ציפרלקס (Cipralex)

פורומים, חרדה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
כאבי מפרקים כתופעת לוואי דנה 21/09/2019 18:07
  • הי בעבר לקחתי רמוטיב אחרי שהעלתי את המינון ל500 כעבור זמן התחלתי להרגיש כאבי מפרקים בכל הגוף רק כאשר התחלתי לרדת במינון עד הפסקת התרופה התופעה נעלמה כעת התחלתי לוסטרל ממש בהתחלה מינון קטן ואני שוב מרגישה שהיד מתחילה לכאוב לי במפרק האצבע מה לעשות? האם זו תופעה מוכרת? האם אתה מכיר? האם לעבור למירו?

  • + הוסף תגובה
באותו נושא אני 21/09/2019 22:15
  • אציין שחיכיתי כשבוע בין התרופות האם יכול להיות שהרמוטיב נישאר עדיין בגוף ולא חיכיתי מספיק? אציין שבעבר לקחתי לוסטרל ולא קרה לי תופעה כזו התופעה היא חד משמעית מהרמוטיב ונעלמה עם הפסקתו מה דעתך? מה עלי לעשות?

  • + הוסף תגובה
מעבר מציפרלקס ללוסטרל נטע 21/09/2019 01:17
  • שלום ד״ר הרמן. בת 35 מטופלת כ7 שנים בציפרקס עקב חרדה מוכללת שמתבטאת במחשבות . אני כבר שנה בלופ של חרדה . לפני כחצי שנה הועלה לי עי הפסיכיאטרית שמכירה אותי שנים לציפרלקס 25 מג, לא מרגישה שינוי לטובה , הייתה התחלה של שינוי ושוב נפילה. הפסיכיאטרית משוכנעת שזה אוטוטו יחלוף לבד אבל הציעה לי לשיקולי אפשרות לעבור ללוסטרל. אשמח לשמוע את דעתך. מפחדת מכל השינוי והרע שזה עושה בהתחלה וגם האם בכלל יוכל להועיל לי יותר? איזה מינון? תודה רבה אשמח לתשובה סובלת מאד!

  • + הוסף תגובה
מעבר מציפרלקס ללוסטרל ד"ר יששכר הרמן 21/09/2019 17:13
  • מה שאתה מתאר הוא שעם הטיפול בציפרלקס אין שיפור משביע רצון. במצב כזה כדאי לעשות הערכה מחודשת של הטיפול, ולראות כיצד ניתן להשיג שיפור נוסף. ניתן לשקול החלפת התרופה, אך זה יכול להיות ערוך בנסיגה, ולכן לרוב אני ממליץ יותר על תוספת טיפול לחיזוק - וכאן יש כמה אפשרויות: - ריספרדל, או נוגד פסיכוזה אחר במינון נמוך. - למיקטל או מייצב מצב רוח אחר במינוו נמוך. - תרופה מרגיעה, קלונקס או בנזודיאזפין אחר (לא מומלץ, לרוב ההשפעה המיידית טובה, אבל היעילות פוחתת ונעלמת די מהר). התייעצי עם הפסיכיאטרית שלך מה נכון עבורך.

  • + הוסף תגובה
אוסידי ג'וני 21/09/2019 00:49
  • שלום דר הרמן אני סובל מחרדות כבר 7 שנים ב4 שנים האחרונות היבחנו אצלי אוסידי מחשבתי טופלתי מכל קשת הכדורים והשילובים והכדור היחיד שכרגע אני איתו רסיטל 40 הרגשתי שיפר של כמעט שבוע ועבר ושוב חרדות שאלה לי אלייך היא האם 60 רסיטל יעזור אני יודע שזה בעייתי לקבל 60 אבל הוא היחיד שנתן אור בקצה המנהרה לקחתי בעבר 300 פבוקסיל 60 פרוזק עם שילובים של אנטי פסיכוטיים למשך חצי שנה ויותר ולא היה שום שיפור והבנתי שהם הכי טובים לאוסידי אז התקווה שלי זה הרסיטל זהו אין יותר מה לקחת לחקתי מעל 20 כדורים בשילובים קשים 😔

  • + הוסף תגובה
אוסידי ד"ר יששכר הרמן 21/09/2019 17:10
  • רסיטל היא ככלל תרופה בטוחה. באה,ב היו פרסטמים עלך כך שרסיטל במינון גבוה יכול לגרום לסוג של הפרעה בהולכה חשמלית בלב אשר עלולה להיות מסוכנת. ניתן לבדוק את זה בעזרת בדיקות אק"ג פשוטות, ולראות אם מינון גבוה של רסיטל אכן מסוכן לך. כדאי להתיעץ בנושא זה עם קרדיולוג. אם תרשים האק"ג שלך תקין גם במינון גבוה יתכן וניתן להמשיך בו תחת בקרה של אק"ג.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!