שמות מסחריים
- אמלודיפין-טבע Amlodipine-Teva
- אמלו Amlow
- נורווסק Norvasc
אמלודיפין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות נורווסק, אמלו ואמלודיפין טבע - מרחיב כלי דם ממשפחת חוסמי תעלות סידן מסוג דהידרופירידינים.
מיועדת למבוגרים או לילדים ומתבגרים בגיל 6-17.
יעיל לטיפול ב:
אמלודיפין משמש לטיפול בלחץ דם גבוה, בתעוקת חזה כרונית יציבה ובתעוקת חזה ואזוספסטית על שם פרינצמטל (כאבים בחזה המופיעים במנוחה, נגרמים עקב התכווצויות העורקים הכליליים ולא טרשת עורקים).
הנחיות חשובות:
הרופא ימליץ על מעקב תקופתי שכולל בדיקות לחץ דם, א.ק.ג. וקצב לב.
בזמן הטיפול באמלודיפין (אמלו, נורווסק) יש להימנע מלשתות מיץ אשכוליות או לאכול אשכוליות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באמלודיפין (נורווסק, אמלו) במקרים הבאים:
- רגישות לאמלודיפין או לתרופות חוסמות תעלות סידן אחרות ממשפחת הדהידרופירידינים או רגישות למרכיבים נוספים בתרופה. יכול להתבטא בגרד, אודם העור, או קושי נשימתי.
- אם לחץ הדם שלכם נמוך מאד.
- אם אובחנה אצלכם היצרות של המסתם האורטלי בלב (אאורטיק סטנוזיס).
- אם פיתחתם אי ספיקת לב לאחר ארוע לבבי או שאתם סובלים משוק קרדיוגני, שפוגעים ביכולת הלב לספק את הדם לאיברים ורקמות בגוף.

מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם תיתכן פטריה שמופיעה ונעלמת על הלשון? חלקים בלשון שלי, מן החלק האחורי עד האמצע, מתכסים בחיפוי אפור-צהבהב במצבי יובש. הפה שלי מגיע כל הזמן למצבי יובש, חרף שתיה מרובה, כי אני עובד במוקד טלפוני. צחצוח מצליח להעלים את רב החיפוי (שמשאיר מעין צלקת היכן שהיה), והוא לא מופיע כאשר אני לא עובד וכשאני שותה כראוי. האם זו פטריה? אינני חש שום סוג של תחושה בעקבות המצב.
שאלה: אני לוקחת את הגלולות מליאן כבר שנתיים בערך, ובנוסף אני לוקחת אלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התריס. לפני 3 חודשים העלו לי את מינון האלטרוקסין מ-50 ל-100 מ"ג. בבדיקה האחרונה שעשיתי מצאו אצלי כולסטרול גבוה. אני מאוד רוצה לדעת עקב מה הכולסטרול עלה בגלל הגלולה או בגלל האלטרוקסין? עקב כך גם הפסקתי לקחת את הגלולות ביום הרביעי. האם זה בסדר, או שהייתי צריכה לחכות לסיום החפיסה?
שאלה: אני בן 77. עברתי ניתוח בשיטה לפרוסקופית להוצאת אבנים מהכליות ודרכי השתן, אשר במהלכו הותקן סטנט מהכליה עד כיס השתן. הוזמנתי לאורולוג בקופת חולים להוצאת הסטנט בחדר הטיפולים. האם התהליך מתבצע עם הרדמה או זריקת טשטוש? לעיתים ניתנת זריקת טשטוש. עדיף לשאול את הרופא המטפל כיצד הוא נוהג. לא סביר שתעבור הרדמה כללית. בברכה ד"ר נחום ורבין
שאלה: אני סובל כבר הרבה שנים מכאב בגב התחתון ומשתמש במשחות וכדורים להפגת הכאבים. לאחרונה הבעיה מחריפה ופוגעת באופן משמעותי ביכולת הגופנית. האם קיימות היום שיטות מתקדמות לטפל בבעיה, אולי שיטות כירורגיות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
אקו לב
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
אפיקסבן (אליקוויס)
-
פפברין
-
וארפרין (קומדין)
-
טיקגרלור (ברילינטה)
-
אנלפריל (אנלדקס)





