שמות מסחריים
- אוקסאר Ocsaar
- לוטן Lotan
- לוסרדקס Losardex
- לוסרטה LOSARTA
לוסרטן הוא חומר פעיל שנמצא בתרופות לוסרדקס, אוקסאר, ולוטן. שייך למשפחת חוסמי הקולטנים לאנגיוטנסין 2. חסימת השפעתו של אנגיוטנסין 2 שנוצר בגופנו מאפשרת לכלי הדם להתרחב ומונעת צבירת עודפי נוזלים.
תרופות בשילוב לוסרטן:
לוסרטן נמצא גם בתרופות לוסרדקס פלוס, אוקסאר פלוס, לוסרטה פלוס ולוטן פלוס, בשילוב עם הידרוכלורותיאזיד (חומר פעיל בעל השפעה משתנת, שגם עוזרת להפחית לחץ דם גבוה).
יעיל לטיפול ב:
לוסרטן נועד לטפל באי ספיקת לב ובלחץ דם גבוה. לוסרטן (לוסרדקס, אוקסאר) משמש גם להפחתת הסיכון לשבץ או להתקף לב אצל חולים עם לחץ דם גבוה שפיתחו גם מחלת לב. בנוסף, הטיפול בלוסרטן עשוי לעכב החמרה במחלות כליה אצל חולי סוכרת מסוג 2.
הרופא יכול לרשום לך את התרופות המשולבות לטיפול ביתר לחץ דם שאינו מאוזן באמצעות הטיפול בתרופות שמכילות לוסרטן לבד. בנוסף, התרופות המשולבות נועדו להפחית את הסיכון לשבץ אצל מטופלים עם לחץ דם גבוה שאובחנה אצלם גם התעבות שריר בחדר השמאלי של הלב.
הנחיות חשובות:
יש לעדכן את הרופא במידה ואתם סובלים מבעיות בכליות, מאיבוד נוזלים (התייבשות) או מאיבוד מלחים עקב נטילת תרופות או צמחים משתנים, דיאטה דלת מלח או מחלה שמלווה בהקאות או שלשולים.
הרופא עשוי לבדוק את תפקוד הכליות שלך, לחץ הדם וכמות האלקטרוליטים (למשל אשלגן) בדם שלך.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בלוסרטן (לוסרדקס, אוקסאר) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אם את בהריון, מתכוונת להיכנס להריון או מניקה. אם את נוטלת לוסרטן וגילית שאת בהריון, עליך להפסיק מיד את הטיפול ולפנות לרופא, כיוון שלוסרטן עלול לגרום נזק לעובר.
- אם אתם סובלים ממחלת כבד חמורה שפוגעת בתפקודו.
- אם אתם חולים בסוכרת או במחלת כליות חמורה ומקבלים טיפול בתרופות שמכילות אליסקירן.
צילום: shutterstockמידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לקרדיולוגיה ופנימית
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לפני שבוע עברתי השתלת שן (קדמית). יומיים אחרי ההשתלה הופיעו כאבים עזים. בבדיקה לא נמצאו דלקת או הפרשות. מאידך אמר הרופא (וגם ראיתי במו עיניי ברנטגן) כי השתל החדש יצא כשהוא כמעט לגמרי צמוד לשתל סמוך (הנקרא 12). שתל 12 הוא פעיל ותקין ומעליו גשר כתרים. הרופא אמר שאם לא יחלפו הכאבים אז נעקור את השתל. אני פוחדת שעם העקירה של השתל החדש, ובגלל קרבתו היתרה לשתל פעיל, תתמוטט רקמת החיבור של העצם בשתל התקין, ואז יהיה צורך לעקור גם את השתל התקין ו"הבור" שיהיה לי בעצם לא יהיה בר תיקון. האם יש סיכוי לשתלים צמודים? האם יש טעם למאמצים שלי לנסות בכל זאת? אולי השתל ייקלט, ואפילו אם לא יהיה בר בניה, לא יזיק? מה דעתכם?
שאלה: אצל בתי הופיעה תפרחת על הידיים שאחר כך התפשטה ללחיים, לישבן, לגב ומעט לחזה. הרופא אמר שהתפרחת מזכירה שנית. הוא המליץ על משטח גרון כדי לשלול שנית. האם במחלה זו מופיעה קודם התפרחת ורק אחר כך חום וכאבי גרון? אצל בתי יש רק תפרחת כבר 3 ימים.
שאלה: אני בת 16 ויש לי בעיה של צרידות חוזרת. רבים אמרו לי שזה נובע משימוש לא נכון במיתרי הקול. בטיולים ומחנות קיץ כשאני צועקת אני הופכת ל "אילמת", ומשתמשת בלפחות שלושה סוגי כדורים בו -זמנית כדי שהקול יחזור אלי (לדוגמה: סטרפסילס, למוסין וכו' ). בטיול בשבוע האחרון השתדלתי שלא להרים את הקול, רק כשאני מדריכה את הקבוצה אני מרגישה שאני מתאמצת כל כך לדבר עד שלבסוף הקול שלי שוב כמעט ונעלם. האם יש מקום שבו יוכלו לבדוק מהי הבעיה במיתרי הקול שלי ? מדוע הם כל כך רגישים ? או לפחות ללמד אותי איך לא לשחוק אותם בזמן דיבור?
שאלה: אני סובלת לאחרונה מתשישות ומבחילות. לאחר סדרה של בדיקות נשלחתי לבצע עוד בדיקות דם בשל חשד למחלת הנשיקה. בבדיקות היו שתי תוצאות חריגות: ESR 1 hour בערך של 32 (גבוה מהנורמה) ו- Lymphocytes בערך של 51.1 (גבוה מהנורמה). האם זהו אכן זיהום ויראלי, או שזה
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
- בדיקת א.ק.ג
- בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
- מטפורמין (גלוקומין)
- פלקאיניד
- אבולוקומב (רפאטה)
- אילופרוסט
- סילאזאפריל