכילה. חלק אחר קשור לתסיסה של מרכיבי מזון מסויימים ( בינהם קטניות). חשוב לאבחן באופן אישי הסיבה כדי לעזור לפתרון. הייתי מציעה בשלב הראשון להימנע ממשקאות תוססים ולהפחית סוכרים במזון. כמו כן, להפחית מוצרי חלב ניגרים. במידה ולא תהיה הקלה, כדאי להתייעץ עם דיאטנית גסטרו באופן אישי.