דלג לתוכן

פרקינסון

Parkinson disease
ד"ר ראובן אייכנבאום ד"ר ראובן אייכנבאום רופא מומחה בנוירולוגיה ושיקום קראו עליי עוד
המומחים של Infomed מסבירים:

פרקינסון היא מחלה המתפתחת באופן הדרגתי, ומתחילה לרוב ברעד כמעט בלתי מורגש ובלתי נראה לעין באחת מן הידיים. בעוד שהופעת הרעידות היא סימן ההיכר המוכר ביותר של פרקינסון, התסמונת גורמת בדרך כלל גם להאטה או הקפאה בתנועה.

חברים ובני משפחה יוכלו להבחין בכך שהבעת פניך קפואה וחסרת ביטוי וכי ידיך אינן נעות לצד גופך בזמן שאתה צועד. הדיבור הופך לרוב רך יותר ומלווה במלמול, התסמינים של פרקינסון מחמירים ככל שהמחלה מתקדמת.

בעוד שאין מרפא למחלת פרקינסון, סוגים רבים של טיפולים תרופתיים יכולים לסייע בהקלה על התסמינים שלה. במקרים מסוימים ייתכן והרופא המטפל בך ימליץ לך לעבור הליך ניתוחי.

 

  • פרקינסון תסמינים

    התסמינים המלווים פרקינסון  משתנים מבן אדם לבן אדם. התסמינים הראשוניים יכולים להיות מרומזים בלבד מבלי שיבחינו בהם במשך חודשים או אף שנים מספר. התסמינים מתחילים להופיע תחילה בצד אחד של הגוף והם יהיו תמיד חמורים יותר בצד זה. 

    התסמינים למחלת הפרקינסון כוללים בין השאר:

    רעד. הרעידות האופייניות המלוות את מחלת הפרקינסון מתחילים לרוב באחת הידיים. מעין שפשוף ההולך קדימה ואחורה של האגודל שלך באצבע המורה שלך, המכונה גם "גלגול הגלולה", הוא הנפוץ ביותר. אולם, אצל מספר בני אדם רבים החולים במחלת פרקינסון, אין הופעה של רעידות משמעותיות הנראות לעין. 

    איטיות בתנועה (bradykinesia). במשך הזמן, מחלת פרקינסון יכולה לצמצם את יכולתך לבצע פעולות רצוניות. דבר זה עלול להפוך גם את פעולות היום יום הפשוטות ביותר למורכבות וצורכות זמן. בזמן הליכה, ייתכן וצעדיך יהפכו קצרים יותר ומלווים בדשדוש הרגליים. או שייתכן ורגליך יקפאו על מקומן, דבר אשר יקשה עליך להתחיל ולבצע את הצעד הראשון. 

    קישיון בשרירים. הקישיון בשרירים מופיע לרוב בגפיים ובאזור העורף. לעיתים הקישיון יכול להיות חמור מאוד באופן כזה שהוא עלול לגרום להגבלת מרחב התנועה שלך ויהיה מלווה בכאבים. 

    יציבה פגומה ופגיעה בשיווי המשקל ייתכן והיציבה שלך תהפוך לכפופה כתוצאה פרקינסון. חוסר בשיווי המשקל נפוץ גם הוא, למרות שבדרך כל הוא ברמה מתונה עד לשלבים המתקדמים יותר של המחלה. 

    אובדן התנועות הבלתי רצוניות. מצמוץ, חיוך והנעת הידיים בזמן הליכה הן מגוון תנועות בלתי רצוניות שהן חלק מעובדת היותך בן אנוש. במחלת פרקינסון, פעולות אלה נוטות להיות מופחתות ולעיתים הן נעלמות לחלוטין. ייתכן וחלק מבני אדם החולים במחלת פרקינסון יהיו בעלי מבט קפוא ומקובע החסר את המצמוץ בעיניים. אחרים ייראו כחסרי תנועות מחווה או ייראו ויישמעו מלאכותיים כאשר הם מדברים. 

    שינויים בדיבור. מרבית האנשים החולים במחלת פרקינסון יחוו קשיים בדיבור. ייתכן ודיבורך יהפוך לרך יותר, לקצבי, חד גוני, ייתכן ותבלע חלק מן המילים מדי פעם בפעם או תחזור על מילים שכבר אמרת, או שייתכן שתהסס בטרם תתחיל לדבר. 

    דימנציה (שיטיון). בשלבים המתקדמים של מחלת פרקינסון חלק מן החולים יחוו בעיות בזיכרון ויאבדו את חלקית צלילות דעתם. תרופות לטיפול במחלת האלצהיימר יכולות לסייע לצמצם חלק מן התסמינים האלה לרמה מתונה יותר.

המומחים שלנו לנוירולוגיה

נוירולוגיה
ד"ר ורד ליבנה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר שאול סטיר פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר יאיר זלוטניק
4.8
( 34 חוות דעת )
"הרופא קיבל את פני בפנים נעימות, בדק את החומר,בדק אותי,התייחס בכבוד,הסביר ואף המליץ על בדיקות דם כדי לכסות את כל הטיפול...הייתי מאוד מרוצה..."
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לנוירולוגיה>

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא פרקינסון

עומדים בפני החלטה רפואית משמעותית? הכתבה הזו בשבילכם
עומדים בפני החלטה רפואית משמעותית? הכתבה הזו בשבילכם
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 30/05/2019

מחלות נדירות, מחלות כרוניות, סוגים שונים של סרטן מתקדם ועוד – חולים רבים מתקשים לקבל החלטות רפואיות עקב מחסור בידע... לכתבה המלאה

קנאביס והגיל השלישי : הנה מה שחשוב לדעת
קנאביס והגיל השלישי : הנה מה שחשוב לדעת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 07/02/2022
  • חסות

יותר ויותר מבוגרים בני הגיל השלישי מטופלים באמצעות קנאביס רפואי כדי להקל על שורה ארוכה של תופעות ומחלות האופייניות ... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום טיפולי קנאביס בילדים

בניהולו של ד"ר ורוניקה צ'רנוחה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו